Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Všetko o mobiloch, PDAčkach...

Aky mate mobil

Inteligentny (Symbian, WM, Android)
244
88%
Hlupy (Uzavrety OS)
32
12%
 
Celkom hlasov: 276

starysomar
Professional
Professional
Príspevky: 1388
Registrovaný: 01 máj 2011, 20:26
Bydlisko: PD
Kontaktovať používateľa:

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa starysomar »

MayDaySK - MultilinKeyboard no možno tú pôvodnú už nenájdeš na GooglePlay - mám ju ako aplikáciu odloženú.
Kecy niektorých si nevšímaj - sám posledných 15 rokov mám hodne ťažkú fyzickú prácu.
Ostatne v dosahu aspoň trocha použiteľného internetu sa dá všetko písať "diktovaním"
MayDaySK
Star
Star
Príspevky: 678
Registrovaný: 27 dec 2006, 13:03

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa MayDaySK »

V poriadku len tu klavesnicu som potreboval poriesit.

Na hlupom telefone by som nemal ani jednu chybu (to su vsetko preklepy a nereagujuci medzernik) a pri autoopravach by ste ani nevedeli rozlustit prispeveok lebo 8 z 10 slov nenapise spravne.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 10109
Registrovaný: 25 feb 2009, 6:54
Bydlisko: KE/BA

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa CheZteR »

na 99% je chyba u teba a v tvojom nesprávnom nastavení klávesnice, z 1% je na vine klávesnica pretože je prediktivna a slová sa učí za pochodu počas používania
MayDaySK
Star
Star
Príspevky: 678
Registrovaný: 27 dec 2006, 13:03

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Alebo že niečo treba spraviť aby sa slovo uložilo. Na starých Nokiách kde bolo T9 tam sa to robilo nejsko hviezdičkou či mriežkou a potom sa slovo napísalo a uložilo do pamäte.

A ešte niečo ale tam asi záleží aj od typu operačného systému... Že v nastaveniach mobilu sú vypnuté vibrácie a ide len hlas. Na hlúpych ak sa to takto nastavilo, tak to platilo. Ale na smartfóne napríkad messenger keď cinkne tak aj vibruje napriek tomu že nechcem aby vybroval. Ale v menu samotnej aplikácie je len možnosť vypnúť/zapnúť len upozornenia nie zvlášť že chcem vybráciu a zvuk nie.

Vie smartfón veľa vecí robiť ale chýbajú tam veľakrát veci na čo sme boli u hlúpych zvyknutý. Takto postupne objavujem veci ktoré mi viac vyhovovali na hlúpom.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 10109
Registrovaný: 25 feb 2009, 6:54
Bydlisko: KE/BA

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa CheZteR »

ale veď si kúp dumb phone a buď spokojný, už 3 strany tu vyplakavas kto je na to zvedavý?
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 15841
Registrovaný: 12 nov 2006, 10:52

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa beardie »

MayDaySK napísal:A ešte niečo ale tam asi záleží aj od typu operačného systému... Že v nastaveniach mobilu sú vypnuté vibrácie a ide len hlas. Na hlúpych ak sa to takto nastavilo, tak to platilo. Ale na smartfóne napríkad messenger keď cinkne tak aj vibruje napriek tomu že nechcem aby vybroval. Ale v menu samotnej aplikácie je len možnosť vypnúť/zapnúť len upozornenia nie zvlášť že chcem vybráciu a zvuk nie.
Neviem aký máš systém, ale aktuálna verzia androidu umožňuje nastaviť notifikácie a ich typ pre každú aplikáciu samostatne

Vyzerá to tak, že s tým iba nevieš robiť
MayDaySK
Star
Star
Príspevky: 678
Registrovaný: 27 dec 2006, 13:03

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Ospravedlnujem sa tym ktorych to uz hnevalo, ale som tu jediny zastupca hlupych fonov lebo ti co ich maju obvykle na fora nechodia. Ale ma to dost ludi co poznam, niekto z nich uvazuje nad smartfonom, niekto si tvrdo stoji za tym ze nechce iny.

Mne tiez smartfon pomohol, ma par skvelych funkcii. Ale nastastie islo vzdy o situacie z oblasti zabavy a volneho casu, takze nic zivotu dolezite bez coho by sa nedalo existovat. Po dovolenke vraciam simkartu do hlupeho a smartfon bude nadalej len doma nahradzovat pocitac.
aacid
Addict
Addict
Príspevky: 4796
Registrovaný: 22 nov 2006, 21:55
Bydlisko: BA

Re: Aky mate mobil

Príspevok od používateľa aacid »

MayDaySK napísal:V poriadku len tu klavesnicu som potreboval poriesit.

Na hlupom telefone by som nemal ani jednu chybu (to su vsetko preklepy a nereagujuci medzernik) a pri autoopravach by ste ani nevedeli rozlustit prispeveok lebo 8 z 10 slov nenapise spravne.
aj ja robim vela chyb na virtualnej klavesnici a je pravda ze ma to otravuje. ale na vsetko existuje riesenie. ak pises vela, kup si smartphone s fyzickou klavesnicou, blackberry key2 alebo key3. ja som nad tym uvazoval kedysi som mal blackberry passport a ta klavesnica bola fakt super, lenze vtedy tam este davali vlastny system a to bola bieda. teraz je tam uz android. lenze ja realne nepisem tolko aby som tu klavesnicu ozaj potreboval a zaroven to prinasa iste nevyhody (format displeja, je mozne ze niektore aplikacie to nebudu zvladat).
proste vsetko je o tom ze treba vediet co potrebujes a vybrat si na zaklade toho. ty si si kupil motyku miesto kladiva a stazujes sa tu ze sa ti s nou na h*vno zabijaju klince.
MayDaySK
Star
Star
Príspevky: 678
Registrovaný: 27 dec 2006, 13:03

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Diky za tip. Som ani nevedel ze uz blackberry ma android. Ale to upozornenie s formatom displaya je na mieste. S tym uz byvali poblemy aj pri java aplikaciach na hlupych mobiloch.

Nezalozil som temu s nazvom nadavajme na smartfony ale napisal som do temy ktora je o tom ze cim sa vam lepsie ten klinec zatlka motykou ci kladivom ;-)
fildinko
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 853
Registrovaný: 27 mar 2007, 18:30
Bydlisko: MT

Re: Aky mate mobil

Príspevok od používateľa fildinko »

aacid napísal: zaroven to prinasa iste nevyhody (format displeja, je mozne ze niektore aplikacie to nebudu zvladat).
BlackBerry Priv je podľa mňa dosť ideál aj keď je z roku 2016.



E: MayDaySK už asi nikoho tvoje emočné výlevy nezaujímajú. No offence. Baví ťa to? Založ si blog.
MayDaySK
Star
Star
Príspevky: 678
Registrovaný: 27 dec 2006, 13:03

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Niekedy sa staré modely tak dobre podaria že ľudia chcú radšej to ako novší. Ja som bol s xperiou tipo spokojný kým neprestala byť podpora pre android 4.4
starysomar
Professional
Professional
Príspevky: 1388
Registrovaný: 01 máj 2011, 20:26
Bydlisko: PD
Kontaktovať používateľa:

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa starysomar »

K tomu písaniu na Androidmobile - ak potrebujem zapísať rýchlo veľa - proste to "nadiktujem".
V dosahu slušného signálu - rýchlych dát paráda :)
MayDaySK
Star
Star
Príspevky: 678
Registrovaný: 27 dec 2006, 13:03

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Ocujte, som hladal to ze podrobne nastavenia ale tak je z v ramci androidu som vypol dal som ze zvonit ale nevybrovat ako hlavne mastavenie teda v ramci telefonu pre SMS, volania, budiky to plati. Ale v aplikaciach co niesu sucastou telefonu som siel tiez ze nastavit ale tam bolo len bud upozornovat alebo neupozornovat. Ale mozno aj tym ze ja mam lite verziu. Kedysi davno (este pri androide 4.4) ak ste si stiahli plnu verziu nie lite tak ste si mohli este aj namiesto toho "cink" dat aj vlastny zvuk.
K-u-b-i-a-k
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2358
Registrovaný: 17 mar 2010, 22:12
Bydlisko: Vranov nad Topľou/Prešov

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

prechod zo Samsung Galaxy J5 2016 na Xiaomi Redmi Note 7 4/64GB :)
starysomar
Professional
Professional
Príspevky: 1388
Registrovaný: 01 máj 2011, 20:26
Bydlisko: PD
Kontaktovať používateľa:

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa starysomar »

Tak neviem či je to k veci no mal som prvý (a posledný) androidovský mobil Samsung - od vtedy už výlučne Xiaomi :)
René
Light Star
Light Star
Príspevky: 205
Registrovaný: 26 sep 2015, 18:16

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa René »

Aktualne uz mesiac S20+. Prechod z S10+
Filip87
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 337
Registrovaný: 06 okt 2016, 8:09

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa Filip87 »

iPhone 11 Pro Max, prešiel som z IPhone XS
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4149
Registrovaný: 23 jan 2006, 13:48
Bydlisko: Zapad
Kontaktovať používateľa:

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa cORP. »

ja som koncom roka este presiel z iphone x na samsung galaxy note 10+
Filip87
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 337
Registrovaný: 06 okt 2016, 8:09

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa Filip87 »

Tak napíš nejaké postrehy čo je lepšie, čo horšie. Keď som mal kedysi Samsung tak to bola len rada Note.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 10109
Registrovaný: 25 feb 2009, 6:54
Bydlisko: KE/BA

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa CheZteR »

je to veľmi individuálne, toto sa nedá poradiť, skús si jedno, druhé a uvidis
Napísať odpoveď