ATI RADEON HD, Nvidia

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
sxewarrior
Amateur
Amateur

ATI RADEON HD, Nvidia

Príspevok od používateľa sxewarrior »

potreboval by som poradiť ohladom graifky do NB..niekto vraví že ATI majú zlú podporu pre Linux, Ubuntu a vraj Nvidia je lepšia voľba... neviete mi poradiť ako to je s týmito typmi kariet? alebo vaše osobné skúsenosti ako to je?
NVIDIA GeForce GT320M (512mb,1GB)
NVIDIA GeForce GT310M (512mb,1GB) +with CUDA
ATI Radeon HD5470 (512MB, 1GB)
ATI Radeon HD4xxx RADY
NVIDIA GeForce G205M
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ATI RADEON HD, Nvidia

Príspevok od používateľa vendo »

davnejsie mali Ati velmi zlu podporu pre Linux atd, neviem ako je to teraz ale ak planujes pouzivat nieco alternativne k windowsu tak nvidiu
arcrue
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa arcrue »

Ja som dnes vyriesil podobny problem. Ja idem kupit Asus K52 s i3 380M a nvidia 310M optimus.
V kombinacii s i3 350/370/380 ma jednu super vec. Vola sa nvidia optimus. tj vypnutie grafiky v OS. grafiku nahradi procesor a to zvysi vydrz baterie cca o 2 hodiny. Ale neviem, ci to pojde aj v Linuxe.
A vykon to ma podobny ako Ati 5470.

ED: o 100 bodov v benchmarku ma viac ako ta 5470
sxewarrior
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa sxewarrior »

díky hoši.
arcrue: hej hej na ten istý NB som aj ja narazil, len je tam tá nevýhoda že je tam ten OPTIMUS, ktorý nemá podporu pre Linux a vraj ani v blízkej dobe nechystajú :( premýšlam, že ak by tam predsa bola karta s OPTIMUSOM a dualbot aj win aj linux ako Operačné systémy tak či by šla nvidia normálne ako má a dokázala sa aj prepínať vo wine, a či v linuxe by šiel len za grafiku procesor, alebo vôbec by to nešlo? :nono:
Napísať odpoveď