Alkohol od 17 rokov?
-
quancej
Expert
- Kontaktovať používateľa:
citujem zakon: 219/1996
http://zbierka.sk/zz/predpisy/default.a ... ocnik=1996
§ 4
(1) Osoby vykonávajúce činnosť, pri ktorej by mohli
ohroziť život, zdravie sebe alebo iným osobám alebo
poškodiť majetok, nesmú požívať alkoholické nápoje
alebo iné návykové látky3) pri vykonávaní tejto činnosti
alebo pred jej vykonávaním, ak by počas tejto činnosti
mohli byť ešte pod ich vplyvom.
§ 5
(1) Príslušníci Policajného zboru, Vojenskej polície,
Zboru väzenskej a justičnej stráže Slovenskej republiky,
Železničnej polície Slovenskej republiky, Zboru
ozbrojenej ochrany letísk a zamestnanci obecnej
a mestskej polície (ďalej len „policajný orgán“) sú
oprávnení v rámci svojej pôsobnosti vyzvať osoby uvedené v § 4 ods. 1 na vyšetrenie na zistenie alkoholu
alebo iných návykových látok.
(2) Policajný orgán je oprávnený vyzvať na vyšetrenie
podľa odseku 1 aj iné osoby, ako sú uvedené v § 4
ods. 1, a to vtedy, ak je dôvodné podozrenie, že spôsobili
sebe alebo inému ujmu na zdraví v súvislosti s požitím
alkoholických nápojov alebo iných návykových
látok.3)
nie je tam konkretne napisane o mladistvych, ale vztahuje sa na vsetkych. vychadza mi zaver, ze ma pravo dat fukat kazdemu ak robi bordel.
http://zbierka.sk/zz/predpisy/default.a ... ocnik=1996
§ 4
(1) Osoby vykonávajúce činnosť, pri ktorej by mohli
ohroziť život, zdravie sebe alebo iným osobám alebo
poškodiť majetok, nesmú požívať alkoholické nápoje
alebo iné návykové látky3) pri vykonávaní tejto činnosti
alebo pred jej vykonávaním, ak by počas tejto činnosti
mohli byť ešte pod ich vplyvom.
§ 5
(1) Príslušníci Policajného zboru, Vojenskej polície,
Zboru väzenskej a justičnej stráže Slovenskej republiky,
Železničnej polície Slovenskej republiky, Zboru
ozbrojenej ochrany letísk a zamestnanci obecnej
a mestskej polície (ďalej len „policajný orgán“) sú
oprávnení v rámci svojej pôsobnosti vyzvať osoby uvedené v § 4 ods. 1 na vyšetrenie na zistenie alkoholu
alebo iných návykových látok.
(2) Policajný orgán je oprávnený vyzvať na vyšetrenie
podľa odseku 1 aj iné osoby, ako sú uvedené v § 4
ods. 1, a to vtedy, ak je dôvodné podozrenie, že spôsobili
sebe alebo inému ujmu na zdraví v súvislosti s požitím
alkoholických nápojov alebo iných návykových
látok.3)
nie je tam konkretne napisane o mladistvych, ale vztahuje sa na vsetkych. vychadza mi zaver, ze ma pravo dat fukat kazdemu ak robi bordel.
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
No tak teda neviem, byt obmedzenym fizlom tak keby mi niekdo nechcel fukat tak dostane pokutu aj za zle zaviazane topanky a pokrcenu obcianku kludne. Myslim ze vzdy je nieco cim ti moze zneprijemnit zivot, tak preco nefuknut? Just aj ked si opity tak ta za to este neobesia..malyivko napísal:nemate pravdu,proste dva krat som to zažil na vlastnej koži odmietol som fukanie a proste nedali mi ,uz ked je velke podozreniek ed nevies chodit,,alebo podozrenie na psychotropne latky tak vtedy ta beru na krvne,mozu ale nemusia..
ako vravim pokial ta nevala po zemi,mozes odmietnut fukanie a nespravia ti nič,nemožu,nemaju na to pravo.
makefake ma možno oničom karmu ale v tejto veci ma pravdu,a mam najradsej takych co sa tu hadaju a nezažili nič na vlastnej koži všetko vedia ale len teoreticky,ja som to zažil osobne,možno že niekto iny s tym ma inu skusenost,ale ja som dva krat mal fukat,dva krat som odmietol a nebrali ma nikde:)
a nebol som ani opity proste som nefukal a hotovo
//autoeditácia príspevku ( 17 Mar 2009, 22:05 )
No tak teda neviem, byt obmedzenym fizlom tak keby mi niekdo nechcel fukat tak dostane pokutu aj za zle zaviazane topanky a pokrcenu obcianku kludne. Myslim ze vzdy je nieco cim ti moze zneprijemnit zivot, tak preco nefuknut? Just aj ked si opity tak ta za to este neobesia..malyivko napísal:nemate pravdu,proste dva krat som to zažil na vlastnej koži odmietol som fukanie a proste nedali mi ,uz ked je velke podozreniek ed nevies chodit,,alebo podozrenie na psychotropne latky tak vtedy ta beru na krvne,mozu ale nemusia..
ako vravim pokial ta nevala po zemi,mozes odmietnut fukanie a nespravia ti nič,nemožu,nemaju na to pravo.
makefake ma možno oničom karmu ale v tejto veci ma pravdu,a mam najradsej takych co sa tu hadaju a nezažili nič na vlastnej koži všetko vedia ale len teoreticky,ja som to zažil osobne,možno že niekto iny s tym ma inu skusenost,ale ja som dva krat mal fukat,dva krat som odmietol a nebrali ma nikde:)
a nebol som ani opity proste som nefukal a hotovo
Predstav si velikanske mesto.Budes mat cestu z jednej strany mesta na druhu stranu mesta po vyhradenej trase prejdenu za 45 minut.Skratkou cez travu tam zajdes za 20 minut.Ty aby si nevyuzival dieru tak budes chodit po vyhradenej trase aj napriek tomu ze ludia budu chodit skratkou.Vsak?Tak ci tak potom tu skratku oplotia aby sa nedalo cez nu ist.Ci ju budes vyuzivat alebo nie.A nepovedz mi ze je to hlupy priklad je to len modelova situaciabax napísal:áno makefake má možno pravdu... lenže zas sa na to pozri takto - poslanec urobí nedokonalý zákon... všetci si uľahčujú život tým, že nedokonalosti obchádzajúposlanec sa bude snažiť spraviť tvrdší zákon...
ono umenie nie je poznať diery v zákone a obchádzať ich a smiať sa každému do ksichtu ako vieš podvádzať... umenie je správať sa tak, aby si tie zákony obchádzať nemusel
ja to poviem ako modelovú situáciu také fínsko... teraz akurát som na TA3 počúval zaujímavý rozhovor s niekým, kto tam asi žil (neviem zachytil som len kúsok)... fíni dodržujú zákony... tam kde je 50tka nechodia 52 ale 50... keď je na semafóre červená auta stoja... proste dodržujú zákony... ich zákonodarcovia sa nemusia zaoberať ako vylepšovať zákony, ale veľmi riešili napr. problém, že v helsinkách na nejakej ulici je v zime zima a človek sa musí prehŕňať snehom... osadili tam podlahové vykurovanie a ľudia boli spokojný... možno si povieš - do kelu tam riešia také blbosti, veď kto to len videl... sú sprostý... ale nie je to tak... proste ľudia sa správajú slušne a preto sa vo vláde môžu zaoberať tým ako ešte viac zlepšiť už aj tak dobrú životnú úroveň svojich obyvateľov... úplne iný prístup ako tu...Dieg0 napísal:Predstav si velikanske mesto.Budes mat cestu z jednej strany mesta na druhu stranu mesta po vyhradenej trase prejdenu za 45 minut.Skratkou cez travu tam zajdes za 20 minut.Ty aby si nevyuzival dieru tak budes chodit po vyhradenej trase aj napriek tomu ze ludia budu chodit skratkou.Vsak?Tak ci tak potom tu skratku oplotia aby sa nedalo cez nu ist.Ci ju budes vyuzivat alebo nie.A nepovedz mi ze je to hlupy priklad je to len modelova situacia
a ešte ku tvojej skratke... predstav si, že je tá cesta 45 minút dlhá a skratka 25 minútová... napriek tomu všetci chodia riadnou cestou a orgány miesto toho aby míňali koruny na oplotenie preto môžu zakúpiť povedzme autobusy na prevoz ľudí a skrátia tú cestu takto na 10 minút
Vidim ze nie si hlupy
.Ale chcel som tym len povedat ze ked ty nebudes porusovat zakon tak to nic nezmeni kedze ostatni ho porusovat budu.Ked ti v skole nastolia ze musis nosit striktne rovnosaty, kratke vlasy atd atd... tak tiez budes hladat ako to obist
.A vedenie bude hladat ako tuto dieru zasypat
jj... aj to viem a opak nikde ani netvrdím... preto som ako reakciu na prvý makefakeov príspevok napísal: "presne kvôli takýmto ľuďom ako ty sú tie zákony stále tvrdšie a tvrdšie"
je to presne o mentalite ľudí... proste, ale keď každý obchádza, neznamená to, že je to aj správne... a kvôli tomu, že každý niečo porušuje, nezačnem aj ja... síce samozrejme aj ja som sem tam niečo obišiel, ale zas vyslovene hľadať takéto úniky a vysmievať sa tomu, kto chce moje zlé správanie potrestať (ako sa vyššie spomína napr. policajtovi odmietnuť skúšku) mi proste príde choré... keď viem, že som spravil niečo zlé aspoň si za to nesiem zodpovednosť