ANTIFICO
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
P3Bo: Dokaze, ale nie stvorprudovku pod Strecnom. Jedina moznost je tunel na ktorom sa pracuje a este aj dlho sa pracovat bude. Pozri si fotky, aj ked som sa snazil googlit, nepodarilo sa mi najst taku, kde by bola fotka z cesty. Ak sa pozries na fotky, ktore su robene zo Strecna a Stareho hradu, tak uvidis, ze z jednej stranky je les miestami az v prudkom svahu, ktory sa neskor meni na skalnatu stenu na ktorej je napriklad hrad Strecno a na opacnej strane je rieka Vah. Na poslednej fotke je Vah, avsak fotka musela byt robena pocas velmi sucheho leta, pretoze normalne hladina vody je minimalne o meter ci dva vyssia, takze ide podstatne viacej vlavo az ku krajnici.
jednoducho, piliere do vahu a ide sa, takze v zime bude o zabavu postarane, uz teraz sa tesim na usek Zilina - Bytca, kedze miestami ide dialnica este nizzsie ako vaht0m4s3 napísal:Tak to som zvedavy ako postavia z Martin do Ziliny stvorprudovku, ked teraz sa tam v niektorych usekoch sotva zmestia dva pruhy.
a dalsia vec, ktora bude velmi prijemna, hmla, ktora je okolo strecna velmi velmi casto
takze pokial sa postavi ina varianta ako tunel visnove - dubna skala, bude to znamenat ze ta cesta bude este nebezpecnejsia ako je dnes
-
P3Bo
Guru wannabe
Hojko: este pred 2 tyzdnami som tamadial 4 krat isiel viem aky je to usek. Neviem si predstavit rozmedzie financii ake dostali ale uznaj ak by ich bolo dost tak to vseljakymi moznymi kluckami spravia naozaj nechcem teraz dristat ja nie som architekt a nemam skusenosti so stavanim dialnic viem len to co mi povedali kolegovia na stavbe - boli tam robotnici ktori taktiez pomahali aj pri vystavbe dialnic a vedeli ze sa na niektorych usekoch odpaloval kamen aby sa zvacsila plocha pre cestu takze viem ze sa to da ......nezabudaj ze ta trasa dialnice bola uz davno zvolena a oni plany na jej stavbu nerobia na mieste takze uz musia vediet ako to postavia , no necham sa prekvapit
P3Bo : ak je dostatok penazi tak sa predsa postavi tunel, a nebude sa stavat dialnica v takomto terene, svah zo vsetkych stran a uprostred rieka, okrem toho si neviem dost dobre predstavit kolko by ta dialnica mohla stat, kedze dialnica musi splnat urcite poziadavky na polomer zakrut a pod. a vtesnat to do toho priestoru bude stat urcite dost vela prostriedkov, mozno sa to postavi skor ako keby sa mal stavat tunel, ale za aku cenu (okrem toho co s prostriedkami co uz boli investovane na stavbu, verim ze ich nebolo malo)
a dobre vravis, trasa bola uz davno zvolena > tunel, zacal sa uz budovat r. 1998 takze dokumentacia a projekty existovali uz peknych par rokov predtym
http://www.highways.sk/tunnels/Visnove.html
a dobre vravis, trasa bola uz davno zvolena > tunel, zacal sa uz budovat r. 1998 takze dokumentacia a projekty existovali uz peknych par rokov predtym
http://www.highways.sk/tunnels/Visnove.html
Ako hovoril sundevil.. len ešte dodám, že naviac v tom teréne by popri tejto ceste musela fungovať aj klasická pôvodná cesta.. nie? Čiže rozšírenie pôvodnej cesty asi nepripadá do úvahy. Kade by potom mohli chodiť autá, ktoré majú zakázaný vstup na diaľnicu (traktory, cyklisti, autá bez diaľničnej známky a spol.)?
-
Sagittarius
Guru
pre turany - hubova bol planovany bol tunel, ak to zase niekto nezmeniSagittarius napísal:Ja by som chcel tiež vedieť kadiaľ postavia ďiaľnicu Martin-Ružomberok, resp. ako dnes videl v TV úsek Turany-Hubová.
http://www.highways.sk/tunnels/tunnels.html
kocurkovo 
http://ekonomika.sme.sk/c/3453044/Fico- ... tavba.html
a snad len prvy komentar z diskusie:
http://ekonomika.sme.sk/c/3453044/Fico- ... tavba.html
a snad len prvy komentar z diskusie:
fico si pozrel prieskmy ?
.
vsak nie je tomu ani 2 tyzdne a tunel visnove bolo bohapuste vyhadzovanie penazi a nepotrebna stavba, ktora je "velka fabrika, ktora zerie 10tky milionov korun rocne"...
.
asi sa ozvali sponzori
-
vendo
Guru
myslim si ze by sa to aj dalo sice je to debilina ale urcite by sa rozsirit ta cesta dala a skor smerom ku vahu ved ten je uz malinkyhojko napísal:P3Bo: Dokaze, ale nie stvorprudovku pod Strecnom. Jedina moznost je tunel na ktorom sa pracuje a este aj dlho sa pracovat bude. Pozri si fotky, aj ked som sa snazil googlit, nepodarilo sa mi najst taku, kde by bola fotka z cesty. Ak sa pozries na fotky, ktore su robene zo Strecna a Stareho hradu, tak uvidis, ze z jednej stranky je les miestami az v prudkom svahu, ktory sa neskor meni na skalnatu stenu na ktorej je napriklad hrad Strecno a na opacnej strane je rieka Vah. Na poslednej fotke je Vah, avsak fotka musela byt robena pocas velmi sucheho leta, pretoze normalne hladina vody je minimalne o meter ci dva vyssia, takze ide podstatne viacej vlavo az ku krajnici.
Za byvaleho rezimu (Dzurindizmus) sa dialnice nebudovali a predsa boli tunele. Paradox, co?slay napísal:mam taky dojem ze vzhladom na rychlot budovania dialnic mame najviac "tunelov" na kilometer dialnic... a paradoxne k tomu mame este aj najviac sudcov na obyvatela na svete hahaha![]()
ale to len taka mala humorna vsuvka
-
Sagittarius
Guru
Ako som videl, tak nie jeden, ale tri tunely, ale kratšie, lenže som ešte nepočul o tom, žeby sa začalo s tými tunelmi vôbec niečo robiť a rok 2010 je tu chvíľu. Vďaka za info. K+sundevil napísal:pre turany - hubova bol planovany bol tunel, ak to zase niekto nezmeni
http://www.highways.sk/tunnels/tunnels.html
...
Fico je demagóg, ktorý presne pozná tie správne slová na jednoduchých ľudí. Jednoduchí ľudia potrebujú jednoduché no silné slová o tom, ako na nich štát myslí, ako pre nich chce to najlepšie.
Fico je komunista ako remeň. Dúfajme, že za tie 4 roky vlády nezdemoluje obraz Slovenska celkom, a ešte viac dúfajme, že slovenský národ už pri ďalších voľbách nebude tak zabednený, ako bol pri tých posledných.
Fico je komunista ako remeň. Dúfajme, že za tie 4 roky vlády nezdemoluje obraz Slovenska celkom, a ešte viac dúfajme, že slovenský národ už pri ďalších voľbách nebude tak zabednený, ako bol pri tých posledných.