Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nj, ak niekto ide investovať do krypta s tým, že o tom absolútne nič nevie, tak potom to pravdepodobne dopadne veľmi zle.

Pripomína mi to týpka na Reddite, ktorý kúpil Dogecoin za jeho celoživotné úspory a úspory jeho manželky a cost basis mal cca. $0,4. Potom Dogecoin klesol na $0,2 a on to predal, pretože panikáril a chcel sa toho zbaviť, pokým to ešte má nejakú hodnotu. Netreba spomínať to, že keby to ešte aspoň mesiac podržal, tak na tom zarobí 25%.

Ponaučenie je investovať len do toho, do čoho sa fakt vyznám, takže prepad ceny môj pohľad nezmení a ešte dôležitejší bod - investovať len to, o čo som ochotný prísť a nie celoživotné úspory vyYOLOvať do Dogecoinu...

Aj keď zachytili ste prípad milionárskeho Dogefathera? :D Tento týpek si ale aspoň spravil poriadny výskum, takže fluktuácie ceny Dogecoinu ho nerozhadzujú a chce to držať dlhodobo...

Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

M142 - presne ako pises - a to aj tym mojim prispevkom myslim - ze tu momentalnu situaciu treba vyuzit. Ved uz ked si v krypte dajme tomu len rok cca - tak musis mat teraz realne desat-tisicove zisky (pripadne viac) - ak nemas - tak potom fakt robis nieco velmi zle.

A tam uz potom litrik sem a tam rozhodit - neni podla mna taky problem ... Ale samozrejme - na konci dna - je to na kazdom jednotlivo, aku strategiu si zvoli .)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja sa do crypto tiež ho*no rozumiem z hľadiska tradovania, Doge som kúpil pred pár mesiacmi za asi stovku, takže super, ale to bol len výstrel do tmy a stovka, ktorú by som neľutoval.

Tiež som zachytil hype okolo SHIB, preto som kúpil nejak 1,5M za asi 30 €, viac sa do toho dať bojím lebo je to fakt odkázané na to, ktorý tech. influencer okolo toho spraví aký hype, a aké meme vznikne na reddite a pod.). Reálne sú ľudia, čo čakajú že to bude mať hodnotu ako dnes DOGE a teda 31 tisíc násobok. Keď sa ale pozriem koľko coinov cirkuluje tak aj ten 10 násobok bude celkom úspech. :D

Okrem toho mám nejaké stabilné coiny, tiež nakúpené ale len v priebehu posledných niekoľko mesiacov a tiež len rádovo v desiatkách eur. Na to, aby som do toho dal viac mám ešte veľmi málo naštudované, odkladám to ale už dlhší čas a zatiaľ som len vždy ľutoval. :D
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Krásne sa nám začervenalo :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

A nie len coiny...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Vsetko brutalne spadlo. Viem, bublina splasla, ale co sa stalo? Niekto redditol/tweetol co nemal? :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Akciovy trh ovlyvnila narastajuca inflacia v USA (pravdepodobne kvoli uzasnemu Bidenovmu stymulu) a brutalny nedostatok surovin vo svete.
Podla mna to ovplyvnilo aj coiny ale tie aj trocha Muskovym vyjadrenim ze Bitcoin je neekologicky skrz vysoku spotrebu ele.pri tazbe.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Vsak je to pravda.
To by mal BTC klesat a ostatne stupat, ale snivajte s nami... BTC je najhorsi, ale najpopularnejsi, pretoze u vacsiny ludi kryptomeny == bitcoin.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mne padlo crypto portfolio o 30 %, meh, uz cez 3 roky som len pasiv, takze mi je to jedno, stale som daleko v pluse
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Hey guys, insider here. For those of you that are not busy mumu/bobo larping, and paying attention, there will be another announcement from China soon. Picture is semi related. Can't tell you guys what firm I work for, but it's MASSIVE and it's working with the PRC. The purpose of today's press release alongside all the FUD posting is to get BTC as low as it can get before 7am UCT.

First, there will be a coordinated sell-off to drop the prices below a certain threshold and liquidate one certain stakeholder (can't outright say who he is but he bought a lot at the dip that he was partly responsible for).

Once liquidated, the plan is then to buy up all the reserves and essentially leave him bankrupted.

If you guys want to get rich, grab some coffee and watch for the big dip. Once it happens, things are going to get green really fast (we project 70k).

That's all.
http://boards.4channel.org/biz/thread/3 ... u-that-are

18.5. písal

Autoeditácia príspevku po 2 dni 2 hod 58 min 52 sek:

Končí krypto? :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Krypto nekonci, skoncia len tie co nezahodia PoW a budu stale trvat na zbytocnom energetickom plytvani. Ma to uplnu logiku, dnes ked svet robit vsetko mozne aby co najviac znizil uhlikovu stopu tak predsa nebudes vyuzivat technologiu ktora nou totalne mrha, hlavne ked tu mas konkurencne technologia ktore dokazu uplne to iste akurat ekologickejsie...

Som zvedavy ako to zamava tym nasim digitalnym zlatom ci ozaj argument "bitcoin tu bol prvy" vyhra nad ekologickymi nasledkami
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

taká možno trápna otázka - ak si prevediem € z Coinbase na môj Paypal účet, má o tom štát nejaký záznam? :roll: prípadne o mojom zostatku na paypale? :roll:
teda nie že by som sa vyhýbal plateniu daní, len ma zaujíma taká alternatíva... :D že z Paypalu semtam zaplatiť niečo na Aliexpres, alebo v tuzemských eshopoch... :psssst:
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Asi aj záleží od toho aké crypto vlastníš. Nie som si istý.

Napadla ma taká alternatíva prehodiť všetko do btc a vybrať cez btc bankomat.
dasti555
Professional
Professional

Štát nemyslím, že má údaje o tom koľko máš na PayPali či koľko máš na zmenárni.

Ale ak by ťa chceli preveriť tak ťa zmenáreň a asi aj PayPal kľudne vedia odhaliť ak o to štát požiada.

Podľa toho ako to je tu nastavené tak je jedno či to krypto premeníš na cukríky priamo na burze alebo vytiahneš €. Vidím to tak, že to nastavili takto aby zastrašili ľudí a tí ktorí chcú byť safe tak sa jednoducho priznajú.

Záleží koľko vyberáš. Ak si trochu prilepšíš a radikálne sa nezmení tvoj životný štýl tak zjavne nebudeš moc nápadný a ak si to necháš na paypali / btc bankomat tak asi pohoda.

Ale ak by si zrazu to aj nejak obišiel ... poslal kamarátovi do portugalska a on ti poslal peniaze i keď poštou tak nejak sa ten tvoj majetok zvýšil a teda koniec koncov sa k tomu dostane.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Keď už raz máš nakúpený Bitcoin na centralizovanej burze s KYC ako Coinbase, tak by ťa štát mohol vystopovať a je jedno, či si to prepošleš na vlastný HW ledger, na PayPal alebo Ovuvuevuevuemu do Ugandy na účet. Proste už máš spárované svoje osobné údaje s Coinbase, kde si ten Bitcoin nakúpil a si vystopovateľný. Otázka je, či by sa chcelo finančnému úradu robiť takéto vyšetrovanie malých rýb? Podľa mňa pravdepodobne nie.

Ak chceš byť úplne nevystopovateľný, musíš už od začiatku na nákup použiť decentralizovanú burzu bez KYC ako Uniswap alebo PancakeSwap, kde nemáš svoje osobné údaje spárované s účtom.
dasti555
Professional
Professional

Alebo Bisq kde vieš nakúpiť BTC anonymne a potom to už len riešiť len cez DEX.
Len ako uzavrieť tento kruh ak si to už raz nakúpil na KYC :D
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

tak teoreticky keby si to pošleš na wallet bez KYC a z tej peňaženky vytiahol cez bankomaty alebo zamenil za stable coiny a niekto by to náhodou riešil, tak môžeš povedať že si odoslal peniaze na zlú adresu peňaženky/ podvodníkový typu pošli 1 ethereum a ja ti odošlem spätne 2 / hackerovi...
alebo kamarátovi do Portugalska ktorý ti potom dá hotovosť tak pokiaľ nie si človek zarábajúci 400 eur a potom by si si kúpil čisto nové BMW, tak by to nikoho nezaujímalo.
dasti555
Professional
Professional

No ale čo v prípade že si tak dobrý, že sa ti pošťastí a udeje sa verzia 2?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak potom už len tvrdiť, že ti ten účet hackli, ukradli tie coiny a zapierať, zapierať, zapierať... :)
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Anonymne top riešenie je kúpiť si extra nový ledger, kde si nakúpiš cez bitcoinmat (cryptodiggers), hodluješ a potom znova cez automat vyberieš. Z tej peňaženky nikam neposielať, nič neplatiť, ani nepreposielať z coinbase aby sa to nedalo vytrackovať.. a potom znova bez KYC vytiahnúť v automate.. :)
Na ledgeri vieš aj swapovať myslím. Prípadne rovno naň ťažiť.

V cryptodiggers atm sa dá 999e 6x za hodinu vložiť a vytiahnúť bez KYC. Denne 10k.
Napísať odpoveď