Ako rozchodiť HDD?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Tata
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Ako rozchodiť HDD?

Príspevok od používateľa Tata »

Mam v PC 2 HDD. Na jednom som sa (blbec) pohrával s particiami a potom prestal PC bootovať. Ak je ten zblbnuty HDD pripojeny, nenabootuje to ani z CD, DVD, USB-HDD, Flash, ani z primarneho disku. Pritom BIOS ten HDD pozna. Ale jednoducho aj reinstalacia sa zastavi este pred zobrazenim licencie.
Podarilo sa mi nejakym softvérom stiahnuť z toho zblbnuteho disku (na inom PC - s primitivnym BIOSom) takmer všeetko, čo na ňom bolo. Takže až taká tragédia to nie je. Ale potešilo by ma, keby som tých 150GB nemusel vyhodiť do zberu.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Myslíš to tak, že by Ti nevadilo, keby si ten zblbnutý HDD naformátoval? Lebo malo by to ísť v pohode, iba si hoď na bootovacie CD s Windowsom Partition Magic a sformátuj ten HDD cez BIOS pomocou neho.
Tata
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Pilifo napísal:...sformátuj ten HDD cez BIOS pomocou neho.
Veď práve v tom je problém, že keď mám ten disk pripojený, nedá sa PC nabootovať zo žiadneho externého zdroja.
Lama otázka: Ako naformátujem disk cez BIOS?
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Cez BIOS? niak ;) Zober install boot CD windowsu a ak ti ho nabootuje sformatnes cez to... ak nie tak problem :-D
- a este otazka - mas dobre nastavene master/slave disk? Neviem ci je mozne mat napriklad dva master, alebo dva slave (teda si myslim, opravte ma ak sa mylim :))
Tata
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

BX napísal:...mas dobre nastavene master/slave disk?
HDD su projene na samostatne radice.
HDD0 - master + DVD - slave
HDD1 - master
Skúšal som všetky možné pripojenia a prípustné kombinácie, ak je ten HDD pripojený, PC jednoducho nenabootuje. Ani z inštalačiek, ani z recovery CD, ani z USB Flash, na ktorom mam LowFormat propgram, ani z CD-windows_portable. Pritom ho BIOS deteguje spravne (ale to je asi iba info z firmware chipu z plošáku. Včera mi to nabehlo, vysosal som, čo dalo a dnes už nenabehol.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

A na inom PC si ho skusal?
Tata
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

BX napísal:A na inom PC si ho skusal?
Skusal som to na dvoch roznych PC. Na jednom mi to raz nabehlo, na druhom ani raz.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No však a nemohol by si ho zapojiť do toho PC, kde sa Ti ho podarilo rozbehať a cez tento PC ho naformátovať?
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

nejak mi nejde do hlavy preco ked pripojis na masinu disk ktory nemienis pouzit (rozumej v biose nastaveny boot z cd/diskety/ineho disku... preco ti to blbne, toto mi njeak zavana HW problemom daneho disku alebo neuplnym zvladnutim nastavenia biosu

niektore starsie stroje (mozno aj novsie ale naposledy som to videl na masien s celeron 266MHz) maju v biose moznost LOW LEVEL format hdd

ale ak ti na uplne inej masine OS nabehne a disk zobrazi mas lahke ho dformatovat odtial, popr aj prebehnut dakym nastrojom (pqmagic) na zjednotenie particii a pripadneho bordelu co sa tam mohol vyskytnut

potom je tu moznost ak mas win 98 disk pripojit zajazdy a cez swapmanager ho potom nacitat a normalne zo systemu sformatovat, winXP by to malo zvladat bez doplnkovych aplikacii, ale pri konstrukcii sa nikdy nepocita s tym (ak nemas suplik) ze disky budu menene za jazdy, cize sa ti moze stat ze nieco odpravis, tak to zvaz ako az posledne riesenie

poskusaj ci ti vezme boot z diskety do dosu, tak sa nenacitavaju vyssie blbinky, mozno ak tam ma daco hyperinteligelitne system a hned pri boote sa snazi na disk pozerat, a zobrat disk FDISK-om
mozno nic, ale za pokus to stoji
Tata
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Tak sa mi to nakoniec podarilo. Ppouzil som FedoruLiveCD. PC nabehlo z CD aj s pripojenym problemovym diskom. Vymazal som vsetky particie a potom mi ho uz nacital aj XP. Hrome, trvalo mi tyzden, kym som medzi x rieseniami nasiel toto posledne. Aj tak dakujem za rady.
Napísať odpoveď