Aký typ stránky / redakcneho systemu ?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Aký typ stránky / redakcneho systemu ?

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Ahoj.

Uvodom pripominam, ze som lama na web stranky.
Viem ako chcem aby fungovali, neviem, ako to zabezpecit.

Povedzme, ze chcem nasledovne:

Jednoduchy design stranky (grafika podla mojho priania)
ustredným motivom bude jeden obrazok pod ktorym bude kratky pokec a nejake informacie, ktore budu spolupracovat s udajmi z databazy
tento obrazok presmeruje uzivatela na nejaku dalsiu samostatnu podstranku na ktorej zacne nejaky standartny proces ako na mnozstve inych stranok (napr. registracia, nakup, apod. - to su predpokladam nejake zauzivane formaty, kedze ich maju vsetky stranky principialne jednotne)
vratime sa ale na hlavnu stranku -> pod tymto obrazkom budu este napr. 3 obrazky - evidentne neaktivne (nesmeruju na ziadnu dalsiu akciu).

A teraz to hlavne - po urcitom definovanom case, alebo splneni ineho parametra sa z neaktivneho obrazku stane aktivny a nahradi ten, ktory bol pred splnenim podmienky aktivny, ktory sa presunie niekam do archivu (nieje podstatne)

Takto by to malo fungovat z nejakej predom naplnenej databazy automaticky. Teda vzdy po splneni podmienky sa aktivuje novy obrazok, posunie sa hore a do najnizsieho "uvolneneho" pola sa automaticky nacita novy so vsetkymi parametrami, udajmi, prepojeniami.

Ostatné oblasti tejto stranky uz budu zalezitostou standartnou.

Takze v skratke by som to prirovnal k nejakej "galerii" ktora na stranke bezi, ale na dalsi obrazok sa dostane nie casom, alebo kliknutim, ale splnenim nejakej podmienky.

Aka platforma je pre toto vhodna ? Existuje nieco taketo vo forme sablony, ktoru si mozem po nejakej uprave profikom spravovat sam defakto iba naplnanim nejakej danej databazy udajmi ? Bez nejakych hlbokych znalosti programovania - rovnako, ako napr. e-shop, ktory dneska zvladne spravovat kde-kto ?

Napisane kostrbato, ale dufam, ze pochopitelne.

Díky za dalsie otazky, aj ked radsej budem hned za odpovede :-P
trizzo
VIP
VIP

Re: Aký typ stránky / redakcneho systemu ?

Príspevok od používateľa trizzo »

Ak si lama na web stranky, tak sa do toho moc nepustaj.

Ale teraz k meritu veci. Existuju Wordpress, Joomla, Drupal,.... a desiatky dalsich. Kazdy ma svoje specifika. Ja osobne vyuzivam Wordpress, ku ktoremu je mnozstvo doplnkov a samozrejme aj kopec template-ov.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ide mi o to, ze dnes dokaze napr. e-shop, ktory je vecou univerzalneho hotoveho riesenia, obsluhovat aj biofarmár z hornej dolnej, ktorý nevládne počítačom ... preto tak trochu predpokladám, že je možné zjednodušit akykolvek typ stranky, natolko aby ho vedel ovladat aj laik. ... mne ide teraz skor o to zistit, ci to, co ja chcem uz niekde zjednodusene existuje, alebo to musi pre mna niekto zjednodusit ...

Nechcem programovat, nemam na to ani vedomosti, ani cas skusat, chcel by som dostat do ruky hotovy produkt, ktory pracuje sam (max. s obcasnym zakrokom odbornika pri nejakych strukturalnych zmenach) a ja ho len krmim udajmi vo forme textov, obrazkov, nejakych limitnych podmienok pre predom definovane procesy a pod.

no uvidime ci sa tu niekto chyti a trosku pochyti, co chcem povedat, alebo budem muset vyhladat nejakeho mnou neoblubeneho "konzultanta" :-)

//autoeditácia príspevku (22 Jan 2013, 21:33)
nížšie je odkaz na vizáž stránky ktorá by sa mi páčila (dufam, ze to nebude brane ako reklama - pokial, tak to upravte tak, aby nebolo :-) :-)

dolezite ale je, aby to stredne pole bolo aktivne a po kliknuti nan by sa napr. pridalo do kosiku

polia nalavo by boli neaktivne, resp. by sa dali rozkliknut a bola by tam len nejaka statistika z dat ktore sa nazbieraju
polia nalavo by boli neaktivne do splnenia nejakej podmienky (napr. pre ilustraciu - budem mat v dtb. obrazky a kazdy den sa akoby posunu o jednu poziciu dolava v tych poliach - ten co je dnes aktivny zajtra nebude a bude aktivny dalsi, a ta posledna pozicia sa akoby neuvolni a neostane prazdna, ale automaticky si nacita obrazok a prepojenia z databazy na to napr. pridanie do kosiku po kliknuti s tym, ze bude aktivne az za dva dni na strednej pozicii ...

snad to teraz bude pochopitelnejsie

a toto som nasiel cez tie wordpress templaty, takze nejak to snad funguje :-)
Spoiler
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hold, toto co chces nema ziadne CMS. Hlavne ak by si chcel e-shop tak free je len par a nie su nic extra.
Pre teba bude najlepsie zaplatit nejakeho (DjMetla) progrmatora, ktory ti to za peniaze spravi.
Napísať odpoveď