Aky je vas pulz?
Aky je vas pulz?
Nedavno som cital zaujimavy clanok o srdc.pulze,ze medzi 70-80 (72 je upny ideal)ako mi aj doktorka vravievala,ze je to v poriadku,tak podla najnovsich vyskumov je to vela,cital som to preto,lebo som s tym mal asi pred rokom problemy,v klude okolo 90 ani som o tom nevedel,samozrejme,ze som bol na ekg,tam mi povedali,ze som prepracovany,je pravda,ze som vtedy robil len nocne,mozno aj to sa prejavilo,ale inac som ok,chcel by som sa opytat aky je na ten clanok vas nazor,teda koho to zaujima samozrejme.osobne v klude mam okolo 75,chodim 3x do tyzdna behavat,nefajcim,takze sa mi to podarilo "skresat" tym pravidelnym sportovanim.Diky za nazory.
http://zdravie.pravda.sk/viete-aky-je-v ... preven_p42
http://zdravie.pravda.sk/viete-aky-je-v ... preven_p42
ten clanok si precitam zajtra, no ako som ho otvoril a zbezne preletel, tak som si vsimol tu vec s meranim akoze merat 10s a vynasobit 6. ak je niekto laik, nech to radsej pocita normalne celu minutu. ono moze totiz dojst aj k roznym "cvalom" (gallop), ktore sa prejavuju pauzou a potom niekolkymi rychlymi tepmi za sebou. toto v 10s neodhalite a ked takymto niecim niekto trpi, tak mu za 10 sekund mozu vychadzat zaujimave cisla (napriklad 3 tepy * 6 je 18, co je pruser
)
no to som nevedel (gallop),ja si tep meravam za 15 sek.,tak mi merali aj u doktora potom x4 samozrejme,teda dufam,ze srdce bije pravidelneades napísal:ten clanok si precitam zajtra, no ako som ho otvoril a zbezne preletel, tak som si vsimol tu vec s meranim akoze merat 10s a vynasobit 6. ak je niekto laik, nech to radsej pocita normalne celu minutu. ono moze totiz dojst aj k roznym "cvalom" (gallop), ktore sa prejavuju pauzou a potom niekolkymi rychlymi tepmi za sebou. toto v 10s neodhalite a ked takymto niecim niekto trpi, tak mu za 10 sekund mozu vychadzat zaujimave cisla (napriklad 3 tepy * 6 je 18, co je pruser)
no to ano,ja som bol doteraz tiez v tom,ale v tom clanku pisu,ze 70 je prilis,preto som to tu aj nadhodil,ja som neni ziaden doktor,len tak by ma zaujimali nazory druhych na tuto vec,mne doktorka povedala,ze 72 je uplny ideal,takze si v suchu,v tom clanku sa vsak pise,ze tep by mal mat clovek okolo 60,neviem kto nie je vrcholovy sportovec taky tep ma,ja osobne mam okolo 76 v klude.Bad.boy napísal:len tak zo srandy som odmeral a vyslomi 18 za 15 sec---18 x4 = 72..ideal vraj
//autoeditácia príspevku ( 08 Nov 2008, 0:39 )
samozrejme neratam,ked hrame s cechmi hokej,vedieme o gol a je 5 minut do konca,to sa blizim k 200...
a hmatas to na spravnych miestach? na zapasti na vonkajsej strane tesne vedla tej slachy co tam mas a na karotide asi v 2/3 od brady k obluku celuste. skus hlavu natiahnut na opacnu stranu a hmatat nie jednym prstom, ale troma az styrmi prstami, ale nie palcom.moosha napísal:Ja si to ani za boha neviem nahmatat. Ani na zapasti ani na tepne...