Anti-santa

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
doher
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Anti-santa

Príspevok od používateľa doher »

http://anti-santa.cz/index.php

Obrázok

ach, ti pobozni. :roll:

ja si myslim tiez, ze Jezisko patri na SK-CZ, ale takato kampan....

// diky za K-, mal si sa aspon podpisat.
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Hm toto nie, keby to videli amíci, nvm si predstaviť ten škandál..
Aj keď jj darčeky nosí "Ježíšek"..
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

ja s tym suhlasim, maju uplnu pravdu. na jednej strane vsetci nadavaju na komerciu a na druhy den su v cervenych capiciach.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Mali by sme si udržať aké také tradície, čo sa týka Ježiška, takže aj keď je to trochu prehnané a neviem, či sa tým niečo docieli, myšlienka je to zaujímavá :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No svojim sposobom maju pravdu. Mna vie niekedy dost nastvat ten naval americkej kultury. Santa mi az tak nevadi, beriem ho skor ako dekoraciu, ale zas mali by sme si chranit nasu kulturu a podla mna nie je nic zle na tom, ked sa detom hovori, ze darceky nosi Jezisko. Santa je uz len reklamnym nastrojom.
S tymto je spojene aj to, co ma cez sviatky dozralo najviac - na Exprese v jeden den (asi Stedry, nie som si isty) hrali cely den tie "klasicke" americke koledy. Pridrbane texty, divne melodie a vsetky spieval ten typicky muzsky hruby hlas...tieto skladby sa mi pacia v nejakom americkom vianocnom filme, znesiem aj v radiu, ale nie cely den v kuse :evil:
Najdu sa tam aj pekne kusky, ale zas nic netreba prehanat.
//tu su dobre obrazky :) http://anti-santa.cz/anti-santovska-zabava.php
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Smrť Santovi! :smt097
plne s tymito nazormi suhlasim a vadi mi ze ako narod postupne stracame vlastnu tvar a menime sa vplyvom inych krajin
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Vsetko to je o tolerancii a tradiciach. Ak niekto bude povazovat za symbol vianoc zlomene hrable, fajn. Ale pomyslim si o nom svoje. :aasmile27:
A k tej "kampani", skor si myslim, ze je to recesia. ;)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Santa za more :hehe:
pockajte az sa nebude objavovat len v reklamach na coca-colu, ale aj na borovicku a halusky. To este len bude vopruz a narodne povsatnia :lol:
ale ja osobne tiez preferujem radsej Jeziska ako tucneho pakosa spoza polarneho kruhu, ktory ma soby so svietiacim nosom
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

kinjeril napísal:Vsetko to je o tolerancii a tradiciach. Ak niekto bude povazovat za symbol vianoc zlomene hrable, fajn. Ale pomyslim si o nom svoje. :aasmile27:
A k tej "kampani", skor si myslim, ze je to recesia. ;)
To mas pravdu, ja santu tolerujem vo filmoch a aj v reklamach, ktore vznikli v amerike (coca-cola), ale zas sa mi nepaci, ze ho obchodnici tlacia do domacnosti. Som za to, aby sa svet zjednocoval, ale zaroven chcem, aby si kazdy narod zachovaval svoje tradicie. Nemusime sa vo vsetkom opicit po americanoch.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Moj kamarat nedavno povedal ze by nebolo zle keby tak ako to byva zvykom v USA aj u nas v obchodnych centrach vysedavali Santovia.. to a od vtedy to uz nieje moj kamarat. :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

mi-chau napísal:Moj kamarat nedavno povedal ze by nebolo zle keby tak ako to byva zvykom v USA aj u nas v obchodnych centrach vysedavali Santovia.. to a od vtedy to uz nieje moj kamarat. :)
To by bola aka je*a...
deti napísal:Santa, Santa. Donesie mi Jezisko toho roku auticko?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Na vianoce davali na jednotke taky dokument, ako vzikali jednotlivé tradície ako je ježiško, santa, dedo mraz a pod..
-Okrem iného tam hovorili o santa clausovi, ktory vznikol prebratím postavy červeného fuzateho ujka, ktory nosi darčeky od dánskych prisťahovalcov. Samozrejme volal sa inak a santa claus je derivat jeho mena..

-A teraz tá zaujímavosť: Pôvodný santa nebol tlstý, ako sa zobrazuje dnes, ale bol chudý a vysoký. Ako starého a tlstého dedka zo po prvý raz znazornila práve coca cola vo svojich reklamných kampaniach. :)

-Hold svetom hýbe biznis
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

kaslat na to niekomu nech nosi darceky Jezisko a niekomu nech nosi darceky Santa , aj tak je to jedno , lebo ked deti vyrastu budu vediet ze darceky sa davaju navzajom .
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

mi-chau napísal:Moj kamarat nedavno povedal ze by nebolo zle keby tak ako to byva zvykom v USA aj u nas v obchodnych centrach vysedavali Santovia.. to a od vtedy to uz nieje moj kamarat. :)
pred vianocami som bol v myslim ze palace a santa tam naozaj vysedaval.. takze toto sa uz deje.. to pisem torsku ako keby to bola skaza sveta :D ale nevedel som to inak sformulovat

edit.. btw aj ti smajlici tuto na hojku mi pripominaju santu :P a nemozete povedat ze vam to nepripomina vianocny cas ;) ale to len tak na okraj..nei som zastancom santu :D je mi to v podstate jedno ale nemali by sme sa opicit po americanoch to mi vadi
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

No co si ja pamatam tak rozdavat darceky zacal pred par sto rokmi nejaky prezleceny knaz. Takze aj ked som bol vychovavany ze darceky nosi jezisko, teraz sa radsej priklanam k tomu santovi. Ved jezisko a darceky? WTF? To nikdy asi nerobil podla biblie tak nechapem ze o co ide ludom.......
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

suhasim! z roboty v Irsku mam plne zuby Santu. tu v strede Europy nema co hladat! skoda ze tato kampan nema vacsie rozmery...
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

tak tak. vsetko to suvisi aj s predstavitostou. Co si dieta lepsie zapamata, co lepsie vyzera pri noseni darcekov? - mily dedko v cervenom s peknymi nevinnymi ocami, so sobami a velkym vrecom, ktoreho mozu vidiet aj v reklamach a obchodoch, alebo nejakych chlap, ktory ma na sebe len slipy a vidi ho maximalne na obrazoch a nikdy nie v dnesnom modernom svete?
prepacte za taku hyperbolizujucu predstavu jezisa. tym, ktorych sa to dotklo, sa ospravedlnujem

vsetci sa bojite americkej kultury, zeby to bola amerikanofobia? a preco potom chcete zrusenie viz do USA? s "otvorenim" hranic sa kultura zacne sirit dvojnasobne (kto neveri, nech si precita literaturu, alebo zahra civilization IV - tato hra je zalozena na faktoch)

mne sa viac paci myslienka santu, kt. rozdava darceky, pretoze sa da lepsie predstavit apod. a som neveriaci, teda verim v slnko, ale nie takym sposobom jak krestania ai.... preto sa pytam, ako tiez moze dieta uverit, ze darceky nosi jezisko, ked su v mediach apod. tak casto podkopavane zaklady nabozenstva?
LSDr.J.Behm
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa LSDr.J.Behm »

za chvíľu si Coca Cola zaregistruje Santu ako svoju obchodnú značku a bude už len Santa Claus™ ...hm, neznášam Coca Colu, neznášam Santa Clausa...ale predstava decka čo vyhadzuje z jaslí darčeky sa mi zdá divná...a to ešte nespomínam predstavu ako ich rozhadzuje s rukami pribitými ku krížu resp. deravými

hm...darčeky nosia deťom rodičia, prečo im to nepovedať? nech vedia, že ich majú rodičia radi, ňe?
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

LSDr.J.Behm napísal:hm...darčeky nosia deťom rodičia, prečo im to nepovedať? nech vedia, že ich majú rodičia radi, ňe?
to je uz ina kapitola, ale santa je jednoznacne lepsia alternativa k detskej predstavivosti.
frederick123
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa frederick123 »

jimino napísal:tak tak. vsetko to suvisi aj s predstavitostou. Co si dieta lepsie zapamata, co lepsie vyzera pri noseni darcekov? - mily dedko v cervenom s peknymi nevinnymi ocami, so sobami a velkym vrecom, ktoreho mozu vidiet aj v reklamach a obchodoch, alebo nejakych chlap, ktory ma na sebe len slipy a vidi ho maximalne na obrazoch a nikdy nie v dnesnom modernom svete?
prepacte za taku hyperbolizujucu predstavu jezisa. tym, ktorych sa to dotklo, sa ospravedlnujem
tak ale ide aj dost o to, ze ked sa jezis narodil, nebol to stary chlap v slipoch, ale male dieta v koliske (to len taka mala oprava)

no a k tomu nadviazem, vianoce by mali byt o tom, byt s urcitymi ludmi, obdarovavanie nie je zly zvyk, nevravim ze to ludi nepotesi, len to proste nema nic spolocne s nabozenskymi vianocami a je teda jedno ci santa alebo jezisko, ide o to, co sa ludom viac paci, lebo ani jedna postava nema s obdarovavanim nic spolocne (co sa tyka nabozenstva, a ze su vianoce nabozensky sviatok)
Napísať odpoveď