s tymto nemozem nesuhlasit, o osude strednej a vychodnej Europy ZSSR, USA a VB diskutovali uz od roku 1943...hughito napísal:To ti nikto nepovie presne, ale samozrejme, že je dosť pravdepodobné, že by ZSSR nejakým spôsobom zasiahlo.
kazdopadne o nas rozhodli ini, ako napr o Rakusku, v moskve tieto tri velmoci v 1943 alebo 44 vyhlasili anschluss za neplatny
a Rakusko si po vojne zachranilo kozu tym, ze vyhlasilo neutralitu, vyhlo sa rozdeleniu na okupacne zony, ktore boli uz ten 1-2 roky naplanovane...
na nas by urcite ZSSR zatlacilo ako sa to pokusalo ohladom Juhoslavie a je viac menej iste, ze my by sme ten tlak nevydrzali,
zapad by nas podporil rovnako ako "podporil" Polsko, ktore ziadalo medzinarodny dohlad a nie zaradenie do sfery vplyvu ZSSR...
maximalne co by nam sovieti povolili by bola nejaka umiernena forma komunizmu ale aj to je diskutabilne vid 1968...
toto je moj nazor a som si isty, ze som neni daleko od pravdy, vsetky udalosti ma v tom utvrdzuju...
nechce sa mi to rozoberat do detailov, tiez to neni moja najoblubenejsia cast dejin ale viem o tom dostlebo tesne navazuje na moju najoblubenejsiu cast...