ak chces daco do tych 70, tak sa obzeraj skor u nas
jo, a po 16.1.2009 sa ceny udavaju v €
dik Zaxman
no pobavil si sa na vlastnej neznalosti.. mal som 2 felície obe 1,6tky. jednu 97 dalšiu 98, ani na jednej som nemusel menit kufrove dvere - boli vymenené davno - vec toho aby si pri kupe dal pozor, to neprehliadne, ak to hrdzavie.. a tie lacne diely som mal na mysli veci na bezný servis, čapy, ložiška, pripadne popraskane manžety, brzdove doštičky, prípadne výfuk.. toť úplne bezne veci podla mna, ak človek jazdí viac a chce mať auto v slušnom stave..čo sa týka hrdze, ano hrdzaveju, zhruba po 10 rokoch to začína byť zle, ale hrdzavejú aj hondy, a myslím že aj ostatne auta, je to prirodzené u starych aut.. neviem kde žiješ ale posilovač majú aj 1,3. čo sa týka spotreby, ja mam kombinovanú dlhodobo 7 l, +- deci,a to nejazdím s lahkou nohou, po okreskach som uz zajazdil aj za 5,5, čo nie je zlé na daný motor. len si treba dobre vybrat, ako u kazdeho stareho auta, kedže chalan vravel 96+ čo je 10-12 ročne auto, niektoré tipy tu boli aj na 93. pri sume 70 tis. max, si vela nenavybera, a to musí ratat nutný servis, t.j. najčastejšie vymena pneumatik, prípadne dake drobnosti ako čapy, brzdy, rozvody - podla tipu auta.. a samozrejme stavu.. a tiez drobnosti čo sa ukazu.. každy kto predava, vie že nepredava auto v tip top stave, obzvlásť taketo staršie si myslím, takže by bolo naivné čakať že to bude bez investícií.. ale hovorim to je len moj nazor, a pohlad na vec, v každom prípade by mal zvážiť hlavne to na čo bude využívať to auto, ako často a aké trasy s ním bude jazdiť, aké sú jeho základné očakávania od výbavy, ako dlho si ho plánuje nechat.. následne či ma niekoho kto mu to auto dobre omrkne - aby nedopadol ako vačšina ludi, že prva kúpa auta nebude ta najštastnejšia, lebo človek urobí vela banálnych chýb, ked nevie na čo si dať pozor.. trochu si pobrovsovať po nete, vyzistiť si čo to o danom type aute atd. možnosti je vela, ak si chce človek pomoct a vyhnuť sa chybam.Point napísal:mno tak teraz ma pobavil tvoj prispevoknapisal si, ze felda je spolahlive auticko a hned potom napises, ze diely su za facku a servis tiez.. ehm.. felda = vymena kufrovych dveri hned si myslim.. a ze by nejako zvlast nehnili..to urcite nie.. 1.6ka uz aspon ma posilovac to ano.. ale spotreba na taky objem vazne nie je adekvatna.. ja by som feldu nebral urcite