Apple TV alebo nieco ine?
Apple TV alebo nieco ine?
Ahojte, zajtra chcem kupit Apple TV 4gen 64GB. Chcem ju pouzivat na prehravanie filmov zo starsieho win pc a na win pc asi nahodim infuse alebo kodi. Momentalne pouzivam plex, ale dost mi blbne..
Telku mam cez utp kabel pripojenu k routeru, pc takisto.
Nakolko som apple uzivatel (iphone, mac), tak som sa rozhodol pre apple tv.
Otazka znie, ci sa oplati kupit toto alebo radsej nieco ine. Viete mi dat konkretne priklady co by bolo pre mna mozno lepsie?
Dakujem.
Telku mam cez utp kabel pripojenu k routeru, pc takisto.
Nakolko som apple uzivatel (iphone, mac), tak som sa rozhodol pre apple tv.
Otazka znie, ci sa oplati kupit toto alebo radsej nieco ine. Viete mi dat konkretne priklady co by bolo pre mna mozno lepsie?
Dakujem.
Re: Apple TV alebo nieco ine?
Nikto nepouziva ziadne multimedialne centrum?
ked chces apple tv kup apple tv. moznosti je vela, staci pogooglit, kazdy si musi vybrat co mu vyhovuje. ja mam plex v pc a v telke chromecast a som spokojny.
-
galbavymartin
Light Professional
Používam AppleTV4 už dlhšiu dobu a max spokojnosť. Plex funguje výborne a naviac pozeram Antik čiže nemusím zatiaľ nikomu nič platiť.
Tiez som chcel apple tv ale najnovsia nepodporuje zatial kodi, takze som od toho upustil a kupil nvidia shield tv, konzola aj kodi na nej funguje perfektne a odkedy je zapojena sa v podstate nic ine nepouziva 
Podla toho co vsade citam sa kodi nahodit da. Cez xcode v macu [emoji4]
pokial neplanuje clovek hrat hry na shield tv, ma to nejake vyhody oproti chromecastu? vyzera to fajn, aj by som si na tom mozno niekedy nieco zahral, ale za tu cenu mozes mat pomaly ps4... chromecast stoji 50 eur.robo1152 napísal:Tiez som chcel apple tv ale najnovsia nepodporuje zatial kodi, takze som od toho upustil a kupil nvidia shield tv, konzola aj kodi na nej funguje perfektne a odkedy je zapojena sa v podstate nic ine nepouziva
Cena je tam vyssia, to je pravda, plus na hranie hier si musis platit mesacny poplatok 9,99€, ale osobne som maximalne spokojný, ci uz s rychlostou - plynulosťou systemu, oba ovladace su super spracovane a funguju bez problemov, zatial som sa nestretol s problemom, ze by to nieco nechcelo prehrat, ano da sa namietat, ze to iste dokaze krabicka s androidom z ciny za 50 eur, a uprimne nemam taku krabicku na porovnanie aby som to mohol porovnat, a sice to na hry moc casto nevyuzivam ale sem tam si nieco pustim, a napriklad SW Battlefront by som si na krabicke za 50€ asi nezahral 
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
nechapem naco vyhadzovat take peniaze za appleTV ked tie potreby uspokoji prave krabicka za 40€ z ciny.
to iste vyhodit 200+€ za nvidiu ked si obcas cez to nieco zahram
ak nemas co robit s peniazmi tak prosim
to iste vyhodit 200+€ za nvidiu ked si obcas cez to nieco zahram
Ide o to, ze ked uz nieco chcem, tak chcem kvalitu, nie nejaku cinu, o ktorej som mozno nikdy nepocul..
-
guess.whoo
Redeemer
vsak nech sa paci, nikto ti nebrani si to kupit. ja len hovorim, ze to, co dokaze appleTV dokaze akakolvek krabicka za 40€ a nemusis si tam komplikovane doinstalovavat napr. KODI
tych krabiciek je dost, staci si pozriet recenzie
tych krabiciek je dost, staci si pozriet recenzie
no ved to, na hranie mam pc. alebo ako som pisal, za cenu nvidia shield si mozes kupit playstation 4 a tam si uz zahras celkom luxusne.
vyhoda chromecastu je v tom ze nie si limitovany vyberom sluzieb v prehravaci, je to vlastne iba zobrazovacie zariadenie a kazda aplikacia ci uz z telefonu, tabletu alebo pc, ktora podporuje google cast bude vediet posielat stream do chromecastu.
vyhoda chromecastu je v tom ze nie si limitovany vyberom sluzieb v prehravaci, je to vlastne iba zobrazovacie zariadenie a kazda aplikacia ci uz z telefonu, tabletu alebo pc, ktora podporuje google cast bude vediet posielat stream do chromecastu.
To iste mu spravi aj appletv, len nie cez chromecast protokol, ale cez airplay a kedze je to apple user tak to bude pre neho aj lepsie.
Ja len nerozumiem naco potrebujes nieco instalovat do pc, vsak do tej appletv si das infuse, das si nazdielat priecinok v pc a cez sambu si v pohode v appletv hocico pustis. Nepotrebujes instalovat nejaku appku do pc.
Ja len nerozumiem naco potrebujes nieco instalovat do pc, vsak do tej appletv si das infuse, das si nazdielat priecinok v pc a cez sambu si v pohode v appletv hocico pustis. Nepotrebujes instalovat nejaku appku do pc.
Ja zase nechapem preco niekto vychvaluje predrazeny Shield alebo sa tlaci do AppleTV. Ked to chcr, nech si to kupi. Pred mesiacom a dvomi sa tu riesilo to iste, na prehravanie staci box z Ciny za 40 eur ako tu uz bolo poznamenane. Ak sa chce niekto chvalit Applom, lebo ma aj iPhone, iMac a neviem co dalsie, tak nech si to predrazene AppleTV kupi a hotovo, aj tak tym nic neziska.
A vies co to appletv vsetko dokaze? Ked to nepoznas tak to neporovnavaj.
Ano, viem co to dokaze, teda 4.generacia. A viem co nedokaze a nema - 4K video (ak to nevyriesili aktualizaciou firmware, ale spominala sa chybajuca podpora po hw stranke), malo aplikacii, hrozna klavesnica a pisanie, nema opticke audio, nemoznost rozsirit o SD/HDD/USB, nema HDMI.
-
guess.whoo
Redeemer
Hlavné vlastnosti
nový spôsob interakcie s dotykovým ovládaním
plagáty, ikony a obrázky vďaka 3D efektom vystupujú z obrazovky
vyhľadávanie pomocou hlasu
navigačné menu na obrazovke
prepracované uživateľské rozhranie pre filmy v iTunes
nový operačný systém tvOS
64bitový čip A8
32GB úložisko pre aplikácie a hry
Apple TV Remote pre ešte viac zábavy
okrem toho hlasoveho rozhrania nevidim ziadnu super featurku, ktoru nemaju lacne android boxy
nový spôsob interakcie s dotykovým ovládaním
plagáty, ikony a obrázky vďaka 3D efektom vystupujú z obrazovky
vyhľadávanie pomocou hlasu
navigačné menu na obrazovke
prepracované uživateľské rozhranie pre filmy v iTunes
nový operačný systém tvOS
64bitový čip A8
32GB úložisko pre aplikácie a hry
Apple TV Remote pre ešte viac zábavy
okrem toho hlasoveho rozhrania nevidim ziadnu super featurku, ktoru nemaju lacne android boxy
Tak Apple TV bola predtym lacnejsia (80€), teraz pri tejto generacii to je uz moooc drahe na to, co to ponuka. Preto chapem, ze sa to neoplati len na tuto vec, ale na tej novej Apple TV sa uz mozu hrat aj hry. Akurat Apple nejako nevie, kam potiahnut vyvoj a smerovanie tejto krabicky.
-
Ryan Giggs
VIP
To ale neznamena ze ked je nieco Cina, a ze si o tom nepocul, ze to nie je kvalitne. Dokonca moze byt lepsia ako Apple TV. Cena uz davno nie je meritkom kvality. A takisto uz davno neplati rovnica ze co je z Ciny, je brak.René napísal:Ide o to, ze ked uz nieco chcem, tak chcem kvalitu, nie nejaku cinu, o ktorej som mozno nikdy nepocul..
Ryan a hlavne treba dodat, ze Apple si rad necha za svoje produkty zaplatit neprimerane vela.