AKo spravne reinstall Windows ?
AKo spravne reinstall Windows ?
Minule som preinstaloval windows a skoro vo vsetkych hrach vyskakuje neodesilat tak je chyba vo wine,ako ho mam formatnut disk a potom installnut windows.. Mam windows xp home original cd. 
-
Piti
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Joj moj zlaty XP Home Editon od Mrkwosoftu stoji samo o sebe za prd
Moja rada:
1. Zalohuj si vsetky data na iny computer, pripadne na DVD alebo inde...
2. Resetni PCcko, vloz tam to uzasne CD od Mrkwosoftu a bootni ho..
3. Pri tom ako sa ta bude instalacny program pytat kam to xes nainstalovat tak sa nastav na disk (C) a stlac "d" "ENTER" (a ete ak bude pindat tak "L") a asik zase "ENTER"... tymto sposobom odpalis particiu (dost fajn vec!!)
... potom si tu particiu zase vytvorime...
nastavis sa na to prazdne miesto a stlacis "c" zadas velkost (s rodelovanim ta nejdem trapit) a stlacis "enter"
4. potom sa nastavis na tu novu prazdnu nenaformatovanu particiu stlacis "enter" a on ta vyzve ze ci ju xesnaformatovat...vyberies NTFS normalne (nie zrychlene!
5. po sformatovani a prechodu do FULL grafickeho rozhrania vsetko odklikas ako cviceny hafan
6. po spusteni systemu si nainstaluj ovladace od vyrobcu HW pocitaca, alebo moje doporucenie -> stiahni si nove z netu
7. no a potom chodna mrkwosoft update a stiahni s najnovsie aktualizacie a podobne....
Vela stastia
PS: nezabudni na daky antivirak....
OMFG.... ser na XP HOME...daj si XP PROF.

Moja rada:
1. Zalohuj si vsetky data na iny computer, pripadne na DVD alebo inde...
2. Resetni PCcko, vloz tam to uzasne CD od Mrkwosoftu a bootni ho..
3. Pri tom ako sa ta bude instalacny program pytat kam to xes nainstalovat tak sa nastav na disk (C) a stlac "d" "ENTER" (a ete ak bude pindat tak "L") a asik zase "ENTER"... tymto sposobom odpalis particiu (dost fajn vec!!)
... potom si tu particiu zase vytvorime...
4. potom sa nastavis na tu novu prazdnu nenaformatovanu particiu stlacis "enter" a on ta vyzve ze ci ju xesnaformatovat...vyberies NTFS normalne (nie zrychlene!
5. po sformatovani a prechodu do FULL grafickeho rozhrania vsetko odklikas ako cviceny hafan
6. po spusteni systemu si nainstaluj ovladace od vyrobcu HW pocitaca, alebo moje doporucenie -> stiahni si nove z netu
7. no a potom chodna mrkwosoft update a stiahni s najnovsie aktualizacie a podobne....
Vela stastia
PS: nezabudni na daky antivirak....
OMFG.... ser na XP HOME...daj si XP PROF.
pre bezneho domaceho uzivatela je XP Pro uplna zbytocnost..
1) nevyuzije prihlasovanie do domeny
2) pravdepodobne nepotrebuje sifrovanie dat na HDD
3) IIS
4) pravdepodobne PC nevyuziva ako server, ale len ako klienta.
.. dalsie vlastnosti su viacmenej rovnake, takze to s tym nema nic..
mozno nainstalovanim nejakej aplikacie doslo k nejakej deformacii, predsalen sa pohybujeme vo WIN ..
preinstalovanie windowsu odporucam stylom - nabootovat z instalacneho CD, zmazat particiu, a znovunaformatovat novu particiu. Predpokladam ze data si vhodne zalohujes
..
Spustenim instalacie pod Windowsom, nemas moznost sformatovat particiu.
1) nevyuzije prihlasovanie do domeny
2) pravdepodobne nepotrebuje sifrovanie dat na HDD
3) IIS
4) pravdepodobne PC nevyuziva ako server, ale len ako klienta.
.. dalsie vlastnosti su viacmenej rovnake, takze to s tym nema nic..
mozno nainstalovanim nejakej aplikacie doslo k nejakej deformacii, predsalen sa pohybujeme vo WIN ..
preinstalovanie windowsu odporucam stylom - nabootovat z instalacneho CD, zmazat particiu, a znovunaformatovat novu particiu. Predpokladam ze data si vhodne zalohujes
Spustenim instalacie pod Windowsom, nemas moznost sformatovat particiu.
Mam podobny problem a zaujimaju ma posledne dva body toho postupu
Dalsia vec, tie moje original instalacne cd s win su z nejakeho 2004-teho.. Asi v tom je nejaky stary office, co s tym mam robit? Cez ten microsoft update asi neupdatnem office na 2007micku.. Mam kupit (stiahnut) novy? oplati sa to menit? oplati sa portable verzia co som videl na lamkach?
Co tam vlastne este vsetko treba updatovat aby to plnohodnotne fungovalo? To ze sp1, sp2, sp3 uz vobec neviem co je, ale aj to mam stahovat?
Proste by som chcel vedet co vsetko by som este mal doinstalovavat z tych systemovych veci po reinstale winu.. Hento co som pisal hore su mozno blbosti, ale tak nejak som to pochopil, tak mi to prosim vysvetlite.
Takze, kde prosim vas stiahnem tie nove ovladace? Mam notebook takze neviem ci sa ma to uplne tyka tento bod.. Ale v kazdom pripade mam obcas problem napriklad ked sen strcim nejake pozicane usb to dllhohlada ovladace a dakedy nenajde nic.. Neda sa niekde stiahnut nejaky aktualny balik tychto veci nech s tym nema problem? To tiez robi microsoft ci kam to patri taketo veci?6. po spusteni systemu si nainstaluj ovladace od vyrobcu HW pocitaca, alebo moje doporucenie -> stiahni si nove z netu
Dalsia vec, tie moje original instalacne cd s win su z nejakeho 2004-teho.. Asi v tom je nejaky stary office, co s tym mam robit? Cez ten microsoft update asi neupdatnem office na 2007micku.. Mam kupit (stiahnut) novy? oplati sa to menit? oplati sa portable verzia co som videl na lamkach?
Co tam vlastne este vsetko treba updatovat aby to plnohodnotne fungovalo? To ze sp1, sp2, sp3 uz vobec neviem co je, ale aj to mam stahovat?
Proste by som chcel vedet co vsetko by som este mal doinstalovavat z tych systemovych veci po reinstale winu.. Hento co som pisal hore su mozno blbosti, ale tak nejak som to pochopil, tak mi to prosim vysvetlite.
-
Andrew007
Guru wannabe
re
::1.::Takze ako si písal chces ovladace na notebook, ani ja nie som vestica, takze napís správní typ svojho notasu.......áno dá sa stiahnút takí balík kde más vsetky vhodné ovladace.....
::2.::Najlepsie riesenie je stiahnút nejaky nový win, kde uz más integrované aktualizácie, samozrejme aj Service Pack 3.Potom uz len samotná instalácia Officu 2007.
::3.::Takze ,ako som písal v druhom bode tam uz mám integrované aktualizácie..,,potom samotná instalácia Officu,..nainstalovanie driverov v bode 1. a dalsich veciciek.........
::2.::Najlepsie riesenie je stiahnút nejaky nový win, kde uz más integrované aktualizácie, samozrejme aj Service Pack 3.Potom uz len samotná instalácia Officu 2007.
::3.::Takze ,ako som písal v druhom bode tam uz mám integrované aktualizácie..,,potom samotná instalácia Officu,..nainstalovanie driverov v bode 1. a dalsich veciciek.........
Takze tie drivery sa stahuju k notebooku, ne k windowsu, hej? Najdem to na stranke znacky compu, ne na stranke winu..
No dobre, a myslite ze sa mi oplati instalovat nelegalny aktualny win, ked mam ten isty len neaktualny legalny? ja neviem, pytam sa, aky je vseobecny nazor... Inak myslim ze tu mam aj daco ako windows update. Kebyze chcem pouzit ten nektualny tak mi to proste nepostahuje vsetky updaty? Vratane sp3 (sp2)?
Proste rozvijajme tu moznost ze by som pouzil ten stary.. Potom by som mal tym padom office nejak 2003. Mal by som to preinstalovavat, alebo je to postacujuce..?
No a ake vecicky sa este potom zvyknu nakoniec davat? (nie programy- nero, nod,...)
No dobre, a myslite ze sa mi oplati instalovat nelegalny aktualny win, ked mam ten isty len neaktualny legalny? ja neviem, pytam sa, aky je vseobecny nazor... Inak myslim ze tu mam aj daco ako windows update. Kebyze chcem pouzit ten nektualny tak mi to proste nepostahuje vsetky updaty? Vratane sp3 (sp2)?
Proste rozvijajme tu moznost ze by som pouzil ten stary.. Potom by som mal tym padom office nejak 2003. Mal by som to preinstalovavat, alebo je to postacujuce..?
No a ake vecicky sa este potom zvyknu nakoniec davat? (nie programy- nero, nod,...)
-
cORP.
Addict
ak mas original instalacne cd windowsu nevidim dovod davat ilegal,staci ak si stiahnes sp3 a nainstalujes ho na tvoj system, aktualizacii uz potom nebudes mat tak vela ako zo zaciatkuj.mihi napísal:Takze tie drivery sa stahuju k notebooku, ne k windowsu, hej? Najdem to na stranke znacky compu, ne na stranke winu..
No dobre, a myslite ze sa mi oplati instalovat nelegalny aktualny win, ked mam ten isty len neaktualny legalny? ja neviem, pytam sa... Inak myslim ze tu mam aj daco ako windows update. Kebyze chcem pouzit ten nektualny tak mi to proste nepostahuje vsetky updaty? Vratane sp3 (sp2)?
No mam win xp home, a jazyk tej instalacky je anglicky a cesky. ale ako mam tu aj slovensku klavesnicu a slovnik. Ale asi je to ceska verza, lebo "zastupce, mista v siti"...
Ale ved nemusis my to hladat, ja si to najdem ak to tam maju na stranke...
Takze podla teba pouzit stary original, podla "micike" pouzit novy stiahnuty.. Este niekto pridate nazory?
Ale ved nemusis my to hladat, ja si to najdem ak to tam maju na stranke...
Takze podla teba pouzit stary original, podla "micike" pouzit novy stiahnuty.. Este niekto pridate nazory?
-
cORP.
Addict
tak tu mas cz verziu sp3 cz, nainstaluj klasicky system a potom spusti instalaciu tohoto, nasledne na to instaluj ovladace a podobne veci,potom ti stiahne win update len tie updaty ktore vysli po vydani sp3 cim usetris stahovaniej.mihi napísal:No mam win xp home, a jazyk tej instalacky je anglicky a cesky. ale ako mam tu aj slovensku klavesnicu a slovnik. Ale asi je to ceska verza, lebo "zastupce, mista v siti"...
Kód: Vybrať všetko
http://www.sosej.cz/Download/Microsoft-Windows-XP-SP3-CZ-Download.html