Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa awtt »

Ja dufam ze to spadne co najviac.
To by som dokupil co by sa dalo :)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ale ktorý z tých dvoch dokúpiť?
Teraz je situácia fakt vážna. Taká vážna ešte nebola. Dúfam, že sa to všetko nezrúti, pretože ak sa to vyvinie, že to bude 50 na 50, tak to bude zničujúce pre Bitcoin. A hlavný problém je, že sa pravdepodobne bude treba rozhodnúť do určitého dátumu v ktorej z tých dvoch sietí ostať. Aspoň v auguste sa to tak plánovalo, ale našťastie v auguste k forku nedošlo.

Môže sa zastaviť obchodovanie s bitcoinom aj na pár dní alebo aj pár týždňov. Burzy odporúčajú nakúpiť Ethereum a používať Ethereum Market namiesto bitcoinového kým sa situácia s bitcoinovou sieťou neupokojí a neobnoví sa obchodovanie s bitcoinom.

Krátkodobo by mohlo Ethereum stúpnuť ak nahradí bitcoin pri výmenách. Minimálne jedna burza už ponúka aj NEO Market a NEO ako výmennú jednotku a niektoré majú aj LITECOIN Market.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Myslis ze sa to moze zrutit? Mal by na tom niekto zaujem? Su v tom prilis velke money.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

M142 napísal:co mas konkretne na mysli? lebo btc je u nas uz zdanovany, niekolko stran dozadu sa to riesilo :D
ano a v ukrajine podali teraz navrh na zakon, aby zdanovany prijem z kryptomien nebol. lebo tam sa to tiez zdanovalo, tak to mam konkretne na mysli. ze koho mam urgovat s podanim podobneho navrhu na slovensku :D lebo ked uz za ukrajinou v technologickom a ekonomickom smere zaostavame, tak to je dost zle.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

ako to vidite so Statement on Bitcoin Segwit2x hard fork co ma nastat ? ja odhadujem na spad ak som spravne pochopil umele navysenie
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

umele navysenie?
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

tiež máte problémy s burzou Kraken? Celý deň je to totálne spomalené a vypadáva spojenie... akože wtf, v podstate nemôžem ani obchodovať... úplný shit toto... asi sa presuniem na inú burzu lebo toto nie je prvýkrát, čo ma takto serú.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

fuha, dost dost blbe.. bitcoin kontroluju bankari a na jeho vyuzitelnosti a funkcnom pouzivani chcu kapitalizovat, parada :) budu prezentovat jedine second layer solutions, ktore stoja za velke hovno, tak ako uz bolo dokazane uzasnym segwitom. ked nedojde k zvyseniu blocksize pri suhlase prevysujucom 80%, tak kedy dojde? nikdy.. 1MB forever.. uz sa tesim ako budem bezne platit 10eur za poslanie 50eur, hura.. vsak uz len 18 mesiacov kym spustia LN :)
(a o 18 mesiacov core developeri napisu, ze to potrva dalsich 18 mesiacov, to bude ako butterfly labs casy.. "2 more weeks to shipment")
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Old Dirty Bastard - vyzerá to tak, že vyhráva tá skupina čo chce z Bitcoinu urobiť uchovávateľa hodnoty - digitálne zlato. Druhá skupina by chcela aby sa s bitcoinom dala platiť aj káva v reštaurácii. Možno to ani nemohlo skončiť lepšie, veď tých mien je plno a každá sa dá použiť na niečo iné. Teraz ich bitcoin zbytočne dusil a nemohli sa rozvíjať.

- Kto chce uchovávať hodnotu kúpi si Bitcoin
- Kto chce zostať v anonymite môže používať Monero alebo PIVX
- Na menšie nákupy sa možno hodí najviac Litecoin a možno sa časom presadí ešte niečo iné a lepšie
- Na vydávanie tokenov (akcií) začínajúcich firiem sú Ethereum, Waves, NEO, Komodo, Expanse a časom aj LISK a možno niekto ďalší ...

Syu: ja najviac používam Bittrex a Binance a zatiaľ spokojnosť. Kraken je tiež dobrý, ale keď nastane nejaká mimoriadna udalosť ako dnes, tak automaticky spadne a nemôžeš sa tam dostať. Veľký nápor nezvláda ... Najlepšie je to mať rozložené na viacerých burzách + minimálne polovicu vo vlastnej peňaženke

//autoeditácia príspevku (08 Nov 2017, 22:05)
Tak vyzerá to, že som Binance prechválil - neviem sa tam dostať :lol:
Ale Bittrex ide vpohode.
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

ramaya

no ten bittrex sa mi pozdáva najviac len škoda, že sa momentálne nemám ako verifikovať :mrgreen: a bez posielania ofoteného občianskeho sa dá obchodovať snáď asi iba na Krakene
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Inac tento koment to cele celkom vystihuje
Prílohy
23414482_10214667637428837_2013352970_n (1).png
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Neprijemne :D Otazkou je, ci sa to este nemoze zopakovat.
https://finweb.hnonline.sk/financie-a-b ... lionov-eur
Vývojár s prezývkou "devops199" omylom využil chybu, ktorá z neho urobila vlastníka vyše 273 miliónov eur v kryptomene Ethereum.
Privlastnil si tak peniaze mnohých ďalších užívateľov. Keď to zistil, v panike kód zmazal. Tým však chybu neopravil, naopak, prostriedky na zasiahnutých účtoch sú navždy stratené.
marek788
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa marek788 »

Ahojte, chcel by som vas poprosit o radu. Momentalne vsak o tychto menach nemam nejaky velky prehlad, a rad by som sa o tom najprv nieco naucil, precital a pod. Precitanim par stran tohto fora, som zistil, ze sa s tym da aj nejak obchodovat na burzach, a vzdy na tom nieco zarobit. Vedel by mi niekto poradit nejaky zdroj ako stranky a pod. Kde by som sa mohol o tom nieco docitat, akovlastne zacat, atd? Dakujem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

marek788
Light Star
Light Star

Dik mrknem na to, inak viem ze je to blba otazka, a co plati dnes uz zajtra nemusi, ale ktora mena sa v sucasnosti javi ako najlepsia investicia?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

o tom si musis spravit ozaj obraz sam... niekto ti povie to, niekto to, kazdy veri niecomu inemu. mam kolegu ktory ma dost presvedcive argumenty ze tieto kryptomeny su jedna velka bublina, ktora len caka na to kym praskne.

niekto veri bitcoinu ako uchavatelu hodnoty (proste digitalne zlato), niekto veri v ethereum lebo to ma potencial o par rokov naozaj nahradit internet (alebo o par rokov pride niekto s niecim lepsim a ether padne na 0)...

investuj do toho comu veris ty, nie comu veri niekto iny. lebo aktualne ziadna z tych kryptomien nema realne vyuzitie take aby opodstatnilo tie ceny ake aktualne maju. proste vacsina z nich ma preto taku hodnotu lebo sa s nimi obchoduje. pokial ma niekto nakupenu kryptomenu X, tak logicky bude kazdemu doporucovat aby tiez nakupil menu X, lebo cim viac ludi ju bude kupovat, tym jej hodnota bude stupat a tym viac on zarobi. takze ked ti ktokolvek doporuci "investuj do tohto" ber do uvahy to ze to robi z casti zo sebeckych dovodov.
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

ja to nechapem... vsak kopu ludi kritizovalo SegWit2x a ked ho konecne zrusili, tak sa bitcoin namiesto rastu (alebo aspon ustaleniu na 8000$) prepadne na 7000$, zatial co etherom zmieta dalsi skandal a hrozi rollback, tak hodnota vyskoci na 330$. akoze wtf. Inak sranda, že sa v podstate do bodky vyplnila predpoved z Hacked, a to aj napriek vsetkym okolnostiam.
marek788
Light Star
Light Star

Dakujem za odpovede. Inak este som len na zaciatku a uz som na pochybach. Neviem, ci som sa len dopracoval k nejakym zbytocne paranoidnym clankom, ale viem niekde bezpecne uchovavat svoje bitcoiny okrem HW penazenky? Podla toho co citam tak ani nie. Vzdy je tam riziko.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

-Syu napísal:ja to nechapem... vsak kopu ludi kritizovalo SegWit2x a ked ho konecne zrusili, tak sa bitcoin namiesto rastu (alebo aspon ustaleniu na 8000$) prepadne na 7000$, zatial co etherom zmieta dalsi skandal a hrozi rollback, tak hodnota vyskoci na 330$. akoze wtf. Inak sranda, že sa v podstate do bodky vyplnila predpoved z Hacked, a to aj napriek vsetkym okolnostiam.
vsetci nakupovali bitcoin aby mali co najviac ked sa rozdeli aby mali zrazu tolko aj jedneho aj druheho. preco cena stupala. kedze sa teraz fork zrusil, tak to ludia ludia predavaju (respektive naspat nakupuju to co mali predtym), takze bitcoin klesa, ostatne stupa.
Napísať odpoveď