Benzin vs. Nafta
Re: Benzin vs. Nafta
tak konkretne ked som porovnaval Golf IV 1.9 TDi, a moju Almeru 1.5, z rovnakej triedy a Golf sa zahrial az po cca 5 km, pricom Almera bola na 90 stupnoch uz pri 1. km, takze z toho som vychadzal. S tymi filtrami, to bude asi narovnako teda, ale olej pokial viem sa pri nafte musi castejsie menit...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
linuxak: Ako si na to dosiel, ze sa olej pri nafte musi menit castejsie??? Olej sa predsa meni podla doporucenych intervalov vyrobcu auta a podla typu oleja. Pri niektorych autach mas dve alternativy, tou prvou je vymena oleja v klasickom intervale 15 alebo 20 tisic kilometrov, druha alternativa su drahsie longlife oleje s intervalom 25 alebo 30 tisic kilometrov. Ina situacia je v pripade prevodoviek a diferencialov, tam sa tie intervaly castokrat prekracuju aj dvojnasobne, dolezite je vsak dodrzat presnu specifikaciu, v pripade automatickych prevodoviek to je napr. GL-4 alebo GL-5.
Ale ta 1.9ka v Golfe je viac ako 10 rocna rachotina, to sa s novymi dieslami neda porovnavat. Navyse na jednom inom fore padla dobra myslienka k tomu odchadzaniu turb a CR. Napriklad taky Golf/Passat nabeha v Nemecku 250 000 km a je v pohode, potom ho nejaky bazar dovezie, stoci na 95 000, niekto na tom nabeha dalsich 100 000, stoci na 150 a dalsi majitel sa moze cudovat, ze mu turbo odide po tachometrovych 180 000 km 
To iste sa stalo kamosovi, tiez s velkou pompou kupil A4ku z roku 2003 s 1.9 TDI a nejakymi 100 000 km, postupne mu zacalo vsetko odchadzat a nasledne zistil, ze to auto ma nabehanych cca 350 000 km
To iste sa stalo kamosovi, tiez s velkou pompou kupil A4ku z roku 2003 s 1.9 TDI a nejakymi 100 000 km, postupne mu zacalo vsetko odchadzat a nasledne zistil, ze to auto ma nabehanych cca 350 000 km
Hojko: upresnim to trosku, nafta je narocnejsia na udrzbu, s cim suvisi aj ta vymena oleja, taktiez na kvalitnu naftu, kdezto benzin nema problem ani s horsou kvalitou benzinu (to sa tyka Slovenska)..ono ja nezatracujem diesel, kazde ma svoje vyhody aj nevyhody a pozerat len na spotrebu auta je blbost, kedze su aj ine naklady...
btw: stacanie najazdenych km by malo byt tresne!
btw: stacanie najazdenych km by malo byt tresne!
-
hojko
Site Admin
linuxak: Neporieram, ze dieslovy motor je narocnejsi na udrzbu, aj cenovo je to drahsie. Avsak nevidim ziadny suvis s vymenou oleja a intervalmi, pretoze tie su predpisane vyrobcami a pokial sa dodrzuju, tak je vsetko s kostolnym poriadkom. Ako lahko vymenis olej na benzine, tak ho vymenis aj na diesli. Ako vymenis pelovy ci vzduchovy filter na benzine, tak ho vymenis aj na diesli. Jediny rozdiel je pri palivovom, kedze ten benzinovy je dole pri nadrzi, kdezto pri diesloch to byva pod kapotou a tak je pristup podstatne lepsi.
hojko: a co to mas za auticko?
-
hojko
Site Admin
Audi A6 3.0 TDI Quattro, rocnik 2005, motor BMK 
tak to uz je slusne vozitko 
jednoznačne diesel. Spotreba diesla a benzínu je podľa mňa dosť dôležitá. Lebo keď mi žere bežná 1.6benzín z ca 2000 roku 7-8 litrov a z toho istého roku 1.9diesel 4-6litrov je to rozdiel... Aj ked samozrejme zvuk benzínovej V8 je úplne iný všakže 
Ked ti ide len o spotrebu tak si kup feliciu na lpg
Ked uz sa to tu spomenulo zaujimalo by ma co bude mat teoreticky nizsie prevadzkove naklady... felda 1.3 LPG alebo Passat B2 1.6D/1.9D
Jednoznacne Felicia. LPG je o polovicu lacnejsie ako nafta a diely na nu najdes hocikde a za smiesne ceny. Zhanat diely na ten Passat by mohlo byt narocnejsie.
-
RATZINGER666
Darca
ja som tiez urcite za feliciu... a za akykolvek maloobjemak na lpg...
Prečo práve B2?
to ešte niekde jazdí? Nechcel by som to servisovať..
lacny vrak co ked sa rozpadne, zahodim... ale asi pojdem do tej feldy...
Tak potom určite felda, nad tým passatom ani neuvažuj, s tým budú len starosti. Hoc aj keď teba by to zrejme bavilo sa v tom vŕtať a doťahovať skrutky, aby sa to nerozpadlo.
Otec má feldu MPi, 9 rokov tam je plyn, odjazdene s plynom ca. 120 000 a čo sa týka servisu, tak také bežné feliciovské záležitosti. Pokiaľ ide o prevádzku LPG zariadenia, tak zatiaľ s tým nebol ani raz problém.
Otec má feldu MPi, 9 rokov tam je plyn, odjazdene s plynom ca. 120 000 a čo sa týka servisu, tak také bežné feliciovské záležitosti. Pokiaľ ide o prevádzku LPG zariadenia, tak zatiaľ s tým nebol ani raz problém.
No praveze uz chcem mat auto do ktoreho sprtat nemusim
dve mi stacia az az, takze vdaka asi sa poohliadnem po tej felicii, teda este zvazujem aj 1203jku taktiez s LPG, ale s tym autom asi nebude mat nikto z tunajsich skusenosti...
1203?? Prečo taký vrak? ved to je veterán..i ked len vzhladovo. Ako veterána si kúp radšej škodu 100 alebo lepšie 1000, ale tá je ,,trochu" drahšia..
Stovky mam dve... potrebujem daco kde toho napcham fakt vela...
-
James13579
Star
chcem sa vas spytat, mam kamosa ktory jazdi na diesli tak ze ho toci furt na 4000 aj viac tusim na stvorke. Je to dobre? aky mate nazor? a este mi tvrdi ze diesel je rychlejsi ako benzin co nesuhlasim.