ANTIFICO
-
berynatorko
Medium Expert
a to napriek americkemu embargu, ktore OSN opakovanie ziada zrusit...berynatorko napísal:ktory nemci, anglicania, kanadania, taliani a ini ochotne po nas prebrali...
OSN vyzýva USA: Zrušte embargo voči Kube!
30.10.2007 20:23
NEW YORK - Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov (OSN) v utorok veľkou väčšinou odhlasovalo výzvu pre Spojené štáty, aby zrušili obchodné embargo voči Kube, ktoré na ostrovný štát uvalili pred 48 rokmi. Za zrušenie embarga hlasovalo 184 krajín, štyri štáty boli proti a jeden zástupca sa zdržal hlasovania.
Zdroj: SITA
Ked Fico prijal pozvanie na americku ambasadu, vnimal si to ako "pchanie sa americanom do zadku"? Pokojne provokuj dalej ; )lacko napísal:Ide o tzv. pchanie sa komancom do zadku, co je asi pre niekoho lepsi dovod
keby chodil na americku ambasadu kazdy rok ako na kubu tak mozno hej, ale v tomto pripade Fico isiel urcite obnovovat vztahy s Kubou, znicene proamerickym Dzurindom, aby ho odtial nahodou nevyhostili, cize zase sa pchal do zadku ale stale komancomTomasito napísal:Ked Fico prijal pozvanie na americku ambasadu, vnimal si to ako "pchanie sa americanom do zadku"? Pokojne provokuj dalej ; )
lacko si smiesny... teda nie ty, ale tvoje "antikubanske" nazory a provokacie. pekne si pozri nejake materialiky a zistis, ze s kubou sa zacina pekne obchodovat a jedna z mala krajin, ktora je za embargo je USA... S EU ako samotnou obchoduje najviac z jej obchodnych partnerov. priblizne 40% importu je z EU a dovaza najma stroje, chemicke latky a 40% exportu odchadza tiez do EU (toto su ale udaje z roku 2006, takze teraz to bude este zaujimavejsie)
je potrebne si uvedomit, ze dnes je obchod "posvatnou zalezitostou" a jeho obmedzenie je len vo veeelmi kritickych situaciach... preto si myslim, ze je spravne ak slovensko bude obchodovat aj s kubou, pretoze jej trh je velmi zaujimavy (francuzi, spanieli, holandania... s nou obchoduju uz pekne dlho a obchod bol preruseny len v situaciach, ked im vyhostili holandskych aktivistov, politikov apod.)
na druhej strane, nerozumiem, preco ho obvinujete z toho, ze sa tlaci fidelovi do riti
po prve, na US ambasadu chodi minimalne tak casto ako s kubou. a po druhe, keby chcel zaviest komunizmus po vzore kuby ako naznacujete, urcite by nebol taky sprosty a nechodil by len tak na ambasadicky, ked vie, ze sa donho media hned pustia... potom sa nedivim, ze chce vytvorit statne medium, ked hned siria poplasne spravy
ako uz tomasito spominal, ked sa media budu zaoberat len tymto, je to dobry znak, pretoze nic horsie sa nenajde...
btw obchod s kubou, ked bol na cele dzurinda, bol zo strany slovenska jeden z najmensich z EU(+stredoeuropske staty, ktore maju antikomunisticku fobiu a nestihli si uvedomit, ze ked chcu prosperovat, musia obchodovat)
je potrebne si uvedomit, ze dnes je obchod "posvatnou zalezitostou" a jeho obmedzenie je len vo veeelmi kritickych situaciach... preto si myslim, ze je spravne ak slovensko bude obchodovat aj s kubou, pretoze jej trh je velmi zaujimavy (francuzi, spanieli, holandania... s nou obchoduju uz pekne dlho a obchod bol preruseny len v situaciach, ked im vyhostili holandskych aktivistov, politikov apod.)
na druhej strane, nerozumiem, preco ho obvinujete z toho, ze sa tlaci fidelovi do riti
ako uz tomasito spominal, ked sa media budu zaoberat len tymto, je to dobry znak, pretoze nic horsie sa nenajde...
btw obchod s kubou, ked bol na cele dzurinda, bol zo strany slovenska jeden z najmensich z EU(+stredoeuropske staty, ktore maju antikomunisticku fobiu a nestihli si uvedomit, ze ked chcu prosperovat, musia obchodovat)
jimino napísal:... potom sa nedivim, ze chce vytvorit statne medium, ked hned siria poplasne spravy.
To len na upresnenie jimi... co sa podstaty tvojho prispevku vyssie tyka, zdielame rovnaky nazor.Vláda nemá ambíciu mať svoje médiá, tvrdí premiér
Premiér Robert Fico tvrdí, že vláda nechce svoje médiá, ako o nich hovoril prezident Ivan Gašparovič. "Vláda Slovenskej republiky nemá žiadnu ambíciu vytvárať si vlastné médiá," povedal dnes novinárom.
Viac- http://marketer.hnonline.sk/c1-22732810 ... di-premier
A pokial ide o teba, lacko...
lacko napísal:Ide o tzv. pchanie sa komancom do zadku
lacko napísal:v tomto pripade Fico isiel urcite obnovovat vztahy s Kubou, znicene proamerickym Dzurindom, aby ho odtial nahodou nevyhostili, cize zase sa pchal do zadku ale stale komancom
lacko napísal:jimino vo ficovom pripade iba pchanie sa komancom do zadku, alebo nam doniesol nejake to mojito a cigary?
// Ako sa americki kongresmani "pchaju komancom do zadku", aneb...
... snad ich po navrate do vlasti nepopravili.V polovici decembra navštívila Kubu najväčšia delegácia amerických zákonodarcov od roku 1959. 10 kongresmanov podporujúcich uvoľnenie amerického embarga voči Kube sa stretlo s predsedom parlamentu a inými vysokými predstaviteľmi, nie však so zastupujúcim prezidentom Raúlom Castrom. Návšteva skončila bez veľkých výsledkov, aj keď podľa slov zákonodarcov bol splnený cieľ otvoriť cestu k dialógu a nájsť možnosti zlepšenia bilaterálnych vzťahov.
(Zdroj: El País)
http://monitor.clovekvohrozeni.sk/index.stm?x=255016
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
uz ho nechajte (lacko). nemozte mu mat za zle, ze je presne taky isty ako jeho vzor
: vsetci su červení, iba on je modrý.
Piatok 31.Júl 1998
Piatok 31.Júl 1998
cigan ukazuje prstom na madara, zlodej ukazuje prstom na zlodeja, trosku silne kafe. a co to vlastne podpisal? vlastny usudok si mozte spravit tu: http://www.hojko.com/post781294.html#781294 o5 raz klamal!!!Trnava skandovala Nech žije Dzurinda
Skandovaním Nech žije Dzurinda a SDK privítalo dnes približne 1500 občanov Trnavy predstaviteľov Slovenskej demokratickej koalície (SDK) a Novej generácie na večernom mítingu. Predseda SDK Mikuláš Dzurinda spolu s členmi Gabrielom Palackom, Júliusom Brockom, Petrom Ošváthom a dvoma najmladšími kandidátmi SDK Branislavom Oravom a Martinom Urmaničom ním ukončili svoj prvý deň tretej cyklotúry Okolo Slovenska.
My sme chceli aby bolo referendum o rozdelení Československa, my sme slovenskí vlastenci, ale nechceli sme túto červenú vládu, ktorá Slovensko načisto rozkradla, uviedol M. Dzurinda. Na mnohé pripomienky priaznivcov z rodov Hnutia za demokratické Slovensko (HZDS) a to, že SDK je protislovenská a promaďarská zberba chuligánov Dzurinda reagoval slovami: Alexander Rezeš, najväčší zbohatlík a zlodej, šéf volebnej kampane vládneho hnutia, ktoré sa pasuje za záchrancu slovenskej identity, je vlastne pôvodom Maďar. Navyše bol to práve váš Mečiar, ktorý podpísaním zmluvy, umožnil susednému Maďarsku žiadať územnú autonómiu. My sme podpísali zmluvu s Maďarmi o tom, že žiadnu autonómiu žiadať nebudú, povedal predseda SDK. Aj dnes, tak ako minulý víkend, sprevádzali cyklistický peletón nadávky a hrubé urážky niektorých občanov. Jeden z najmladších kandidátov SDK M. Urmanič sa počas mítingu v Hlohovci stal terčom paradajkového útoku. Len o pár minút neskôr v obci Trakovice bol P. Ošváth fyzicky napadnutý miestnym prívržencom HZDS. Utŕžil som, podľa mňa, niekoľko rán do nohy, uviedol pre agentúru SITA.
krija podla teba, komu nieje fico vzor, je hned modry... podla mna je len fico cerveny, a ostatni sa cervenaju po nom... ale ked sa vam chce, tak sa tvarte, ze fico bol na kube riesitkrija napísal:nemozte mu mat za zle, ze je presne taky isty ako jeho vzor : vsetci su červení, iba on je modrý
neuveritelneTomasito napísal:Ako sa americki kongresmani "pchaju komancom do zadku"...
trošku nostalgie, keď nám zas zdražili pohonné hmoty a potraviny
-
supermario
Light Star
myslím si, že nikto z červených sa k tomu nevyjadrí. hneď dajú nejakú absurdnú protiotázku, ale to je typická škola populizmu. ak by si sa dnes na to fica opýtal, povedal by, že aj tak máme najlacnejšie pohonné hmoty v regióne a nie je dôvod na znižovanie spotrebnej dane. ak toto nevidíte, ....Beznicku napísal:trošku nostalgie, keď nám zas zdražili pohonné hmoty a potraviny
komu niet rady, tomu niet pomoci...
-
hojko
Site Admin
Fico: Byt postavený Ikoresom má aj Dzurindov brat
Kašický: milión na miliardy menil úradník
Kašický: Zodpovedný za tender na upratovanie bude známy do pár hodín či dní
Kašický odvolal úradníka za armádne tendre
Privatizáciou SPP sa vytvorili podmienky na jeho tunelovanie
No co Slay, hned prvy clanok je zaujimavy, ze???
Kašický: milión na miliardy menil úradník
Kašický: Zodpovedný za tender na upratovanie bude známy do pár hodín či dní
Kašický odvolal úradníka za armádne tendre
Privatizáciou SPP sa vytvorili podmienky na jeho tunelovanie
No co Slay, hned prvy clanok je zaujimavy, ze???
Mne sa pacili (nemyslim to ironicky) tie tradicne invektiva, ktore tvorili jadro jednotlivych vyjadreni. Ked vsak Dzurinda zacal hovorit o chudobe, koncil som : )) Som zvedavy, dokedy bude bavit opoziciu takto sa dalej strapnovat. Cim dlhsie budu sprofanovani lidri opozicie zotrvavat na svojich funkciach, tym dlhsie budu nahravat Ficovi a betonovat jeho preferencie...test napísal:Vcera dobre highlightyboli v spravach z odvolavania Fica. Uplna fraska co predvadza opozicia, nemam slov.
-
supermario
Light Star
Good bye fico
ako keby som to písal ja...

My by sme sa mali báť... som zvedavý ako sa budete smiať, keď zaplatíme za výroky devianta...
na rozdiel od neho, ja som už v ňom sedel...
ako keby som to písal ja...
vybral som jednu časť, ktorá presne hovorí o spôsobe vládnutia fica. žiadna vízia, len kydanie typu "čo ste urobili..." namiesto "urobíme to...". apsoň som sa utvrdil, že je to magor...Robert Fico vie, že rozdávanie darčekov a úplatkov voličom je nástrojom na dočasné udržanie moci. Ale pochopil aj to, že je to málo na to, aby sa veci menili k lepšiemu aj zajtra a aj pozajtra. Keďže nevie meniť budúcnosť, snaží sa meniť minulosť.
My by sme sa mali báť... som zvedavý ako sa budete smiať, keď zaplatíme za výroky devianta...
fico je taký ekonóm ako ja pilot lietadla Boeing 747...Inflačné kritérium je ohrozené najmä politickým tlakom na nižšie ceny regulovaných komodít. Efekt je krátkodobý a nebezpečný. Podniky nemajú dosť zisku na to, aby investovali do modernizácií. Pravdepodobným výsledkom budú vyššie ceny v budúcnosti.
Ako príklad môžu slúžiť vodárne a kanalizácie, ktoré dosiahli v roku 2006 hospodársky výsledok okolo miliardy korún, za rok 2007 po politicky vynútenej zmene v regulácii očakávajú zisk len okolo sto miliónov korún.
Podobná situácia bola v rokoch 1994 až 1998. Regulované ceny určovala vláda. Tvorili sa administratívne, neraz na nižšej ako ekonomickej úrovni, čo spôsobilo, že nevyhnutný nárast týchto cien po roku 1998 bol omnoho vyšší ako napríklad v Česku, kde ceny deregulovali plynule počas deväťdesiatych rokov. Deficit verejných financií môže byť tiež problémom.
na rozdiel od neho, ja som už v ňom sedel...
-
hojko
Site Admin
Kasicky podal demisiu
http://www.sme.sk/c/3696531/HZDS-O-odst ... eciar.html
Pani dzurindovci, opat rana pod pas, opat sa nebudete mat coho chytit a tvrdit, ze sa stala velka chyba a podobne, pretoze Kasicky je uz mimo hry, takze maximalne si tak ponadavate za chyby co spravil a pripisete mu aj take, ktore nespravil. Zase plus pre vladu a opozicia si moze len pozut tvar.
http://www.sme.sk/c/3696531/HZDS-O-odst ... eciar.html
Pani dzurindovci, opat rana pod pas, opat sa nebudete mat coho chytit a tvrdit, ze sa stala velka chyba a podobne, pretoze Kasicky je uz mimo hry, takze maximalne si tak ponadavate za chyby co spravil a pripisete mu aj take, ktore nespravil. Zase plus pre vladu a opozicia si moze len pozut tvar.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe