Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

nadvazuje na bitcoin a odporucam to predat. to bude robit asi kazdy.

btw uz som asi prisiel na to ako funguje BTC. ak ho nemozes ani predat, tak nema ako stratit hodnotu, 1MB FTW :D

//autoeditácia príspevku (16 Nov 2017, 0:53)
mam taky pocit, ze bitcoin cash este padne..
http://bitcoinist.com/bitmex-volume-dum ... h-bitcoin/

//autoeditácia príspevku (16 Nov 2017, 2:30)
tak clovek sa prave docital o nejakej kryptomene s nazvom "clams" a ze ma na ne free claim, pokial drzal niekedy BTC, cize platia aj aktualne prazdne adresy, preto sa tomu hovori "digging up for clams"
tak som vyhrabal vsetky stare paper wallets, kt. mam medzi dokumentami a nasiel som niekolko rokov stare penazenky, kde boli desiatky btc (skoda len, ze som ich predaval tusim po 100€ kus :) ). ani som nedufal, ze to este niekde mam ulozene, kedze tie adresy boli davno vyprazdnene. ale kedze vlastnim private keys, tak mam teraz narok na spominane clams.
ak by niekto mal zaujem tiez dat claim na svojich starych adresach
https://btc-help.lima-city.de/clams/index.html
podobne mate narok aj na stellar lumens https://www.stellar.org/lumens/bitcoin-lumen-program/, ak ste drzitelia BTC a taktiez aj na byteball (GBYTE), tam sa to ale neda narokovat kedykolvek, len v terminoch, kt. developeri zverejnia a momentalne nie je zverejneny ziadny https://byteball.org/#dist
pri lumens a GBYTE ale musite vlastnit aktualne nejaky obnos BTC, prazdne adresy neplatia.

//btw ked som sa tak hrabal v starych papieroch, nasiel som aj jednu adresu kde este bola pritomna 1BTC minca :D dpc potesi taka sprava, idem to asi cez vikend oslavit :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nice, gratulujem, celkom slusny nalez, ja v starych papieroch najdem maximalne tak ze som nieco zabudol zaplatit :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ak ma niekto zaujem o postup ako ziskat bitcoin gold z privatnych klucov a nasledne ako to predat, dajte vediet..
podla mna cena pojde len dole.. skoda, ze uz 14 novembra som nevedel postup :/ vtedy tusim okolo 200€ minca, aktualne cca 140€
ak spustia oficialnu podporu HW penazenky a nejake burzy, tak to zacne imho kazdy predavat. cize treba riesit peniaze zdarma, kym to ma aspon nejaku hodnotu. (mozno sa mylim a cena este vystreli..)
//v podstate som sa aj bal to tak skoro riesit kvoli replay protection, ale podla developerov a inych zdrojov bola aplikovana, cize by malo byt vsetko OK.
Ractiv
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Ractiv »

Ten postup na BTG by celkom potesil :)

...no zaujali ma aj informacie ohladom tych dalsich cryptomien co sa daju claimnut... ...existuje nejaky zoznam ze v akom datume bolo treba mat BTC na penazenke aby som mal narok na niektore s nich? ....rozne mnozstvo BTC som na roznych penazenkach drzal estev dobach ked sa BTC predaval po 0,50€ ...a ku niektorym s nich este urcite najdem privatne kluce :)

BTW: ten nalez na zabudnutej penazenke teda fakt potesi :O
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

staci ak zadas adresy, kt. si pouzival sem https://freebitcoins.com a automaticky zistis, ci mas narok na clams.
je to pokial viem jedina mena, kt. si mozes narokovat, aj ked uz DOGE/LTC/BTC nevlastnis.
na stranke, kt. som posielal v predoslom poste ohladom clams sa pise ak si mal nejaky obnos "before and during May 12th, 2014.", mas narok na clams. neprisiel som na to kolko clams je za BTC, ci je to 1:1 alebo ako. pretoze som na vyhrabanie clams pouzival prave freebitcoins.com (kde sa daju clams automaticky skonvertovat na BTC a preposlat na vami urcenu adresu, teda nemusim to riesit predajom clams cez burzu ako je to pri just-dice.com) a platby mi pridu az behom 48hodin, pretoze sa musia spracovavat manualne
. samozrejme snad nemusim hovorit, ze adresy a ich privatne kluce tam zadavat jedine v pripade, ze uz su prazdne, teda BTC/BTH/LTC/DOGE sme z nich davno po 12 maju 2014 presunuli niekam inde.

co sa tyka BTG. prisiel som na to, ze aktualne z penazeniek ich podla vsetkeho podporuje len coinomi pre android.
Postup:
1.
stiahnut .apk zo stranky https://coinomi.com/downloads/ (alebo pouzit google play store a najst to tam ako coinomi wallet)
ja nemam smartphone ani tablet, takze som bol nuteny pouzit emulator. ak ma niekto podobny problem, odporucam program AMIDuOS
ten je sice plateny (tusim 10-15 dolarov, ja som piratil :X). vyskusal som dalsich 10 free emulatorov z tohto zoznamu, ale nic z nich nefugovalo.
v amiduos sa da jednoduchym kliknutim cez kontextove menu vo windowse na apk subor priradit dany apk ako aplikacia, kt. vam ten android emulator zobrazi medzi ostatnymi. jedina nevyhoda tohto systemu je, ze klavesnica z windowsu nie je vzdy v android prostredi podporovana, takze zadavanie privatnych klucov je prostrednictvom mysky a klavesnici na obrazovke dost o hubu, ale da sa.
2. ak mas otvorenu coinomi wallet, staci zvolit moznost create wallet, ulozis si niekde docasne passphrase (ak by nahodou android prostredie padlo), nasledne zvolit typ podporovanej meny (penazenka ich podporuje takmer 90), bitcoin gold je medzi prvymi.
3. po vytvoreni bitocin gold penazenky staci kliknut na to trojbodkove menu (v BTG priecinku, nie hlavnom menu) a zvolit moznost "sweet private keys" alebo len "sweep keys".
4. nasledne zadame privatne kluce, kt. mame od BTC (snad nemusim spominat, ze pred tymto krokom je rozumne presunut BTC a BCH z danych privatnych klucov na ine adresy, aby tie blockchainy boli prazdne a zostavalo nam len BTG).
-ak nemame privatne kluce, ale BTC/BTH sme drzali v inej penazenke, napr. electrum, mame spominany passphrase (tych 12-24 slov, prostrednictvom kt. sa da penazenka obnovit). v coinomi je aj moznost importovat/obnovit penazenku prostrednictvom passphrase, len treba v ponuke zvolit spravnu menu (ak mate BTH+BTC, mala by fungovat moznost zvolit obe meny pri vybere mien, aby ste veci nemuseli robit na 2krat)
5. po zadani klucov sa nas spyta, ci do penazenky, kt. sme vytvarali v kroku c. 2, skutocne chceme pridat ich obsah, dame confirm. informuje nas aj o tom kolko BTG dane privatne kluce/adresy obsahovali (pri passphrase vytvarani je postup podobny)
6. ak uz nasa penazenka obsahuje nejaku balance BTG, staci to poslat niekam na burzu, ja som nasiel 2, ktore umoznuju tradeovat pary BTG/BTC,hitbtc.com a bleutrade.com

7. extra krok pre paranoidnych ako som ja. aj ked sa vsade pise, ze BTG vyriesil problem s replay attackom, ja som predtym, nez som zacal riesit BTG poslal na zodpovedajuce BTC/BTH adresy miniskularny obnos danych mien. tym sa da velmi lahko ochranit proti replay attacku. pretoze ak mate na jednom chaine priklad 10BTC a na forknutom chaine 10BTG, pri replay attacku ak niekam poslete tych 10 BTG/BTC je mozne odoslat aj obnos z druheho chainu. tym, ze sa na jednom z tychto chainov bude nachadzat iny obnos (plati pre individualne adresy, nie cele penazenky, kt. mozu obsahovat x adries) ako na druhom, nie je mozne spravit replay attack. cize staci, ak na povodnom chaine budete mat 10.00001 BTC. ale ako vravi, replay protection je udajne na BTG vyriesena, cize toto by nemal byt faktor.

osobne som vyuzival sluzby hitbtc.com,konto vytvorime behom minuty, netreba nic verifikovat (len email), pokial tradeujeme iba kryptomen medzi sebou. ak bude mat niekto problem s predanim BTG na danej burze, nech sa pyta.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Este raz ak teda najdem kluc k adrese na ktorej som mal v roku 2013 1BTC tak co? Dostanem 1 clams? 1 clams je kolko?

///okej uz chapem
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

aktualne okolo 5USD
https://coinmarketcap.com/currencies/clams/

cize chapem, kvoli 1BTC sa s tym najskor neoplati zaoberat.
v pripade, ze ratio je 1:1 nikde sa neviem docitat aky je pomer.. dam vediet, ked ma vyplatia.

//autoeditácia príspevku (18 Nov 2017, 8:01)
tak nakoniec som bol schopny poslat okolo 25BTC na dig (niektore adresy boli este pred 2014 vyprazdnene) a zatial som dostal spatne 0.0094 BTC, co je okolo 70USD :D neviem, ci mam este cakat nieco dalsie (lebo uz od tej prvej transakcie preslo dost casu). ak mi nic dalsie nepride, tak mi ten pomer 1:1 moc zmysel nedava. ocakaval som okolo 150USD. jedine, ze by som zaplatil 80USD poplatok za spracovanie :D

//hmm, tak mi to nedalo a kontaktoval som support, dobry bullshit. pomer je 3.5 clams na kazdu adresu. a je jedno, ci je na tej adrese 1BTC alebo 1000BTC. cize clovek co mal fraktalne mnozstva minci na 100 adresach (trebars 1 DOGE na kazdej a vysiel ho cely nakup na necele euro) dostane 350 clams, v aktualnej hodnote 1700€ a clovek co mal 100BTC na jednej adrese dostane 15€ + dalsich 15€ z BTH :lol:

stellar lumens sa oplati podstatne viac. tam za kazde BTC dostanete pri aktualnych kurzoch okolo 30€
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ake je podla vas riziko zo strany kvantovych pocitacov na bezpecnost kryptomien? povedzme v najblizisch 3rokoch?
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

tak rizik je asi viac ako len prelomenie sifrovacich algoritmov, vecsi problem je podla mna slaba skalovatelnost, par transakcii za sekundu je z hladiska poctu transakcii na celom svete smiesne... preto masove realne pouzitie kryptomien je otazne. teraz je okolo toho medialny hype co sposobuje vysoku hodnotu, ale to nebude natrvalo. ked tento hype opadne vtedy by som mozno uvazoval nad nakupom, ale vzdy je to samozrejme velke riziko
gogo956
Redeemer
Redeemer

Kvantovy pocitac o sile 50 qubitov:
http://www.osel.cz/9643-kvantove-zavody ... spech.html

ropman
na masove platenie to nie je, ale ako uchovavatelov hodnoty by to fungovat mohlo celkom dobre, ci nie?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vadi mi likvidita
theo2
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa theo2 »

aky ma mat dopad prichod kvantovych pocitacov na kryptomeny ? uplne nerozumiem riziku o ktorom pise gogo, a v tom vidim skor prinos ako riziko
gogo956
Redeemer
Redeemer

theo2 napísal:aky ma mat dopad prichod kvantovych pocitacov na kryptomeny ? uplne nerozumiem riziku o ktorom pise gogo, a v tom vidim skor prinos ako riziko
- predpokladam ze ide o realnu moznost prelomenia sifrovania

//autoeditácia príspevku (20 Nov 2017, 13:58)
https://www.google.sk/amp/s/www.forbes. ... y-off/amp/
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

bitcoin pouziva standardne sifrovacie algoritmy ake sa pouzivaju vsade, takze ked budu prelomene tak to bude mat ovela vecsi dopad ako len na kryptomeny. rozdiel je v tom ze napr. banka proste prejde na ine algoritmy, u bitcoinu sa komunita musi dohodnut na rieseni situacie lebo neexistuje ziadna centralna autorita ktora by zaviedla zmeny a samotny dizajn bitcoinu s upgradom algoritmov specialne neratal.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

s tym sa samozrejme rata, aj napriek tomu ze realne kvantove pocitace este nejaku dobu neuvidime, uz dnes su tu riesenia (aspon teoreticke), treba pogooglit qBitcoin.
aj vyvojari NEO tvrdia ze maju riesenie (NeoQS)...

k poctu transakcii, to je tiez len otazka casu. napriklad NEO uz teraz podporuje niekolko tisic transakcii za sekundu.
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

zbytočne sa strachujete... kvantové počítače tu nebudú ešte dosť dlhú dobu. V najbližších desaťročiach max. tak sálové počítače určené pre vedu, výskum a armádu. Kým si kúpiš kvantový notebook prejde možno aj 30 rokov. To je dosť dlhá doba na to, aby sa súčasné kryptomeny prispôsobili a evolvovali. Nové algoritmy môže mať na starosti napríklad umelá inteligencia a hlavne, kto vie čo tu o taký dlhý čas vôbec bude.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Osobne si myslim, ze kvantove pocitace vo velkosti notebooku a s cenou prijatelnou pre priemerneho obcana tu za 30rokov este nebudu. Ale institucie,velke spolocnosti ci extra bohati jednotlivci si uz zanedlho budu moct kupit tie velke skrine za mnoho milionov dolarov a nikto nevie co s nimi budu naozaj porabat.
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

hm, zaujímavé... práve sledujem vývoj cien na burze a BCH sa asi chystá na ďalší pump&dump... škoda, že mám aktuálne všetko uložené v Litecoinoch :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

fok, tento kryptosvet je cely naruby. bitcoin 8000+USD, pritom sa s nim ani neda poriadne narabat, len skreckosit. bitcoin gold, ocividny scam, ludi priravili o miliony a ono to vystupa na 400USD O_O skoda len, ze som predaval na 150USD lebo som cakal, ze to spadne niekde medzi 20-50 :D

tiez som necakal, ze bitcoin cash sa tak skoro bude opat priblizovat k 2k. myslim, ze sa uz neda hovorit o obycajnom pumpovani :) staci sa pozriet ake obraty sa pri tradovani tejto mince robia denne. su to miliardy. core tvrdi, ze je to pump and dump cinskych minerov. si myslim, ze keby to tak bolo, tak davno nema taku hodnotu, aku prave ma.

no nic, uvidime ako dopadne ten bitcoin diamond zajtra :D myslim, ze tuto mincu tak rychlo nepredam. tento trh napumpuje aj tie najvacsie shity krasne rychlo. hlavne som zvedavy, ci planuju implementovat replay protection. bez toho sa tej mince nedotknem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Btc maju vraj v decembri zacat nakupovat velke institucie z wall street, link na clanok uz nemam..
Napísať odpoveď