Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa gogo956 »

ludia vidia iba to ze sa da na kryptomenach vela zarobit ale zabudaju ze uplne rovnako sa da na nich prerobit, naviac kryptomeny nemaju same o sebe ziadnu hodnotu, su to iba digitalne kody. A samozrejme ze je kopec "tvorcov trhu" ktory s danym trhom manipuluju pretoze obhospdaruju obrovske finacne hodnoty a mozu si robit co chcu, bezny clovek nema sancu vediet ako sa bude trh vyvijat.
medrolist
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa medrolist »

Nj vždy budú bohatí bohatnúť a chudobní chudobnúť
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

bohatnut bude ten kto vie ako na to.

ale od zaciatku roka je s kryptomenami velky boom a teraz nakupuje kazdy, aj ten co ani len netusi co to kryptomena je. ti co mali nakupene uz rok dozadu teraz zacinaju predavat s 3-4 nasobnym ziskom, prave preto lebo kazdy ferko ide hura nakupovat.

treba pockat, cena sa zase ustali a potom pojde hore. ale to moze trvat par mesiacov, kazdy kto ocakava ze z neho bude cez noc milionar ma smolu.
medrolist
Light Expert
Light Expert

Njn, inak nieje nejaká možnosť kde kúpiť BTC alebo nejakú inú schopnejšiu menu s paypalom? Našiel som len nejaké stránky ako keby bazár ale asi to je podvod.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Sú to už staré informácie, ale možno to niekomu pomôže, ak sa bojí posielať peniaze na burzu.
Bitcoin sa dá kúpiť aj v Bratislave v bitcoinových automatoch za hotovosť. Sú minimálne dva.

Bitcoin ATM v bratislavskom OC Danubia:
https://www.facebook.com/bitcoinpit/pos ... 9168309820

Bitcoin ATM v bratislavskom eshope Alza.sk v ich novej centrále pri autobusovej stanici Mlynské Nivy za Twin City Tower:
https://www.etrend.sk/firmy/alza-umoznu ... tcoin.html

Tu je slovenský videonávod ako kúpiť bitcoiny z automatu :)

Tu to skúša nejaký Nemec niekde v BA:
medrolist
Light Expert
Light Expert

Nie na burzu sa nebojím posielať hlavne na kraken a pod nie, len som chcel vedieť či nieje možnosť kúpiť BTC,LTC alebo niečo štandardné cez paypal niekde normálne.
Zaujímavé tie bankomaty.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

mna by zaujimali tie ceny v tych bankomatoch. predpokladam ze bankomat sleduje aktualnu cenu na nejakej stranke a k nej si prihadzuje nejake to percento.

osobne by som radsej nakupil normalne na burze kde dostanes urcite lepsiu cenu. bankomat je dobry akurat tak ked chces bitcoiny anonymne.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

BTC uz len z principu cez paypal nekupis, kvoli refundom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

kupoval som viackrat v pasazi tam odkial je to druhe video, ale iba male sumy do 50€ na jeden raz.Je to rychle a podstatne anonymnejsie ako kupovat na burze, ale zase vecsina ludi tento benefit nepotrebuje.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak čo hovoríte na ten Bitcoin?
https://bitcoinmagazine.com/articles/co ... -keep-eye/
Údajne sa to môže rozdeliť na 4 alebo až 5 rôznych bitcoinov ...

Ak pôjde dole Bitcoin, tak stiahne zo sebou všetky meny a celé to skolabuje. Ťažko povedať na akú dlhú dobu.
Už teraz vidieť známky paniky a ľudia začínajú predávať.

Ale ak sa to podarí, tak to môže spôsobiť neskutočný boom, teda aspoň na pár týždňov ...
Radia tam neobchodovať s bitcoinmi a držať ich doma, ale ruku na srdce, kto má doma stiahnutú 200gb peňaženku bitcoin core?
A sú tam aj nejaké termíny dokedy sa treba rozhodnúť. Takže neviem či pomôže vyčkávať a nesynchronizovať peňaženku alebo či to skôr neuškodí.
https://bitcoinmagazine.com/articles/bi ... -148-uasf/
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

tak co, mal niekto "weak hands", kto predal? :D
ja len lutujem, ze som zopar predal na 1600€, ked to slo hore zavratne.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja so čakal, že to pôjde ešte nižšie ako tých 1600€, hovoril som si, že mám čas na nákup - teraz viem, že to bol omyl, ale po boji je každý generál. Keď vidím ako to stúplo, tak mi je do plaču, že aký som blbý, že som to nekúpil.

Ale banky a veľké korporácie viacej favorizujú Ethereum a samozrejme ho aj pretláčajú. Tvrdia, že Ethereum nakoniec zvíťazí nad Bitcoin-om. Takže asi bude najlepšie rozdeliť peniaze medzi tieto dve meny a čakať kto zvíťazí ... Amazon.com začal prijímať platby v Litecoin-och a Apple v AppStore v Dasch. A ešte som vygooglil, že existuje virtuálna mena platforma Lisk pre JAVA aplikácie, je to vlastne také javovské Ethereum, ale zatiaľ veľmi lacné 2 USD/kus. https://coinmarketcap.com/currencies/lisk/

Legenda v kyber-bezpečnosti a zakladateľ antivírusovej spoločnosti John McAfee, povedal, že si zje svoj penis v televíznom prenose ak Bitcoin do 3 rokov nestúpne na 500 000 dolárov :)
http://www.marketwatch.com/story/cybers ... 2017-07-18
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ono to bolo aj teraz na 1600€? tak to uz hej.. ja som predaval nejaky ten mesiac dva dozadu, ked to zacalo stupat z 1000€. padla viac, nez som cakal teda. este budu zaujimave vykyvy behom augusta a az do novembra. no snad viac smerom hore, ako dole :D
ja tiez lutujem, ze som ethereum nekupil. bola dobra cena pod 200USD. ochvilu to zase bude nad 400. ked ono sa to tak komplikovane kupuje, ak zmienam za BTC a chcu strasne poplatky, vysral som sa na nich :D

//btw na krakene mi po vyse mesiaci odpisali, ze mi nemozu uznat tier 3 verifikaciu, pretoze mi na preukaze nevidno uplne vsetky rohy/je odseknuty. na supporte to kontroluje vsetkych asi jeden clovek :roll:
iLoveCurry
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa iLoveCurry »

chcem sa spýtať jednu vec, defaultne sú kryptomeny prepočítavané na dolár a cez kurz EUR/USD na eurá alebo rovno na eurá ? lebo napríklad Old Dirty Bastard v príspevku dosť pletie eurá a doláre dokopy tak sa strácam trochu :D a ešte jedna vec, keď chcem nakúpiť napríklad BTC, lepšie ich kúpiť na burze alebo automaty alebo nejaká tretia voľba ?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

zalezi podla toho na akej si burze. na americkej nakupujes v dolaroch, na europskych v eurach, na japonskej v jenoch :)
najlepsie kurzy mas na burzach. pri automatoch si priplacas.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Old Dirty Bastard napísal://btw na krakene mi po vyse mesiaci odpisali, ze mi nemozu uznat tier 3 verifikaciu, pretoze mi na preukaze nevidno uplne vsetky rohy/je odseknuty. na supporte to kontroluje vsetkych asi jeden clovek :roll:
Ja som na Krakene čakal 6 týždňov, kým mi zverifikovali Tier 2 ... Potom som im hneď v ten deň poslal, žiadosť na Tier 3 a to mi zverifikovali za menej ako 24 hodín. Neveril som vlastným očiam.

Treba si dopredu naštudovať, ktorá burza aké podmienky vyžaduje. Väčšinou keď sa pošlú snímky s týmito špecifikáciami, tak to zverifikujú bez problémov:
- Rozlíšenie od 2000 do 3000 pixelov
- DPI musí byť všade 300 (nie viac alebo menej) (ak je potrebné, tak sa to dá upraviť v XnView)
- Formát JPG
- Veľkosť od 1 MB do 3 MB
Overenie účtu:
Bitstamp.net do 24 hodín
Bitbay.net do 24 hodín (bez overenia ak ročný obrat nepekročí 15000 euro, obchoduje sa v poľských zlotých)
Litebit.eu do 24 hodín (trochu zvláštny spôsob nakupovania za pevné ceny - ber alebo nechaj tak ..., nie je to klasická burza)

Bittrex.com do 24 hodín (ale to nie je burza iba výmena)
Kraken.com - 6 týždňov ...

Nakoľko nemám žiadnu papierovú faktúru, všetko mi posielajú elektronicky v PDF - výpis z účtu, internet, výplatná páska, tak som použil takú fintu, že som tú elektronickú faktúru za internet vytlačil vo vysokom rozlíšení, potom som ju zložil akože bola v obálke, aby bolo vidieť, že bola preložená. A potom som ju oskenoval takú preloženú v 300 DPI
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ja som posielal DPI 600 a v pohode :) takze si skor myslim, ze je to o tom, aby to bolo ostre, rozumne velke a citatelne, nic viac. na obcianke mi nebolo vidno fakt len okraj, kde aj tak nie su ziadne udaje a neuznali to. na to maju asi nariadeny nejaky postup, tak sa s nmi hadat nebudem. poslal som nanovo sken a verifikovali mi ucet do 30min, tak ma to celkom potesilo, ze nemusim cakat dalsi mesiac.

btw taktiez mi nechodi nic papierove, tak ako potvrdenie adresy som pouzil len pdf subor s vypisom uctu, kt. mi posiela banka mailom. ulozil som to ako jpg obrazok, nijako neupravoval a uznali v pohode.

//ak ma niekto skusenosti s vyberom penazi z krakenu na ucet v TB, ci to funguje, dajte vediet.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak bitcoin sa nam rozdelil a zatial to vyzera velmi pekne. bitcoin cash uz je tesne pod 600 eurami.

mam teraz velku dilemu ci je to len pociatocny boom a zachvilu to padne na nejaku nizsiu, realnu hodnotu, alebo to bude dalej rast. jednoducho, predat teraz alebo drzat?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ja si myslim, ze bitcoin cash (mozno nie najstastnejsi nazov) ma potencial. lenze tazko tam nasmerovat trh. mozno to potrva velmi dlho, kym sa to rozhybe.. vacsina ludi bezhlavo pocuva core, stahuju defaultnych klientov a nerobia prieskum.. cize vacsina ludi zostane verna core btc. teraz bude urcite cash klesat a klesat. ludia ho vo velkom predavaju a kupuju BTC. ale nevidel by som to uplne nerealne, ze raz bude mat podobne hodnoty ako BTC donedavna.. tj 1000ka a pod. a naidealnejsie by bolo, keby dosiahol priamo konkurencne, az vyssie :)
osobne im fandim viac ako core btc a ich demencii riesit scaling off-chain a spoliehat sa na nejake 3rd party spolocnosti, kt. sa mi postaraju o spracovanie transakcii, osrat.. prave kvoli takymto praktikam btc vznikol.. a oni to stihli behom 7 rokov dosrat aj sem.

taktiez pre menej skusenych. nezabudnut, ze ak ste do prveho augusta mali na penazenke nejake btc, tak ste automaticky ziskali aj bitcoin cash v rovnakom pocte..nezahadzujte preto privatne kluce/seedy/whatever!
uchovajte si ich a osobne by som aktualne ani neriesil predaj btc cash. pokial viem, tak este nejaka oficialna penazenka ani neexistuje, iba rozne fan made produkty, kt. su casto aj "scam made" produkty. a ked vam niekto ukradne privatny kluc cez bitcoin cash klienta, tak pridete samozrejme automaticky aj o mince na core bitcoin blockchain. cize ak chcete predavat btc cash cim skor, prv by som si presunul core bitcoiny na nove adresy..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som uz predal, vychytil som spravny moment a predal som vsetok BCC po 590 eur. odvtedy to len pada a pada. a to este vacsina BCC trci v ponozkach, lebo vacsina burz neumoznuje vklady.

osobne mu moc neverim, BTC je tu dlho, ma obrovsku pouzivatelsku bazu a neverim tomu ze BCC ho predbehne len na zaklade par vylepseni. ak uz nieco zosadi bitcoin z tronu, tak to bude mena ktora ma vacsi potencial, vacsie vyhody alebo proste nieco cim bude unikatna.

popravde ani bitcoinu moc nechapem, jedine co ho drzi nazive podla mna je ze bol prvy a ze je uz zabehnuty, su tu ovela lepsie meny, ktore maju potencial.
Napísať odpoveď