a druha vec co ma dost zaujala zabavila a ide o velmi jednoduchu vec je:
Barove triky
Barove triky
nepoznate nahodou niekto nejaky dobry barovy trik? a neviete nahodou preco pivo corona mrzne? ci nejde len o coronu? viem, ze dnes uz vieme chemicky vyvolat vselijake procesy ale pokial viem tak sa tie chemikalie pit nedaju
alebo je v tom daco ine???
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
pokial viem tak corona obsahuje malo alkoholu .... preto ho dali do mraznicky tak, aby este ostalo tekute, ale bolo pekne podchladene skoro na bod mrazu ... potom s nim praskli o stolik a zamrzlo ..ale neviem preco ... ci obsahuje nejke umele bublinky, ktore ked sa daju do pohybu tak sa schladia alebo co ... ehm i don't know 
Corana je silne pivo
ma 4,5% alc. Ale podla mna je to blbost, pochybujem ze sa do da s beznou flaskou z obchodu. Ja si myslim ze to funguje na principe plynu v zapalovaci...ked je pod tlakom tak je tekuty, ale ked povolite ventil a plyn zacne striekat, tak na chvilku zamrzne a potom sa zas roztopi a vypari. Cize to "pivo" je v tej flaske asi pod velkym tlakom a ked buchne po stole tak sa uzaver uvolni tlak klesne a pivo zamrzne. Lenze z mojej teroie vyplyva ze to nieje pivo ale nejaka ina tekutina ktora je pri izbovej teplote zamrznuta
EDIT: ale ta teoria bude asi zla, lebo keby to fakt zamrzlo tak by sa flaska zarosila a ten tlak by ju roztrhal
Cize tam skor bude nejaky prasok, alebo nieco take co zreaguje s bublinkami a stuhne to
EDIT: ale ta teoria bude asi zla, lebo keby to fakt zamrzlo tak by sa flaska zarosila a ten tlak by ju roztrhal
v kazdom pripade to robi asi kazda flaska corona a kazdy pise, ze mrzne. staci si vyhladat na nete alebo youtube beer freeze...
no tak jak som hladal tak som hladal tak ani minule a ani dnes som tu coronu v tescu ani v inom hypermarkete nenasiel. inak v tejto teme sme sa zamerali hlavne na tu coronu, takze by bolo dobre hodit nejake triky ak mate a mozno zalozit novu temu o corone
no tato stranka vyzera fajn jediny problem, ze je typicky zahranicna.. kazdy trik je totiz spoplatneny:
http://www.pubtricks.com/
no tak jak som hladal tak som hladal tak ani minule a ani dnes som tu coronu v tescu ani v inom hypermarkete nenasiel. inak v tejto teme sme sa zamerali hlavne na tu coronu, takze by bolo dobre hodit nejake triky ak mate a mozno zalozit novu temu o corone
no tato stranka vyzera fajn jediny problem, ze je typicky zahranicna.. kazdy trik je totiz spoplatneny:
http://www.pubtricks.com/
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
aj som to chcel pouzit DO BOHA ale neboli rovnake DO BOHA... takze uz to viem DO BOHA. preco taka arogantnost? clovek spravi daku blbost a ty by si ho uz kamenoval. sorry ze mimo rec ale vyjadrit som sa chcel verejne . srynordkapp_pb napísal:A nauc sa pouzivat EDIT doboha ! .. tri posty pod sebou ? ...
... btw. radsej sa pochvalte nejakymi svojimi trikmi ktore viete a pouzivate .. ci nikto nic ? ..lebo ja nic, akuta tak svietiaci zapalovac
... a celkom efektny je plazivy plamen vo flaske
...
To s tym pivom je podla mna zalozene na trojnom bode. Voda to ma pri 0,01 °C a ide tam o to, ze sa skupenstvo zmeni iba vdaka zmene tlaku. Takze po buchnuti pivom v nom stupne tlak a teda sa zmeni aj skupenstvo.
graf: http://trojny-bod.navajo.cz/trojny-bod.png
V pive sa tato teplota moze trochu lisit, ale kedze je tam kopa vody, tak to je s velkou pravdepodobnostou mozne.
V pive sa tato teplota moze trochu lisit, ale kedze je tam kopa vody, tak to je s velkou pravdepodobnostou mozne.
neviem neviem lebo na niektorych videach je vidiet ze flasku vytahuje z bednicky a nie z chladnicky i ked mohli to tam prihodit ale, ze by sa tolko ludi trafilo do takej istej teploty? a preco to robi len ta corona?GothaR napísal:To s tym pivom je podla mna zalozene na trojnom bode. Voda to ma pri 0,01 °C a ide tam o to, ze sa skupenstvo zmeni iba vdaka zmene tlaku. Takze po buchnuti pivom v nom stupne tlak a teda sa zmeni aj skupenstvo.
suhlasim s tebou.. je to o fyzike ci chcete ci nie.. a je tutovka ze je to pivko schladene.. je to trik...GothaR napísal:To s tym pivom je podla mna zalozene na trojnom bode. Voda to ma pri 0,01 °C a ide tam o to, ze sa skupenstvo zmeni iba vdaka zmene tlaku. Takze po buchnuti pivom v nom stupne tlak a teda sa zmeni aj skupenstvo.
ale nesedia mi na tom dve veci..
1. ak by to fungovalo bez schladenia, tak potom by asi mali dost problem s prepravou..
ale co je dolezitejsie...
2. a sice ze kvapalina pri mrznuti znacne zvacsuje svoj objem.. a ak by to mrzlo tak by flaska mala prasknut.. ved skuste dat vodu do pohara a dajte to do mraznicky.. nejestvuje aby ostal pohar cely..
z toho dedukujem ze nemusi ist asi o mrznutie.. aj ked netusim aky iny druh krystalizacie by to mohol byt..
a nie je iste ci v tej flaske je naozaj corona..
no existuju rozne vymysli z chemiou vo vnutry ktore ked spustis akciu vyvolaju reakciu ztuhnutia a zohreju sa. urcite to poznate, tak ci take nieco nie je aj v tom pive. ako dodatocne pridane...
btw: ma napadlo, ze zaujimavy trik aj ked neviem ci zrovna v bare pouzitelny s coca-cola light a mentolkami
---------------------------------------------------------
respektive
EDIT: taaaakze k tej corone. tusim ze je to nejak tak, ze na pol hodiny to das do praznicky a potom ked s tym buchnes tak sa zmeny tlak a bublinky CO2 zmzrne lahsie ako pivo pricom corona ma malo alkoholu preto to ide na corone.
btw: ma napadlo, ze zaujimavy trik aj ked neviem ci zrovna v bare pouzitelny s coca-cola light a mentolkami
---------------------------------------------------------
respektive
EDIT: taaaakze k tej corone. tusim ze je to nejak tak, ze na pol hodiny to das do praznicky a potom ked s tym buchnes tak sa zmeny tlak a bublinky CO2 zmzrne lahsie ako pivo pricom corona ma malo alkoholu preto to ide na corone.