Assetto Corsa

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Danielson
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Assetto Corsa

Príspevok od používateľa Danielson »

Yea, konečne čo-to odjazdené :)

Ďakujem všetkým za rady. Nakoniec mi celkom sadlo staré BMW M3 E30. Príjemné jazdné vlastnosti a rýchlosť nie je nejaká závratná + som milovník širokého spektra "veteránov" :) Hrávam na Custom mode - Všetko vypnuté okrem automatic clutch, čo je potreba, keďže nemám spojkový pedál a k tomu visual damage. Stability control off, mechanical dmage 100%, fuel consumption a tyre wear na 1x. Z toho je celkový dojem - WOW!!! Vozidlá, ktoré sú v hre som nemal možnosť šoférovať a najskôr ani nikdy nebudem mať, ale pocit z jazdy je vynikajúci.

(tie nastavenia som napísal naschvál, nech mi niekto niečo ešte poradí ako mať o čosi dôverihodnejší zážitok z hry)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nastavenia su ok, damage aj tak este nefunguje, takze tam to je jedno :D
Pnr
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Pnr »

Tak zacal som jazdit s f40 na realism pro. Zatial sa mi nedari chytat ziaden slide. Velmi nevidim rozdiel medzi tym, ci zapnut alebo vypnut spojku. Skor mi chyba "throttle blip", musim si davat pozor pri podradovani pri brzdeni. Casto sa mi po podradeni zadok odtrhne.
Na FB maju dalsi obrazok. Tusim to je 1M. Akoby nebolo tych bavorakov na vyber dost. Chcel by som vidiet nejaky ozajstny hothatch a mozno nejaku 4kolku(quattro s2 by potesilo :D)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Pnr napísal:Skor mi chyba "throttle blip", musim si davat pozor pri podradovani pri brzdeni. Casto sa mi po podradeni zadok odtrhne.
Veď to je jednoduché, blipuj manuálne s plynom jak sa to má robiť :-) buď heel and toe ak máš všetky tri pedály, alebo ak máš dva tak to je už úplne jednoduché. Pri podradení jednoducho vyrovnáš otáčky motora takže sa ti nezaseknú kolesá

Danielson: na oficiálnom AC fore je téma o logitechoch, tam si nájdi dáky setup pre profiler a pre volant v hre (ak si to už nespravil). Potom už budeš úplne unesený :)
Pnr
Light Star
Light Star

Mam len 2 pedale, takze teoreticky by som mohol aj brzdit lavou a pravou dotukavat tie otacky. Musel by som mat na nejakom gombiku namapovanu spojku co nemam, alebo teda bez spojky si to neviem predstavit.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Nemusis to robit uplne presne, staci trochu tuknut do plynu pri radeni a aj to ti pomoze znizit brzdiaci efekt motora. Druhou moznostou je neskorsie podradovanie, vtedy ti uz otacky tak nevyletia a brzdiaci efekt je vyrazne slabsi.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Pnr napísal:Mam len 2 pedale, takze teoreticky by som mohol aj brzdit lavou a pravou dotukavat tie otacky.
Presne tak to aj robiť máš :)
Pnr
Light Star
Light Star

No to sa lahko povie, ale moja lava noha je naucena na spojku. Takze nemam v nej ziaden cit a pedal leti hned dole. Po asi 10 kolach odjazdenych na pro som sa dotiahol na svoj cas, co mam vo videu. Uz nevylietavam nikde, apexy triafam ok len ten cas nie a nie zlepsit.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Všetko to je o cviku a zvyku, od toho je simulátor že môžeme zadarmo cvičiť od rána do večera :-) V AC je množstvo rôznorodých áut a teda je treba sa naučiť množstvo rozdielnych techník.
Neboj nič, po nejakom čase budeš vedieť dávkovať aj s lavou nohou. Najlepšie by bolo mať aj brzdu s load cell snímačom aby si mohol dávkovať na základe vyvynutej váhy a nie iba vzdialenosti stlačenia, ale s tým sa zatiaľ netráp.
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Trochu OT, no mám na predaj G27: http://www.hojko.com/p-logitech-g27-t185746.html na assetto corsa ako stvorené :wink:
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Jezdite na defaultom setupe? V rF tam dobry setup spravi aj par sekund. SKoda, ze ho neviem robit :lol: .
Pnr
Light Star
Light Star

No minimálne pneu si treba pri par autách zmeniť. Ja som skúšal experimentovať so zavesenim kolies a cítiť rozdiel. Ale treba odjazdit na základnom nastavení par kol a potom začať tunovat.
Gothar
Moderátor
Moderátor

V AC to tiez spravi vela, ale ako pise Pnr, treba pojazdit so zakladnym a zistit co ti vadi. Ja si tak napriklad na 458 upravujem odklony vpredu a znizujem tlaky v pneu, aby sa znizila nedotacavost. Takisto v Z4 GT3 vela spravi nastavenie diferencialu, potom je auto pri agresivnom podradovani o dost stabilnejsie.
Ale pri cestnych sa nastastie nie je velmi s cim hrat a teda nie je co pokazit :D
V AC je vyhoda, ze pri kazdej polozke mate popis ako to vplyva na spravanie auta.
Pnr
Light Star
Light Star

Velmi som bol zvedavy na update, no neuzijem si ho. Pri AI mi pada fps na nejakych 10 a to som vsetky detaily vypol...
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ja mam tak 30-40 fps ked som pri ostatnych autach, cakal som horsie.
Ale maju teda co robit. zahrievacie kolo, neda sa jump start spravit, boxi, AI je trochu agresivna, replay v race len pol kola dozadu.
Ta penalizacia je strasna, mali by to spravit, ze upozornenia a to dat len vtedy, ak auto nespomaly po vylete z trate. A po 3 napriklad dat pejazd boxami.
Inac vylepseny tire model je tusim citit.

//autoeditácia príspevku (08 Feb 2014, 14:00)
Dalsi update bude mat Mclaren GT3. MP bude v marci a predtym mensi update damage modelu a potom s MP dokoncenie toho damage modelu.

//autoeditácia príspevku (02 Mar 2014, 20:31)
Ta nova formula je paradna, hlavne S1 verzia. Chcelo by to este F1 verziu. Optimalizacia sa tiez zlepsila, predtym som mal low a 60fps vsync a teraz high.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

tá S1 je vlastne imaginárna, spravená podla špecifikácií F1 z 2009.

Dovolím si tvrdiť že pocitovo to je najlepší openwheel vozidlo ktoré sa kedy objavilo v hocakom sime, akurát sa mi nepozdáva nízky prítlak.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

všetci to hrajete na volantoch? alebo aj na klavesnici
Gothar
Moderátor
Moderátor

No podla Top Gearu ma Exos viac pritlaku ako F1, ale bolo to spomenute len okrajovo. Mne sa to na Nurburgringu zdalo ok, chcelo to vela odvahy ale po dlhej dobe som si skusil auto so slusny pritlakom (doteraz som najviac odjazdil na 458).
japaja: bez volantu to asi ani nema vyznam
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

trebars si skúste mclaren gt3 na nurburgringu a potom exos. Mekáč je dvakrát tak ťažký, dvakrát tak vysoký, má ovela vyššie ťažisko, a má neporovnatelne menej prítlaku. No ajstak drží grip v druhej rýchlej zákrute do cca 125kmh, a približne v tejto rýchlosti grip začne strácať aj exos... Takže fakt neviem čo si o tom myslieť
Napísať odpoveď