Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Benzin vs. Nafta

Príspevok od používateľa Pinhead »

Thend,
prejdi sa v poriadnom benzínovom šesť a viac-valci (podľa možnosti najlepšie na klasickom atmosférickom motore) a potom rozmýšľaj čo a ako znie.......
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nordkapp_pb napísal:co to je za divnu deviaciu, ked sa niekomu viac paci zvuk naftoveho šestihrnku, ako benzinoveho šestihrnku ? ? ? :-D :-D
dakujem, podobny koment som chcel nahodit uz skor, ale prislo mi to moc pokrytecke :D kazdopadne, mas moju plnu podporu, pinhead detto :)
Thend
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thend »

Pinhead napísal:Thend,
prejdi sa v poriadnom benzínovom šesť a viac-valci (podľa možnosti najlepšie na klasickom atmosférickom motore) a potom rozmýšľaj čo a ako znie.......
počul som aj viac ako V6 :) ale viac sa mi páči zvuk nafty V6 vieš ako sa vraví 100 ľudí 100 chutí :)

//autoeditácia príspevku (23 Jan 2010, 11:53)
nordkapp_pb napísal:co to je za divnu deviaciu, ked sa niekomu viac paci zvuk naftoveho šestihrnku, ako benzinoveho šestihrnku ? ? ? :-D :-D
nič len každého zvlášť vkus :) :P
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Thend > Čo sa ti na tom tak páči? Ten kašlajúci zvuk? U benzínu je to hudba, ale u ropy to má od nejakej hudby ďaleko. :D
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Nahodou take Audi Q7 V12 TDI ;) Symfonia
Samozrejme benzinove motory maju krajsi zvuk... Mne sa paci taky bublajuci 8valec :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Už keď tu spomínaš také výkonné motory, čo tak Mercedes SL 65 AMG Black series V12 BITURBO? Jazdiť na niečom takomto musí byť lepšie, ako ehm... :D
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

Viem o jednom naftovom 6-valci, ktorý vám zmení celý život ... roztomilé klepotanie, zavíjanie turba vo vysokých otáčkach, proste rozkoš ... podržte sa, je to LIAZ M1.2C ...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zivot mi to nezmenilo, ale ano, nafta patri do nakladakov :)
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Clean-up: ja by som sa radsej povozil v G-power hurricane M5ke...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Zivot mi to nezmenilo, ale ano, nafta patri do nakladakov :)
presne tak, nemyslim si, ze budem kvoli tomu videu dneska nejako neobvykle dlho v sprche :)
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Nafta patri tam kde je aj teraz... Kto chce naftu kupi sa naftovy motor a kto nie tak nie... A je rozdiel davat peniaze do benzinoveho 4litru a naftoveho... Proste pri nizsej spotrebe sa to ekonomicky oplati viac... Nevravim ze benzin nema krajsi zvuk a dalsie drobne vyhody... Ale proste ked niekto nema tolko penazi ( a vela ludi aj ked ma tak radsej usetri ;) ) tak si kupi diesel...
Podla mna to je uz viacmenej jedno...
Beriem to z pohladu niekoho kto nekupuje 10rocne ojazdene auto ale nove! Cize vsetky suciastky nove, z toho nam vyplyva: ziadne problemy v blizkej buducnosti...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Diesel je pri autach nizsej strednej triedy drahsi priblizne o 2000 eur (niekde len 1000 ale to su najslabsie verzie). Pri rozdiele spotreby >2L na 100 km je navratnost zhruba 60-70tkm. Pokial je rozdiel v spotrebe mensi tak sa pocet km dost zvacsuje. Navyse turbo diesel aj ked uz mozno nie je drahsi na servisne vydavky (pravidelne naklady ako olej,...) tak naklady na opotrebovane turbo, vstreky, notoricke vahy vzduchu u skodoviek, atd. su nasledne dost velke palky. Navratnost pri nabehu 10-15-20tkm (tolko najazdi vacsina aut) rocne je beh na dlhu trat. A komu chyba tah odspodu nech su kupi turbobenzin a nemusi cuchat smrad z nafty.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

D4vid -> tak to je dobry blud ... ked niekto nema prachy, alebo chce usetrit tak si kupi maly benzin, z dovodu nizsej nadobudacej ceny a lacnejsieho servisu ... diesel si prave kupi clovek co nan ma a vrati sa mu investicia donho v rozumnom casovom rade :-) :-) ... a ten kto si kupuje vacsi motor v zpravidla drahsom aute, asi nemusi riesit a ani neriesi spotrebu :-) ... navyse pri velkom motore sa tie spotreby stejne skoro rovnaju :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

david: lenze ked si kupis dizel, tak to este nemusi znamenat, ze urcite usetris... pokial nejazdis trasy, ake su pre dizel vyhodne, neusetris ani cent... okrem toho, dizlove motory su radovo drahsie ako benzinove, maju drahsi servis, su nachylne na spravanie jazdca, a mnoho inych faktorov... dizel sa oplati 15-20% populacie, ktore jazdia 30 000km rocne a prevazne do vzdialenych destinacii...

// kua, dvaja ma predbehli :D
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

GothaR, Ratzinger, berte to s nadhľadom, len som reagoval na to, ktorí 6-valec je lepší a u mň je to jednoznačne ten z Lízy ...
Inak, ja vravím, že nafta do všetkého nad 3,5t, do dodávky, pre txikárov (poniektorí nemaju problém najazdiť 50 tisíc ročne), a ako sa posledné roky ukazuje, tak aj na závodné placky pre 24h LeMans :)
Pinhead
King
King

Spaľovač skvapalneného dehtu sa ešte celkom dobre hodí do off-roadu.... Tým ale nemyslím super moderný high-tech motor plný elektroniky (ktorá sa môže a zákonite aj isto poškodí), ale jednoduchý "mechanický" motor potrebujúci el. prúd iba na naštartovanie.... Výhoda je aj to, že takáto pre niekoho archaická vec spáli okrem nafty prakticky akékoľvek uhľovodíkové deriváty...... A to je samozrejme veľká výhoda v prípade výpravy niekam do divočiny, kde na benzínku na každom rohu človek nenarazí.....
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Pinhead > Nedá mi nezareagovať, s toho tvojho príspevku ma napadá len jedno, V3S. :D

Ale keď si tak vezmeme, celkom by ma zaujímalo, ako ludia zmýšlajú, resp. čo im v tých predajniach nahovoria. Keď väčšina koncernoviek (Golf, Passat, Octavia, Superb, A4, A6, atď. sú ropáky. Ozaj v týchto autách nájsť benzín je vrcholový šport).

D4vid > Áno súhlasím, nafta patrí tam, kde je aj teraz, do nákladiakov, lodí, traktorov, lokomotív. To, že sú aj v osobných autách motory ropového typu, neznamená hneď, že je to správna volba.

Nechápem, prečo sa všetci ropáci oháňajú tým, že spotreba je nižšia. Je to už trápny a bezpredmetný argument. :?
Pinhead
King
King

Jednoduchých a spoľahlivých chrochtákov je viac ako len starý známy motor z V3S...... napríklad motor RD28 od Nissanu, používaný v Patrole alebo dodnes vyrábaný a aj u nás zohnateľný 4,2D od Toyoty, používaný v Ladcruiseroch rady 7 a 105...... A z tých európskych napríklad 290 D, používaný v pracovnej (nie tej pozérskej) rade Mercedesu-Benz G.....
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Clean_Up napísal:Už keď tu spomínaš také výkonné motory, čo tak Mercedes SL 65 AMG Black series V12 BITURBO? Jazdiť na niečom takomto musí byť lepšie, ako ehm... :D
Pfff, a nastavovať si teplotu klimatizácie vo farenheitoch jak taký trtko? :smt019 :smt079 :D :D :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Clean_Up napísal:Nechápem, prečo sa všetci ropáci oháňajú tým, že spotreba je nižšia. Je to už trápny a bezpredmetný argument. :?
Zoberme si to z Realneho hladiska kolega.
Mam svoju Fiestu 1.4TDCi (Minimalistickych 67k) ... V meste mi to zozere v priemere 5,1l/100km, mimo mesta podla rychlosti od 2,9l/100km do 4,5l/100km. A ked tomu tnem o zivot na dialnici tak si poprosi 5,9-7,0l/100km
Nadrz ma 43l ... To mam cca 44€ na nadrz.

S tymto spravim BA-PRG-BA na jednu nadrz a v BA mam este takych 6l v nadrzi na cca 100km po Bratislave. (Nerad jazdim po rozsvieteni Rezervy)

A dame iny priklad Brachova Octavia 2.0FSI
V Meste sa drzi podla trasy od 6l/100km do 8,6l/100km, Mimo mesta od 5,2 do 9l/100km. A ked ides sviznejsie nemas problem spravit 11l/100km.
Nadrz ma 55l ... To ma cca 62€ na Nadrz ...

S tymto mam v Prahe 1/4 nadrze a 60km za Prahou musim tankovat.

To je len take male porovnanie. Ja viem ... Octavia mi potiahne 2x tolko ... Ale naco mi to je. Ked sa naserem spravim v noci s Fiestou 2h 15m do Prahy. S Octaviou to iste ... Sice tam bol uz rekord brata o 3:00 rano 1h 57m Ale ak nechces ist so smrtou v ociach tak dojdeme narovnako.

Ja mam za jednu cestu BA-PRG-BA Usetrene viac ako 20€ ...
Servisne naklady? Fiesta ma pomali 5 rokov, 90000km za ten cas som bol len 4x v Servise na pravidelnych kontrolach ... Vzdy vymienany len Olej a Vzduchove Filtre. Doteraz ziadna zavada.
Napísať odpoveď