Aky mate bike ?
Re: Aky mate bike ?
Dobre chlapec
uzi si to
Ved aj uzijem. neboj
-
redliner
King
- Kontaktovať používateľa:
Plánujem tento : http://www.giant-bicycles.com/sk-SK/bik ... 136/40804/ (avšak ešte musím pár € naškriabať
)
PsychoS aku mas vysku a aku velkost ramu si zobral? znami ma cca 185 cm kupil "M" mne to pripada trochu male.
178 mam a zobral som M.
-
Yos
Professional
Chcem sa spytat, aky typ (ak viete znacku tak kludne napiste) bicyklu je toto a kde sa da u nas (ak sa da) zohnat? vdaka
-
hojko
Site Admin
To je trial bike na skakanie, ten asi budu mat malokde, pretoze vela ludi o to zaujem nema. Ale myslim, ze v Bratislave v Kaktus bike nieco budu mat urcite.
a k takym najznamejsim znackam patria napriklad monty alebo zoo!
-
Yos
Professional
Nepoznate nejaky obchod na Slovensku, ktory by niektoru z tych dvoch znaciek predavala? Ak nie na Slovensku, tak nejaky internetovy obchod, lebo v Kaktus biku momentalne take neponukaju a v dlhsej dobe ani neplanuju. Cez ebay nekupujem, no par som tam nasiel, ale lepsie bude nejaky internetovy bike shop. vdaka
-
hojko
Site Admin
Yos: Tak v tom pripade skus cesky Katmar, tam budu mat urcite trialove biky.
Povie mi niekto aky je rozdiel medzi cestnou cyklistikou a cyklocrossom? Kedze bicykle sa velmi podobjau, ale netusim, preco sa to deli na 2 kategorie.
-
hojko
Site Admin
Lub0$: Ako hovori nazov, cestna cyklistika je cyklistika najma po cestach, urcite poznas najznamejsiu trojku v podani Tour de France, Giro d'Italia a Vuelta. Jazdi sa tam najma po cestach, 150-250km dlhe etapy, Alpy, Pyreneje, nejaka ta casovka... Cyklokros je nieco medzi cestou a horskou cyklistikou. Aj ked sa bicykle napadne podobaju tym cestym (su pevnejsie, maju sirsie plaste atd...), jazdi sa to priblizne pol na pol, teda polovicu ides po ceste, polovicu ides hline, trave, ci dokonca prejazd potokom a co je hlavne, jazdi sa trat v podani niekolkych okruhoch. Trebars zacnes na asfalte, o par kilometrov vybehnes do lesika a ides po lesnej ceste, zrazu prejdes potokom za ktorym nasleduju dlazdicne kocky, potom sa vratis na asfalt, prejdes usekom travnatej plochy a ides dalsie koliecko, a dalsie, a dalsie... Niekedy sa moze stat, ze sa v cyklokrose objavi aj nieco horsie z pohladu jazdy a tak musis z bicykla zosadnut, ci je to trebars nejaky kratky brutalne strmy kopec, prenesenie bicykla ponad padnuty strom atd...
Edit: Este ma napada, ze ked sa jazdia tzv. "jarne klasiky", tak by si si to mohol pomylit s cyklokrosom. Pretoze sa jazdi len jeden den, vacsinou v nedelu, zavod ma trebars 250km a okrem cesty sa castokrat vyskytne aj polna cesticka ci dlazdicne kocky. Medzi taky znamy a tazky zavod, ktory sa nedavno isiel patri Paris - Roubaix, pripadne Amstel Gold Race, Tour of Flanders ci Milano - San Remo.
Edit: Este ma napada, ze ked sa jazdia tzv. "jarne klasiky", tak by si si to mohol pomylit s cyklokrosom. Pretoze sa jazdi len jeden den, vacsinou v nedelu, zavod ma trebars 250km a okrem cesty sa castokrat vyskytne aj polna cesticka ci dlazdicne kocky. Medzi taky znamy a tazky zavod, ktory sa nedavno isiel patri Paris - Roubaix, pripadne Amstel Gold Race, Tour of Flanders ci Milano - San Remo.
-
mirak2
Hardcore addict
moj novy zazrak dvojkolesovy - http://www.merida.sk/prodej/matts-tfs-xc-300-d-09 , poprosim rozumnu kritiku
najviac by mi na nom vadila asi vidla, asi by som ju hned aj menil, minimalne za nejaku jazdenu (napr.) toru
mirak: na to tazko kritiku znasat. taky celkom pekny bike. ak ho chces nato naco je urceny tak pohodicka. fical som na takom podobnom 10 rokov.
No neviem...viem co myslis pod tym crossom...stale som ale myslel, ze crossove bicykle vyzeraju velmi podobne ako tento napriklad: http://www.bicykle-rotopedy.sk/krosove- ... s-z380.htmhojko napísal:Lub0$: Ako hovori nazov, cestna cyklistika je cyklistika najma po cestach, urcite poznas najznamejsiu trojku v podani Tour de France, Giro d'Italia a Vuelta. Jazdi sa tam najma po cestach, 150-250km dlhe etapy, Alpy, Pyreneje, nejaka ta casovka... Cyklokros je nieco medzi cestou a horskou cyklistikou. Aj ked sa bicykle napadne podobaju tym cestym (su pevnejsie, maju sirsie plaste atd...), jazdi sa to priblizne pol na pol, teda polovicu ides po ceste, polovicu ides hline, trave, ci dokonca prejazd potokom a co je hlavne, jazdi sa trat v podani niekolkych okruhoch. Trebars zacnes na asfalte, o par kilometrov vybehnes do lesika a ides po lesnej ceste, zrazu prejdes potokom za ktorym nasleduju dlazdicne kocky, potom sa vratis na asfalt, prejdes usekom travnatej plochy a ides dalsie koliecko, a dalsie, a dalsie... Niekedy sa moze stat, ze sa v cyklokrose objavi aj nieco horsie z pohladu jazdy a tak musis z bicykla zosadnut, ci je to trebars nejaky kratky brutalne strmy kopec, prenesenie bicykla ponad padnuty strom atd...
A nie takto: http://velosprint.sk/shop/c.224_565/can ... 10.p.11416
HMM riadidla vymen za lastovicku napr.http://velosprint.sk/shop/c.599_494_496 ... mm.p.10822 vyzera to lepsie a ovladatelnost ide tiez hore,XC gripy,napr:http://velosprint.sk/shop/c.599_498/sad ... 9.Pohodlie je omnoho vyssie ruka ma viac miesta na kontakt z riadidlamy.A asi ta vidlica nebude buhvico ja mam suntour axon ale to je vyssi typ,ale ak bude chodit a bude dost citliva nieje dovod menit.podla mna...mirak2 napísal:moj novy zazrak dvojkolesovy - http://www.merida.sk/prodej/matts-tfs-xc-300-d-09 , poprosim rozumnu kritiku
ci rovne, ci lastovicky, to je skor vec osobnej preferencie a neda sa objektivne posudit, co je lepsie/horsie, na taketo stroje sa podla mna viac hodia rovne a gripy ani nevidno/nepise ake tam su
ale ta vidlica nebude ani citliva a nebude ani chodit, ostatne je vpohode, no v tejto triede je to standard (napr. rozdiel medzi takymito a realne funkcnymi vidlicami pociti ovela viac ako napr. rozdiel medzi klukami/saltrom/presmykom/radenim dajme tomu alivio/deore vs LX/XT... casom, samozrejme, vymeni aj to, ci uz v dosledku opotrebenia, alebo vylepsenia ci odlahcenia, ale tou vidlou by spravil funkcne a citelne najvacsi upgrade)
ale ta vidlica nebude ani citliva a nebude ani chodit, ostatne je vpohode, no v tejto triede je to standard (napr. rozdiel medzi takymito a realne funkcnymi vidlicami pociti ovela viac ako napr. rozdiel medzi klukami/saltrom/presmykom/radenim dajme tomu alivio/deore vs LX/XT... casom, samozrejme, vymeni aj to, ci uz v dosledku opotrebenia, alebo vylepsenia ci odlahcenia, ale tou vidlou by spravil funkcne a citelne najvacsi upgrade)
-
hojko
Site Admin
Lub0$: Rozdiel je cross (cross country) a cyklocross. To prve, cize cross country sa jazdi na horskych bicykloch a pouziva sa oznacenie (skratka) XC, su to klasicke horske bicykle, cize prevazne odpruzena pevna vidilica, niekedy celoodpruzeny, jazdi sa taktiez niekolko okruhov trati, ale jazdi sa za drsnejsich podmienok, prevladaju tam aj mensie zjazdy, korene stromov, poriadne stupania... Medzi zname mena poslednych niekolko rokov patri Julien Absalon a Christoph Sauser. Ak napises slovo cross country, bike XC alebo tie dve mena do Googlu, urcite najdes co to popisane, vysvetlene, kopu fotiek pre pochopenie.
Cize ak by som mal rozdelit cyklistiku, tak by som to rozdelil na cestnu, cyklokros, horska cyklistika (da sa rozdelit na downhill, freeride, cross country, dual, 4-cross), trial a BMX (street, vert, dirt, flat). Teoreticky este by sa dala spravit kategoria aj pre drahovu cyklistiku, kedze je to predsalen odlisne ako ta cestna cyklistika.
Cize ak by som mal rozdelit cyklistiku, tak by som to rozdelil na cestnu, cyklokros, horska cyklistika (da sa rozdelit na downhill, freeride, cross country, dual, 4-cross), trial a BMX (street, vert, dirt, flat). Teoreticky este by sa dala spravit kategoria aj pre drahovu cyklistiku, kedze je to predsalen odlisne ako ta cestna cyklistika.
-
mirak2
Hardcore addict
neplanujem este davat dalsie peniaze do toho bicykla, viac ludi sa vyjadrilo ze merida zvykne skladat bikes s vidlou o triedu horsou ako zbytok bicykla, zabit ma to nezabije 
lastovicku som mal na predchadzajucom bicykli, zeby bolo lepsie ovladanie bicykla nemozem povedat, ak aj nejake, tak uplne zanedbatelne, gripy su tuningovka
akurat mi vadi tvar sedlovky, boli ma z nej rit...
a divne zvuky brzd, holt musim si zvyknut ze to nie su celustove brzdy a maju aj iny zvuk
lastovicku som mal na predchadzajucom bicykli, zeby bolo lepsie ovladanie bicykla nemozem povedat, ak aj nejake, tak uplne zanedbatelne, gripy su tuningovka
akurat mi vadi tvar sedlovky, boli ma z nej rit...