Slay, zato ty si opäť nesklamal, mohol by si sa konečne zrieknuť toho osobneho osočovania, ku ktoremu sa tak rad uchyľuješ a reagovať aj vecnymi faktami, keď chceš niečo vyvratiť, lebo zatiaľ si to neurobil...
Do toho sa radsej Ty nemiesaj prosim.. nemas s tym nic. Osocovanie je tu zasluzene, lebo niekto si zoberie cisla, ktore ani nevie ku comu patria a ohana sa nimi. Tu naozaj nemusim nicim argumentovat..
Ak si mysliš, že keby sedel na tej stoličke niekto iny ako fico, že by dlh nenarastal, si až neskutočne naivny
Ja si to nemyslim, ja to viem a som si tym isty.. nemusel by narastat, mohol byt aj splacany pocas boomu, mohol by narastat, nie takym tempom a hlavne nie na take kraviny mohli byt pouzite peniaze ale na veci na ktore by naozaj mali byt..
Pokiaľ viem, nevyjadril si sa ešte napr.o maďarskom zakone o zakaze privatizacie štatnych monopolov, podobne ako v inych krajinach, prečo mysliš, že tento zakon existuje?
Necital som si ten zakon, po madarsky neviem, nemam cas si to zhanat kvoli tomu aby si ty bol spokojny, a z neakeho novinarskeho resume si nazor nespravim. A nevidim potrebu sa k tomu vyjadrovat, madari mozu mat zakony ake chcu, aj fico si takych mohol vymysliet 25 ..
A ani k niekoľkonasobnemu zvyšovaniu cien po privatizacii a zniženemu štatnemu zisku z činnosti tychto podnikov, lebo aj tieto fakty tu už boli a ty si ich nevyvratil
Ach nebud hlupy, zvysovanie cien? Myslis ze sa zvysuju len tak ledabolo? Mas tu protimonopolne urady, urady pre regulaciu sietovych odvetvi a bla bla, oni si nemozu davat ceny ake si zmyslia.. na kazde zvysenie cien sa predsa podava navrh a musi byt opodstatnene. Ty vydis iba zvysenie cien, ale nevidis strukturne zmeny podniku vplyvom privatizacie, investicie obnovy, svetove ceny, a tisic inych faktorov.. Statny zisk sa znizil, ale len papierovo ako cisty cashflow ktory prudi z podniku, v skutocnosti stat dostava cash z tej polovice co ostala, plus zdanuje este aj tu co ziskava investor, plus investor investuje do obnovy a vyvoja co si stat nemoze dovolit, plus firma lepsie prosperuje lebo neda sa tunelovat ako statna a neda sa tam dosadit rezes menezment, plus investor ma odbornikov a medzinarodne zazemie ktore nema stat, plus ma vacsie vyjednavacie moznosti lebo je nadnarodny a velky., plus stat ziskane peniaze pouzil na ozdravenie ekonomiky, jej podporu, a reformy z ktorych je dlhodobo radovo vacsi zisk ako keby mu kvaplo par supiek rocne zo zastaraleho zkorumpovaneho podniku na ktorom by mal svoju dobytkovu znacku. Pozri su to primitivizmy nieje tazke ich pochopit.. len vy cerveni tu nafore ste fakt tvrdohlavi.. opat nic tu netreba vyvracat.
mohol by si zdôvodniť aj niekoľkotisicmiliardove dlhy najbohatšich krajin sveta voči istej skupine ľudi. (niekde si spominal, že sučastna zadlženosť krajin je uplne normalna bežna vec a podobne nezmysly)
Ved stale vravim ze ich zdovodnenie je uplne jednoduche, a sice rozhodovanie na zaklade politiky nie ekonomie. Je to stara pravda.. To ze si Bush pozicia na vojnu s irakom nieje zalezitost ekonomie, ani to ze Obama sa pusti ozlom krky uplne nespravnym sposobom do zachrany a len rozhadze peniaze nieje vec ekonomiky, to ze Fico je komunista a ako vsetci populisti a laviciari nehladi do buducnosti ale sustredi sa na svoje 4 roky aby si teraz spravil popularitu a tak neuveritelne zadlzi stat nieje problem ekonomie ale opat POLITIKY. 99 percent sucasnych problemov ekonomik vyplvyva z POLITIKY, cize nespravne ekonomicke rozhodnutia, lebo su tvorene na zaklade politickych vstupov. Je to tak jednoduche, ze si pripadam ako papagaj to stale opakovat. To len vy stale spajate ekonomiku a politiku do rozhodovacieho celku. Rozmyslate presne tak ako ti ktorych kritizujete. Zadlzenie krajin je ano, v tomto zmysle bezna vec.. a nieje zle ked si krajina pozicia za predpokladu ze peniaze dokaze lepsie zhodnotit a vrati sa jej na splatenie plus este zarobi. Je chybne ak fico dokaze dat miliardy na vianocne prispevky, stadiony a kktiny .. z toho sa nikdy nic nevrati len to budeme mnohonasobne splacat, tak ci ja jeto chyba? Systemu? Zidov? nie nie kamarat je to zle rozhodnutie neschopnej vlady.. to je vsetko. Lebo ekonomia dnes nema slovo, ale ma ho politika a populizmus. Ale tak uz to chodi, musis na to nazerat ako na nieco prirodzene abysi to pochopil.
Nehovorim, že ja sa nejak veľmi vyznam, ale nie som predsa take pako, že budem obhajovať take elementarne zaležitosti ako rozpredavanie najdôležitejšieho priemyslu vlastnej krajiny do zahraničia,
Ak by si poznal strukturnu politiku, a chapal strukturnym zmenam hospodarstva po pade socializmu pochopil by si preco museli krachovat a preco sa rozpredavali. Ale chapem ze z pohladu nezainteresovaneho sa to javi ako nezmysel.. ( a nevravim ze sa to nezneuzilo, ale ked sa rube drevo lietaju triesky)
sudiš podľa toho, že mikloš nedava tak ostentativne najavo svoj majetok, nema tryskača, elektru, alebo igelitku so 40 milionmi, že je oproti mečiarovi alebo slotovi chudak...Po tom , čo všetko sprivatizovali a ake veci vychadzaju najavo ti musi byť už aj logicky jasne, že tento človek chudak nebude.
Krija mu tu prisudil uz diamantove bane a neviem ake vyslovene kktiny a bludy, pomaly ako vesmirni lide mi uz pripadal. To ako fakt si myslis ze miklos keby mal tolko penazi by tu este stracal cas? a hnil v parlamente? Ty keby si mal nahanobene miliardy tak by si si natriasal nervicky sedenim v laviciach ako deges? Co si myslis ze caka na starobu az bude chory stary a impotentny a potom si zacne uzivat co nahanobil? Ved to je nezmysel... Dzurinda nevedel sto rokov ani jeden pokakany domcek zrekonstruovat. Nehovorim ze je chudak, a ani si nezasluzi byt.. bol ministrom a podnika v mnohych oblastiach, je vzdelany a sikovny clovek, neviem preco by mal byt chudak. Verim ze je bohaty a je bohaty opravnene. Ale urcite nema miliardy ani diamantove bane ani tajny zivot jamesa bonda, .. pozri si top 10 najbohatsich ludi na slovensku alebo aj top 20 kde je tam miklos ty mudrc? kde? a pozri odkial maju peniaze oni a ako ziju a uzivaju.. tak tu uz ozaj nesplietajte.
To je tiež pravda, ale zaroven je pravda aj to, že I.Mikloš chodi na stretnutia slobodomurarov bilderberg group, no to už ti zrejme neprekaža.
Stretnutia slobodomurarov, bildenberg? Co ti je preboha? Akych slobodomurarov.. myslis ze neaky miklos je vyznamny? Pozvali ho na stretnutie ako ministra ako mnohych ministrov. Ministrom sa mozes stat aj ty, dneska uz barsaki sedliaci z kravina aj co chodia na povozoch sa stali ministrami, a mozno budes mat stastie a zavolaju ta.. a uvidis nic sa tam nebude diat. Veris tym moc zvelicenym bludom, ktore niekto nafukol lebo sa to hodi a da sa na tom vytlct.
Nepociťujem žiadne pozitiva
dakujem ani ja..
..............................................................................................
no hlavne zrusenie nemoznych a nezmyselnych poplatkov
ach uz som myslel ze s takym prezitym nazorom tu niesu jedinci a predsa.. toto nema zmysel komentovat.. mozes si zatlieskat, neplatis 20 korunove poplatky, ale budes splacat tisicami a tisicami celu ficovu vladu a to ze za 4 roky posunula slovensko do zadu, nic nespravila a zadlzila.. zatlieskaj si, no pod.. smelo do toho.. si skvely, .. toto snad neje ani pravda, zaco ma trestas boze.
http://primar.sme.sk/c/5038087/nase-zdr ... urope.html
Hrozili spoplatnenim denneho studia na vysokych skolach teda okrem internatov rozmyslali zeby aj to dali platit
teraz to mas zadara vsak

, skoly funguju na vzduch

.. toto sa vola KRATKOZRAKOST.
madarizacia zo strany SMK s ohradenim sa ostatnych stran(KDH,SDKU) ked vytiahli autonomiu bolo malo.
dalsi blud, madarska karta je cisto produkt smeru a sns, zamerne vytvaranie problemov na prekrytie vnutrostatnych tem o tom ze ekonomika sa rozpada a vlada nic nerobi, .. a kedze jedna strana vladnej koalicie nema absolutne ziadnu inu agendu okrem madarov tak cosi len musi robit tie 4 roky vsakze..
takze zhrnute spocitane, smer sns len zhorsili vztahy, zvysili napatie, narobili problemy, lebo sa nevedia spravat, nevedia viest diplomaciu, nevedia udrziavat standardne bilateralne vztahy..
autonomia je nezmysel, ak by si mal trosku rozumu vedel by si ze toje cisto provokacna tema ktora nikdy ani keby SMK malo 30 percent a bolo v koalicii nepride do reality, chapes? je to blud, blud na burcovanie takych oveciek ako si ty, tak teraz chod a daj hlas Slotovi, nech ten clovek co patri do basy , alebo pri najlepsom do krcmy, dalej kradne, a ukazuje svoju neschopnost v podobe nezvladnuteho vladnutia a vracania slovenkska do praveku. .. tri krat bravo takym nazorom.. este raz si zatlieskaj..