Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
-
Old Dirty Bastard
Guru
Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny
aj ja som o tom cital. tusim, ze to zacina 10 decembra. mozno preto ten skok. taktiez sell wally na roznych burzach su dost biedne az niekam ku 12000USD. co sa ale moze zmenit. ak nie, tak najblizsie dni budu teda zaujimave. cakam kazdu chvilu dalsiu 30% korekciu. ale tak.. who cares at this point.. o tyzden-dva to zas bude tam, kde to bolo, lol.
Uz teraz je cca 9700usd pekne ide hore
-
Old Dirty Bastard
Guru
najlepsie sa z dlhodobeho hladiska maju fakt ti ludia, kt. len nakupili a drzali, ziadny daytrading, ziadne reinvestovanie 
ti, kt. nakupili btc pred augustom 2017 a doteraz nepredali maju celkovo hodnotu nie 9700USD, ale vyse 11700USD
(BTC+BTH+BTG)
ti, kt. nakupili btc pred augustom 2017 a doteraz nepredali maju celkovo hodnotu nie 9700USD, ale vyse 11700USD
tak tak, ked si zoberiem ze som predal svoje bitcoiny (teda zlomky bitcoinu) za 4800
lebo som proste uz neveril tomu ze to pojde vyssie. a spravil som to pred forkom BTG...
ale neberiem to tragicky, to boli peniaze o ktore som nechcel prist, preto som si povedal ze ked na tom nieco zarobim, tak to predam. s tym co som ale zarobil idem presne spravit to, hodlovat, spravil som si portfolio 8 projektov, tie nakupim a budem to tam mat, ziadne vymyslanie, ziadne predavanie, proste o rok sa budem zamyslat ci to vytiahnut alebo nie. ale pokial tie peniaze nebudem potrebovat, tak ich tam proste necham.
ale neberiem to tragicky, to boli peniaze o ktore som nechcel prist, preto som si povedal ze ked na tom nieco zarobim, tak to predam. s tym co som ale zarobil idem presne spravit to, hodlovat, spravil som si portfolio 8 projektov, tie nakupim a budem to tam mat, ziadne vymyslanie, ziadne predavanie, proste o rok sa budem zamyslat ci to vytiahnut alebo nie. ale pokial tie peniaze nebudem potrebovat, tak ich tam proste necham.
tiež očakávam skorú korekciu.. možno to ešte pred oznámením vstupu investorov do BTC nakrátko šialene porastie, ale potom to začne padať. Jednak špekulanti zrejme začnú vyberať a taktiež neskôr to tí obchodníci isto začnú shortovať. Tá korekcia môže byť aj väčšia ako 30%. Ja sa pomaly pripravujem na to, že btc môže spadnúť fakt hlboko a s ním pravdepodobne aj celý kryptotrh. Už len stačí dúfať, že HODLeri majú dostatočne pevné nervy a nezačnú v panike všetko predávať. Teoreticky, ak by sa to stalo, možno by sme boli svedkami prasknutia bubliny.
-
Old Dirty Bastard
Guru
obchodnici ktori? myslim, ze malokto z obchodnikov, kt. akceptuju platby v BTC nechavaju vacsinu tychto obnosov priamo v BTC.. podla mna to vsetko bud automaticky alebo v priebehu kratkej doby konvertuju na cash/fiat. predsa treba stale platit ucty.. material/najom/platy.
len nech 1/5 ich trzieb pochadza z BTC (nemam sajnu aky je priemer, ako casto to ludia vyuzivaju), keby to nechavali v BTC, tak to je ako keby konstatne poskytovali 20% zlavu na cely svoj sortiment.. neunosne. mozno jedine pre nejakych velkopodnikatelov, kt. to beru ako experiment.
//autoeditácia príspevku (28 Nov 2017, 19:36)
myslim, ze paradny pad vsetkych kryptomien nastane, ked padne bitconnect scam alebo tether.
len nech 1/5 ich trzieb pochadza z BTC (nemam sajnu aky je priemer, ako casto to ludia vyuzivaju), keby to nechavali v BTC, tak to je ako keby konstatne poskytovali 20% zlavu na cely svoj sortiment.. neunosne. mozno jedine pre nejakych velkopodnikatelov, kt. to beru ako experiment.
//autoeditácia príspevku (28 Nov 2017, 19:36)
myslim, ze paradny pad vsetkych kryptomien nastane, ked padne bitconnect scam alebo tether.
povedal by som, ze nastava korekcia, z 11,5k pada momentalne k 10,5k
-
Old Dirty Bastard
Guru
som zvedavy na akej sume sa zobudim rano
vtipne je, ze cash je asi jedina v top 10, kt. narasta.. clovek by to aj zamenil za ETH a BCH, ale..kto vie co bude v blizkej dobe, este to moze byt velmi zaujimave. financnici s bitcoinom zacnu obchodovat v decembri, moze mat zaujimavy vplyv na cenu. takisto nasdaq planuje spustit podporu v Q1 2018.
kazdopadne nafuknut sa to da len do urcitej velkosti. ja si myslim, ze 25k je este realnych. potom sa to oplati zamenit za altcoiny, kt. este maju potencial niekam rast. (ak nas dovtedy nepredbehne samotne ETH alebo BCH, co je dost realne, pretoze bitcoin sa odmieta inovovat, segwit je shit a lightning network vaporware).
ja si stale myslim, ze je fascinujuce, ze vobec bitcoin vo svojom aktualnom stave dosiahol 10k. snad za tym nebude nejaky nekaly podvod ako pri mtgox (fiktivne nakupy za imaginarne peniaze), tentokrat tzv. tether. vzdy ked BTC padne, "vytlacia" desiatky milionov novych minci (USDT) a zacne sa obchodovat..
btw john mcafee zvysil predikciu z 500k za 1BTC v 2020 na rovny milion, lolec.
kazdopadne nafuknut sa to da len do urcitej velkosti. ja si myslim, ze 25k je este realnych. potom sa to oplati zamenit za altcoiny, kt. este maju potencial niekam rast. (ak nas dovtedy nepredbehne samotne ETH alebo BCH, co je dost realne, pretoze bitcoin sa odmieta inovovat, segwit je shit a lightning network vaporware).
ja si stale myslim, ze je fascinujuce, ze vobec bitcoin vo svojom aktualnom stave dosiahol 10k. snad za tym nebude nejaky nekaly podvod ako pri mtgox (fiktivne nakupy za imaginarne peniaze), tentokrat tzv. tether. vzdy ked BTC padne, "vytlacia" desiatky milionov novych minci (USDT) a zacne sa obchodovat..
btw john mcafee zvysil predikciu z 500k za 1BTC v 2020 na rovny milion, lolec.
ether aktualne rastie tiez.
ja som nakupil iotu dnes. sice som spravil chybu, lebo som chcel kupit uz v piatok, vykaslal som sa na to a cez vikend to rastlo ako dive, ale nejak verim ze ten projekt ma potencial, je to uplne ina technologia, prave ohlasili spolupracu s microsoftom a zatial nie su poriadne na ziadnych burzach, tak sice mozno teraz to padne trochu ale casom zase porastie.
pokial zajtra padne bitcoin nejak slusnejsie tak tiez este nieco dam do neho. myslim ze este ma pred sebou nejaku cestu do kopca.
ja som nakupil iotu dnes. sice som spravil chybu, lebo som chcel kupit uz v piatok, vykaslal som sa na to a cez vikend to rastlo ako dive, ale nejak verim ze ten projekt ma potencial, je to uplne ina technologia, prave ohlasili spolupracu s microsoftom a zatial nie su poriadne na ziadnych burzach, tak sice mozno teraz to padne trochu ale casom zase porastie.
pokial zajtra padne bitcoin nejak slusnejsie tak tiez este nieco dam do neho. myslim ze este ma pred sebou nejaku cestu do kopca.
dpč a toto je čo? Black Friday na kryptomeny?! Si nachvilu odskočím na wcko a zrazu je všetko dole a btc spadnutý na 8000$ ... škoda, že som mal zrovna všetky prachy investované... toto by bol epic nákup!
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2017, 20:59)
a iba DASH v zelených číslach? no je toto možné?!
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2017, 20:59)
a iba DASH v zelených číslach? no je toto možné?!
-
Old Dirty Bastard
Guru
teraz sa oplati nakupit ETH, stellar lumens a drzat chvilu
lumens bol dnes na 0.1, aktualne 0.06X
taktiez suhlasim, ze IOTA ma velky potencial a oplati sa do toho investovat.
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2017, 22:05)
btw bitcoin diamond (ked uz toto nie je ocividny scam, tak nic) sa drzi okolo 50USD. ratio k BTC je 10:1, cize za kazdy BTC cca 500USD. niekto, kto by mal gule vyskusat to predat?
mam overene od par ludu, ze na binance to v pohode predali. pri deposite BTC obdrzite automaticky BCD.
taktiez suhlasim, ze IOTA ma velky potencial a oplati sa do toho investovat.
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2017, 22:05)
btw bitcoin diamond (ked uz toto nie je ocividny scam, tak nic) sa drzi okolo 50USD. ratio k BTC je 10:1, cize za kazdy BTC cca 500USD. niekto, kto by mal gule vyskusat to predat?
teraz by sa hodili nejaké instantné prevody peňazí na burzu... sepa platba mi asi do zajtra nepríde a bohvieako bude na tom burza o pár hodín, nieto ešte o dva dni, hm
-
Old Dirty Bastard
Guru
neda sa na coinbase nahodou nakupovat kreditkou? a pokial viem, posobia globalne, nie len v US.
takisto bitpanda z rakuska.
to bola inak nefalsovana flash crash. uz to naspat stupa, aj vacsina alts.
takisto bitpanda z rakuska.
to bola inak nefalsovana flash crash. uz to naspat stupa, aj vacsina alts.
-
yoggy
konecne som sa rozhodol ze zainvestujem par stovak a mne to na coinbase neberie kartu od Tatry a kedze momentalne nemam VUB karty s 3d secure, tak neporiesim asi nic do rana cca 8:00 
da sá... ale nie som tam verifikovaný a momentálne je coinbase down. Cez coinmate.io je to rychle a lacne, prevod je cez fio banku prakticky okamžite, ale problém je, že tam majú nejakú retardovanú verifikáciu cez webku... možno skúsim easycoin.sk, no kurz btc/eur + poplatok za platbu kartou u nich nič moc, ale ako núdzovka by to možno postačilo
-
Old Dirty Bastard
Guru
s tou verifikaciou cez webku som sa uz stretol, da sa to.. hlavne pozitivum je, ze konto je tak verifikovane do par minut
-
yoggy
ja soms a verifikoval na bitpandu, mal som s typkom videohovor, vsetko ok, az ked si chcel overit ID, tak povedal, ze cez slovenske ID sa neda
aj ked na stranke maju, ze by to malo ist a bohuzial pas nemam k dispozicii... ale nakupil som na cex.io za 100$, chcel by som dat aspon tisicku, ale nejak tomu cex neverim 
-
Old Dirty Bastard
Guru
staci sa pozriet kolko penazi sa tam denne vymeni a zistis, na com su
myslim, ze si s tisickou v pohode.
samozrejme po nakupe ich potom aj tak presunut do penazenky a neriesis.
https://coinmarketcap.com/exchanges/cex-io/
samozrejme po nakupe ich potom aj tak presunut do penazenky a neriesis.
https://coinmarketcap.com/exchanges/cex-io/
ja aktualne fungujem tak ze eura posielam/vyberam cez kraken, tam nakupim ripple a ten poslem na bittrex alebo bitfinex, podla toho co chcem kupit. ripple preto lebo je rychly a lacny.
najradsej by som sa kraken uplne vysral, take problemy su s nim furt, obchodovat na nom je uplne nerealne.
inak trochu mimo, ale doteraz som pouzival na sledovanie coinov blockfolio ale od minuleho tyzdna je nechutne pomaly, az nefunkcny a normalne mi spomaloval aj zbytok systemu. teraz som vymenil za aplikaciu Delta, celkom pekna, aj ked nejak sa mi obcas nezdaju tie grafy ich...
najradsej by som sa kraken uplne vysral, take problemy su s nim furt, obchodovat na nom je uplne nerealne.
inak trochu mimo, ale doteraz som pouzival na sledovanie coinov blockfolio ale od minuleho tyzdna je nechutne pomaly, az nefunkcny a normalne mi spomaloval aj zbytok systemu. teraz som vymenil za aplikaciu Delta, celkom pekna, aj ked nejak sa mi obcas nezdaju tie grafy ich...
jj, ten kraken je úplne tragický. Keď potrebujem zrušiť/zadať order tak častokrát sa mi to podarí aj na dvadsiaty pokus. Jediná výhoda je v tom, že môžem nakupovať/predávať za eurá, čo sa občas hodí... napr. teraz keď to celé spadlo. Ja sledujem vývoj na poloniexe lebo tá burza je dobrých 5-10 minút pred Krakenom a hlavne majú prehľadné grafy a napárované hlavné kryptomeny na usdt, takže nemusím nič prepočítavať... jedine tak kurz usd/eur. Ale asi sa aj ja presuniem niekam inam cez ripple... zrejme na binance.
//autoeditácia príspevku (30 Nov 2017, 15:27)
inak nevie niekto aké sú aktuálne transaction fees na Litecoine?
//autoeditácia príspevku (30 Nov 2017, 15:27)
inak nevie niekto aké sú aktuálne transaction fees na Litecoine?