Ako spravím sieť pre dva notebooky (zdielať internet)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
MayDaySK
Star
Star

Ako spravím sieť pre dva notebooky (zdielať internet)

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Čaute. Mám 2 laptopy na jednom je vista a na druhom XP mám aj crosskábel ale neviem ich spojiť. Na tom kde je vista som dal vlastnosti a ze povolit pripojovani internet ostatnym uzivatelum site a na tom druhom som dal ze tento pocitac sa pripaja pomocou ineho. Ale ajtak to nejde. Už sa mi však podarilo spojiť stým istým káblom XP <-> XP; Vista <-> Vista; XP <-> Vista len toto vista <-> xp mi nechce ísť.

PS: Veľmi súrne!!!
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andr3w »

skus si vypnut firewall ci uz v xp a vo viste, a taktiez ak mas nejaky firewall outpost alebo kerio taktiez off a skus.
MayDaySK
Star
Star

Ľudia už sa mi to po dlhom preklikávaní podarilo ale zišiel by sa mi návod lebo ani sám neviem ako som to spravil. Behal som vo vlastnostiach kadečo odfajkovával až kým to nešlo. Raz sa mi podarilo rozladiť aj pripojenie od providera tak mi na hosťovskom šiel net a na masteri nie... :-)) Jaké haluze potom som to opravoval a zase nechcel ísť na oboch a nakoniec odrazu začal ísť net na oboch. Sám neviem ako som to dokázal...
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

MayDaySK podarilo sa ti spojit cez cross kabel 2 pc (oba s XP) tak aby bezal na oboch net? wow Skusal som to doma cez kadejake nastavenia ale neslo to. Myslel som, ze je na to potrebny router. Pls hod nejaky navod. Bol by som ti veelmi vdacny.
MayDaySK
Star
Star

Týýýý veď s XP je to najjednoduhšie takže ideš:

1. Štart -> Nastavenia -> Sieťové pripojenia
2. V tom one máš vľavo v menu (druhé zhora) že: Nastaviť domácu sieť alebo sieť malej kancelárie, klikni nato a tam daj Ďalej a potom ešteraz Ďalej
3. Sa ti zobrazia tri možnosti. Na materskom PC kde je internet zvoľ prvú (hornú): Tento počítač má priame pripojenie na internet. Ostatné počítače v sieti sa pripájajú prostredníctvom tohto počítača.
4. Potom choď ďalej, ďalej, ďalej (nič nemeň iba klikaj) potom ti začne konfigurovať to prečkaj a potom sa ti zobrazí jedno menu.
5. Tam zvol poslednú možnosť (úplne dole) že: Dokončiť sprievodcu (nie je potrebné spustiť sprievodc na iných počítačoch)
6. Potom choď k druhému PC ktorý bude ako hosťovský a tam všetko zopakuj s tým rozdielom že bod 3 daj voľbu v strede a tá je: Tento počítač sa pripája na internet prostredníctvom iného počítača v sieti alebo prostredníctvom domácej brány.

A máš to hotové. Týka sa to čisto internetu hry a zdielanie sa ma nepýtaj to ma ani nezaujíma.

Čo sa týka visty tam stačí ísť do administrácie siete a dať vlastnosti a povoliť že: Povoliť iným uťivateľom sa pripájať na internet. Alebo niečo ako zdielanie internetového pripojenia. Tam je to už zjednodušené. Lebo visty sa nájdu sami jakmile zasunieš cross-kábel. Len treba nastaviť viditeľnosť. To neviem presne ale ak sa stým pohrám dokážem to spraviť.
sanyika
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sanyika »

a nastawil si si aj branu a dns server???, musis si tam nastavit ipcku toho kompu na ktorom zdielas net...skus to a daj wediet...
MayDaySK
Star
Star

Nie. Zaujímavé že nič také som nikdy nemusel nastavovať a už sa mi to podarilo. Všetkými spôsobmi. XP <> XP tak ako som hore písal a nič iné. Potom Vista <> Vista sa mi podarilo že som použil prvý krok z návodu na hojkovi a ďalej som nič nemusel. A teraz už fičím aj Vista <> XP. Na viste som spravil to čo sa má robiť pri dvoch vistách povolil som pripojenie iných uživateľov a na XP som spravil to čo sa má na XP že som nastavil možnosť: Tento počítač sa pripája pomocou iného počítača... A Net fičí.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

moment, to akoze fici net na slave-ovi aj ked je master PC vypnuty?
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Nepovazujte tento post za spam, chcem len aktualizovat temu aby som dostal odpoved..
sanyika
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sanyika »

mi-chau napísal:moment, to akoze fici net na slave-ovi aj ked je master PC vypnuty?
A ako by ti mohol ficat ked komp na ktorom mas zapnute zdielanie internetu je vypnuty????...ked to zdielanie ti robi windows??? 8)
MayDaySK
Star
Star

mi-chau napísal:moment, to akoze fici net na slave-ovi aj ked je master PC vypnuty?
Nie nefičí, asi si čítalto raz išiel tu a raz tam. Nie ja to neviem na viste nastavovať proste len naslepo fajkám všeličo v preferenciách siete a raz to začalo fungovať. Ale master musí byť zapnutý aby slave šiel len master nemal net v prehliadači asi som celé pripojenie presmeroval do LAN kábla lebo na slave šlapal a mne vyhadzoval explorer tú hlášku ako keď ti vypadne net. Proste len klikať a štelovať kým to nezačne ísť.
lukas_luigi
Novice
Novice

Re: Ako spravím sieť pre dva notebooky (zdielať internet)

Príspevok od používateľa lukas_luigi »

MayDaySK napísal:Čaute. Mám 2 laptopy na jednom je vista a na druhom XP mám aj crosskábel ale neviem ich spojiť. Na tom kde je vista som dal vlastnosti a ze povolit pripojovani internet ostatnym uzivatelum site a na tom druhom som dal ze tento pocitac sa pripaja pomocou ineho. Ale ajtak to nejde. Už sa mi však podarilo spojiť stým istým káblom XP <-> XP; Vista <-> Vista; XP <-> Vista len toto vista <-> xp mi nechce ísť.

PS: Veľmi súrne!!!
Pocuj nevies rozpisat navod ako spravim zdielanie medzi VISTA a VISTA
Napísať odpoveď