Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Benzin vs. Nafta

Príspevok od používateľa CheZteR »

pri prerabke auta na lpg, cena auta stupne nie? ci ako je to, potom mozem predat splynovac samostatne aj auto samostatne nie?
ano presne, mam "01 a 250tkm, uz len toto odradi 70% kupujucich, proste teraz, v takejto situacii, ake to ma kilometre a spotrebu, sa mi to auto urcite neoplati predat za taku cenovku, aku si mozem realne na nasom trhu pytat, pred 2 rokmi, ked som ho kupoval bola ina doba, ved benzin stal 1,2€..to som ho mohol rozlievat pri stojanoch a usmievat sa, teraz ked dokoncim tankovanie tak este nechavam pistol v hrdle nadrze aby odtiekla aj posledna kvapka... :nono: :lol: :lol:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

cena ako takeho by stupnut mala, lenze pri tych sportovejsich ediciach je to neziadane, preto som sa pytal, ci mas GT... pri beznych autach stupne, ale v 90% pripadov musi byt zapisany, a aj to hodnota stupne o zanedbatelnu ciastku... ano, splynovac sa da predat aj samostatne, ale neviem, ako na aute zamaskujes prerabku na plyn, teda najma hrdlo, pokial ho nenechas iba na bombe...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Rozhodne si nemysli, že keď budeš mať legálny splynovač tak auto predáš za x+1300 €, rozdiel bude minimálny možno tak max. 500€. Pozri sa koľko stojí nový benzín vs. nová nafta a pozri koľko stoja ako jazdenky po 5+ rokoch. Rozdiel žiadny.
Nechcem byť nijako zlý, je to citlivá záležitosť autá, ale asi si vybral zle..jazdíš mesto s 2.0 a obchvaty to nezachránia... Občasný výlet do Tatier spravíš aj s 1.2kou..dokonca aj Chorvátsko, ale pri aute rozhoduje ako ho používaš každý deň, nie extrémy 2x do roka.
EDIT: Necháp ma zle, aj som veľký fanúšik LPG, ale sú situácie, keď sa to jednoducho neoplatí.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

len som sa pytal cisto informativne, nemam v plane to robit, predavat to osobitne.. nemam vyslovene GT, je to normalna edicia, priamo z vyroby, Primera Sport...su 3 edicie, elegance,sport a neviem čo...vsetky su motorovo rovnake, akurat jedna ma na palubke imitaciu dreva, dalsia ju uz nema, a sport ma navyse sportove sedacky a neviem este čosi...vsetky su inak motoricky rovnake, 103kw a 140HP...jaj hej a odlisny volant este..a mozno este nieco zanedbatelne neviem presne ake su tam rozdiely, este sa mi zda, ze ta prva edicia nema xenony

begbee:
ked som kupoval som mal 19 :roll: :D
pozri, s tymto motorom mam rovnaku, ak nie mensiu spotrebu ako pri 1.8 a trufnem si povedat ze aj ako pri 1.6, ktore je navyse maximalne lenive, pre mna, ktory na nom jazdi 2 roky, je to pekne rodinne auto so super motorom a keby neprisla kriza v podobe cien phm, dnes neriesim temu lpg :D

EDIT
fajn, tak co by ste robili na mojom mieste...nakupna cena 2500€, doteraz investicie vo vyske 300€ (ak by mi netrebalo nacipovat immo v original servise v nissane za 100€....) co pozeram autobazar.eu, terajsia hodnota tychto aut je niekde pod 2000€ ... chystam sa vymenit rozvody vo vyske 400€, len aby som sa dostal na tuto hranicu 2000€...no predali by ste s takym pocitom auto? zadne brzdove dosticky mam uz kupene, lebo som mal moznost kupit origo z ceskeho nissanu z vypredaja, ale mi ich este netreba vymenit, tak som ich nevymenil, dal by som ich k autu

a to este nevravim, ze s 250tkm, ani nemozem dat cenu 2000€, ale nizsiu... a nepomozu tomu ani vymenene rozvody, ktore nebude treba menit dalsich 300tkm...ach..slovač :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

begbeee

asi tak. Problem je hlavne toto: http://www.bratislavskenoviny.sk/najnov ... _id=297469
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Však ja tomu rozumiem, dokonca chápem a viem, že s väčším objemom sa dá za určitých okolností spraviť lepšia spotreba ako s nižším (ale nie v meste :P ).
Pre teba to bude všetko len nie rodinné auto :) Rodinu si budeš zakladať o pár rokov a rozhodne nebudeš vtedy chcieť viac ako 15 ročné auto :)
Druhá vec je, že phm lacnejšie už nikdy nebudú (dúfajme, že politikov nenapadne zdaniť aj LPG), poistky a sprievodné blbosti tiež nie a aj na Slovensku je viditeľný trend smerom ku menším autám. Väčšina ľudí pravidelne za hranice okresu nechodí a to sa dá zvládnuť aj s 1.2, páni otcovia už navyše nepotrebujú ukazovať status ako adolescenti..preto jazdí toľko thalií a fábií HTP...jednoducho to je Slovensko. V mojom okrese opticky parádne stúpa počet Sander, v každej dedine popri hlavnej vidím stáť 2-3 nové.. Tým nechcem povedať, že máš ísť týmto smerom, sám ako hlava rodiny by som takéto auto ako hlavné nechcel, ale pokiaľ vyvážaš iba svoj zadok a max. priateľku tak čisto z praktického hľadiska veľký objem nepotrebuješ...jedine, že by si na to mal, ale to by sme asi neriešili toľko krát nielen s tebou tému LPG.

EDIT: na tvojom mieste by som ho stočil za 30€ na 150tkm, ponúkol za dva a pol éčiek a čakal. Snáď ho za pol roka predáš za nejakých 2000+ a zatiaľ niečo naspor a rozmýšľaj hlavou ako teraz gogo. Dopyt po veľkých objemoch teraz rozhodne nie je, čo čítam európsky trh aj slovenský je parádne presýtený a jazdeniek je viac ako záujemcov v týchto ťažkých časoch. Problém pri týchto autách je, že si to kúpi len mladý človek. Neviem si predstaviť tridsiatnika, čo si kúpi auto, ktoré má inú farbu kapoty ako zvyšok auta.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

len mna proste nebavi ze pri tankovani živím nielen svoje auto, ale z polovice aj tento stat ved phm:dan je doslova 50:50 ... ale to uz je asi do inej temy... :?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

begbeee: problem je to, ze za 2500e nie je sanca... hodnota je okolo 1700-1800e, ak ma p11... a tie su najziadanejsie prave este povodne pred FL... teda hlavne pri verziach gt...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

davam do pozornosti kupon, ktory je dnes mozne kupit v Novom čase - zľava 5centov na liter na Shellke :)
http://www.cas.sk/kupon
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Platí aj na prémiové palivá?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

http://img.cas.sk/static/pdf/144/0/0/1440028.pdf
k dispozícii jeden kupón na zlavu na lubovolné
palivo Shell (t.j. Shell V-Power Nitro+, Shell V-Power Nitro+ Racing, Shell V-Power Nitro+
Diesel, Shell FuelSave Natural 95, Shell FuelSave Diesel) vo výške 5 centov/liter.
:)
POZOR - iba do 70 litrov a nepripocitavaju sa body
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

jeej dnes natankovanie lacnejsie ako nafta :D shell 95tka za 1.434
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Kurňa zrovna keď mám plnú nádrž po minulej akcii :D
CHoBoT
Star
Star

:D musis do bandasky :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

o akej akcii je reč? To ten kupon z noveho času, či je to globálne pre všetky shellky? Na sme.sk/natankuj mi neukazuje cenu, lebo nemám kúpené piano
CheZteR
Redeemer
Redeemer

http://www.benzin.sk
ziadne sme.sk ... :roll:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Hej, ten posledný kupón. A to som ho išiel využiť až v posledný deň, lebo som si to prerátal, že akcia je preto, lebo cena klesá a zrejme budú chcieť takto sanovať straty...ale že padne až pod 1,5 tak prudko som nečakal. Tento mesiac plnú isto nevyjadzím, tak snáď sa udržia ceny :)
CHoBoT
Star
Star

dnes som isiel asi pri 15pumpach a pod 1.5 som nasiel len tu shellku na popradskej potom uz vsetko bolo
batax v rovinke kde vecsinou patria k najlacnejsim mali 1.523
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

begbeee napísal:...Tento mesiac plnú isto nevyjadzím, tak snáď sa udržia ceny :)
to je nejaký problém, keď natankuješ plnú a ostane ti aj do budúceho mesiaca?
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ja som 95-ku v piatok natankoval za 1,359 :D Vďaka bohu za Rakúske ceny...
Napísať odpoveď