Athlon X4 750K

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
krakenader
Novice
Novice
Príspevky: 3
Registrovaný: 17 nov 2014, 14:33

Athlon X4 750K

Príspevok od používateľa krakenader »

Zdravím,
Pred niekoľkými dňami som si všimol, že môj pc je akýsi pomalý pri AC Unity - fps dropy - Povedal som si, že v tom by musel byť čert aby mi AC 4 šlo na ULTRA 36fps a tuto na low mi to seká jak vyšinuté. Tak mu trochu pridám. Šiel som do BIOS-u a vypol som funkcie: AMD Cool&Quiet a C6.
Najprv som chcel vyskúšať zvýšiť Turbo boost multiplier z 40 na 41. Potom 41 na 43. Všetko šlo pekne, zapnem Unity a hra ide omnoho plynulejšie. Interiér 32fps Exteriér 19fps. FPS dropy však stále asi tak 3x za 10 sekúnd na 0 a trvá to asi 3 sekundy. Skúsil som aj High a šlo to tak isto. Pozerám si teda vyťaženie procesora a vidím, že to skáče z 4,3Ghz na 3Ghz, čo je dokonca menej než je základný takt CPU 3,4Ghz. Idem do BIOS-u, vypnem TurboBoost a dám mu CPU Multiplier na 40, aby som si pozrel ako mu to ide v mode turbo bez turba. Modrá obrazovka. Potom prebehlo ešte niekoľko testov s rôznymi nastaveniami, no výsledok sa nedostavil.

Chladič: SilentiumPC Fortis 2 XE1226
Cpu: AMD Athlon X4 750K 3,4Ghz, TurboB: 4Ghz
Mb: Gigabyte FM2A88XM-HD3
Gpu: Gigabyte GTX 660
Psu: ENERMAX NAXN 500W
Prílohy
cpu.jpg
sobrancan16
Star
Star
Príspevky: 579
Registrovaný: 27 jún 2011, 19:00
Bydlisko: Sobrance

Re: Athlon X4 750K

Príspevok od používateľa sobrancan16 »

videl si min požiadavky na AC unity :D podľa nich nesplaš nič :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6177
Registrovaný: 16 júl 2008, 20:29
Bydlisko: Pri PC
Kontaktovať používateľa:

Re: Athlon X4 750K

Príspevok od používateľa Michaelo »

To je tym ze AC: Unity je extremny odpad a totalny smejd.

Poznam ludi s 2x GTX 980 ktorym to nejde na ultra nad 60 FPS.

S tym nespravis nic, kym to oni nepatchnu. Pozri si par recenzii na AC: Unity
sobrancan16
Star
Star
Príspevky: 579
Registrovaný: 27 jún 2011, 19:00
Bydlisko: Sobrance

Re: Athlon X4 750K

Príspevok od používateľa sobrancan16 »

lebo to je hra robena na je*lych 30FPS aby to tie quazi next gen konzoly utiahli :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6177
Registrovaný: 16 júl 2008, 20:29
Bydlisko: Pri PC
Kontaktovať používateľa:

Re: Athlon X4 750K

Príspevok od používateľa Michaelo »

To by si mal potom vidiet ake lagy a problemy to ma na tych "next gen" konzolach :D
Ta hra nie je optimalizovana na ziadnej platforme.
krakenader
Novice
Novice
Príspevky: 3
Registrovaný: 17 nov 2014, 14:33

Re: Athlon X4 750K

Príspevok od používateľa krakenader »

Keby mi to ide aspoň tak ako na tých konzolách tak je všetko v poriadku :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6177
Registrovaný: 16 júl 2008, 20:29
Bydlisko: Pri PC
Kontaktovať používateľa:

Re: Athlon X4 750K

Príspevok od používateľa Michaelo »

Na tych konzolach mas vsetky detaily na minime a rozlisenie ani nie 1080p... Nastav si to na svojom PC a pojde ti to tak ako na konzolach :D
sobrancan16
Star
Star
Príspevky: 579
Registrovaný: 27 jún 2011, 19:00
Bydlisko: Sobrance

Re: Athlon X4 750K

Príspevok od používateľa sobrancan16 »

veď hovorím quazi next gen konzoly su to len ko*ot ktore sa neoplatí kupovať
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6177
Registrovaný: 16 júl 2008, 20:29
Bydlisko: Pri PC
Kontaktovať používateľa:

Re: Athlon X4 750K

Príspevok od používateľa Michaelo »

Su to sice obycajne sunty, preto aj teraz v roku 2015 maju vyjst nove konzoly s vykonnejsim HW, ale ta hra je uboho optimalizovana a ma tony bugov a glitchov.
Napísať odpoveď