Automotive education
Re: Automotive education
Cize staviame dialnice, hovori sa o zvysovani rychlosti na 140 alebo 160 km/h, ale napokon Brusel pride, ze to znizime na 90 km/h? Ved to je uplna kravina.
O tom sa myslim hovorilo, ale 10-20 rokov dozadu.
Odkedy to zacali ovladat zeleni a progresivni a ani neviem aki idealisti, tak sa imho hovori skor o znizovani rychlosti a navrhy su coraz absurdnejsie. Vid napriklad aj ten vodicak na auto nad 1800kg, co je v ere elektromobility vacsina aut.
Mne to fakt pride, ze musia alebo vykazovat nejaku cinnost a zachadza to do absurdna, alebo sa naozaj snazia z ludi spravit nesvojpravnych dementov ktori bez spasitelskeho komplexu jednotlivych poslancov nepreziju v modernom svete ani 2 tyzdne.
Odkedy to zacali ovladat zeleni a progresivni a ani neviem aki idealisti, tak sa imho hovori skor o znizovani rychlosti a navrhy su coraz absurdnejsie. Vid napriklad aj ten vodicak na auto nad 1800kg, co je v ere elektromobility vacsina aut.
Mne to fakt pride, ze musia alebo vykazovat nejaku cinnost a zachadza to do absurdna, alebo sa naozaj snazia z ludi spravit nesvojpravnych dementov ktori bez spasitelskeho komplexu jednotlivych poslancov nepreziju v modernom svete ani 2 tyzdne.
Rada Európskej únie sa dohodla na zmiernení normy Euro 7
https://autozurnal.com/automobilky-si-v ... HTvUikTwrk
https://autozurnal.com/automobilky-si-v ... HTvUikTwrk
Skor sa snazia znizit pocty aut. Vyhnat ludi z ciest. V podstate to je pointa celeho greendealu
Caute,
stala sa mi taka neprijemnost.
Umyval som interier vodou a trochu sa mi podarilo pavylievat aj na sedacky.
Teraz to vnutri smrdi ako keby tam nieco zdochlo.
Neviete ako vytiahnut ten pach?
stala sa mi taka neprijemnost.
Umyval som interier vodou a trochu sa mi podarilo pavylievat aj na sedacky.
Teraz to vnutri smrdi ako keby tam nieco zdochlo.
Neviete ako vytiahnut ten pach?
Ja som kedysi kupil nieco taketo: https://www.filtreaoleje.sk/detail-prod ... ygQAvD_BwE
Neviem ci to bol presne tento (ale bol to Sonax) a uz vlastne ani neviem preco, ale pamatam si, ze to fungovalo
Neviem ci to bol presne tento (ale bol to Sonax) a uz vlastne ani neviem preco, ale pamatam si, ze to fungovalo
No ak ti voda v sedackach sposobila pach zdochliny v aute uvazoval by som nad vytepovanim sedadiel.
V opacnom pripade tieto pohlcovace, tie pach utlmia a prekryju vonou na nejaku dobu, tak kym ti to vyschne mozno to pomoze.
Samozrejme ak sa da, nechaj si pootvorene okna, idealne na slnku - to by malo vyschnut rychlo ak si tam nenalial liter.
V opacnom pripade tieto pohlcovace, tie pach utlmia a prekryju vonou na nejaku dobu, tak kym ti to vyschne mozno to pomoze.
Samozrejme ak sa da, nechaj si pootvorene okna, idealne na slnku - to by malo vyschnut rychlo ak si tam nenalial liter.
-
starysomar
Hardcore addict
Dezinfekcia Ozónom by nepomohla?
Tepovanie inak podla mna nie je sprosty napad. Otec teraz kupil jazdeneho Tucsona a tie to ide dat tepovat, pretoze uz aj on pochopil, ze doma to tak neurobi. Obcas to autu prospeje a teraz si si na to celkom nadbehol ... 
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
starysomar napísal: 25 sep 2023, 20:02 Niečo sem preste nechcem dať. Chvíľu vydrž, mám niečo rozrobené, naíšem SS, pochopíš.
-
starysomar
Hardcore addict
guess.whoo - nemám tajomstvá no mám dôvody nezverejňovať niečo.
Mám vysávač s "tepovaním" - gauče, fotele to vyčistilo parádne, no na auto(sedačky) by som si osobne pohľadal špecializovanú firmu s výbornými recenziami.
Autoeditácia príspevku po 1 deň 1 hod 55 min 56 sek:
V Nemecku pomaly ustupujú od zákazu vjazdu starších dieselov do centra miest. Okrem iného: "Ukázalo sa tiež, že počas pandémie, keď utíchla doprava, emisie NOx nijako zvlášť neklesli, pretože ich najväčším producentom bol i tak priemysel a nie staršie dieselové vozidlá."
starysomar napísal: 24 sep 2023, 8:26 Zatiaľ 650 km po kixe s benzínom a zatiaľ ani náznak problému. Tá technológia čo používam na zníženie trenia, ochranu, predĺženie životnosti je malý zázrak. Navyše sa oplatí aj finančne.
Pravidelne meniť starý olej za nový olej do auta nie je žiadna nová špičková technológiastarysomar napísal: 27 sep 2023, 16:50
guess.whoo - nemám tajomstvá no mám dôvody nezverejňovať niečo.
Odkiaľ máš prosím ťa tuto informáciu? Lebo štúdia ukazuje niečo iné.starysomar napísal: 27 sep 2023, 16:50 Autoeditácia príspevku po 1 deň 1 hod 55 min 56 sek:
V Nemecku pomaly ustupujú od zákazu vjazdu starších dieselov do centra miest. Okrem iného: "Ukázalo sa tiež, že počas pandémie, keď utíchla doprava, emisie NOx nijako zvlášť neklesli, pretože ich najväčším producentom bol i tak priemysel a nie staršie dieselové vozidlá."
-
starysomar
Hardcore addict
Či je pravdivá, neviem:
https://auto.pravda.sk/doprava/clanok/6 ... -priskoro/
Autoeditácia príspevku po 25 min 44 sek:
"Pravidelne meniť starý olej za nový olej do auta nie je žiadna nová špičková technológia" - to máš pravdu.
To, čo používam umožňuje meniť olej po dvojnásobnej dobe (pavda ja mením relatívne v štandardnej), nedolievam za celú dobu ani kvapku (motory cez 200 a cez 300 tisíc), za polovicou intervalu je ešte relatívne čistý. Predlžuje to životnosť, znižuje hlučnosť, emisie. Chráni pri veľkom zaťažení, necitlivom narábaní s plynom atd. Nezohrievam ani v zime - naštartujem so zaradeným kvaltom a valím preč. Ostatne zohrievať najmä diesel na voľnobehu dlhé minúty je hlúposť.
Niekto iný (po niekoľko sto km odjazdených po aplikácii) odskúšal po vypustení oleja z motora beh na voľnobeh desiatky minút a za tým desiatky minút pomerne ostrej jazdy, motor vydržal.
Ďalej nemá zmysel polemizovať, ak to niekoho má prečo zaujímať viem sa pobaviť no reagovať na rádoby vtipné poznámky nemám dôvod.
https://auto.pravda.sk/doprava/clanok/6 ... -priskoro/
Autoeditácia príspevku po 25 min 44 sek:
"Pravidelne meniť starý olej za nový olej do auta nie je žiadna nová špičková technológia" - to máš pravdu.
To, čo používam umožňuje meniť olej po dvojnásobnej dobe (pavda ja mením relatívne v štandardnej), nedolievam za celú dobu ani kvapku (motory cez 200 a cez 300 tisíc), za polovicou intervalu je ešte relatívne čistý. Predlžuje to životnosť, znižuje hlučnosť, emisie. Chráni pri veľkom zaťažení, necitlivom narábaní s plynom atd. Nezohrievam ani v zime - naštartujem so zaradeným kvaltom a valím preč. Ostatne zohrievať najmä diesel na voľnobehu dlhé minúty je hlúposť.
Niekto iný (po niekoľko sto km odjazdených po aplikácii) odskúšal po vypustení oleja z motora beh na voľnobeh desiatky minút a za tým desiatky minút pomerne ostrej jazdy, motor vydržal.
Ďalej nemá zmysel polemizovať, ak to niekoho má prečo zaujímať viem sa pobaviť no reagovať na rádoby vtipné poznámky nemám dôvod.
Zdravim. Preco po nastartovani auta motor bezi na 1000 otackach a inokedy 800? 
Vdaka
Vdaka
-
daniel.daniel
Medium Star
tak tam moze hrat viacero faktorov. Ak je motor uz zohriaty staci mu tocit 800 otacok. Otacky mozu suvisiet aj s odberom roznych spotrebicov, ohrev okna, zrkadiel, sedaciek pripadne aj zapnuta klima.
-
starysomar
Hardcore addict
Aj a možno ekológiou. Mám na iných motoroch odsledované, že ak nie sú zaťažené, voľnobeh stúpne - zrejme aby sa udržal "teplý" katalyzátor.
Vaha vzduchu, klpaky sania, EGR ventil, DPF/FAP filter a kopa inych moznosti.
-
starysomar
Hardcore addict
"Nabíjacia zúrivosť. Vo Veľkej Británii sa už začínajú ľudia biť o nabíjačky, stráži ich aj polícia"
https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/6 ... clanok_box
https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/6 ... clanok_box
Zdravím. Co si myslite o tom ze dieslove motory patria na dlhe cesty a benziny do mesta? Casto som pocuval argument ohladom dieslovych motorov a dpf filtrov ze ich kratke trasy nicia.. ale dpf sa uz bezne davaju aj do benzinovych motorov. Okrem toho dpf filtre sa daju regenerovat. Pokial mi je zname pri vymene oleja ti mechanik spusti regeneraciu a po probleme. Co si o tom vsetkom myslite vy? Vazne ludia kupuju benzin len kvoli tomu ze sa bali dpf filtrov?
Áno, filtre pevných častíc, použitých v naftových motoroch, sa zanášajú. A to, že sa pri výmene oleja spustí regenerácia, ti problém nevyrieši. Filter sa regeneruje podľa potreby, lenže pri krátkych trasách, nemá kedy ten filter regenerovať. A keď je zaneseny až príliš, tak vtedy je nutné ho vytiahnuť z auta a nechať chemicky vyčistiť, ak ešte nie je vnútro poškodené. Ak je poškodené, treba kúpiť nový filter.
Používať naftový motor na krátke mestské jazdy, je naozaj nevhodné.
Používať naftový motor na krátke mestské jazdy, je naozaj nevhodné.