Benzin vs. Nafta
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Asi tak, nedá sa to generalizovať na všetky autá rovnako, keďže výkonové krivky sú od motora k motoru iné. Možno pri Hondách sa oplatí to ťahať do nebies, ale aj to asi iba pri tých ostrejších motoroch, keďže sú tam výkony posadené vysoko. 
adameeec, daný motor musí byť riadne upravený, aby to zniesol. Kamarátovi takto ukazoval otáčkomer a mal zlé ukostrenie
adameeec, daný motor musí byť riadne upravený, aby to zniesol. Kamarátovi takto ukazoval otáčkomer a mal zlé ukostrenie
-
Clean_Up
Professional
Čítali ste dnes v nadčasovom denníku test kvality vozidiel? Zaujímavé čítanie a diskutovanie na dlhé zimné večery.
http://www.ulozisko.sk/obrazky/247768/TEST.JPG
http://www.ulozisko.sk/obrazky/247768/TEST.JPG
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ten rebricek nevypoveda dokopy o nicom
... X5 si kupi nemecky obchodak, ktory je s nim imrvére furt na ceste a nejaky hrdzavy uchyt vyfuku moc neriesi, lebo miesto 2hodin v servise kvoli nejakej banalite bude radsej na golfe
... Merivu ma jeho hausfrau, ktora na tom nema kedy a nema co pokazit kedze chodi na nakup a s5
...
celkovo su TUV kontroly postavene inak ako nasa STK ... u nas je vaznou poruchou "nieco", ked uz auto pomaly nejazdi a majitel ho na STK dotlaci ... v ríší to moze byt trebars nefunkcny motorcek v pravom zrkadle
... ((prehnany priklad, ale vieme co chceme povedat
)) ...
celkovo su TUV kontroly postavene inak ako nasa STK ... u nas je vaznou poruchou "nieco", ked uz auto pomaly nejazdi a majitel ho na STK dotlaci ... v ríší to moze byt trebars nefunkcny motorcek v pravom zrkadle
To mas pravdu, ale tak ramcovo tam je vidiet, ze najlepsie su na tom japonci 
Vygooglit sa daju aj dlhodobe testy, kde sa do uvahy berie aj zavaznost a cena opravy, no tam to vyzera podobne, akurat Porsche sa prepadava na koniec
Naproti tomu sa tam dopredu dostavaju Volkswageny a Skodovky.
Ale da sa to zovseobecnit tak, ze ked vezmes do ruky akykolvek prieskum spolahlivosti, tak vpredu su toyoty, mazdy a hondy
Vygooglit sa daju aj dlhodobe testy, kde sa do uvahy berie aj zavaznost a cena opravy, no tam to vyzera podobne, akurat Porsche sa prepadava na koniec
Ale da sa to zovseobecnit tak, ze ked vezmes do ruky akykolvek prieskum spolahlivosti, tak vpredu su toyoty, mazdy a hondy
ja tiez beriem ten rebricek s rezervou. Je pravda, ze porovnavat Merivu a X5 nie je namieste. Su to auta s dost vyraznym rozdielom v najazde(to uz spominal nordkamp) a urcene pre uplne ine vyuzitie a pre inu klientelu. A netreba zabudat aj na to, ze X5 je urcite technicky zlozitejsie auto ako Meriva.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
Masaker
Medium Professional
Re: Benzin vs. Nafta
ja som nafta rider:D myslim ze ani vy by ste sa nebranili E60 535d TwinTurbo 350HP 
-
RATZINGER666
Darca
veru nebranil
predal by som ho a kupil by som nieco, co jazdi na palivo urcene pre automobily 
-
Clean_Up
Professional
Masaker > Ty by si sa bránil, takej M3-ojke, 4.0i, V8, 309kW? Ja nie. 
Ja ano - kto to ma krmit? Kde v reale vyuzijes tie kone pod kapotou? Tieto auta su v rukach mladych nevyjasenych soferov dobre (samo)vrazedne masiny. Mat vela koni = vediet ich skrotit. Inak sa ti rozutekaju mimo cesty. Plus kvoli spotrebe je to auto vhodne akurat tak na vyblaznenie sa a frajerovanie, v beznej praxi je nepouzitelne... Na nasich cestach tieto auta ani nemaju co hladat (stav + rychlostne obmedzenia).
tak E60 535d nema 350k. A raz som isiel v 530xd a musim povedat, ze ropa to auto strasne kazi. Jednoducho sa do takeho auta nehodi diesel. Ale to je len moje subjektivne konstatovanie 
-
Clean_Up
Professional
Veď aj také 353d v meste vyslope aj 9L ropy. Myslím, že mladý šoféri si asi ťažko kúpia také auto, to by museli dĺĺĺĺĺho šetriť. Výkonné auta sú nato, aby ich šoféri skrotili, a nie nato, aby auto skrotilo ich. Ináč, ja keď si idem zajazdiť na už pomerne výkonnom voze, tak idem na ňom opatrnejšie, ako na nejakej 1.6-ke na ktorej si dupem. 
//Tak, tak 353d má 210kW, čo je cca. 286PS.
//Tak, tak 353d má 210kW, čo je cca. 286PS.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ale prd KOCI ! ani nevies ako sa mylis
... M3 je uplne super pouzitelne ako daily driver a vela majitelov ho tak aj pouziva, M3 neni vikendovy supersport ... spotreba je sice vyssia, ale zalezi to od rezimu jazdy ... 100-110 na okreske spravi trebars 8 - 9 litrov coz je to iste ako hociaky bezny 2,5 liter
... v meste o kapku az dve viac, pri normalnej jazde, ale kto chce chovat opicu musi mat na banany
... mat vela koni neznamena iba ist 250 po meste ... znamena to trebars bezpecnejsie obiehanie a tak 
Aj tak ho nechcem
Nemam na banany 
-
Thend
Light Expert
v dnešnej dobe sa už aj naftové motory vyrovnajú výkonom benzínových ale ja som zástanca toho, že naftové sú určené na spotrebu a nie na rýchlosť a benzínové sú skôr na rýchlosť
a viac sa mi páči zvuk naftového šesť valca ktorý tak pekne pradie nádherne 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
co to je za divnu deviaciu, ked sa niekomu viac paci zvuk naftoveho šestihrnku, ako benzinoveho šestihrnku ? ? ?