aku grafiku ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
N!TrO
Medium Expert
Medium Expert

aku grafiku ?

Príspevok od používateľa N!TrO »

Takze, odisla mi HD4850 512 a potrebujem poradit nieco co nebude overkill pre moj comp...

Gigabyte EP45 DS3R
Intel dual core E5200 (2.5GHz / 2MB cache)
2x2GB A-DATA Vitesta 800
Corsair VX450
22" Samsung 2233BW (1680x1050)

Na zdroj som dal aj link pre istotu, je to 450W corsair, vacsina novych grafik vyzaduje aspon 500W zdroje tak by ma zaujimalo ci nahodou aj ten nebudem musiet novy kupovat kvoli grafike...

okrem hentych komponentov este zdroj zatazuju dva disky (320+750GB WD)...

este som mierny zastanca ATI, ale ked sa naskytne nVidia co sa oplati tak preco nie, no radsej by som ATI, vdaka
Jozo211
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: aku grafiku ?

Príspevok od používateľa Jozo211 »

moze byt? http://www.alza.sk/club-3d-hd-5970-d158377.htm
budes muset kupit zdroj
nepovedal si cenu tak som dal toto :smt098
N!TrO
Medium Expert
Medium Expert

Tak mohlo ti byt jasne ze ked chcem nieco co je adekvatne ku compu co som napisal, tak to nebude karta za 640€...

Ale pre rypalov ako ty, poviem ze tak nejak okolo 130€....
metrix0007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa metrix0007 »

HD 5770 lebo Hd 6850 ale ta je asi nasd roypočet dost alebo neviem pozri si na

www.pccko.sk tam je lacnejsie ako an alze
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Jozo211: bez urazky, ale to ze nenapisal cenu je v tomto pripade bezpredmetne, kedze podla jeho postu si jasne uvedomuje ze k takej zostave rozhodne nebude davat gtx580/ati5970 :roll:

N!TrO: ten zdroj bude v pohode dostacujuci pre Ati 5770, popripade mozes rozmyslat aj nad gtx460 ktora je vykonovo o nieco dalej, vid. testy...no tam uz sa obavam, ci nebude zvysok zostavy (hlavne cpu) mierne brzdit...

//btw rozdiel vo vykone medzi 4850 a 5770 nebude zrovna velky, no 5770 ma vo vacsine hier jasne na vrch :)

- gtx 460 vs ati 5770
http://www.tomshardware.co.uk/geforce-g ... 992-5.html

- 5770 vs 4850
http://www.guruht.com/2009/10/ati-radeo ... -5750.html
Jozo211
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jozo211 »

mal napisat cenu,ked nenapise cenu tak som sem supol niejaku :D
potom do tej ceny asi gtx 460 alebo o 30€ drahsia 6850
N!TrO
Medium Expert
Medium Expert

Pigesko aj som ratal ze to bude asi 5770, no zial odkedy sa kupoval tento comp tak som PC novinky vobec nesledoval... Mne nejde o nejaky vykonovy skok, ide mi v podstate o nahradu 4850, mozno mierny narast sa zijde ale nic extra, kedze pre ten comp je to zbytocne (aj co sa financii tyka), takze diky v utvrdeni sa...

A este ktoru konkretne by si odporucil ? Co sa znacky tyka, s MSI som mal v minulosti dobre skusenosti no podla famov sa ich zacinam obavat, tak uvazujem nad

http://www.alza.sk/sapphire-hd-5770-d149648.htm (ale skor by som asi skusil tuto)
http://www.alza.sk/asus-eah5770-cucore- ... 187958.htm

a este dve otazky:
- Vsimam ze tie karty maju 128 bitovu zbernicu, neni to moc malo ?
- moja mobo ma PCIe 2.0 a karta podporuje 2.1, predpokladam ze pasovat to bude, no ci s tym nebudu nejake problemy.

Dik
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

no 5770 bude asi jedina a najlepsia alternativa namiesto 4850, co sa vykonu tyka, narast bude zhruba tak o 15-25% (zalezi od konkretnej hry), no ako som uz spomenul, cpu by ta mohol limitovat ale dolezite je ze s vykonom pod 4850 nepojdes :)

- k tej znacke: osobne mam najhorsie skusenosti hlavne s ASUS (drivery,chladenie,atd...), s MSI mam taktiez iba zle skusenosti ale nie konkretne s VGA, ja tej znacke proste vseobecne neverim, no poznam par ludi co maju 90% komponentov vo svojich zostavach prave od MSI, a nestazuju sa, takze je to viac menej individualne...

- ak ti mozem odporucit tak vezmi sapphire (tu ktoru si vybral)...sice tam chyba 1x DVI ale ten zrejme ani nevyuzijes (verzia s 2x DVI je o 20e drahsia, ten jeden port za to nestoji)...samozrejme by som ti odporucil VaporX resp. Hawk, no ako si sam pisal, k takej zostave to uz nieje potrebne a taktovat novu vga sa asi nechystas...

// ano 128 bitova zbernica je uz na dnesnu dobu malo, resp. aj na dobu kedy bola tato karta vo vyvoji...no u Ati je to normalne :) a konkretne pri 5770 to uplne staci...

//ano pasovat to bude :) spatna kompatibilita je bezproblemova...
N!TrO
Medium Expert
Medium Expert

Pigesko napísal:no 5770 bude asi jedina a najlepsia alternativa namiesto 4850, co sa vykonu tyka, narast bude zhruba tak o 15-25% (zalezi od konkretnej hry), no ako som uz spomenul, cpu by ta mohol limitovat ale dolezite je ze s vykonom pod 4850 nepojdes :)
No E5200 mi bezi na zakladnych taktoch (200*12.5 = 2500MHz) a kedze tam mam AC7 Freezer, tak by som to fakt uz mohol aspon trochu zdvihnut, ten cpu si to zasluzi. :D Takze narast mozno predsalen bude.
Pigesko napísal: - ak ti mozem odporucit tak vezmi sapphire (tu ktoru si vybral)...sice tam chyba 1x DVI ale ten zrejme ani nevyuzijes (verzia s 2x DVI je o 20e drahsia, ten jeden port za to nestoji)...samozrejme by som ti odporucil VaporX resp. Hawk, no ako si sam pisal, k takej zostave to uz nieje potrebne a taktovat novu vga sa asi nechystas...
Hej v grafickom segmente by som asi skorej veril Sapphirke, DVI mi staci jedno (na HD4850 som mal 2x DVI z toho na jednom mam este furt ten ochranny kryt, nikdy som ho nemal potrebu davat dole), a OC verziu pre tento stroj asi moc netreba

Diky, pojdem asi do tej Sapphirky.

/// teraz pozeram ze ma 2xDVI :D ale nejak si na tom nezakladam
Napísať odpoveď