Anarchia

Diskusie na politické témy...

Môže anarchia existovať?

áno
30
38%
nie
48
62%

Celkom hlasov: 78

Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

intelygent napísal:no vratme sa ku anarchii... anarchie je podla mna pekna idea ale dost utopisticka a v nasej materialnej spolocnosti vobec nerealizovatelna... ako vieme z hystorie anachia v nejakych dobach skutocne fungovala.. len vzdy po prichode civilizacie bola anarchia poznacena krvou penazi a moci... vezmime si takych indianov.. vecsinou zili nekonfliktne a podla mna stastne... boli tam sice nejake konflikty z principu medzi kmenmi ale nikdy to neviedlo k absolutnemu vyvrazdeniu jedneho z kmenov...aby nieco take ako anarchia mohla fungovat najprv by musela zavladnut harmonia medzi clovekom, prirodou a Bohom az potom by to bolo realizovatelne...
Ideologia anarchie je dosť zaujímavá, hlavne preto, že do istej miery ide proti sebe...
A čo majú indiáni spoločné s anarchiou. megalol
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

anarchia fungovala ked neexistovali ludia.
clovek je vynimocny v tom ze si v chaose spravil poriadok,ale kedze ten poriadok ma pravidla nemoze nastat anarchia,alebo by sa z ludi museli opat stat zvierata ale to by uz jedninec nebol clovek takze z toho vyplyva ze clovek nemoze byt anarchistom v pravom slova zmysle
tak to je ak tomu spravne chapem :)
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

prdim ti na celu anarchiu, polozim ti otazku, bolo by dobre, keby na svete vladla anarchia? ludia rozbijaju vyklady, kradnu veci, ano, urcite by sa ti pacilo kebyze ides po ceste a niekto ti len tak vrazi a zahuci ti amplionom do ucha ANARCHIAAAAAAAAA. :roll:
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

pinacolada napísal:anarchia fungovala ked neexistovali ludia.
clovek je vynimocny v tom ze si v chaose spravil poriadok,ale kedze ten poriadok ma pravidla nemoze nastat anarchia,alebo by sa z ludi museli opat stat zvierata ale to by uz jedninec nebol clovek takze z toho vyplyva ze clovek nemoze byt anarchistom v pravom slova zmysle
tak to je ak tomu spravne chapem :)
no pokiaľ tvoj príspevok chápem správne,tak musím konštatovať,že sa dosť mýliš. Anarchia je výplodom ľudí. V prírode neexistuje...
To už asi máš potom na mysli Entropiu (alebo Entalpiu? teraz som si neni istý).
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Te-wei napísal:no pokiaľ tvoj príspevok chápem správne,tak musím konštatovať,že sa dosť mýliš. Anarchia je výplodom ľudí. V prírode neexistuje...
To už asi máš potom na mysli Entropiu (alebo Entalpiu? teraz som si neni istý).
ano teoreticky ju opisali ludia.mas pravdu,ale nikdy ju nebudu schopny zrealizovat.ak by ludia nedefinovali pojem slnko tak slnko neexistuje?
entropia neviem co je a entalpia je nejake teplo v chemii.uz si nepametam presne k comu to bolo
Mejzik
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mejzik »

podla mna je to o nicom!! 8) skor rap 8)
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

intelygent napísal:prepac safan ale nemienim sa tu hadat o tvojej plytkej inteligencii a schopnosti stvori jednu suvislu vetu kde by si napisal svoj intelektualny nazor lebo zatial som sa nedozvedel z tvojich argumentov nic okrem toho ze som v skratke blbec ktory pise blbosti... vobec je to bezpredmetne sa zaoberat o tvojom autizme lebo to odbocuje od temi mozno raz spravim temu o autizme a tam budes vitany.. ale neplet sa do niecoho comu nerozumies... inak prepac ze som sa ta dotok a dik za minusovy bod :-*
ten kusko z toho citatu som vystrihol preto lebo si valstne zopakoval to co som ja uz sominal v mojom prispevku tak to bol podla mna zbitocne... mna ale zaujala len ta podstata kulturneho obohatenia tvojho prispevku
ak si myslis ze neviem o com je anarchia-bol som 2 roky clen CSAF ak poznas.ale casom som pochopil co vlastne to je a oco im ide.su to vzdusne zamky a neuskutocnitelna podstata veci.bol som anarchista preto,lebo som sa chcel niekde zaradit a hladal som sa.a tvoj prispevok hore som doteraz ani necital ty strasny vymakany intelYgentny clovek.a nedotok(asi si chcel ze dotkol) si sa ma.na to nemas

ps:zbitocne sa pise s y intelygent
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

pinacolada napísal:ano teoreticky ju opisali ludia.mas pravdu,ale nikdy ju nebudu schopny zrealizovat.ak by ludia nedefinovali pojem slnko tak slnko neexistuje?
entropia neviem co je a entalpia je nejake teplo v chemii.uz si nepametam presne k comu to bolo
No ja som chcel vlastne povedať,že v prírode anarchia neexistuje... v prirode, na zemi, vo vesmíre je všetko usporiadané, pšetko má svoje pravidla, zákony podla ktorých sa riadi... možno až na vynimky... a teda na entropiu, čo je definícia pre neusporiadaný pohyb častíc (brownoc pohyr), resp. teoria rastúceho chaosu až po dosiahnutie rovnovážneho stavu (napr. zmiešanie dvoch plynov). Ale je možné,že sa mýlim, ba dokonca že som trepol blbosť, lovim hlboko v pameti a už uplinul nejaký ten rok, čo som sa toto učil.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

safan napísal:ak si myslis ze neviem o com je anarchia-bol som 2 roky clen CSAF ak poznas.ale casom som pochopil co vlastne to je a oco im ide.su to vzdusne zamky a neuskutocnitelna podstata veci.bol som anarchista preto,lebo som sa chcel niekde zaradit a hladal som sa.a tvoj prispevok hore som doteraz ani necital ty strasny vymakany intelYgentny clovek.a nedotok(asi si chcel ze dotkol) si sa ma.na to nemas
Hmm toto mi veeeelmi pripomina ako ked si pisal do temy Boh a nabozenstva : tvoje prispevky vyzeraju ako keby si fakt nevedel o com hovoris a ked ti to niekto vyhodi na oci tak si zrazu chodil do kostola a potom si prisiel aka ze cirkev zla ... toto je uplne to iste ... vazne zacinam pochybovat ci si si to nevymyslel, len preto aby si bol zaujimavy. Neviem ci ti robi radost to ze sa hadas s druhymi a ze sa im za kazdu cenu snazis vyvratit ich nazory argumentami ze su prd platne ... btw ked tu bude tema o satanistoch tak ty povies ze si bol aj satanista ale ked si prisiel na to ze co su to za ludia tak si z tym prestal ? ... no offense ...
Te-wei napísal:No ja som chcel vlastne povedať,že v prírode anarchia neexistuje... v prirode, na zemi, vo vesmíre je všetko usporiadané, pšetko má svoje pravidla, zákony podla ktorých sa riadi... možno až na vynimky... a teda na entropiu, čo je definícia pre neusporiadaný pohyb častíc (brownoc pohyr), resp. teoria rastúceho chaosu až po dosiahnutie rovnovážneho stavu (napr. zmiešanie dvoch plynov). Ale je možné,že sa mýlim, ba dokonca že som trepol blbosť, lovim hlboko v pameti a už uplinul nejaký ten rok, čo som sa toto učil.
Na druhej strane sa da povedat presny opak ... v prirode neexistuje poriadok a anarchia je vsade ;) (v prirode neexistuju 2 uplne identicke organizmy) vsetky pravidla su len na zaklade nejakeho ludskeho poznania a na zaklade vztaznej sustavy, ale kez zoberies ku jednemu objektu 2 a viac veci, z ktorymi ju budes porovnavat tak zistis ze v tom je totalny chaos :) to je len taka uvaha , nemusite to brat ako moj svetonazor ;)
safan
Star
Star

miki690 napísal:Na druhej strane sa da povedat presny opak ... v prirode neexistuje poriadok a anarchia je vsade ;) (v prirode neexistuju 2 uplne identicke organizmy) vsetky pravidla su len na zaklade nejakeho ludskeho poznania a na zaklade vztaznej sustavy, ale kez zoberies ku jednemu objektu 2 a viac veci, z ktorymi ju budes porovnavat tak zistis ze v tom je totalny chaos :) to je len taka uvaha , nemusite to brat ako moj svetonazor ;)
ja som do kostola nikdy nechodil.a ty si nic v zivote neskusil?a prave koli skusenostiam si clovek utvara nazory si myslim...
afa
Expert
Expert

Príspevok od používateľa afa »

Mejzik napísal:podla mna je to o nicom!! 8) skor rap 8)
a co v rape to iste pijete nie presne ty ale vseobecne fetujete sprejujete poznam takych mam aj takych kamosov
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

treba byt sam sebou :)
MGSnake
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa MGSnake »

ZitePunkom napísal:Anarchia nieje len o tom.. Nerobit nic,srat na vsetko,pit dokial este vladzem.. Je to ideologia.. Odstranit zo slovenska slovensku pospolitost,nazionalizmus,fasizmus.. :wink: a kopu inych veci..
JA BY SOM EŠTE PRIDAL ANARCHIU!
abstraktt
Expert
Expert

Príspevok od používateľa abstraktt »

nnecital som si temu,takze ak by som spominal nieco co bolo vysvetlene na predchadzajucih stranach tak sry
paci sa mi myslienka anrchie ale aj ked je to trosku utopisticka idea imo
Mohol by mi niekto z kompetentnych vysvetlit pls,ako by fungovala zdravotnicka starostlivost a pod. zalezitosti, lebo neviem si to dost dobre predstavit
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

mno anarchia je najhorsie co moze byt ... ti ludia nevytvoria nic produktivne a ani kontraproduktivne .. nieco ako writteri ..(nie sprejeri)
MGSnake
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa MGSnake »

dawo napísal:mno anarchia je najhorsie co moze byt ... ti ludia nevytvoria nic produktivne a ani kontraproduktivne .. nieco ako writteri ..(nie sprejeri)
SI MOJ ČLOVEK TO ISTE SI MYSLIM AJ JA!
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

safan napísal:...
to ze si bol v CSAF dva roky neznamena ze o anarchii nieco vies :wink:

//safan:podla toho co pises-ano,myslim
safan
Star
Star

pinacolada napísal:to ze si bol v CSAF dva roky neznamena ze o anarchii nieco vies :wink:
myslis?ked sa to zjednodusi da sa to povedat tak.alebo mas inu definiciu anarchie ako 100% sloboda a bordel?odstranenie vlad a akejkolvek organizacie?celkovy chaos a ziadne zakony?nic len sila jednotlivca.to je anarchia
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cenayus »

safan napísal:myslis?ked sa to zjednodusi da sa to povedat tak.alebo mas inu definiciu anarchie ako 100% sloboda a bordel?odstranenie vlad a akejkolvek organizacie?celkovy chaos a ziadne zakony?nic len sila jednotlivca.to je anarchia
aha robit si co ches??
tym aj porusovat zakony?
aka sila jednotlivca???
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

na 100% sa mi nepaci idea anarchie, ale este menej sa mi paci "demokracia" co tu funguje.
Napísať odpoveď