Automotive education

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Automotive education

Príspevok od používateľa wladas »

Prave preto ze dala miliony do vlastnych koncepcii tak nechce davat dalsie do inej technologie. Holt kapitalizmus...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

starysomar, musíš sa na to pozrieť aj z pohľadu trhu. Ak si nejakí študáci myslia, že objavili a vyrobili super uber pneumatiku, ktorá je lepšia a lacnejšia ako hocičo iné na trhu, tak nie je možné, že by sa nedostala na trh, ak by o to mali záujem.

Stačí ten návrh po podpísaní nejakej formy NDA predviesť investorovi, ktorý by zafinancoval sériovú výrobu, ak by to bol taký mega výrobok a mal by potenciál obrovského zisku. Prípadne ak by nezískali investora, tak by mohli začať s výrobou v menšom a na základe reakcie trhu zistiť, či tá pneumatika má alebo nemá potenciál.

Ak sa im to nepodarilo, tak to značí jediné, asi to taká super pneumatika nebola. To, že tebe a im sa zdá, že to bol super revolučný výrobok, ešte neznamená, že aj trh by s vami súhlasil. Možno bola drahá, možno nemala dosť dobré jazdné vlastnosti, tých dôvodov mohlo byť neskutočne veľa...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

@starysomar
No ano, ale preco by tu technologiu nevyuzival aspon vo svojich 'Attackoch'. Nikto mu nemoze zabranit dat ten motor do sportiaku ktory vyraba a ktorym sa jazdi iba na uzavretej trati. Ak neberieme do uvahy serialy ako DTM, GT series, F1 ci rozne "CUPovky" tak vacsina okruhovych sutazi sa jazdi s kategoriami jednoducho rozdelenymi podla objemu motora a dalsie restrikcie sa tam nekladu, nevidim dovod preco - ak ten motor naozaj fungoval - by nemohol byt v 'Attacku' a robit si tak enormne promo.
Takto existuje dekada clankov ktore sa tocia okolo par fotiek, 1 videa z vykonovej stolice a grafu, nevidel som ten motor hnat este kolesa a nejde o to ze by mu to niekto nedovolil, ved tie vozy sam vyraba(l).

A v tych clankoch je strasne vela vyjadreni ako:
"Attack spaľoval olej z McDonaldu
V súvislosti s Attackom ste vyvinuli aj jedinečné spaľovanie oleja. O čo išlo?

Sponzoroval som Philadelphskú univerzitu a v spolupráci s nimi sa nám podarilo vyvinúť Attack, ktorý spaľoval použitý olej z fritézy z McDonaldu. Mal spotrebu 4 litre, prekročil hranicu 300 km/h a ešte 5 minút za ním smrdeli spálené hranolky.

S týmto autom na hybridný pohon sme vyhrali eko súťaž Tour De Sol vo Francúzsku, kde sme porazili všetky automobilky sveta. Inžinieri z Hondy, Toyoty či General Motorsu ležali pod slovenským autom, fotili a nechápali."
- Forbes 2021

Premostim na tu pneumatiku, pride mi to podobne. Niekde je hacik, docela by ma zaujimalo ze kde. Nie je mozne ked ma nieco iba a len pozitiva voci aktualnym technologiam aby to niekto neprebral (hoc ukradol), nekupil alebo to proste nepretlacil v malej alebo velkej miere do komercneho priestoru.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Zaplatil omylom diaľničnú na nejestvujúce SPZ a nechceli mu vrátiť peniaze...

https://www.aktuality.sk/clanok/AccmExi ... t-peniaze/
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Uz dlhsie neviem prist nato,preco sa crash testy robia(robili) pri zvolenych rychlostiach 64kmh,50kmh,30kmh v zavislosti od smeru alebo druhu narazu.
Preco boli zvolene prave tieto rychlosti a preco sa rychlosti v priebehu casu nemenili smerom ↑, ako sa zdokovalovala pasivna bezpecnost aut,ktore nemali problem ziskavat plny pocet bodov v Euroncap?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Väčšina havárii je imho v podobných rýchlostiach
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

64 km/h moze mat suvis s tym, ze je to fakticky 40 mp/h.
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Od 2022 by mal platiť zákon o pozastaveni prevádzky vozidla po nehode, dnes som si kupil cez carvertical overenie vozidla, zisitl som ze auto bolo po opravene po nehode po 2022, ktora by sa dala klasifikovat ako na vyradenie lebo tam bola mala nehoda do kolesa ktore uz udajne bez certifikatov nemoze nikto menit spolu s brzdami a streleny bocny airbag (polubovka a predne airbagy v pohode tak by som sa toho moc nebal) a dost ma zarazilo ze tam tuto informaciu neuvadzaju :D
pricom to je este dolezitejsia informacia nez ci je auto registrovane ako taxi. Co ak by clovek kupil auto po nehode, opravene v necertifikovanom servise a na STK by ho nechceli pustiť ? to moze rovno auto zosrotovat ak tam bola oficialna cena opravy vacsia.

Jedine na rpzv som nasiel tuto informaciu kde sa pise ze nie je vyradene, je to ale urcite spravne ? auto ma normalne platnu STK a doklady ale nemoze byt potom problem s uplynutim STK kde by zistili ze auto bolo po nehode a musi sa este raz opravit ?

Co som sa rozpraval s jednim dovozcom tak on hovoril ze vyradenie zalezi na policajtovi ktory moze byt takyto prisny alebo aj na totalku rozbite auto neoznacit. Je to teda pravda a ak ma auto papiere tak by sa nemalo nic stat ?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Carvertical sú podvodníci, čo si x informácií ohľadom auta vymyslia. Na YouTube nájdeš aj video, kde je to rozoberané, prečo sú to podvodníci. Rozoberal to slovenský YouTube kanál, takže nebudeš musieť riešiť titulky ani nič podobné. A myslím, že som to už aj sem na fórum v minulosti zdieľal.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

zatial najlepsi portal je overenie-vozidla (nerobim reklamu, pouzivam par krat do mesiaca), kde najdes len informacie, ktore su relevantne podlozene.
Co sa tyka vyradovania, tak som za poslednych par mesiacov nevidel ani jedno auto, na ktorom by bol streleny airbag (ktorykolvek) ze by nebolo vyradene. Mensie tukance su samozrejme ponechavane v prevadzke
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Tu sa jedná o auto ktoré má platnú STK do 2024 a technický takže by nemal byť problém prepísať vozidlo.

Takže teoreticky dajme tomu že by som kúpil takéto auto a nevedel by som o tom že malo poistnú udalosť zo streleným bočným airbagom, zaplatím sumu nad 10k za auto a v 2024 by som išiel na STK, ktorú by mi nechceli spraviť lebo by zistili že auto bolo necertifikovane opravené ? je takýto scenár možný ? tým pádom mi v dnešnej dobe na Slovensku príde fakt nebezpečné kupovať auto :D

Autoeditácia príspevku po 3 hod 43 sek:
guess.whoo napísal: 24 apr 2023, 15:57 Co sa tyka vyradovania, tak som za poslednych par mesiacov nevidel ani jedno auto, na ktorom by bol streleny airbag (ktorykolvek) ze by nebolo vyradene. Mensie tukance su samozrejme ponechavane v prevadzke
Pracuješ na polici/poistovni ? alebo na základe čoho to vidíš ?
Schválne som si dal vyfiltrovať iba narazené autá a kde bolo VIN číslo som skontróloval u SK aut. Buď teda nemáš pravdu ty alebo rpzv :
https://www.autobazar.eu/detail/skoda-f ... /30477068/ - aribagy - rpzv ukazuje že nebola pozastavená
https://www.autobazar.eu/detail/bmw-rad ... /30148527/ - nebolo vyradene

Naopak velka nehoda ako Arteon : https://www.autobazar.eu/detail/volkswa ... /30443763/
ukazuje že je skutočne vyradené - https://rpzv.sk/overit/vozidlo?q=m2eB8g ... su%2FSs%3D
Aj keď ďalšie totalky už nie sú vyradené - https://www.autobazar.eu/detail/mazda-6 ... /30468407/ https://www.autobazar.eu/detail/mercede ... /30470671/ - strecha, nosníky, karoséria, airbagy, motor a je ponechané a dokonca aj rezervované (to snaď musel kúpiť jedine zlodej čo to chce zlegalizovať na túto karosériu) :D

Tak tomu nerozumiem, kto teda rozhoduje o tom, policajt ktorý o tomto zákone vie a policajt ktorý nie tak ponechá ? alebo iba niektoré poistovne ?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Včera som úplne zabudol, že už nemám platnú diaľničnú a prešiel diaľnicou od Ivachnovej po odbočku na Mengusovce - kedy mám očakávať pozdrav? (Keby ma to aspoň napadlo včera podvečer, sakra... Navyše som ráno sem-tam mydlil skoro 160...)
Animorph
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Animorph »

Do 3 rokov... myslím.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

jj - viem podľa dávnejšej story, keď diaľnicou bez uhradenej známky prešla dcéra - poslali to podľa všetkého po termíne - podľa nich nie. Oddôvodnili si to po svojom - že...od času, kedy sa o tom dozvedel príslušný úrad. Hlavne, že štát mal nefungujúci systém za milióny, ktorý to mal vedieť v reálnom čase a priraďovali to ručne z fotografií...
Tentokrát som si vedomý svojej chyby a budem len dúfať, že sa nedototo pokuty dve - za diaľničnú - aj za rýchlosť :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som sa prave vytesoval tento tyzden ze mi pekne poslali sms ze platnost dialnicnej mi za par dni vyprsi... ciste sci-fi ze na slovensku sa upozornia na nieco z coho by inak mali peniaze :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

starysomar, ak ťa nechytili na mieste, tak ti dám tip, ako by sa teoreticky z tej pokuty dalo vylízať. Teda minimálne v ČR má táto taktika celkom dobrú úspešnosť. V SR môžu byť trochu iné zákony a lehoty na premlčanie, takže to ber len čiste ako inšpiráciu.

Za prvé, nemajú ako dokázať, že si šoféroval ty (z rozmazanej fotky sa to presne určiť nedá), takže ak by ti prišla pokuta, tak môžeš ako vodiča nahlásiť buď nejakého známeho, ktorý by ti bol ochotný asistovať v obštrukciách, alebo OVUVUEVUEVUE ENYETUENWEVUWE UBEMUGBEM OSASA z Ugandy, ktorého by mali kontaktovať a požadovať od neho zaplatenie pokuty. V prvom prípade sa to dá po dostatočne dlhom kočkovaní s úradom uhrať na premlčanie pre prevádzkovateľa. V druhom prípade je možné, že úrad sa na obosielanie takéhoto človeka rovno vykašle.

Ja momentálne riešim prvý spomenutý prípad ohľadom údajného priestupku, kedy som pirátil neskutočných 82 km/h na úseku s maximálkou 70 km/h, podotýkam mimo akejkoľvek zástavby. Som v kontakte so spriazneným človekom podobného mindsetu, ako mám ja, ktorého záľuba je kočkovanie sa s úradom vo voľnom čase, aby mali paraziti na úrade viac práce a nemohli medzitým škodiť inému vodičovi, ktorý by sa možno nevedel brániť. Tohto človeka onedlho budem s jeho súhlasom bonzovať úradu ako vodiča. Ak by bol záujem, môžem informovať o priebehu vyšetrovania tohto odsúdeniahodného činu, ktorým som ohrozil bezpečnosť premávky na českých cestách.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

na slovensku mame objektivnu zodpovednost, je jedko kto soferoval, ty si majitel vozidla, ty platis pokutu. to ze niekto iny soferoval tvoje vozidlo je tvoja starost, nie starost statu.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ten paskvil, ktorý je nazývaný objektívna zodpovednosť, platí aj v ČR, ale to neznamená, že keď kamošovi požičiaš tvoje auto a on niekoho zrazí a usmrtí, pôjdeš sedieť za neho ty :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to netvrdim, ale urcite to znamena to ze ked pozicias tvoje auto kamosovi a jeho nameraju ze prekrocil rychlost tak pokuta pride tebe. a policajtov nebude zaujimat kto soferoval, pokutu budu vymahat od teba.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, že pokuta príde prevádzkovateľovi vozidla, komu inému by prišla, keď je auto registrované na neho. V ČR máš však následne vo výzve na zaplatenie zároveň uvedené, že môžeš nahlásiť vodiča, ktorý ten škaredý priestupok spáchal a úrad musí spraviť všetky nevyhnutné kroky, aby zistil totožnosť skutočného vodiča.

Slovenské zákony až tak neovládam, ale ak by tu neplatilo to isté, tak je ešte väčšia banánová republika, ako som si doteraz myslel...
Napísať odpoveď