Benzin vs. Nafta
Re: Benzin vs. Nafta
2010 Fabia II 1.6 TDI (66KW, 78 000Km) ráno po nočných teplotách okolo -20°C bez jediného náznaku žeby sa jej nechcelo (tankované jedine na OMV alebo Slovnaft, obyčajná nafta bez akýchoľvek nemrznúcich záležitostí). Neviem, ale osobne sa mi tie nové TDI od VW páčia každým dňom viac a viac 
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
No a dnesne rano o 7:00 bolo -19°C ... A ked som startoval, tak na balkone na mna vybehlo -16,9°C
Fiesta 48h odstavena.
Fiesta 48h odstavena.
-
Suffel
Guru
Benzinaci co hovorite na momentalne ceny benzinu? Dnes som tankoval na Shell-ke po troch tyzdnoch a az ma prekotilo ked som zbadal cenu 1,520€ za liter benzinu. Za 50€ som natankoval 32,9 litra... Mam taky pocit ze pojdem do garaze oprasit prach s bicyglu a auto necham v garazi zapadnut prachom
...
-
RATZINGER666
Darca
v-power u nas stoji 1,609e, ani mi to nespominaj 
-
drop
Medium Star
Uz ma to vytaca tie ceny benzinu. Vzdy ked pridem na pumpy na mna vybehne ina cena a iny pocet litrov. 
-
Suffel
Guru
Ratzi keby tankujem v-power tak tym bicyglom chodim uz dva tyzdne asi
..
-
RATZINGER666
Darca
no 90e za plnu som teda doteraz este neplatil veru 
no ja si decentne tankujem tyzdenne za 20e a kazdy tyzden je za to menej a menej litrov 
-
Suffel
Guru
tak to mi je jasne lebo si nespominam ze by boli take ceny benzinu ako teraz.. fakt neviem ako to pojde dalej a ak to bude stupat tak fakt jedine MHD.. a inak preco tankujes v-power ked je taky drahy? viem ze oproti normalnemu su tam nejake rozidely ale aj tak je namna 1,52€ moc a to nie este 1,609€..
CheZteR - no mne povecsine 50€ na mesiac stacilo ale ako vidim tak cim dalej asi stacit nebude
...
// aha uz viem v-power je 100 oktanovy
CheZteR - no mne povecsine 50€ na mesiac stacilo ale ako vidim tak cim dalej asi stacit nebude
// aha uz viem v-power je 100 oktanovy
No na Ukrajine to mám za euro za liter, nechcel by som veru musieť tankovať za 1,50Suffel napísal:Benzinaci co hovorite na momentalne ceny benzinu?
kolko oktanovy?
-
Hellboy248
Guru wannabe
do pi*e, fakt rozmyslam ze sa prestahujem niekde na hranice kde su tie ceny ako pise Jakub140. nebavi ma uz tankovat nad 1,50 a stale menej a menej litrov do nadrze davat za rovnaku cenu ./
Počkaj keď ťa na hraniciach nechajú fúkať do zrolovaných novínJakub140 napísal: No na Ukrajine to mám za euro za liter, nechcel by som veru musieť tankovať za 1,50
-
RATZINGER666
Darca
Suffel: v-power je 95oktan... 100oktan je v-power racing
a o tom benzine som tu uz cosi popisal, ked budes mat chut, pohladaj 
-
Kibo
Hardcore addict
Ja mám našťastie ešte skoro plnú za "starú" cenu, ale neminie to ani mňa...
Asi šáhnem na rezervu, čo mám v garáži na leto do motoriek
Dnes som ale pri robote objavil toto: http://www.tankujlacno.sk/ Vždy som chodil okolo, ale myslel som si, že tam tankujú iba kamióny 
-
Suffel
Guru
ej dobre vediet dnes pojdem okolo tak sa tam asi zastavim... len ktovie aka je to kvalita benzinu..
Ja tankujem benzín vždy cestou do Brna buď v Drietome, tuším Benzinol (dlhodobo jeden z najlacnejších benzínov na Slovensku - momentálne 1,455) alebo pár km pred Brnom na Benzine (naposledy som dal za liter 35,40kč). Žiadny veľký rozdiel, ale na plnej nádrži to človek celkom pocíti 
-
James13579
Star
chcem sa vas spytat ci na benzine sa ma spravne preradovat na vyssi stupen pri 2500 otackach? a otacky potom padnu pod 2000. Co si o tom myslite?
Nie je dobré motor vytáčať ani podtáčať, ale 2500ot. na benzín je myslím úplne v pohode. Spotrebe prospieva skoré radenie, ja radím už niekedy pri 2300-2400, ale na druhej strane raz za čas treba motor poriadne "prebehnúť" - až ku obmedzovaču aby ostal v dobrej kondíciiJames13579 napísal:chcem sa vas spytat ci na benzine sa ma spravne preradovat na vyssi stupen pri 2500 otackach? a otacky potom padnu pod 2000. Co si o tom myslite?
-
Suffel
Guru
tak to zalezi od vela veci ake to je auto, motor, ci je zohriaty alebo studeny ale nikde nevidim problem pri radeni na 2500ot/min. ja tiez ked jazdim na spotrebu tak sa snazim radit pri tychto otackach max. do tych 3000ot/min. ale ked jazdis takto dlhodobo tak raz za cas treba to niekde mimo mesta prebehnut po obmedzovac.. inak je tu dost toho popisane otom, takze staci iba hladat