butthead napísal:vyuzijem tuto temu ak to nerobi problem... nie som odbornik v stavebnictve, tak sa chcem opytat tu znalejsim, meni beton vyznamne vysku pocas schnutia ? napr. zaliata podlaha novym betonom cca 15 cm, ci zostane zachovala vyska ako bol beton zaliaty a zarovnany, mozno nejaky ten milimeter ako voda vystupi na povrch ? diky
Ak ho tam iba vylejes, tak klesne vyraznejsie. Ak ho priebezne zhutnujes a ma spravnu konzistenciu, tak klesne minimalne, fakt iba par milimetrov a z pohladu stavbara je to zanedbatelne, pretoze sa to dorovna lepidlom pod podlahou alebo inym materialom, ktory este pojde na ten beton.
butthead napísal:vyuzijem tuto temu ak to nerobi problem... nie som odbornik v stavebnictve, tak sa chcem opytat tu znalejsim, meni beton vyznamne vysku pocas schnutia ? napr. zaliata podlaha novym betonom cca 15 cm, ci zostane zachovala vyska ako bol beton zaliaty a zarovnany, mozno nejaky ten milimeter ako voda vystupi na povrch ? diky
počítaj tak 0,7mm/m pri tuhnutí betonu ako píše Gothar - zanedbateľné. Viac sa to prejaví na vodorovných rozmeroch podlahy. ale ak to nie je niečo fakt veľké, tak nerieš. Oddilatovanie od stien ale nie je odveci. Záleží od skladby podlahy