Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Maki »

to bude tym,ze benzin ma lepsi odpich co je vseobecne zname.... nepoznam vela jedincov co sa vedia s dieslom odpichnut tak ako s benzinom... a este menej co vie aj pri starte presmyknut parkrat... s benzinom to zvlada kazdy
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa SpermoS »

Tu nejde o to či to zvláda každý alebo nie, ja nerozoberám schopnosti vodičov ale schopnosti motorov benzín vs. diesel, víťaz diesel...
Maki
Darca
Darca

ty si nepochopil co som pisal... neporovnaval som schopnosti vodicov... napisal som ze s benzinom sa odpichne rychlo kazdy => benzin ma lepsi odpich => ma lepsiu akceleraciu....
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

Maki napísal:benzin ma lepsi odpich => ma lepsiu akceleraciu....
A práve to dokážem vyvrátiť, len si počkám do večera nechcem písať somariny bez podkladu...(ten čo sa vyzná nie je doma)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

SpermoS napísal:Tu nejde o to či to zvláda každý alebo nie, ja nerozoberám schopnosti vodičov ale schopnosti motorov benzín vs. diesel, víťaz diesel...
v com je diesel vitaz? porovnavas hrusky s jablkami
vseobecne sa vzdy porovnava turbo diesel a benzin bez turba
diesel je vdaka tomu, ze je drahsi a nakladnejsi na udrzbu vyhodnejsi az ked rocne najazdi priblizne 50tis km

ale teraz k tomu pridaj nove benzinove motory, ktore maju turbo. naraz pada "vyhoda" za motor taha od spodu, milovnici / krotitelia TDIciek na 1000rpm blednu zavistou, kedze tubo benzin nakope ich naftu jedna radost
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Ako bolo už nado mnou povedané, tak to porovnávanie je trochu scestné..... Atmosférický benzín vs. diesel s turbom...... Pokiaľ diesel nemá turbo (staršie naftové automobily), tak je stratený oproti benzínu...... A pokiaľ má zase benzín turbo, tak nad dieslom suverénne víťazí..... Ako príklad si dajme napr. objemovo blízke motory 2.0 TDI CR a 2.0 TFSI...... obidva motory sú od koncernu Volkswagen..... Výkon dieselu je cca 125 kW, výkon benzínu je 147 kW (u Seat Leon Cupra dokonca 177 kW)..... Vzhľadom k prepĺňaniu je výkon aj napriek nedostatku objemu k dispozícii aj v nízkych otáčkach..... Druhá vec je životnosť týchto motorov s turbami (je jedno či benzín či diesel)........ By ma zaujímalo ako tieto motory budú vyzerať tak po 300 000 km a koľko súčiastok už budú mať menených..... Ako som už písal, čisto osobne mám rád benzínové atmosférické motory s poriadnym objemom..... Z titulu vysokého objemu disponujú okamžitým výkonom, ale sú pomerne jednoduché (čím vyše "kurvítok", tým vyššia šanca na poruchu) a teda servisné náklady sú nízke...... A také srandy ako garantovaná životnosť 500 000 míľ ( x 1,609 km) sú samozrejmosťou...... Takže tak.....
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

nad pár príspevkami vyššie mi až oči vyliezli... Odkedy dizle vydržia viac než benzín? (nehovoríme teraz o hladkych dizloch ale o dnešných turbo!)? riadna blbosť! resp. možné to je ale za použitia nekrestanských prachov na opravu :idea:
A že benzín je rychlejší na akceleraciu? viete čo je to krutiaci moment? prave na akceleracii by turbodizel vyhral kôli vyšším nM, ale potom je jak blato...
sundevil a pinkhead sú jedni z mála čo do toho vidia
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

Presne toto, krútiaci moment, to je to práve čo diesel má omnoho viacej ako benzín a kvôli tomu zotre pri odpichu benzín v poho....večer sem niečo napíšem presnejšie
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Diesel nevyhra na zrychlenie.
Postav si vedla seba 150k 2.0TDI Oktaviu a 2.0 FSI (155k) Atmosfer.
Diesel ma Kratku jednotku ... Strati na Turbodiere po preradeni 1-2 ... Benzin si to potiahne do 6500ot s priamym medziplynom to hodi do dvojky a si o pol auta v Predu.
V 3 a 4 sa Diesel dotiahne a v 5 zas skonci ...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

pre mna len benzin
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Shark NX - po preradenie na dizli bude vpredu dizel, pretože atmosfera tahá až vo vysokych otačkach, kdežto dizel koli krutaku hned... a žiadne jeden a pol auta... napr ja mám 2.5 v6 mondeo, a 2.2tdci ma na zrychlenie dá, ovšem nad stovku to je blato
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

shark - naco medziplyn pri radeni hore, atmosfere a synchronizovanej prevodovke ? iba zbytocna namaha spojky - fyziku neodrbes tym ze pridas nezabere motor vo vyssich otackach - tie otacky sa zrovnaju na otacky hriadela prevodovky tak ci tak ... maximalne tak dobre trhnes autom ale casovy zisk absolutne ziadny ... skor sa sustredovat na rychle preradenie (pri ktorom tam ten medziplyn ani nevtesnas :-D)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Dunlop ... Pozri si specifikacie 2.0FSI motoru od Koncernu VW
Krutiaci moment od 1800ot ... Najvyssi sice v 3500ot/min ale v 2000 uz je velmi blizko maxima.

nordkapp ... Priamy medziplyn pri riadeni hore znamena ze pri preradovani stlacis spojku a plyn povolis asi na 1/2 ... po preradeni pustis spojku a zas plny plyn.
Co ma za nasledok udrzanie otacok pri preradovani a po uvolneni spojky ides este zo zotrvacnosti motora. To ti da riadny odpych ... Trochu tym trpi spojkove lozisko ale je to menej nicive ako stat na semafore v 1. zo zoslapnutou spojkou.

20x som sa stretaval s Hrdinami typu: Golf V 2.0TDI, Octavia I 1.9TDI, Octavia II 2.0TDI, Passat 2.0TDI a nikto na akceleraciu nemal sancu.

Dunlop si robis prdel?? Ty s 2.5l V6 nedas 2.2TDCi?? Fordacke Diesle su este slavne ze su to strasne traktory so slabym ucinkom. Sa mi nechce verit.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

shark - hra so slovickami :-) ... cize vlastne normalne rychle radenie ...

pod medziplynom si predsatvujem pravy medziplyn pri nesynchornizovanej prevodovke (spojka - neutral /medziplyn ak ide o podradenie/ - spojka - stupeň) alebo nepravy medziplyn pri podradovani synchonizovanej prevodovke na zamedzenie zablokovania kolies (napr. v zime na lade) ( spojka pocas celeho preradovania, pridanie pre vyrovnanie otacok motor/prevodovka - sutpeň) ...

priamy medziplyn pocujem prvy krat a je to teda len nejake premenovanie praxe :-) :-)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Shark NX, ale neporovnavaj tu nejake dva konkretne motory, ale všeobecne... a všeobecne dizel ma vysoke točák a tah odspodu, preto jeho učinok je zozačiatku lepší...
A nikto tu nehovorí že nedám, hovorím že zozačiatku je prvý a ak dostanem motor do otáčok tak samozrejme vyhram. ale určite nie jednoznačne a suverenne
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

daj sa utratit .. jedine mozes porovnavat porovnatelne ! ! ! ... generalizovanie uplne zabija pointu ...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

na čo konkretne naražaš? a nesuhlas sa da povedať aj normalnym spôsobom, tak sa kludni
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hlavne som mal chut niekoho vytocit a fyzicky blizko nikto neni :-P

... principialne sa kazdy dieslovy motor lisi krivkou momentu, ktory je prave zodpovedny za akceleraciu ... preto je fujtajbl generalizovat ... dalsim velmi dolezitym parametrom pre akceleraciu su prevodove pomery jednotlivych stupnov ... ked budeme porovnavat konretne priebehy tak sa k niecomu dopracujeme, nie ale takto ako na pieskovisku ze auto so styrmi vyfukmi je rychlejsie ako s dvoma :-) ...
Maki
Darca
Darca

presne ako napisal shark... diesle maju kratku jednotku... ja ked sa rozbieham s nim ze 2000 otacok uz mam pocit ze sa ide rozpadnut, pri benzine 6000 a letim dopredu...
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Dnes som riešil na letisku drag že Audi A4 Avant 2.0TDi 140HP 320nm,1490kg + 3 ľudia okrem mňa VS. Ford Focus 2.0 16V 130HP 180nm, 1200kg a sam bez spolujazdcov bol a som ho vyrobil o 20 metrov, darmo dosť záleží aj na krutiaku.
Napísať odpoveď