Dobrý deň,
prednedávnom som si na serveri webzdarma.cz založil stránku, na ktorej sa plánujem venovať písaniu recenzií na rôzne typy softvéru, a taktiež aj písaniu článkov o aktuálnom dianí na internete. Problém je ten, že doteraz som žiadny podobný projekt nevytváral, a preto by som sa chcel opýtať, ako mám postupovať pri zverejňovaní článkov tak, aby som neporušoval autorské práva firiem, o ktorých budem písať. Teda napr. ak budem písať o novom Windowse 8, pričom do článku zahrniem aj názov Microsoft, a pripojím logo + screenshot zo systému, vzniká tým nejaké porušenie práv? Ďalej by som sa chcel opýtať, ako je to so zdieľaním článkov, či si musím pýtať povolenie na zverejnenie článku z iného serveru priamo od redaktora, ktorý článok písal, prípadne stačí len na konci článku uviesť zdroj? Ďakujem za pomoc.
Autorské práva na webe
-
yoggy
Re: Autorské práva na webe
nie nestačí udať zdroj iba ak by to bolo "Všetko práva vyhradené" (All right reserved) tak by si mohol udať iba zdroj
Re: Autorské práva na webe
Veľmi pekne ďakujem, takže pre istotu sa vždy ozvem na web z ktorého budem články kopírovať
Táto otázka je teda vyriešená, vie ešte niekto ako postupovať v prvej otázke?