Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

andrw1
Amateur
Amateur

Re: Benzin vs. Nafta

Príspevok od používateľa andrw1 »

RATZINGER666 napísal: no, pokial je podla teba TDI technologia, tak tym padom nasa debata straca zmysel... okrem toho, neviem na co tu spominas objemy, tie nemaju s danou debatou nic spolocne...
Ty si potom velmi slaby, potom co je podla teba TDI? ci napis na kapote? TDI je technologia ktora opisuje typ dieseloveho motora vyrobeneho koncernom VW group, konkretne je to turbom preplnany motor s priamym vstrekom...tak isto ako HDI je technologia vyvinuta Peugeotom. Takze asi s tebou nema zmysel sa o niecom rozpravat. Ty si asi turbo videl len na googli zatial, no ja som uz par ich vymenil.

Mozno ze stare mazdy boli kvalitnejsie ako tieto nove, videl som to auto aj na zdvihaku a na spodku nie je ziadna antikorozna uprava, len na zvaranych spojoch, pricom audi je az po podbehy namocene.
Clean_Up
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Lenže je rozdiel či porovnávaš HDI s TDI-PD, alebo TDI-CR. HDI má kultivovanejší chod, ale zasa je to francúz + je náročnejší na kvalitu nafty.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

TDI neni technologia :-) ... technologia je trebars PD alebo CR .. TDI je podobne ako hocico ine iba malo hovoriaca obchodna znacka ... prosté oznacenie z ktoreho vycitas iba to, ze motor ma turbo a priamy vstrek ... to k opisu motora moc nestaci :-D
andrw1
Amateur
Amateur

Ved jasne, len niekto si mysli ze TDI hned znamena 1.9 TDI a to je vacsia hlupost ako to ze TDI je technologia, co svojim sposobom je, moze sa to nazvat aj obchodna znacka, alebo jednoducho oznacenie.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

andrw1 napísal:len niekto si mysli ze TDI hned znamena 1.9 TDI
A niekto zasa tvrdí, že nemusí/neznáša dízle, ale ak sa spomenie V12 TDI, tak by ho bral všetkými desiatimi. :?
andrw1
Amateur
Amateur

No vsak ano. A ked uz vidim tie kritiky zvuku diesla tak mam dost...este pochopim ked niekomu vadi 4-valcovy zvuk, ale uz od 6 valca hore je to krasa, takmer nie je rozdiel v porovnani s benzinom vo vyssich otackach. Niektore nazory ma fakt rozculuju, nie som sice profesional ani sa nevyznam nejak extremne, ale mal som moznost par aut vyskusat a jednoducho mam rad DIESEL!!

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2010, 13:49)
Masaker napísal:koniec koncov slovensky sprintersky rekord drzi diesel :)
Mas na mysli audi 100 s motorom z tuarega mam pocit ze V10 5.0 TDI trencin asi 2006?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

podla mna ide o to ze tato debata sa niekde stratila z racionalnych medzi :-) ... V12 TDI uz neni o nafte ale o V12 .. to je proste nieco ine ... to je to 1% motorov, ktore su uplne mimo misu z pohladu realneho vyuzitia :-) ... zacali sme pri beznych motoroch realne prevadzkovatelnych v aute a skoncili sme dobre ze nie pri porovnavani V12 TDI s 1,2 HTP :-) :-) ...

a ano je to nekonecna bitka, ale predsa len ... nafta patri do kamionov, autobusov, polnohospodarskych strojov, strojovych motorov a ustrednych kureni :-D :-D :-D ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

andrw1 napísal:Ty si potom velmi slaby, potom co je podla teba TDI? ci napis na kapote? TDI je technologia ktora opisuje typ dieseloveho motora vyrobeneho koncernom VW group, konkretne je to turbom preplnany motor s priamym vstrekom...tak isto ako HDI je technologia vyvinuta Peugeotom. Takze asi s tebou nema zmysel sa o niecom rozpravat. Ty si asi turbo videl len na googli zatial, no ja som uz par ich vymenil.

Mozno ze stare mazdy boli kvalitnejsie ako tieto nove, videl som to auto aj na zdvihaku a na spodku nie je ziadna antikorozna uprava, len na zvaranych spojoch, pricom audi je az po podbehy namocene.
chlapce, ty ma zacinas neskutocne vytacat...

vies ty co vobec znamena slovo technologia??? "tdi" nie je technologia... je to obycajna obchodna znacka, tak isto ako to tvoje hdi... ako pise nordkapp, technologiou mozes nazvat napr. vseobecny sposob, ako dostat palivo do motora, v tomto pripade pumpe-duse, common rail apod. ... to je ako keby som "fabiu" alebo "focus" oznacil za technologiu...

fuuu, videl si auto na zdvihaku?? tatino musi byt na teba pysny :roll:

nordkapp: jemu evidentne staci na definiciu motora to, ze to ide na naftu, ma to turbo a nema karbec, ale nejake "i-cko" :roll:
andrw1 napísal:No vsak ano. A ked uz vidim tie kritiky zvuku diesla tak mam dost...este pochopim ked niekomu vadi 4-valcovy zvuk, ale uz od 6 valca hore je to krasa, takmer nie je rozdiel v porovnani s benzinom vo vyssich otackach. Niektore nazory ma fakt rozculuju, nie som sice profesional ani sa nevyznam nejak extremne, ale mal som moznost par aut vyskusat a jednoducho mam rad DIESEL!!
od 6valca hore takmer nie je rozdiel v porovnani s benzinom ??? nj, to hovori za vsetko...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:podla mna ide o to ze tato debata sa niekde stratila z racionalnych medzi :)
Podla mňa je to preto, lebo dízlový nadšenci nedokázali prehrýzť to, čo sa tu o dízloch píše (v porovnaní s benzínmi) a preto začali kontrovať objemnými mnohovalcovými turbo-ropákmi a to je dôvod prečo debata smeruje k V12TDI vs. 1.2HTP.

//TDI je ozaj len nápis na kufri. :wink:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

clean: presne tak, kazdy je len nadrzany z tych koni a pritom povodna debata "diesel vs. benzin pada... niekto je odporca nafty, ale akonahle dojde na osem a viacvalce, tak uz mu to tolko nevadi a zacina zavrhovat aj vlastne argumenty, ktore pisal par prispevkov predtym, ako napr: dym, drahy servis, kaziace sa turba, potreba sa k motoru milo spravat, a ja neviem, co este...

ak chcete debatovat o tom, ake su v12 motory perfektne, tak si, prosim vas, zalozte temu "vykonne motory"...

pre dalsi priebeh debaty navrhujem porovnavanie vykonnostne rovnakych motorov s rozdielnym palivom, napr.: 1,6 benzin a 1,9 turbodiesel...
andrw1
Amateur
Amateur

Ja som nezacal s velkymi obsahmi...kludne sa budem rozpravat aj o 1.9 TDI to staci s prehladom na tu benzinovu 1.6 :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aha, no z tvojej spravy som vycital houby... co ako na co staci?
andrw1
Amateur
Amateur

Tak hovoril si o vykonoch..
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

andrw1 > Neviem síce odkial máš také info, že 1.9TDI s prehladom stačí na 1.6i, ale budiž. Väčšina múdrych tvrdí, že 1.6i je zdochlina v porovnaní s 1.9DTI (66kW) a v porovnaní s 1.9TDI (81kW) je to totálny prepadák, čo však nieje pravda. Pozri si nasledujúce videá, prvé je 1.6i vs 66kw (kamera je v TDI), a druhé je 1.6i vs 81kW (TDI je vlavo). Ako môžeš sám vidieť 1.6i sfúklo s prehladom 66kW a pri 81kW..., však posúď sám.

1.6i vs. 66kW
1.6i vs. 81kW

Oba sú to sériovky, žiadne čipy ani úpravy, nič.

Oba sú to slovenské videa, ale miesto nebudeme komentovať. :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

andrw1 napísal:Tak hovoril si o vykonoch..
ano , presne, hovoril som o vykonoch, ale v suvislosti, ze ak to chces takto porovnavat, tak si mas zalozit novu temu :roll:

a ano, spravne, ked hovorim o porovnavanie 1,9 turbonafty a 1,6 benzinu, urcite myslim iba zrovnavanie vykonu :roll:
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

porovnavajte porovnatelne... ked atmosferu, tak s atmosferou a ked preplnovane, tak s preplnovanym. Ja uvadzam tieto priklady: 2,0 TDI 170 PS vs 2,0T Lancer Evo 295 PS... andrew, chces porovnavat dalej??
andrw1
Amateur
Amateur

Tak jasne ze 90ka TDI neda 1.6 ale zas to druhe video nebolo moc presvedcive. Tiez je pravda ze tieto 1.6 od VW su dost slabe podla mna a tiez kazde 110 konove TDI nejde rovnako. Tazko povedat. Ja som mal niekedy davno len audi 80 1.9 TDI chipnutu a Golf VR6 mal co robit s nou.

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2010, 17:33)
adameeec napísal:porovnavajte porovnatelne... ked atmosferu, tak s atmosferou a ked preplnovane, tak s preplnovanym. Ja uvadzam tieto priklady: 2,0 TDI 170 PS vs 2,0T Lancer Evo 295 PS... andrew, chces porovnavat dalej??
Tak ak je toto porovnatelne tak fajn, ked jedno auto ma takmer dvojnasobny vykon ako druhe...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

81kW má 110k a 1.6i má 101k (102k) a medzi 1.6i a 81kW nebol až taký markantný rozdiel, ako by väčšina očakávala.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

adameeec: aj ked mas zcasti pravdu, musim ti oponovat... tato debata vznikla za ucelom porovnania klasickych motorov s podobnym vykonom so zaradenim do beznej premavy, my tu neporovnavame papierove hodnoty motorov a ani nerobime laboratorny vyskum, co sa pri rovnakom objeme viac oplati (v tomto pripade, co je rychlejsie)... preto, ak sa ma niekto spyta na ekvivalent beznej 1,6 benzin, ale v nafte, s kludnym srdcom mu poviem, ze 1,9 turbodiesel, pretoze je to u nas najcastejsie vyskytujuci sa dizlovy motor... podla tvojho pravidla by som musel porovnavat napr. 1,9 SDI dizel od vw a napr 1,8i alebo 2,0i dajmte tomu tiez od vw... o tu uz to zrovnanie benzin vs nafta pada kvoli tomu, ze tieto dva motory sa nedaju zrovnavat ani v jednom aspekte...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

:censored:
Napísať odpoveď