Benzin vs. Nafta
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Benzin vs. Nafta
Jakub140: Ano, napr. Aljaska - http://sk.wikipedia.org/wiki/Alja%C5%A1sk%C3%BD_ropovod
-
p4ra
Redeemer
O cenach sa ani nevyjadrujem. Ja som si vedomy spotreby svojho auta, ani sa nestazujem, lebo som ho tak kupoval. Ale to, co od nas pytaju za natankovanie nie je normalne..
-
KaptMichal
King
k tej reportazi na JOJke este tolko, ze pred krizou stal v USA benzin okolo 30centov, tak si zoberte ako pindaju amici, ze im o viac ako dvojnasobne zdrazel benzin 
Problém je spotrebná daň. Ale to je všeobecné, ceny máme západné a platy..well, slovenské.
Nenajde sa tu niekto kto chodi tankovat do Hainburgu?Mam to od centra BA iba naskok a benzin tam je lacnejsi...Respektive na akej pumpe tankujete?Mali by tam byt Agip, Esso a Jet....potom este nejaka noname.A este to ich znacenie...dobre tomu chapem...maju normalbenzin(to je u nas benzin uni-uz sa nepredava) potom super(klasicka 95ka) a super plus(98oktan)...??
Oplati sa tam vobec natankovat...pocul som velico...od niekho, ze benzin je neporovnatelne kvalitnejsi a od niekeho presny opak....
Oplati sa tam vobec natankovat...pocul som velico...od niekho, ze benzin je neporovnatelne kvalitnejsi a od niekeho presny opak....
-
Mrk
Professional
no ja som tam bol davat pred mesiacom plnu, neviem ci to bolo zhodou nahod, ze boli take zimy v BA, alebo len nekvalitny benzin, alebo rovno vsetko dokopy, ale za 50litrov som urobil na 1.6megane rok 96 asi len 510km...co je len nieco malo pod 10litrov...tankoval som na JET...dalsia plna z BA shellky na drienovej mi urobila spotrebu 7,8 co je vcelku rozdiel
pre info, toto je Fuel Save 95k-u-l-i napísal:bezne tankujem OMV diesel + VIF
no sem tam natankujem aj MAXMOTION diesel
mal som v sklenicke otrochu obycajnej nafty z OMV no ked som to porovnal s MAXMOTION tak na par sekund som len ostal kukat ze ci som natankoval naftu alebo vodu(smrdi to ako nafta, je to mastne ako nafta tak to asi bude nafta
)
ale ten rozdiel je dost viditelny...
prikladam FOTO
na lavej strane je MAXMOTION..
-
midnight_man
Guru
A čo je pravdy na tom ich Fuel save?
okrem toho, že je najdrahší v meste 
nie je ani zdaleka najdrahsi, staci si pozriet omv a slovnaft a ostanes v uzase, kvalitu neporovnavam, mne staci 95
-
t0m4s3
Admin
Fuel Save? Myslis ten 1l na nadrzi? Ked si to preratas na malu (40l) nadrz tak je to 2.5% co je asi tolko isto ako ked budes jazdit s lahsou nohou. Takze necakane je to cisty oje* na ludi - prekvapuje to este niekoho?
-
RATZINGER666
Darca
midnight_man: diskutovalo sa o tom vo viacerych temach, napr. aj tu: http://www.hojko.com/post1659253.html#p1659253
tak a uz tu mame 1,60€/l benzinu. do kolkych tyzdnov, mesiacov tipujete vytuzene 2€?
-
D4vid
Medium Star
O chvíľu si rozmyslím už aj to, ako často budem kosiť dvor...
Nemal niekto vo volebnom programe zníženie ceny PHM?
Nemal niekto vo volebnom programe zníženie ceny PHM?
Pekne.. žeby som ešte rýchlo ráno utekal na Lukoilku na víkendovú akciu za 1,50€/L (minulý víkend to bolo ešte 1,47€/L)
-
Shark NX
Addict
Taky maly dotaz ... V ČR je na Shellkach rovnako urobena zlava 2Kč na liter za body ako na SR.
Mozem pri tom cerpat aj z karty inneho cloveka? Mam byvaleho kolegu kamionaka, ktory ma na Shell karte asi nieco cez 35000bodov.
Ze by som este takto znizoval tlak ceny.
Zacina ma srat, ze kedysi som si za 45-50€ natankoval plnu a bol spokojny ... Prednedavnom som bol na 70€ a teraz som na 77€
Aj tak je pre mna nepochopitelne, ze najlacnejsia nafta v ČR je drahsia ako najdrahsia Premium nafta v Polsku (Orlen Verva, BP Ultimate, Shell V Power, Lotos Dynamic atd...) (1,49€ Lukoil ČR - 1,47€ BP Diesel Ultimate)
Mozem pri tom cerpat aj z karty inneho cloveka? Mam byvaleho kolegu kamionaka, ktory ma na Shell karte asi nieco cez 35000bodov.
Ze by som este takto znizoval tlak ceny.
Zacina ma srat, ze kedysi som si za 45-50€ natankoval plnu a bol spokojny ... Prednedavnom som bol na 70€ a teraz som na 77€
Aj tak je pre mna nepochopitelne, ze najlacnejsia nafta v ČR je drahsia ako najdrahsia Premium nafta v Polsku (Orlen Verva, BP Ultimate, Shell V Power, Lotos Dynamic atd...) (1,49€ Lukoil ČR - 1,47€ BP Diesel Ultimate)
-
RATZINGER666
Darca
nevidim dovod, preco by si nemohol pri plateni pouzit jeho kartu... ak Ti ju vsak da...
inak zlava na slovenskych shell uz nie je, namiesto toho za kazdych 20l paliva clovek dostane 5e poukazku na nakup v lidli... da sa vsak pouzit iba pri nakupe nad 30e...
inak zlava na slovenskych shell uz nie je, namiesto toho za kazdych 20l paliva clovek dostane 5e poukazku na nakup v lidli... da sa vsak pouzit iba pri nakupe nad 30e...
-
Kibo
Hardcore addict
Určite za každých 20l? Cez víkend som tankoval plnú a dostal som iba jednu poukážku, tak isto aj kamarát... 
tie ceny su neuveritelne... 
Plyn.