// Vyriešené! Chyba bola v malom "gombíku" v tej skrutke, tlak ho vždy vysunul o milimeter von a potom netesnil dobre. Prilepil som ho tam a všetko OK
Automotive education
Re: Automotive education
Ja mu skrížim
// Vyriešené! Chyba bola v malom "gombíku" v tej skrutke, tlak ho vždy vysunul o milimeter von a potom netesnil dobre. Prilepil som ho tam a všetko OK
http://auto.sme.sk/c/7029894/policia-na ... zlava.html
za to ze niekto nevie jazdit v pravom pruhu ho mam ja obiehat cez 3 pruhy? ma sa jazdit v pravo a ak nemam prekazku v pravom pruhu a dodrzujem max povolenu rychlost na D1, tak subeznou jazdou "obieham" pomalsie iduce auta v strednom pruhu.
ako sa moze niekto citit bezpecnejsie v strednom pruhu? nebodaj si mysli ze z toho praveho pruhu vypadne a vyleti do pola? ako sa moze citit bezpecnejsie ked ho auta obiehaju z oboch stran? trochu nechapem....
za to ze niekto nevie jazdit v pravom pruhu ho mam ja obiehat cez 3 pruhy? ma sa jazdit v pravo a ak nemam prekazku v pravom pruhu a dodrzujem max povolenu rychlost na D1, tak subeznou jazdou "obieham" pomalsie iduce auta v strednom pruhu.
ako sa moze niekto citit bezpecnejsie v strednom pruhu? nebodaj si mysli ze z toho praveho pruhu vypadne a vyleti do pola? ako sa moze citit bezpecnejsie ked ho auta obiehaju z oboch stran? trochu nechapem....
chodim tade mrte casto je to az smutne ako niektori ignorantski kokoit jazdia 100 v strede a ma na haku nejake dianie sa naookolo... samozrejme ja ako vodic z prava ked chcem obiehat cez 2 pruhy v spetaku mam lavy pruh pod mrtvym uhlom cize zase musim viac sledovat co je za mnou a stratit vizual predo mnou....
Toto nema chybu... "„Niekedy sa ten stredný pruh javí skôr ako základný a tie dva krajné ako navyše,“ vraví minister."
Panovi sa javi stredny pruh ako zakladny.. hmmm... CO TO KRUVA zakladny pruh je ?! a to co ma byt ze pruhy navyse..?!
Toto nema chybu... "„Niekedy sa ten stredný pruh javí skôr ako základný a tie dva krajné ako navyše,“ vraví minister."
Panovi sa javi stredny pruh ako zakladny.. hmmm... CO TO KRUVA zakladny pruh je ?! a to co ma byt ze pruhy navyse..?!
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ale podľa mňa to nie je obiehanie, keď ja idem v pravom a predomnou nikto nie je...auto, ktoré obchádzam po pravej strane nepredbieham, pretože to auto mi netvorilo prekážku...obieham iba autá, ktoré idú v pravom pruhu pomalšie ako ja a obchádzam autá, ktoré idú pomalšie v iných pruhoch...
tak ono policajtom sa niekedy tazko vysvetluju daleko lahsie veci...
presne tak, suhlasim. preto som to dal do uvodzoviek ze ho "predbieham". a kedze mi nic v pravom pruhu netvori prekazku, nemam dovod obehovat auto zo stredneho pruhu cez lavy pruh a len si normalne pokracujem v plynulej a suvislej jazde v pravom pruhu.
podla mna je prave ovela viac nebezpecne obehovat auto ako je znazornene na obrazku. radit sa cez vsetky pruhy hore dole.
podla mna je prave ovela viac nebezpecne obehovat auto ako je znazornene na obrazku. radit sa cez vsetky pruhy hore dole.
no ved ako pisem... +riziko ze trafis auto v mrtvom uhle/neodhadnes vysoku rychlost auta iduceho vlavo a +riziko menej sledujes co je pred tebou... Ja chodim z prava jednoznacne
suhlas hegy. taktiez chodim z prava a este k tomu sa vzdy pozriem na vodica "stredoprudara". zopar krat to pomohlo a nasledne sa zaradil za mna do praveho pruhu. no niekedy mam chut sa nalepit na tychto stredoprudarov a zapnut im dialkove rovno do spatakov dokedy mi neuhnu. no nikdy som to neurobil.
pokutu by mali dostat hlavne vodici jazdiaci bezdovodne v strednom pruhu a nie vodic ktory ich subeznou jazdou obide z prava.
§ 9
Spôsob jazdy
(1) Vodič je povinný na vozovke alebo v jazdnom pruhu jazdiť vpravo pri pravom okraji vozovky alebo jazdného pruhu; to neplatí pri obchádzaní, predchádzaní, otáčaní alebo odbočovaní.
§ 10
Jazda v jazdných pruhoch
(1) Mimo obce na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy sa jazdí v pravom jazdnom pruhu. V ostatných jazdných pruhoch sa smie jazdiť, ak je to potrebné na obchádzanie, predchádzanie, otáčanie alebo na odbočovanie.
(4) Ak je na ceste s dvoma a alebo s viacerými jazdnými pruhmi v jednom smere jazdy taká hustá premávka, že sa utvoria súvislé prúdy vozidiel, v ktorých vodič motorového vozidla môže jazdiť len takou rýchlosťou, ktorá závisí od rýchlosti vozidiel idúcich pred ním, vozidlá môžu ísť súbežne vedľa seba (ďalej len "súbežná jazda"). Pri súbežnej jazde sa nepovažuje za predchádzanie, ak vozidlá idú v jednom z jazdných pruhov rýchlejšie ako vozidlá v inom jazdnom pruhu.
No a ak niekto nejazdi v pravom pruhu z dovodu, ze nie je na D1 odstavny pruh a boji sa, ze by narazil do odstaveneho auta alebo cloveka opravujuceho koleso, nech prisposobi jazdu svojim schopnostiam, znizi rychlost na 100km/h (pripadne menej) ALEBO nech nejazdi po dialnici vobec. Moze kludne pouzit cestu I. triedy a ist cez okresky kde su dostatocne siroke pruhy a max. povolena rychlost je 90km/h.
pokutu by mali dostat hlavne vodici jazdiaci bezdovodne v strednom pruhu a nie vodic ktory ich subeznou jazdou obide z prava.
§ 9
Spôsob jazdy
(1) Vodič je povinný na vozovke alebo v jazdnom pruhu jazdiť vpravo pri pravom okraji vozovky alebo jazdného pruhu; to neplatí pri obchádzaní, predchádzaní, otáčaní alebo odbočovaní.
§ 10
Jazda v jazdných pruhoch
(1) Mimo obce na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy sa jazdí v pravom jazdnom pruhu. V ostatných jazdných pruhoch sa smie jazdiť, ak je to potrebné na obchádzanie, predchádzanie, otáčanie alebo na odbočovanie.
(4) Ak je na ceste s dvoma a alebo s viacerými jazdnými pruhmi v jednom smere jazdy taká hustá premávka, že sa utvoria súvislé prúdy vozidiel, v ktorých vodič motorového vozidla môže jazdiť len takou rýchlosťou, ktorá závisí od rýchlosti vozidiel idúcich pred ním, vozidlá môžu ísť súbežne vedľa seba (ďalej len "súbežná jazda"). Pri súbežnej jazde sa nepovažuje za predchádzanie, ak vozidlá idú v jednom z jazdných pruhov rýchlejšie ako vozidlá v inom jazdnom pruhu.
No a ak niekto nejazdi v pravom pruhu z dovodu, ze nie je na D1 odstavny pruh a boji sa, ze by narazil do odstaveneho auta alebo cloveka opravujuceho koleso, nech prisposobi jazdu svojim schopnostiam, znizi rychlost na 100km/h (pripadne menej) ALEBO nech nejazdi po dialnici vobec. Moze kludne pouzit cestu I. triedy a ist cez okresky kde su dostatocne siroke pruhy a max. povolena rychlost je 90km/h.
Zdravím, už dlho ma fascinujú križovatky nižšie, kde nie je v prvej chvíli jasné, kto má vlastne prednosť. Vozidlo A prichádza ku križovatke tvaru T, kde sprava prichádza druhé auto. Nakoľko nemá pred križovatkou značku hlavnej cesty, dáva prednosť sprava. Avšak vozidlo B má na svojej strane križovatky značku Daj prednosť v jazde. Takže podľa zákona by prednosť mali dávať obaja zároveň
Alebo sa mýlim? Takáto križovatka nie je vôbec ojedinelá a prechádzal som už cez xy podobných, jednu mám dokonca pred domom. Nemala by byť po správnosti v smere jazdy vozidla A značka Hlavná cesta v obci?
-
Traktorista
Guru
prave na podobnej krizovatke som daval prednost v piatok v Rakusku, ja som znacku hlavnej nemal, tak som zastal a dal prednost z prava, rakusak vahal no potom sa tak blbo usmial a isiel, a nasledne som si vsimol ze on mal znacku daj prednost v jazde,... asi s tym nic nespravime
radsej pribrzdit-zastat ako sa zrazit no...
-
hojko
Site Admin
Zaujimave. Po spravnosti by tam znacka mala byt, no ak chyba, tak veru neviem ako by som sa zachoval. Pokial by som vedel, ze vodic B tam ma znacku a ja som vodicom A, tak by som isiel zrejme ako po hlavnej ceste, teda by mi vodic B daval prednost. Ak by vsak nastala nehoda, tak neviem, kazdopadne na to je havarijna poistka 
Viem, že realita je iná, ale spoliehať sa na značky, ktoré primárne nie sú určené mne... to je také.. no.
Toto isté som mal aj v autoškole počas jazdy. Nemal som vyznačenú hlavnú cestu, preto som sa spýtal, že odkiaľ mám vedieť kade vedie. Inštruktor povedal, že v takomto prípade mám hľadať značku na z ostatných smerov, ktoré ľahko spoznám podľa tvaru ajkeď sú mi otočené chrbtom. Inak toto isté som riešiel aj ja pred rokom: http://www.hojko.com/post1907259.html#p1907259
Pošlem to Novotnému do natankuj.sk, aké múdra zase vytiahne 
-
D4vid
Medium Star
Raz som tam skúšal písať
zbytočne.. myslím že nejak danej osobe nedochádza občas v čom je problém
No a mame tu dalsi clanok k teme, ktoru sme tu rozoberali par dni dozadu.
http://auto.sme.sk/c/7029976/jazda-v-pr ... hanim.html
http://auto.sme.sk/c/7029976/jazda-v-pr ... hanim.html
Chlapci, pod oknom mi práve stálo toto Polo..
..ako je možné, že mu svietila spiatočka a šofér vonku kúril a robil si poriadok v kufri? Len čo vycúval a zaradil jednotku, spiatočka zhasla. Môže mať, že automat na spiatočke a ručnú brzdu? Neverím, že by na takto "novom" aute už mal pošahaný snímač spiatočky.
Nechaj otočený v zapalovaní kľúč v tej polohe, ako keby si mal naštartovaný motor. Potom len zaraď spiatočku a svetlo ti bude svietiť.
Aha, to je pravda, takto to mohlo byť. Inak je pre auto/baterku škodlivé mať takto zapnuté zapaľovanie bez naštartovania motora? Povedzme.. stojím, mám teplý motor, zapnem zapaľovanie, aby mi auto kúrilo. Ako dlho tak môžem byť? 
skodlive pre auto to nema byt preco, vsetka elektronika je pripravena a pod napatim takze jedine ti to moze vybit baterku, inak kurit to nevydrzi dlho, prietok v systeme je pri vypnutom motore velmi maly a radiator pri pustenom ventilatore vychladne velmi rychlo