Ake stare programy vam chybaju?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ake stare programy vam chybaju?
Ake stare programy a internetove sluzby vam v dnesnej dobe chybaju? Nemyslim iba funkcne ale aj tak sentimentalne alebo UX.
Mne sa cnie za WinAmp-om, trochu ICQ (ja som zachytil jeho koniec, tak som ho pouzival len ncely rok).
Mne sa cnie za WinAmp-om, trochu ICQ (ja som zachytil jeho koniec, tak som ho pouzival len ncely rok).
Re: Ake stare programy vam chybaju?
WinAmp, ICQ, FlashGet - to bola taka klasika. Da sa ale napisat, ze mi nechyba nic z toho, ved to bol len zvyk danej doby.
-
starysomar
Hardcore addict
WinAmp, ICQ, FlashGet - existujú stále predsa.
-
Mek
Addict
ICQ bolo dobre, ale neskor som pouzival iba alternativu (kvoli reklamam) - QIP, ktory casom zakapal. Skoda. Chyba mi IM klient, ktory by vedel jabber, gtalk, skype, bezal by v tray-i vedla hodin tak ako kedysi ICQ.
Dnes na vsetko treba otvarat v browseri webstranky a to sa mi bridi. Alternativy ako Miranda a Pidgin vyzeraju hrozne a maju bugov az hroza (ktore dlhodobo nikto neriesi).
K winampu je dnes vyborna alternativa - AIMP, prehra vsetko, nema reklamy, a existuje aj pre android, mozem odporucit.
Dnes na vsetko treba otvarat v browseri webstranky a to sa mi bridi. Alternativy ako Miranda a Pidgin vyzeraju hrozne a maju bugov az hroza (ktore dlhodobo nikto neriesi).
K winampu je dnes vyborna alternativa - AIMP, prehra vsetko, nema reklamy, a existuje aj pre android, mozem odporucit.
-
starysomar
Hardcore addict
S Mirandou som nemal problémy v žiadnom protokole (NG už nepoužívam). Na hudbu preferujem Foobar.
No čo mi chýba, je mailový klient Outlook Express.
No čo mi chýba, je mailový klient Outlook Express.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
sentimentalne okrem spomenutych napr limewire. alcohol 120. nero. bs player. hamachi. net meeting. ventrilo.
funkcne a UX asi nic konkretne.
funkcne a UX asi nic konkretne.
ano, winamp, icq ci napster su pekna nostalgia.
me sa priznam chyba IRC. ale asi nie program samotny (kedze ten sa vyuziva doteraz) ale ta nostalgia ze som isiel do internetovej kaviarne, prihlasil sa do kanala a vykecaval s random ludmi. aj to samozrejme mozem teraz roznymi sposobmi ale to uz nie je ono.
celkovo mi asi nechyba ziadny program ako skor celkovo IT svet ako fungoval vtedy. kupovat napalene hry na CDckach od divneho typka zo sidliska.
potom si pri instalovani falloutu 2 vybrat minimalnu instalaciu lebo moj 800mb disk ktoreho vacsina zaberal windows viac nezobral.
cakat do siedmej vecer az nabehne nocna tarifa aby som mohol ist na internet a tam 3 hodiny stahovat mp3 album aby som si ho mohol nahrat do mp3 prehravaca v ktorom som mal 128mb sd kartu.
ist do lacnej knihy a tam kupit pochybne cdcko plne random videi v random kvalite a tie najlepsie potom zdielat s kamaratmi.
samozrejme keby som v tom case mlademu aacidovi povedal ze raz bude mat 100x vykonnejsi pocitac vo vrecku ktory bude nonstop bezdratovo pripojeny k internetu a v ktorom kolvek momente bude moct streamovat filmy v 4k kvalite alebo ze bude mat appku cez ktoru si pusti, legalne, akukolvek album co ho napadne... tak by snival len o tom... a teraz stary aacid basni o starych dobrych casoch...
vsetko je to iba nostalgia...
ma to svoje muchy ale zaroven mi to umoznuje napriklad konecne pouzivat whatsapp na tablete bez nutnosti prave ohybanie web appky.
me sa priznam chyba IRC. ale asi nie program samotny (kedze ten sa vyuziva doteraz) ale ta nostalgia ze som isiel do internetovej kaviarne, prihlasil sa do kanala a vykecaval s random ludmi. aj to samozrejme mozem teraz roznymi sposobmi ale to uz nie je ono.
celkovo mi asi nechyba ziadny program ako skor celkovo IT svet ako fungoval vtedy. kupovat napalene hry na CDckach od divneho typka zo sidliska.
potom si pri instalovani falloutu 2 vybrat minimalnu instalaciu lebo moj 800mb disk ktoreho vacsina zaberal windows viac nezobral.
cakat do siedmej vecer az nabehne nocna tarifa aby som mohol ist na internet a tam 3 hodiny stahovat mp3 album aby som si ho mohol nahrat do mp3 prehravaca v ktorom som mal 128mb sd kartu.
ist do lacnej knihy a tam kupit pochybne cdcko plne random videi v random kvalite a tie najlepsie potom zdielat s kamaratmi.
samozrejme keby som v tom case mlademu aacidovi povedal ze raz bude mat 100x vykonnejsi pocitac vo vrecku ktory bude nonstop bezdratovo pripojeny k internetu a v ktorom kolvek momente bude moct streamovat filmy v 4k kvalite alebo ze bude mat appku cez ktoru si pusti, legalne, akukolvek album co ho napadne... tak by snival len o tom... a teraz stary aacid basni o starych dobrych casoch...
vsetko je to iba nostalgia...
neviem ci je to uplne ono, ale teraz pouzivam beeper, zatial je to na pozvanku (ale to mozes selfhostovat) ale v zasade v jednej appke vies mat whatsapp, messenger, telegram, instagram, twitter, smsky a neviem co vsetko mozne. mozes to mat na mobile ci desktopovej appke. windows aj linux.Mek napísal: 11 sep 2023, 19:02 ICQ bolo dobre, ale neskor som pouzival iba alternativu (kvoli reklamam) - QIP, ktory casom zakapal. Skoda. Chyba mi IM klient, ktory by vedel jabber, gtalk, skype, bezal by v tray-i vedla hodin tak ako kedysi ICQ.
ma to svoje muchy ale zaroven mi to umoznuje napriklad konecne pouzivat whatsapp na tablete bez nutnosti prave ohybanie web appky.
aacid dobre zachytil tu atmosferu, na tu spominam rad, na samotne programy nie, ani nostalgicky. Mozno s vynimkou icq koli mp hram ako lama alebo rps
inac mne sa vzdy pacila myslienka co najcistejsieho systemu, aj ked som nasie alternativnu web verziu icq, tak klasicka verzia letela okamzite von.
Winamp pouzivam dodnes
Zo starych MS DOS cias hratky s conventional pamatou (max som tusim vytunil a uvolnil 627kb zo 640kb moznych, aby som vedel spustit Canon Fooder hru, co si pytala tusim 615kb minimum, inak sa odmietla spustit..
), bavkanie sa s QEMM a DOS Navigatorom a potom este s ACE pakerom, ktory sa vtedy predhanal s RARom o co najlepsiu kompresiu, aby zabalene subory u mna co najmenej zaberali na 800MB HDD a ostalo co najviac miesta pre ostatne data.. 
na toto mam este taku fejkovu nostalgiu.
k programovaniu a nejakej systemovej administracii som sa dostal az pomerne neskoro. co som mal znamych a rodinu tak nevedeli o pocitacoch nevedeli nic, takze som bol samouk a viac menej som interakciu s pocitacom limitoval na hranie hier. az ked som bol starsi tak som zacal trochu kodit ale skor high level.
teraz sa stale viac a viac babrem s linuxom a bsd a je mi uprimne luto ze som sa tomu nevenoval vtedy. a mozno este viac luto mi je ze som sa nenarodil o 20 rokov skor a nemohol som sa pocitacom venovat vtedy. minule som cital kniho The Cuckoo's Egg o typkovi co v 80tych rokoch nahanal hackera v univerzitnom systeme ked hackeri viac menej este ani neexistovali a uplne mi bolo smutno ze tieto zaciatky internetu a pocitacov tak ako ich pozname dnes som nezazil.
k programovaniu a nejakej systemovej administracii som sa dostal az pomerne neskoro. co som mal znamych a rodinu tak nevedeli o pocitacoch nevedeli nic, takze som bol samouk a viac menej som interakciu s pocitacom limitoval na hranie hier. az ked som bol starsi tak som zacal trochu kodit ale skor high level.
teraz sa stale viac a viac babrem s linuxom a bsd a je mi uprimne luto ze som sa tomu nevenoval vtedy. a mozno este viac luto mi je ze som sa nenarodil o 20 rokov skor a nemohol som sa pocitacom venovat vtedy. minule som cital kniho The Cuckoo's Egg o typkovi co v 80tych rokoch nahanal hackera v univerzitnom systeme ked hackeri viac menej este ani neexistovali a uplne mi bolo smutno ze tieto zaciatky internetu a pocitacov tak ako ich pozname dnes som nezazil.
Ja neviem, z nostalgie mi podobne chybaju programy ako hore chalanom, ale som rad, ze technologia postupila natolko, ze ich uz nemusime pouzivat. Uz by sa mi nechcelo stahovat mp3-ky a davat ich cez kabel na telefon, palit DVD-cka, ci CD-cka s hramy a filmamy, ICQ som zachytil uz iba ku koncu a vadilo, ked si si chcel niekoho pridat, tak si musel zistit najprv jeho nekocne ICQ cislo ak sa nemylim.
Suma sumarum zanostalgovat si je pekne, ale ak by som povedal mojmu mladsiemu ja, ake vymozenosti budu existovat o 20 rokov, tak ciste Sci-fi
Suma sumarum zanostalgovat si je pekne, ale ak by som povedal mojmu mladsiemu ja, ake vymozenosti budu existovat o 20 rokov, tak ciste Sci-fi
-
harrison314
Hardcore addict
Ked spominate Pidgin a Mirandu, tiez som ich par tyzdnov pouzival. Ale nepouzivali sa mi dobre. Uz som bol na vyske, a kedze Facebook stale podporoval XMPP, tak som si spravil vlastny program, co bezal v trayi, ktory ma upozornil na novy email a nove spravy na FB a dokonca aj na novy email v skolskom AIS-e.
NNapriklad isty cas som pouzival aj Gimp, ale ten mi nechyba vobec
Napriklad QIP a IRC som nestihol. Viem, ze IRC sa este obcas pouziva linuxovymi ludmi.
Na man este nostalgicky podobia diskety, 1,44MB bolo proste dost dat ajej citanie malo naopakovatelny zvuk
(dnes by som na to uz ale trpezlivost nemal, no obcas som si dal chanege naprogramovat nieco co sa na disketu zmesti).
A tiez som mal rad zvuk svojho prveho pocitaca, okrem ventilatorov v nom bolo pocut asi hardisk, to jemne cvakanie bolo ukludnujuce.
A nehovorte, ze nespominate napriklad na fleshove hry?
NNapriklad isty cas som pouzival aj Gimp, ale ten mi nechyba vobec
Napriklad QIP a IRC som nestihol. Viem, ze IRC sa este obcas pouziva linuxovymi ludmi.
Na man este nostalgicky podobia diskety, 1,44MB bolo proste dost dat ajej citanie malo naopakovatelny zvuk
A tiez som mal rad zvuk svojho prveho pocitaca, okrem ventilatorov v nom bolo pocut asi hardisk, to jemne cvakanie bolo ukludnujuce.
A nehovorte, ze nespominate napriklad na fleshove hry?
No len na co by som to dnes vyuzil? Ved hudbu si pustim aj cez YouTube ci hudobne aplikacie typu Spotify. Ked som zapol ICQ, tak tam bolo z povodnych 100 online ludi asi tak 5 ludi online, aj to boli ti, ktori to mali pustene v konzole cez server. A FlashGet mi je pri optike akoze na nic.
-
starysomar
Hardcore addict
ICQ - manelkino konto žije, moje zrejme niekto hekol. Nejaké roky som sa neprihlasoval.
YT - áno no prevažne svoje obľúbené skladby offline.
YT - áno no prevažne svoje obľúbené skladby offline.
ja som flash hry nikdy nemusel, boli malo komplexne. ani si nepamatam ziadnu taku pamatnu, ktora by stala za to.
narodit sa o 20 rokov skor, tak si v IT sfere nezarobim. pred ludmi, ktori sa rozumeju do programovania v nizkourovnovych jazykoch mam velky respekt. ja som predmetmi, kde sme mali assembler ledva preliezol(aj to som podvadzal) a som si isty, ze by som nemal na to, aby som to ovladal na profi urovni.
inac toto je pre mna skor nocna moraaacid napísal: 12 sep 2023, 11:05 a mozno este viac luto mi je ze som sa nenarodil o 20 rokov skor a nemohol som sa pocitacom venovat vtedy.
pamatam ako som dostal svoj prvy pocitac (myslim ze pentium 75) a kamarat ktoreho som mal na opacnej strane slovenska mi poslal zopar hier na disketach. diskiet bolo asi 100, hier mozno 8, postupne som ich instaloval a vzdy nejaka disketa bola vadna takze vo vysledku z tych 8 hier sa mi podarilo nainstalovat 2harrison314 napísal: 12 sep 2023, 12:07Na man este nostalgicky podobia diskety, 1,44MB bolo proste dost dat ajej citanie malo naopakovatelny zvuk(dnes by som na to uz ale trpezlivost nemal, no obcas som si dal chanege naprogramovat nieco co sa na disketu zmesti).
to je pravda, ale tak ktovie ako by to bolo vtedy. ak by si nemal inu moznost iba kodit v tom basicu ci Ccku tak by si sa postupne mozno naucil. (assembler je ulet, v tom sa nastastie nekodilo uz ani v 80kach)M142 napísal: 12 sep 2023, 22:51 ja som flash hry nikdy nemusel, boli malo komplexne. ani si nepamatam ziadnu taku pamatnu, ktora by stala za to.
inac toto je pre mna skor nocna moranarodit sa o 20 rokov skor, tak si v IT sfere nezarobim. pred ludmi, ktori sa rozumeju do programovania v nizkourovnovych jazykoch mam velky respekt. ja som predmetmi, kde sme mali assembler ledva preliezol(aj to som podvadzal) a som si isty, ze by som nemal na to, aby som to ovladal na profi urovni.