Apple/Mac
Re: Apple/Mac
Veľmi vám ďakujem za rady. Dneska som pozeral aj apple store a aplikácie. Len ma tam strašne štve, že tam treba dať číslo karty.
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
A co Ti na tom tak STRASNE vadi?
(a to cislo tam nemusis davat, zovlis pri registrovani Apple ID moznost "none" pri volbe kreditky)
(a to cislo tam nemusis davat, zovlis pri registrovani Apple ID moznost "none" pri volbe kreditky)
moosha, mám pocit že tá možnosť tam už nie je, alebo Apple ju už chce zrušiť
-
moosha
Darca
Ona tam byt musi, ale snazia sa ju silou mocou zakryt. Da sa vygooglit postup, podla ktoreho mas ist aby sa ti ta moznost zobrazila.
Aspon ja som to tak robil ked som registroval svoje ID, teraz sa to uz mohlo zmenit, alebo nebodaj zrusit
Aspon ja som to tak robil ked som registroval svoje ID, teraz sa to uz mohlo zmenit, alebo nebodaj zrusit
Toto je 1 s prípadov: Novým a čoraz častejšie sa vyskytujúcim fenoménom v internetovej kriminalite je pharming. Pri internetovej platbe embosovanou kartou môže vďaka pharmingu nepozorný klient prísť o nemalú sumu.
Pri tomto spôsobe platby cez internet sa do formulára zadáva 16-miestne číslo karty, lehota platnosti karty a trojmiestny verifikačný kód. Na kartách VISA a MasterCard sa kód skladá z troch posledných čísel na podpisovom paneli na zadnej strane karty. Odoslaním týchto troch údajov dáva klient všetky potrebné kľúče k svojmu účtu.
Pri tomto spôsobe platby cez internet sa do formulára zadáva 16-miestne číslo karty, lehota platnosti karty a trojmiestny verifikačný kód. Na kartách VISA a MasterCard sa kód skladá z troch posledných čísel na podpisovom paneli na zadnej strane karty. Odoslaním týchto troch údajov dáva klient všetky potrebné kľúče k svojmu účtu.
ty chceš povedať že Apple niečo takéto robí?
Bež si kúpiť svoj android a plakať
Bež si kúpiť svoj android a plakať
Netvrdím to, ake nikdy nevieš. Číslo karty ja osobne nikde nedávam.
Ak nie si obetou utoku na DNS (co obides napriklad nastavenim DNS na googlovske 8.8.8.8 a 8.8.4.4, ale sanca je mala) a cislo karty zadas priamo na iOS zariadeni bez JB(cim sa vyhnes potencialnej infiltracii Windows/Mac OS), tak sanca akehokolvek pharmingu je skutocne zanedbatelna. Pochopitelne stale mozu hacknut cely iTunes, ale holt, to je riziko absolutne vsade, vcetne tvojej banky nech pouzivas akukolvek.
Filipito: nebolo to trochu nemiestne?
A mimochodom: stale sa da zadat "none" namiesto karty, pred tyzdnom som to skusal.
Filipito: nebolo to trochu nemiestne?
A mimochodom: stale sa da zadat "none" namiesto karty, pred tyzdnom som to skusal.
Aj mňa vedia naštvať taký ľudia. Za to že ty máš rád apple neznamená, že apple je dokonalý.
ver mi že je, a určite by ich tvojích 5 euro nezachránilo
Filipito: pred par sekundami som ti dal K+ v inej teme a uz mam chut ti dat K- v tejto, nebyt casoveho obmedzenia... 
Z mojho pohladu tu nejde o zneuzitie zo strany Applu. Vid nedavny pripad Sony, kde sa podarilo ukradnut mnozstvo informacii.
Mne islo o ten sposob akym sa vyjadrujes, je to na mna trochu silna kava a to som prave dopisal "Wall of text" v debate iOS vs Android.
sundevil: ale rovnako mozu hacknut uplne hocikoho, vcetne banky, takze tomu sa nemoze nikdy 100% vyhnut. Takze takato paranoia je podla mna zbytocna.
sundevil: ale rovnako mozu hacknut uplne hocikoho, vcetne banky, takze tomu sa nemoze nikdy 100% vyhnut. Takze takato paranoia je podla mna zbytocna.
ok s vyjadrovaním som to možno trocha prehnal, dalo sa to aj lepšie napísať no báť sa aby Apple zneužilo údaje? wtf? 
-
johny541
King
Hojte. Zrejme sa to na týchto stranách už riešilo, no nič som nenašiel. Tak sa spýtam priamo. Chcel by som vyskúšať OS X, hlavne kvôli grafike a svižnosti, no nechcem si kvôli tomu kupovať nový stroj za veľké prachy. Ako sa bude tento OS správať na klasickom PC? Teoreticky by tam nemalo byť obmedzenie, nie? Niesú napr. v takom iMacu len klasické komponenty, prípadne upravené? Resp. oplatí sa to vôbec? Dík. 
-
viper1993
Medium Professional
Klasicky Mac OS na klasickom PC nerozbehas. Na PC spustis akurat hackintosh co je hacknuty Mac OS no kedze je to nelegalne tak sa to tu asi rozoberat nemoze.
Každý druhý tu má nelegálny Windows, a denne sa tu riešia problémy s ním. Navyše nežiadam o návody, iba o teóriu...
O žiadnom Hackintosh-i som nepočul, myslel som, že nieje problém rozbehať OS X na PC. Kamarát v ňom pracuje so strihom videa a grafikou na klasickom PC, a vyzeral úplne totožne a svižne ako keby to bežalo na Mac-u. Prípadne sa opýtam jeho, no každopádne, oplatí a to vôbec vyskúšať?
O žiadnom Hackintosh-i som nepočul, myslel som, že nieje problém rozbehať OS X na PC. Kamarát v ňom pracuje so strihom videa a grafikou na klasickom PC, a vyzeral úplne totožne a svižne ako keby to bežalo na Mac-u. Prípadne sa opýtam jeho, no každopádne, oplatí a to vôbec vyskúšať?