Aký objekt použiť? C++ Builder

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Fata! ChaoS
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Aký objekt použiť? C++ Builder

Príspevok od používateľa Fata! ChaoS »

Ahojte, mám spravený program na testovanie.
Je tam otázka a možnosti na ňu.
Možnosti sú zobrazené v RadioGroup-e, lenže v radiogroupe sa nedá jeda možnosť napísať na viac riadkov a ja by osm potreboval mať dlhší text, ktorý potrebujem aspoň na 2 riadky, lenže radiogroup to neumožňuje, keďže ďalší riadok berie ako ďalšiu možnosť.

A chcem sa Vás spýtať, aký objekt by som mal použiť na zobrazenie tých možností, aby som to mohol dať na viac riadkov??
Pár riešení nato aj mám, ale najradšej by som to spravil s nejakým jedným objektom a nekomplikovať to ak to netreba.

Myslel som na také riešenie, že pridám, len RadioButton a vedľa toho text pomocou Label. Všetky možnosti by boli takto zvlásť spravené, ale dynamicky, nie manuálne.
A druhé riešenie som na mylsi, že možnosti vypíšem tiež s Labelom a potom ešte pridam nejaký editbox, do ktorého sa zapíše povedz me možnosť "A" alebo "C" a pod.
Ale keby sa dalo tak by som sa týmto riešeniam radšej vyhol.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Nie je tam niečo ako WordWrap? Prípadne skúšal si počas behu zmeniť caption na text obsahujúci znak \n?
oborpeto
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa oborpeto »

mozes pripadne pouzit nejaky zakladny opis danej moznosti a cely text napisat do hintu, takze sa to zobrazi ked na to prejdes mysou.
Napísať odpoveď