Automotive education
Re: Automotive education
A tu keď guma rupne, tak fest, nebude to také v "pohodičke" ako klasický defekt.
To, že je popraskaná naznačuje, že asi bude stará = na vyhodenie. Guma má od výroby životnosť tak 5 rokov, čo sa samozrejme môže mierne líšiť v závislosti od kvality. Pneu, ktorá sama od seba praská nebude niečo, čomu by som chcel zveriť svoj život (a svoje auto).
Radsej investuj do novych pneumatik ako by si mal investovat do naburaneho auta. Nedajboze by sa niekomu nieco stalo keby to ta guma nevydrzala. Budes mat istotu a 100x lepsi pocit bezpecnosti v aute.
Ak nemáš financie, tak kúp 2 nové gumy, minimálne strednú triedu, myslím, že Matadorkami alebo Barumami nič nepokazíš.. obuj to na prednú hnanú nápravu a najzachovalejšie 2 obuj na zadnú. Pri ďalšom prezúvaní kúp opäť 2 nové a máš po probléme.
Síce to nie je o autách, ale vodičom sa to zíde a nenašiel som tu tému o polícii - článok o tom, ako jednať so zelenými...
http://www.autoweb.cz/ridici-naucte-se- ... s-policii/
http://www.autoweb.cz/ridici-naucte-se- ... s-policii/
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ahoj, kedze sa tema od prveho prispevku odklonila, za to sa ale stale drzi nazvu "automotive education", tak mam jednu otazocku aj ja.
Akym sposobom na STK reaguju na to, ze auto povodne od vyroby nema instalovane ziadny kompresor ani turbo a oni tam jedno najdu? Vsetky VIN cisla suhlasia, len tie emisie a vykon su... ako americania hovoria 'through the roof'.
Konkretne do motora HEMI 5.7 V8 5654 cm3; 250 Kw(340 Hp); 525 Nm namontovat este tento kompresor a chip tuning. Podla predbezneho navrhu od typka, co to ma instalovat by sa mal motor dotiahnut na 500 koni.
Vdaka.
Akym sposobom na STK reaguju na to, ze auto povodne od vyroby nema instalovane ziadny kompresor ani turbo a oni tam jedno najdu? Vsetky VIN cisla suhlasia, len tie emisie a vykon su... ako americania hovoria 'through the roof'.
Konkretne do motora HEMI 5.7 V8 5654 cm3; 250 Kw(340 Hp); 525 Nm namontovat este tento kompresor a chip tuning. Podla predbezneho navrhu od typka, co to ma instalovat by sa mal motor dotiahnut na 500 koni.
Vdaka.
-
RATZINGER666
Darca
nepoznam nikoho, kto by mal s tymto problem... pokial budes splnat emisie, nemaju na to preco reagovat... nikde nie je napisane, ci sa palivo dostava do motora atmosfericky alebo pod tlakom...
hm, a turbo do hentoho motora? to je kit priamo na ten motor urceny?
// aha, uz vidim link, nie je to turbo, ale kompresor... no to uz dava trochu zmysel...
hm, a turbo do hentoho motora? to je kit priamo na ten motor urceny?
// aha, uz vidim link, nie je to turbo, ale kompresor... no to uz dava trochu zmysel...
Ako chceš "chiptuningom" riešiť riadačku na atmosférickom motore, ktorá nepozná kladné hodnoty tlaku v sacom potrubí?
(amen s nami, keď hentá loď dostane 500 koní)
(amen s nami, keď hentá loď dostane 500 koní)
-
RATZINGER666
Darca
no predpokladam, ze v kite bude aj programovatelna riadiaca jednotka... a tym "chiptuningom" zrejme myslel, ze da u niekoho spravit custom mapu...
co sa tyka tych 500 koni, tak dufam, ze amici sa poucili z minulosti a zacali na hentie kravy davat predimenzovane brzdy
co sa tyka tych 500 koni, tak dufam, ze amici sa poucili z minulosti a zacali na hentie kravy davat predimenzovane brzdy
-
martinez13
Light Professional
čaute kedy treba meniť olej v aute? Ráno som to odmeral podľa tej paličky a už ako je to vyvrubkovane je na minime olej. Odjazdím s tým ešte pár kiláčov?
Olej sa meni hlavne podla odjazdenych kilometrov a podla podmienok v akych sa jazdi, pre bezne jazdenie je ideal dajme tomu 10 tisic kilometrov, alebo jeden rok. Ak mas malo oleja zvykne sa dolievat, ak nevies co a ako dlho tam mas treba vymenit cim skor. Samozrejme jazdit sa na tom da ale nie dlhodobo.
-
RATZINGER666
Darca
par km odjazdi, ak je to surne, ale v klude... a hlavne vymen este pred zimou...
Práveže tam nie je riadiačka (aspoň nie v tom sete, ktorý linkuje on). Ja len tak, že či si je vedomý toho, čo všetko potrebujeRATZINGER666 napísal:no predpokladam, ze v kite bude aj programovatelna riadiaca jednotka... a tym "chiptuningom" zrejme myslel, ze da u niekoho spravit custom mapu...
A 300C je zastaralá loď, čiže po ceste doslova pláve a pri upgrade o 160 koní by som originál brzdám život nezveril ani náhodou.
-
AXO
Professional
Ako ta 300C nie je moja, ani pre mna, len som sa mal opytat na tu STK. Ja som tak 4 mesiace dozadu kupoval Ford Mondeo, zatial spokojny 
Ten chrysler je z 2006, vekovo nie moc stare auto, ale predsalen nechat tam stockovy podvozok a brzdy a nakakat pod kapotu dalsie kone nie je moc rozumne riesenie, ale tak moje peniaze to niesu a ani moje rozhodnutie. To tak byva, ked ma niekto viac penazi ako rozumu a niekde nieco videl a unahlenym rozhodnutim ohrozi nie len seba, ale vsetko naokolo.
Ja by som s radostou bral ale takto porobene auto
Tam povodna ostala asi len karoseria.
Ten chrysler je z 2006, vekovo nie moc stare auto, ale predsalen nechat tam stockovy podvozok a brzdy a nakakat pod kapotu dalsie kone nie je moc rozumne riesenie, ale tak moje peniaze to niesu a ani moje rozhodnutie. To tak byva, ked ma niekto viac penazi ako rozumu a niekde nieco videl a unahlenym rozhodnutim ohrozi nie len seba, ale vsetko naokolo.
Ja by som s radostou bral ale takto porobene auto
-
RATZINGER666
Darca
hm, az teraz som si vsimol, ze je to na 300C, doteraz som bol v tom, ze to je na Escalade, preto som aj pisal, ze to je krava... znamy ho mal v tejto motorizacii tusim, mozno preto... do 300C to nema ani vyznam, na co tam je dalsi vykon naviac? plus hodnota auta nema az tak daleko od hodnoty celeho tohoto kitu, dopravy, prace a inych potrebnych veci a uprav... co dodat...
axo: z celeho toho videa bolo pekne jedine to Subaru na konci
axo: z celeho toho videa bolo pekne jedine to Subaru na konci
-
AXO
Professional
Uz viem, preco som do toho zaplietol aj chip tuning. Znamy povodne chcel 3.0 CRD dieselovy motor a vtedy sme zhanali firmu na vykonanie upravy RJ. Odvtedy som sa nezaujimal, ci aj ta 5.7 HEMI sa da chipnut ci nie.
RATZI: Chcel som poukazat na fakt, ze ked sa upravuje motor o podstatnu cast vykonu, tak ze netreba zabudnut aj na zvysok auta. Vyzorovo je pre mna tu'z'ing uz prezitok, len ciste auto farebne zladene a vymena kolies. Tu je sice 6.1 SRT8, ale celkovo by mi stacil aj vyssie spominany 160kw diesel pod kapotou, keby auto zvonku vypadalo ako tu(video je kratka prezentacka od vyrobcu diskov).
Oproti mojmu mondeu tam su podstatne ine brzdy uz aj od vyroby. V TP je 18" disk, legalne sa daju dat 20", co tvrdili v predajni. A brzdne kotuce su predok 345mm, zadok 320mm.
RATZI: Chcel som poukazat na fakt, ze ked sa upravuje motor o podstatnu cast vykonu, tak ze netreba zabudnut aj na zvysok auta. Vyzorovo je pre mna tu'z'ing uz prezitok, len ciste auto farebne zladene a vymena kolies. Tu je sice 6.1 SRT8, ale celkovo by mi stacil aj vyssie spominany 160kw diesel pod kapotou, keby auto zvonku vypadalo ako tu(video je kratka prezentacka od vyrobcu diskov).
Oproti mojmu mondeu tam su podstatne ine brzdy uz aj od vyroby. V TP je 18" disk, legalne sa daju dat 20", co tvrdili v predajni. A brzdne kotuce su predok 345mm, zadok 320mm.
5.7 atmosféra sa na kompresor "chipnúť" nedá, takže si musí kúpiť aj riadiacu jednotku k tomu. Povedal by som, že ju budú mať na tej stránke, keď ponúkajú celé kity. A auto možno je z 2006-teho, ale podvozková platforma je z roku 1998 
-
RATZINGER666
Darca
AXO: neboj, rozumiem, ber to ako vtip 
kazdopadne disky aj brzdy mozu byt velke, ake chcu, o funkcnosti to hovori velmi malo... na novsi model tam pchali aspon bremba... 345 sedia tak na R32 alebo S14
co sa tyka toho videa, tak mne hentake disky nic nehovoria, nemozem sa vyjadrit...
kazdopadne disky aj brzdy mozu byt velke, ake chcu, o funkcnosti to hovori velmi malo... na novsi model tam pchali aspon bremba... 345 sedia tak na R32 alebo S14
co sa tyka toho videa, tak mne hentake disky nic nehovoria, nemozem sa vyjadrit...
Lenže tu môžme zas rozdeliť tých čo idú 50, na ignorantov spätných zrkadiel a potom tých, čo sa aj uhnú. A je jedno či kvôli tomu, že sa boja ísť rýchlejšie, viac im to nevytiahne, alebo má nejakú poruchu na vozidle. Keď môžem a cesta mi to dovoľuje, tak sa uhnem, aj keď mi to zákon nepredpisuje. Ja som spokojný, že nemám za sebou nalepeného nervózneho vodiča ktorý sa ma bude skúšať obehnúť napr aj v neprehľadnej zákrute a on bude spokojný, že som ho pustil a taktiež nebude musieť byť nervózny ... jemná cestná tolerancia by nezaškodila na oboch stranách.