Behanie

O športe...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Behanie

Príspevok od používateľa hojko »

ColdRain & Dingo1942: Ktore z z tych Asicsov stoja za zmienku a boli by dobrou volbou pre normalne nohy (nie krive ako ma Lub0$)???

Edit: Tu je celkom fajn popis k modelom: http://www.sanasport.cz/beh/bezecka-obu ... ice&why=up
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Hojko - ťažko povedať, ktoré. Treba vyskúšať, tak ako píše Dingo na minulej strane, neoplatí sa vyberať podľa imidžu, ale si skúsiť. Radšej mať "škaredšie" čo sedia ako imidžáky, z ktorých bolí noha. Bežecké tenisky jednoducho musíš vyskúšať v obchode, jedny majú taký strih druhé onaký a pronácia/supinácia nie je jediným faktorom a hlavne ťažko odhadnuteľná doma.

Čosa týka asics - tie majú pomerne úzky strih, sú teda pre ľudí, čo majú užšie chodidlo, naproti tomu mizuno sú širšie topánky.
V zásade čím viac si ochotný investovať, tým sa dostávaš k lepšie vybaveným topánkam, až do radov cca 200eur/pár.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Mám možnosť získať za nižšiu cenu bežeckú obuv značky Salming. Konkrétne tu je link, dajú sa tam prepnúť hore modely rady Distance, Speed, Race a Xplore http://www.salmingrunning.com/shoes/distance.aspx

Nemáte to niekto otestované? Základná cena je pomerne vysoká. Označujú ich ako modely "natural running".
Víziou Salmingu je behanie najprirodzenejšou formou a čo najviac sa priblížiť behaniu na boso, čím sa dosahuje zapájanie svalov, ktoré sa už pri bežných teniskách s hrubou podrážkou nezapájajú. Pomáha to k správnemu držaniu tela a posilňovaniu širšieho okruhu svalov najmä na chodidlách.

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

ColdRain: Nezakladam si na image, ved maju sluzit na behanie a nie na predvadzanie sa po namesti a nakupnom centre. Mne uzsi strih vybovuje, nemam siroku nohu, povedal by som, ze skor uzsiu.
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

hojko, ja som spokojny s GT-2160 a GT-2170 (daju sa zohnat aj v decentnej farebnej kombinacii)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

WiZard: Ako som pisal, o farbu mi vobec nejde, ta je mi uplne ukradnuta, nech su kludne aj kriklave. Zbehnem cez den do nakupneho centra pozriet ponuku a aj ceny, ak tak, pozriem potom na nete co sa oplati objednat.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

To je asi najlepší spôsob. Ale určite ich vyskúšaj, aj si pobehaj v nich trošku, najlepšie by bolo ísť do nejakej lepšej predajne, kde majú aj diagnostický prístroj na nohy a bežecký pás. V bratislave napr runshop v riverparku. Majú aj dobrý personál, ktorý vie poradiť, ale sú pekelne drahí, čiže určite sa obzrieť niekde inde potom.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Intersport ma zo 10 pobociek na Slovensku v ktorych maju stroje na analyzu behu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Bol som vcera v Intersporte na tom merani, celkom zaujimava sranda to bola a predavac sa vyznal, bolo vidiet, ze nejake to skolenie ma za sebou a ze to nerobil prvykrat. Vysledky ma celkom potesili, klenbu nohy mam uplne normalnu, cize kupujem topanky s normalnou klenbou. Druha vec bol ten uhol, to som mal 172,5 stupna a 173 stupna, podla jeho slov taktiez idealna hodnota pri behu, teda clenok ani von, ani dnu (teda ani pronacia, ani supinacia), ale mam normalny dosplap. A prave tu nastal problem, kedze mali na normalnu klembu s normalnym doslapom len 2 kusy tenisiek, jedno boli nejake skarede Adidasy, kde mi noha aj tak utekala smerom do dovnutra a druhe boli o dve cisla vacsie. Predavac povedat, ze zial, ze ani nevie ako s novym tovarom. Skusil som dalsiu predajnu Intersportu v inom meste a mali len jedny Asicsy, predavacka nemala ani paru a aj tie boli o cislo vacsie. Aspon som sa vsak dozvedel hodnoty a skusil som si Asicsy, teda som odhadol velkost.

Hladam teda bezecke topansky Asics, velkost UK 8,5 (8 mi boli sice akurat, ale noha bola dost stiahnuta, takze by som skusil skor cislo 8,5 a potom pripadne vymenit za mensie/vacsie), normalny doslap, normalna klenba nohy, beham prevazne po betone. Cenu nemam urceny, povodne som pocital tak 60 eur, potom 80, ale tak ak by to bolo nieco fakt pohodlne, tak dam aj tych 120 eur, ved to nebudu topanky na jednu sezonu. Sanasport.cz ma dobry vyber, niekde maju aj popis pre ake urcenie nohy to je: http://www.sanasport.cz/beh/bezecka-obu ... v/silnice/

Filter na vyber je napriklad tu (vlavo na stranke): http://www.bezeckepotreby.sk/sk/poradca-obuvi
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Poštovné v EU zdrarma, dobrý výber:
http://www.startfitness.co.uk/mens/foot ... cturer=383

Tiež chcem isť do toho intersportu na meranie, niekde som videl plagát TERAZ ZADARMO ale to bola asi len akcia, platil si niečo ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

jukel: V Intersporte v Ziline (OC Duben) bolo meranie zadarmo. Neviem o tom, ze ci sa plati, nebolo tam nic o tom napisane.

Bol som cez vikend v jednej predajni, ktora sa specializuje na Asics a mali tam siroky vyber. Z mojich parametrov (normalne chodidlo, normalny doslap) bolo v ponuke asi len 6 modelov, skusil som par z nich a musim povedat, ze kazde aj tak inak sedeli. Nieco malo uzsi strih, nieco sirsi, tam kde mi stacila velkost 8.5, pri inom trebalo o pol cisla vacsie. Takze rozhodne treba vyskusat. Nakoniec som kupil Asics Zaraca 2, boli v akcii za nejakych 64 eur. Ked som pozeral na internete, tak ta cena je rovnaka vzhladom na tento model. Zaraca 2 ma viacej modelov, nepamatam si presne moje oznacenie, kazdopadne som ich nepreplatil. Cez tyzden pojdem trosku pobehnut, tak uvidim ako sa mi budu pozdavat, ale najskor si musim ostrihat nechty predtym :D
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

Hojko myslím, že budeš spokojný, mám niečo podobné z minulosezónnej edície - asics gel volt 33 a som vyše roka spokojným majiteľom :) malo to síce na začiatku trochu muchy (nie chyba topánok, pronácia nôh), ale voľba správnych vložiek problém zmiernila do maximálne možného štádia, resp. takmer úplne odstránila - mám v nich odbehnutý polmaratón dokonca aj tréningové behy všetkých možných intenzít a dĺžok.. a ako vravím, čo sa týka kvality obuvi, bez problémov :) osobne, mám však širšiu nohu a vysoký nárt a strihovo pri dlhších behoch, preferujem mizuná ale ako hovorím, to nie je chyba topánok ale špecifickosť nôh :)

BTW: V Žilinskom Dubni robili diagnostiku aj mne a dopadol som presne ako Ty - vyšetrenie a znalosti týpka na 1* výber topánok však bieda a napriek obojstrannej snahe som bol nútený botky zakúpiť inde..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Otestoval som ich, hned na uvod som si dal 16km a pacilo sa mi, behanie bolo znatelne pohodlnejsie ako v Adidasoch za 30 eur a aj ponozky Nike, ktore sice stali 8 eur sa osvedcili. Myslel som si, ze sranduju s tymi ponozkami, ale po behu boli suche, nesmrdeli a prijemne sa v nich behalo. Uvidim co prinesie cas, teraz som bol skor na bicykli vdaka pocasiu, no asi toho bicykla uz moc nebude a tak sa budem snazis aspon behavat.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Hojko, takze si spokojny vseobecne? Da sa teda ocakavat o bezeckych topanok viac ako od beznej nike topanky? Lebo ja stale niesom presvedceny. Respektive neviem ci nemam velke ocakavania, a bojim sa, ze aj tak to nijak neprospeje. Potrebujem nazor niekoho, kto beha a ma/mal moznost behat v kadejakych topankach.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pouzival som v minulosti Adidas Running, presny model neviem, ale cena priblizne 50-60 eur, v tych sa mi behalo celkom v pohode. Potom som kupil Adidas, udajne je tu tusim Running rada, ale stali 30 eur a tam je to dost citit, je to nieco hrozne pri dlhsom behu. Ked som kupil tieto Asics Zaraca 2, tak je to o poznanie lepsie a dovolim si povedat, ze je to lepsie aj ako v tych predchadzajucich Adidasoch (tych drahsich). Hlavne tieto Asics su uzsie, nie je potrebne ich extra silno stahovat, co mi vyhovuje, dopad nohy po behone je makksi a v spojeni s bezeckou ponozkou od Nike, ktoru som si kupil, tak po hodine behu nemam vobec spotenu nohu. Ak chces behat, tak urcite odporucam kupit bezecku obuv a aj ponozky, v najhorsom pripade tie botasky mozes nosit normalne.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

To je ake? Dnes v Brne 19 stupnov, na bike nadhera, behat sa da v podstatne horsom pocasi ako bikovat.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kde je problem??? Ja som bol aj vecer behat o deviatej, par hodin po dazdi, 11 stupnov, ziadny problem.
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

pokiaľ beháš pravidelne (rozumej niekoľko krát do týždňa) počas celého roka, tak si myslím, že pri správnom príjme zeleniny, ovocia a voľbe správneho oblečenia.. nemá byť najmenší problém na aklimatizáciu tvojho tela, do chladnejších podmienok.. duplom, nehovoriac o otužovaní v priebehu roka, resp. saunovaní, atď. ale to už je proste vec posilňovania imunitného systému a celkovo "healthy lifestyle", ale to z môjho uhlu pohľadu k tomu priamo patrí a súvisí.. :-)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ako sa obliekate v zime na behanie?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

O jednu (spodnu) vrstvu naviac, tenka ciapka alebo celenka a nieco lahkeho na krk. Rukavice.
Napísať odpoveď