Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 16 Dec 2017, 17:54



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 62 ]  1, 2, 3, 4  Ďalšia

Choď na stránku
Ako sosat z rapidu a inych serverov rychlo a bez cakania!
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.3.2005
Príspevky: 3403
Bydlisko: ZA <-> TN
Karma: Level +4
Príspevok Ako sosat z rapidu a inych serverov rychlo a bez cakania!
Takze ide o jeden PHP skript na sosanie z rapidu, nazyva sa RapidLeech. Ofiko stranka
Kód:
http://www.rapidleech.com/

Funguje to tak, ze vy spustite ten skript na serveri a nechate si sosnut subor z rapidu (alebo ineho serveru) k sebe na svoj server (takze rapid nezablokuje vasu IP ale len IP servera), pricom sa vam bude ukazovat pohodlny progressbar aj s rychlostou (mne to sosalo aj okolo 5 MB/s).
Ked bude cely subor sosnuty na serveri, vy si ho len pohodlne stiahnete cez FTP alebo lubovolneho download managera vysokou rychlostou a kludne aj 4 vlaknami naraz, co je urcite velka vyhoda.
Pripravil som obrazkovy navod pre tych, co to chcu vyskusat a stale mi kladu otazky "Ako sa to pouziva", "Co na to potrebujem" a "Ako to funguje".

Co na to potrebujem?
    Internetovy webserver s podporou PHP a pristupom cez FTP
    FTP klienta, v tomto navode FlashFXP
    Prehliadac, v tomto navode Firefox 2.0
:wink:


Ako to sprovoznim?
1. Sosni si vylepseny RapidLeech (povodny na ofiko stranke nevie sosat z RS.com), z adresy
Kód:
www.mk7.wz.sk/rl.rar
heslo je uploaded_by_Mek_for_lamky
2. Rozbal ho do adresara "rapidleech" na tvojom disku
3. Nastartuj FTP klienta a pripoj sa na svoj server
4. Uploadni adresar "rapidleech" do korenoveho adresara webservera (vacsinou je zhodny s korenovym adresarom FTP servera, ale niekde sa moze volat "wwwroot" alebo "public_html")
5. Po uploadnuti by to malo vyzerat nejako takto:

//obrázky vkladajte do prílohy

6. CHMODni vsetky subory v tomto adresari na hodnotu 777. Urobis to tak, ze oznacis vsetky subory v adresari a stlacis Ctrl+O.

//obrázky vkladajte do prílohy

7. Vylez o adresar vyssie a zopakuj CHMOD pre adresar "rapidleech". Je to nutne, aby skript mohol do tohto adresara zapisovat.

//obrázky vkladajte do prílohy

8. To je vsetko co sa tyka instalacie. Teraz staci skript spustit.


Ako to budem pouzivat?
1. Zadaj do prehliadaca adresu k rapidleechu.

//obrázky vkladajte do prílohy

2. Mal by sa nacitat Rapidleech. Do policka v strede vloz adresu, ktoru chces sosnut na server.

//obrázky vkladajte do prílohy

3. Samozrejme stlac tlacidlo Download File. Malo by sa objavit "Download ticket reserved. Please wait XX seconds.". Cakaj az kym sa neobjavi klasika - zoznam serverov, ako ho poznas :wink:

//obrázky vkladajte do prílohy

4. Vloz kod a stlac tlacidlo. Subor sa zacne stahovat na server, pricom sa ukaze progressbar ukazujuci rychlost a velkost sosnutych dat.

//obrázky vkladajte do prílohy

5. Klikni na najspodnejsi link "Back to main page".
6. Na hlavnej stranke stlac tlacidlo "Server Files", ukaze sa zoznam sosnutych suborov.
7. Klikni na nazov suboru a sosni si ho priamo zo servera, mozes si ho hoci aj dat do download managera, pre rychlejsie sosanie.

//obrázky vkladajte do prílohy


Mozne problemy
Obcas sa stava, ze po hlaske "Download ticket reserved..." sa vypise chyba "Error geting available server list". V tom pripade stlac v prehliadaci Back a skus to znova, raz sa to musi podarit :wink:
Ak sa po stlaceni "Download File" objavi chybova hlaska "Error opening socket rapidshare.de:80", tak zrejme ma tvoj webhosting zablokovany pristup na tuto adresu.
Aby tvoj server nemohol hocikto "zneuzit" na sosanie z rapidu, mozes si svoj Rapidleech zabezpecit - robi sa to v subore "config.php" - riadok 7 nastavit z "$login=false;" na "$login=true;" a v riadku 8 nastavit svoje prihlasovacie udaje. Ake jednoduche, ze... :D
Este jedna vec: Ak mate na FTP toho hostingu napr. 10MB diskovu kvotu, nic vam nebrani sosnut z rapidu na server aj 100MB subor... odskusane, funkcne!
Dufam, ze som na nic nezabudol a snad tento navod niekomu pomoze. A aby som nezabudol, tak neposkytujem podporu na ICQ, iba tu v tejto teme! Nevypytujte sa ma, kde zohnat server - sorry, s tym vam nepomozem! Ked vam tento navod pride vhod, mozete mi prihodit karmu, ale nemusite mi davat zapornu karmu za to, ze som sa vam snazil pomoct a vy ste neschopni rapidleech rozchodit! :P

//edited by Mek 28.1.07 - Navod aktualizovany, uz sa zobrazuju aj obrazky.


12 Nov 2006, 19:09
Profil  ICQ  YIM  Skype  Pokec  WWW
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.8.2005
Príspevky: 1878
Bydlisko: Hnojisko
Karma: Level +3
Príspevok 
Mohol by si aj odporucit nejake dobre rychle freeservery? :) Vopred diki


12 Nov 2006, 21:36
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.7.2006
Príspevky: 552
Karma: Level +1
Príspevok 
:roll: premium account(nic nieje lepsie)


12 Nov 2006, 21:50
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.8.2006
Príspevky: 2040
Karma: Level +3
Príspevok 
nice, ale nie je jednoduchsie tie 4 stovky na mesiac zaplatit a to porno si natahat do zasoby?:))


12 Nov 2006, 22:00
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.6.2005
Príspevky: 687
Karma: Level +2
Príspevok 
enter00 píše:
nice, ale nie je jednoduchsie tie 4 stovky na mesiac zaplatit a to porno si natahat do zasoby?:))

to teda urcite nieje lahsie zaplatit 4 stovky, ked to mozes mat zadarmo. dost ze musim platit za internet.


17 Nov 2006, 12:23
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.7.2006
Príspevky: 552
Karma: Level +1
Príspevok 
je to jednoduche len mi vsade pise eror socket bla bla 80


21 Nov 2006, 12:08
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.6.2005
Príspevky: 687
Karma: Level +2
Príspevok 
uz pri bode 3 neviem ako sa mam pripojit na server..


21 Nov 2006, 12:55
Profil  
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.11.2006
Príspevky: 108
Karma: Level +1
Príspevok 
Cha, a ja, arcilamka to poriadna, jednoducho po stiahnutí súboru z rapidu sa odpojím a pripojím znovu na net a môžem sosať ďalej bez čakania. Samozrejme, že mám dynamickú IP. Jednoducho ma server pokladá za niekoho úplne iného. Stojí ma to presne 4 kliknutia myšou. Je to síce riešenie pritiahnuté za vlasy, ale účel svätí prostriedky. Doposiaľ sa mi stalo hádam len do 5 krát, čo som sa trafil do stejnej IP adresy. Funguje na rapidshare.com/de/ru. Inde som neskúšal.


24 Nov 2006, 0:09
Profil  WWW
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.8.2006
Príspevky: 125
Karma: Level +1
Príspevok 
jurko.info píše:
Cha, a ja, arcilamka to poriadna, jednoducho po stiahnutí súboru z rapidu sa odpojím a pripojím znovu na net a môžem sosať ďalej bez čakania. Samozrejme, že mám dynamickú IP. Jednoducho ma server pokladá za niekoho úplne iného. Stojí ma to presne 4 kliknutia myšou. Je to síce riešenie pritiahnuté za vlasy, ale účel svätí prostriedky. Doposiaľ sa mi stalo hádam len do 5 krát, čo som sa trafil do stejnej IP adresy. Funguje na rapidshare.com/de/ru. Inde som neskúšal.

Akoze tebe to pojde na kazdom servery ked mas dynamicku IP ale co ty co dynamicku IP nemaju tak a teraz machruj :?


24 Nov 2006, 18:39
Profil  
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.8.2006
Príspevky: 344
Bydlisko: Berlin™
Karma: Level +2
Príspevok 
Bože aspon vidite aky je s tym rapidshare-rom problem keby keby každí daval na mega to by bolo, ale to asi nebude lebo lamam to môžte vysvetlovat a nič z toho


25 Nov 2006, 22:30
Profil  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.9.2005
Príspevky: 1729
Bydlisko: Lučenec
Karma: Level +3
Príspevok 
No islo to v poho asi den, dva, teraz ked chcem nieco stiahnut, to moze byt hocico, pri zadavani pismen mi hodi do obr. LOL, ked ho napisem zo 100mb suboru stiahne okolo 600kb a vypise ze je stiahnute :?
Neviete co s tym moze byt ?
hosting je plateny, a miesta plno, cize v tom chyba nebude, skusal som to zmazat, a dat nanovo, ale aj tak nic.


25 Nov 2006, 23:41
Profil  ICQ  Facebook  WWW
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.3.2005
Príspevky: 3403
Bydlisko: ZA <-> TN
Karma: Level +4
Príspevok 
Lord PROXI píše:
No islo to v poho asi den, dva, teraz ked chcem nieco stiahnut, to moze byt hocico, pri zadavani pismen mi hodi do obr. LOL, ked ho napisem zo 100mb suboru stiahne okolo 600kb a vypise ze je stiahnute :?
Neviete co s tym moze byt ?
hosting je plateny, a miesta plno, cize v tom chyba nebude, skusal som to zmazat, a dat nanovo, ale aj tak nic.
skus si sosnut ten rapidleech znovu z toho linku co som sem dal - 23.11. tusim vysla new verzia, co opravuje nejake bugy... prisiel som na to, ked som potreboval cez rapidleech daco sosnut a furt mi to hadzalo nejaky err0r... tak som updatol aj rapidleech na stiahnutie na mojom webe :wink: snad to pomoze...


26 Nov 2006, 15:20
Profil  ICQ  YIM  Skype  Pokec  WWW
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.2.2006
Príspevky: 377
Bydlisko: Bratislava
Karma: Level +2
Príspevok 
mam vip , mozem si spravit dake FTP ? ako ? ak nie tak mate dake free ftp ?


12 Dec 2006, 19:36
Profil  ICQ  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 7.11.2005
Príspevky: 3038
Bydlisko: :-)
Karma: Level +2
Príspevok 
speq píše:
mam vip , mozem si spravit dake FTP ? ako ? ak nie tak mate dake free ftp ?


ak mas verejnu IP,tak ano,ja napr mam svoje FTP


12 Dec 2006, 22:03
Profil  ICQ  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.7.2006
Príspevky: 2120
Karma: Level +4
Príspevok 
ale pocuvaj, mne to uz ako normalne funguje, ale ked idem dat dalsi link napise wait 80 minutes :)
takze je to na hovno


16 Dec 2006, 8:13
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.3.2005
Príspevky: 3403
Bydlisko: ZA <-> TN
Karma: Level +4
Príspevok 
fruxo píše:
ale pocuvaj, mne to uz ako normalne funguje, ale ked idem dat dalsi link napise wait 80 minutes :)
takze je to na hovno
niet sa co cudovat, ved limit na rapide nijako nevochcis :lol:
tu ide len o to, aby rapid zablokoval IP servera a nie tvoju => ze napr. spustanie tohoto skriptu na localhoste nema ziadny zmysel (to len keby to tu nahodou niekoho napadlo) :D


16 Dec 2006, 19:23
Profil  ICQ  YIM  Skype  Pokec  WWW
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.6.2005
Príspevky: 534
Bydlisko: Trnava
Karma: Level +2
Príspevok 
Mek píše:
niet sa co cudovat, ved limit na rapide nijako nevochcis :lol:
tu ide len o to, aby rapid zablokoval IP servera a nie tvoju => ze napr. spustanie tohoto skriptu na localhoste nema ziadny zmysel (to len keby to tu nahodou niekoho napadlo) :D


ano? tak preco sa potom v tvojej teme vyskytuje ze ,,bez cakania?,,


17 Dec 2006, 13:23
Profil  ICQ  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.3.2005
Príspevky: 3403
Bydlisko: ZA <-> TN
Karma: Level +4
Príspevok 
Schyl2o píše:
ano? tak preco sa potom v tvojej teme vyskytuje ze ,,bez cakania?,,
pretoze nakopcis rapidleech na vzdialeny webserver a sosnes dalsi subor z rapidu na tento server a az potom z toho servera k sebe... tu je ta pointa "bez cakania" :wink:


17 Dec 2006, 16:50
Profil  ICQ  YIM  Skype  Pokec  WWW
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.5.2006
Príspevky: 505
Bydlisko: Martin
Karma: Level +2
Príspevok Re: Ako sosat z rapidu a inych serverov rychlo a bez cakania
Mek píše:
...
Ak sa po stlaceni "Download File" objavi chybova hlaska "Error opening socket rapidshare.de:80", tak zrejme ma tvoj webhosting zablokovany pristup na tuto adresu.
...


Co mam teraz robit ked som skusil wz.cz a aj ic.cz a nejde??? :cry:

:?: :?: :?:


18 Dec 2006, 16:06
Profil  ICQ  Skype  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.3.2005
Príspevky: 3403
Bydlisko: ZA <-> TN
Karma: Level +4
Príspevok Re: Ako sosat z rapidu a inych serverov rychlo a bez cakania
junior3 píše:
Co mam teraz robit ked som skusil wz.cz a aj ic.cz a nejde??? :cry:

:?: :?: :?:
nepisal som, ze wz.cz a ic.cz neskusat?
Ak nie, tak to pisem teraz.
Dovod preco to nejde - maju to zablokovane :!: a wz.cz nepouzivat, je to najvacsi sh1t :roll:


18 Dec 2006, 17:29
Profil  ICQ  YIM  Skype  Pokec  WWW
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 62 ]  1, 2, 3, 4  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.166s | 12 Queries | GZIP : On ]