Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
Pouzivate alebo stretli ste sa ze ma niekto "kuchynsky" tablet? Napr na nejakom stojane ako nahrada TV (kto uz nepozera bezne kanaly).
Lebo casto v kuchyni pocuvam podcasty, kukam YT, pripadne nejaky live stream. A s mobilom stale behat ma troska otravuje.
Lebo casto v kuchyni pocuvam podcasty, kukam YT, pripadne nejaky live stream. A s mobilom stale behat ma troska otravuje.
Ja tak používam starší tablet v drevenom stojane z IKEA. 
Ešte že má autor tejto banálno tupej otázky odpoveď priamo vo svojej otázke
(stojan), aby porozumel aj nechápavý.
Banálna otázka - myslíte si, že urobil Paríž dobrý krok s predstavovaním športových výprav na rieke miesto štadióna OH ?
Banálna otázka - myslíte si, že urobil Paríž dobrý krok s predstavovaním športových výprav na rieke miesto štadióna OH ?
Blastbit: tie výpravy mi prišli celkom fajn, horšie bola ta lgbtdi+-autobus prehliadka. To fakt na olympiádu si mohli odpustiť. Nejaký modrý šmolko kľačí na stole a vytŕča prirodzenie a podobné bizarnosti. Chodiť, pózovať po móle a byť oblečený ako žena, to nie je umenie.
Chvilu som pozrel prenos no nezaujalo ma to. Umenie zrejme nie neviem posúdiť. A čo myslíš koľko medailí SR získa ? Môj tip max 2.M4jk1:-) napísal: 27 júl 2024, 1:47 Blastbit: tie výpravy mi prišli celkom fajn, horšie bola ta lgbtdi+-autobus prehliadka. To fakt na olympiádu si mohli odpustiť. Nejaký modrý šmolko kľačí na stole a vytŕča prirodzenie a podobné bizarnosti. Chodiť, pózovať po móle a byť oblečený ako žena, to nie je umenie.
Áno. Ale neviem ako sú na tom tie sinice či čo to tam majú, či to stihli vyriešiť alebo nie. Ak nie a je to veľmi zlé tak by mali mať plán B.myslíte si, že urobil Paríž dobrý krok s predstavovaním športových výprav na rieke miesto štadióna OH ?
Ale páči sa mi ako to všetko chcú mať v centre:
Kvalita vody v Seine aktuálne takto https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/9 ... atlonistovSpixy napísal: 29 júl 2024, 20:57 Áno. Ale neviem ako sú na tom tie sinice či čo to tam majú, či to stihli vyriešiť alebo nie. Ak nie a je to veľmi zlé tak by mali mať plán B.
Ale páči sa mi ako to všetko chcú mať v centre:
Tak Francúzsko ako športová veľmoc, si chce dať záležať, aby boli v centre diania aj dominanty Paríža. Tvoj tip na počet medailí SR je aký?
Podľa našich tradičných spoluobčanov bol ten modrý šmolko so strapcami vína v skutočnosti Ježiš Kristus, ale oni vidia Ježiša aj na psej riti. Hlavne, že si to pozreli a potom sa zavzdušňovali. Vraj urážka kresťanstva. Pre tých, ktorí si ešte niečo pamätajú zo školy a vedia, že olympiáda je z antického Grécka a nie z Júdei, to bol Boh Dionysos (predtým zvaný Bakchus) a stvárnenie bakchanálii.M4jk1:-) napísal: 27 júl 2024, 1:47 Nejaký modrý šmolko kľačí na stole a vytŕča prirodzenie a podobné bizarnosti.
Sinice asi budú najmenší problém. Niektorí fr. politici sa v rieke chceli okúpať, aby dokázali, že je to OK...ale nič z toho nebolo, lebo sa Francúzi začali organizovať a chodili do rieky srať...Spixy napísal: 29 júl 2024, 20:57 Áno. Ale neviem ako sú na tom tie sinice či čo to tam majú, či to stihli vyriešiť alebo nie. Ak nie a je to veľmi zlé tak by mali mať plán B.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Hlavne to tam bolo asi 10 sekund. A vsetci konzervativci sa z toho pototo. A ako hovoris, su schopni sa urazit na vsetkom, hoci to nema s ich nabozenstvom nic spolocne. Ale uz som videl aj obrazky, ako tam boli aj satanisti a jazci apokalipsy - hoci to bol jasny Pegasus a mozno aj Paris.ephramko napísal: 29 júl 2024, 21:46 Podľa našich tradičných spoluobčanov bol ten modrý šmolko so strapcami vína v skutočnosti Ježiš Kristus, ale oni vidia Ježiša aj na psej riti. Hlavne, že si to pozreli a potom sa zavzdušňovali. Vraj urážka kresťanstva. Pre tých, ktorí si ešte niečo pamätajú zo školy a vedia, že olympiáda je z antického Grécka a nie z Júdei, to bol Boh Dionysos (predtým zvaný Bakchus) a stvárnenie bakchanálii.
Som ateista. Videl som už len fotky, ale na tých fotkách to vyzeralo nevkusne. Olympiáda má byť o športe, nie o politike.
Čo ukážu v LA v 2028? Bezdomovcov, pretože DEI?
Ale je mi to v podstate jedno, až do dnešného dňa som nevidel ani jeden otvárací ceremoniál olympíjskych hier a nechýba mi to.
Tipujem 3 medaile.
Čo ukážu v LA v 2028? Bezdomovcov, pretože DEI?
Ale je mi to v podstate jedno, až do dnešného dňa som nevidel ani jeden otvárací ceremoniál olympíjskych hier a nechýba mi to.
Tipujem 3 medaile.
Cítim závan z východu...
Čo si zástanca francúzskej monarchie a urazila ťa Mária Antoinetta bez hlavy?
politika bola zlé slovo, myslel som ideológiu
pochodeň niesla drag queen,
v ceremoniáli hrali drag queens,
sami organizátori hovorili o inkúzii a oslavovaní komunity
áno, výpravy na rieke bol skvelý nápad.Blastbit napísal: 26 júl 2024, 22:30 Ešte že má autor tejto banálno tupej otázky odpoveď priamo vo svojej otázke(stojan), aby porozumel aj nechápavý.
Čo sa týka programu: nezvyknem ho pozerat live ale až zo záznamu, páve preto, že si človek môže popreskakovať čo ho nebaví.
Môj postoj je taký, že zaplatili si to Francúzi, takže môj názor či sa mi to páčilo alebo nie, nie je relavantný.
A ten "modrý šmolka": neviem prečo kritici hned v spojitosti s ním spomínaju prirodzenie, ja ked som to videl, tak nič také som si na ňom nevšimol. V minulosti boli napr sochy uplne nahe so všetkym čo k človeku patrí a nikomu to moc nevadilo, teraz zrazu kazdemu vadi prirodzenie aj ked je zakryté.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Je podla teba ideologia aj to, ked ukazu heterosexualny par? Alebo chlapa v muzskych satach?
Olympiada bola vzdy vyrazne aj o ideologii. Nastuduj si historiu.
to že nejakí muži si napr obliekaju sukne nie je vôbec neprirodzené. Sukne resp oblecenie ktore sa podoba dnesnym sukniam, nosili muži aj ženy od praveku. Muži tento typ odevu prestavali nosiť až od 18storočia. Keby napr dnešná spoločnosť bola liberalnejsia, tak by som v lete nejaky typ sukne kludne nosil, zdá sa mi to velmi vzdušné a praktické. Urcite by som to ason parkrat vyskusal.
Ludia si neuvedomuju akí su vlastne velmi rigidní a strnulí čo sa spolocenských konvencii týka. Napr sa furt riesi ci je niekto gay, alebo lesba, alebo takí, či hentakí, biely, tmavý, žltý. Pritom v minulosti bolo vela vyspelych spolocnosti kde sa to bralo všetko normálne, lebo chápali že každý sme trochu iný.
Napr v starovekom Ríme či Grécku /aj v inych kulturach/ nikto nepovazoval za cokolvek vyssie uvedene za nejake meritko že je to "lepšie či horšie". Napr gay s genetickymi koreňmi v subsaharskej Afrike mohol bez problemov zastávať aj vysoké socialne a spoločenské postavenie.
Ludia si neuvedomuju akí su vlastne velmi rigidní a strnulí čo sa spolocenských konvencii týka. Napr sa furt riesi ci je niekto gay, alebo lesba, alebo takí, či hentakí, biely, tmavý, žltý. Pritom v minulosti bolo vela vyspelych spolocnosti kde sa to bralo všetko normálne, lebo chápali že každý sme trochu iný.
Napr v starovekom Ríme či Grécku /aj v inych kulturach/ nikto nepovazoval za cokolvek vyssie uvedene za nejake meritko že je to "lepšie či horšie". Napr gay s genetickymi koreňmi v subsaharskej Afrike mohol bez problemov zastávať aj vysoké socialne a spoločenské postavenie.
preco si myslis ze to ako sa niekto oblieka alebo koho ma za partnera je politika?Spixy napísal: 30 júl 2024, 0:20Som ateista. Videl som už len fotky, ale na tých fotkách to vyzeralo nevkusne. Olympiáda má byť o športe, nie o politike.
ked v 80tych rokoch boli Live Aid koncerny za pomoc HIV pozitivnym ludom, tiez to bola politika alebo uprimna snaha o pomoc?
ked sikana a agresivita voci LGBTI komunite je neustaly problem tak na neho treba neustale poukazovat.
ked rasistovi vysvetlujes ze nema byt rasista lebo tym utlaca prava inych ludi tak to nie je politika ani ideologia, je to normalna ludska vec. to iba ti rasisti sa snazia svet presvedcit ze oni maju "nazor" a maju na neho pravo a ked im ho chce niekto zmenit tak je to ideologia.
pritom je to naopak, on ma ideologiu ze mu vadi ze nie cely svet je rovnaky ako on a ked zrazu niekto po nom chce aby respektoval zbytok sveta tak place ze je utlacany...
-
starysomar
Hardcore addict
100% pravda. Prerabat druhych "na svoj obraz" - akym pravom?
Ideologiu potvrdenú aj userom (príspevok 30.7., 8:28). Si trafil klinec po hlavičke, nie každý ateista toto podporuje. Organizátori to ale presadili.Spixy napísal: 30 júl 2024, 1:40 politika bola zlé slovo, myslel som ideológiu
No jedna z najznámejších olympiad v ktorých bola uplatnená ideologia + propaganda, bola tá od nacistov v Berlíne 1936. Sport býva spolitizovaný.
Autoeditácia príspevku po 5 min 59 sek:
Je relevantný názor v zmysle konštruktívnej kritiky. Konzervatívci to naozaj prehnali + ak si aj zamieňali Dionyza/Bakchusa s Ježišom.gogo956 napísal: 30 júl 2024, 7:11 áno, výpravy na rieke bol skvelý nápad.
Čo sa týka programu: nezvyknem ho pozerat live ale až zo záznamu, páve preto, že si človek môže popreskakovať čo ho nebaví.
Môj postoj je taký, že zaplatili si to Francúzi, takže môj názor či sa mi to páčilo alebo nie, nie je relavantný.
A ten "modrý šmolka": neviem prečo kritici hned v spojitosti s ním spomínaju prirodzenie, ja ked som to videl, tak nič také som si na ňom nevšimol. V minulosti boli napr sochy uplne nahe so všetkym čo k človeku patrí a nikomu to moc nevadilo, teraz zrazu kazdemu vadi prirodzenie aj ked je zakryté.
Áno, olympiáda je o ideológii. Prestaňme sa zabíjať. Namiesto vojska všetci pošlite atlétov a súperiť budeme v hrách s presne danými pravidlami, ktoré platia pre každého rovnako. Pri pohľade na históriu ľudského druhu je to veľmi radikálna ideológia.Spixy napísal: 30 júl 2024, 1:40 politika bola zlé slovo, myslel som ideológiu
Použiť drag na stvárnenie gréckych bohov a rôznych mytologických bytostí je podľa mňa dobrý nápad. Navyše v súlade s antikou. Byť zabávačom alebo hercom bolo vtedy veľmi vulgárne, na úrovni toho byť prostitútkou. Preto boli herci len muži a bežne sa malovali, nosili masky, prezliekali sa za ženy, lebo v divadle stvárňovali aj ženské postavy. Na jednej strane odpad spoločnosti, na druhej strane sa ľudia chodili na nich pozerať a žiadaní herci/zabávači si vedeli zarobiť niekoľkonásobok toho, čo bežný občan zarobil za celý rok.
Toto bolo ešte nič. Taký Zeus sa menil na labuť, aby mal sex so smrteľníkmi.
Tento ceremoniál bol o kombinácii starého s novým. A mimochodom, olympiáda je vo Francúzsku. Niektorí ľudia ako keby nevedeli alebo radšej nechcú vedieť, že heslo Francúzskej republiky je bratstvo, rovnosť, sloboda.
Hladnej svini sa len o kukurici sníva.gogo956 napísal: 30 júl 2024, 7:11 V minulosti boli napr sochy uplne nahe so všetkym čo k človeku patrí a nikomu to moc nevadilo, teraz zrazu kazdemu vadi prirodzenie aj ked je zakryté.
Ono to neboli len sochy, fresky, malby, mozaiky a pod. Často tieto umelecké predmety boli reálnym stvárením udalostí. Napr. o tom aké typy gladiátorov boli a ako rôzne typy bojovali, vieme hlavne z malieb a fresiek. Pretože gladiátori boli taká kombinácia profi športovca a hollywoodskej hviezdy. Ľudia si kupovali "merch" a malovali si ich doma na steny, podobne ako dnes majú ľudia plagáty. Písomných záznamov je oveľa menej.
A hlavne, kedysi atléti na olympiáde súťažili nahí. Všetci. Jednak to bolo z praktických dôvodov. Nahý človek nemá schovanú dýku. A na druhej strane ľudia vtedy verili, že olympiádu sledujú Bohovia. Bohovia nás stvorili na svoj obraz. A atléti mali dokonalé vyšportované telá, to najlepšie z ľudského druhu. Zahalovať sa teda nemalo žiaden význam.
Až o hodne neskôr sa začala používať perizoma. To je taký biely kus látky obmotaný okolo prirodzenia, podobný tomu, čo používaju sumo zápasníci. Aj keď oni to používajú aj pri boji, že za to môžeš držať a ťahať súpera. Perizoma skôr mala praktický účel. Niečo ako dnes muži športovci začali nosiť športové podprsenky. Inak keď sme zase pri tom Ježišovi. Bežnou rímskou praxou bolo ukrižovanie na holo. Až neskôr Ježišovi domalovali perizomu. A ešte neskôr sa začal malovať figový list.
By som chcel vidieť reakciu voličov strany republika kebyže si v telke pozrú napr. také grécko-rímské zápasenie na holo
Spoiler
Jááááj...grécko-rímské zápasenie
Na strednej som bol s rodičmi na dovolenke na konci leta. Takže som do školy išiel až druhý týždeň v septembri. Prvá hodina v pondelok ráno bola telesná. V podstate až v šatni som zistil, že máme nového spolužiaka, ktorý k nám prestúpil zo šport.gymnázia a venoval sa grécko-rímskemu zápaseniu. Ten keď sa vyzliekol, tak som nečumel len ja, ale všetci
pretože chalan mal vymakané asi aj prsty na nohách...