Bluetooth blue soleil - fotky
Bluetooth blue soleil - fotky
Ahojte, nie som žiaden počítačový expert, tak prosím o radu. Mám k počítaču dokúpený bluetooth blue soleil (taký lacnejší), bol bez slovenského návodu na použitie, tak som sa s ním bola nútená naučiť pracovať systémom pokus-omyl, kým som na to prišla. Hudbu si už viem sťahovať oboma smermi (mobil-počítač a naopak) aj obrázky z počítača viem dostať do mobilu, ale čo mi nejde, je posielanie fotiek z telefónu do počítača. Dám si konkrétnu fotku odoslať prostr. bluetooth, nájde mi periférne zariadenie (počítač) a po odoslaní vypíše "odoslané". V programe blue soleil mi vypíše, že tel. bol pripojený k "obejct push service" a že fotka tá a tá bola prijatá a posledný bod je že tel. bol odpojený. Ak vojdem do toho "object push service", v mobile sa ma spýta, či si môžme vymeniť objekt a po stlačení "áno" mi v mobile vypíše "žiadne číslo" a v blue soleil, že "business card bola úspešne zaslaná". A to je čo??? Dúfam, že som to popísala aspoň trochu zrozumiteľne a kto vie, nech poradí, ako poslať fotky z telefónu do počítača. Ďakujem.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
zapneš bluesoliel, pri hodinách ti napíše že bol spustení a zobrazí ti modrú ikonu (znak bluetooth-u). Dáš na túto ikonu pravý klik a zobraziť (display). Vybehne ti okno. Klikni na ten orandžový kruh v strede a nájde ti mobil (ak má zapnuté bt). Potom dvojklik na tvoj nájdený mobil a hore sa ti vysvietia služby ktoré podporuje. V tomto stave by si mala vidieť to čo je na prvom obrázku
klikneme hore na 5. ikonu zľava (file transfer service). Sú to tie dva hárky. Vybehne ti okno ktoré je na druhom obrázku (možno bude pýtať heslo, závisí to od nastavenia bluesoleilu. Ak ti to vybehne, naťukaj tam napríklad 0000 a daj OK. Potom rovnaké číslo zadaj na mobile)
Teraz vidíš obsah svojho mobilu. Tu sa to môže líšiť od typu mobilu, jednoducho si buď na karte alebo v mobile nájdi ten svoj obrázok a klasicky ho pretiahni kde chceš. (obr. 3). Po adresároch sa pohybuješ klasicky dvojklikom. Takto isto môžeš prenášať z/do mobilu aj iné veci (hudbu, video, obrázky, iné súbory...)
klikneme hore na 5. ikonu zľava (file transfer service). Sú to tie dva hárky. Vybehne ti okno ktoré je na druhom obrázku (možno bude pýtať heslo, závisí to od nastavenia bluesoleilu. Ak ti to vybehne, naťukaj tam napríklad 0000 a daj OK. Potom rovnaké číslo zadaj na mobile)
Teraz vidíš obsah svojho mobilu. Tu sa to môže líšiť od typu mobilu, jednoducho si buď na karte alebo v mobile nájdi ten svoj obrázok a klasicky ho pretiahni kde chceš. (obr. 3). Po adresároch sa pohybuješ klasicky dvojklikom. Takto isto môžeš prenášať z/do mobilu aj iné veci (hudbu, video, obrázky, iné súbory...)
ďakujem, krásne si mi to do detailov opísal. V podstate toto všetko poznám, dostanem sa aj k obsahu svojho mobilu, problém ale je, že mi ukáže maximálne tak hudbu, sekcia obrázky, fotografie, videá je však prázdna
Mám telefón Samsung E250, skúsila som to včera ešte s iným mobilom a tam to šlo. Takže tak kompikovane, že najprv som cez BT pretiahla foto z jedného mobilu do druhého a z neho do PC, sa mi to podarilo. Viem, že by to malo ísť aj priamo z môjho, ale v čom je problém, netuším. Ešte raz vďaka za ochotu.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
tak to je veľmi zaujímavé.. nechápem prečo tam videá nevidíš. Trápny samsung 
možno len nejak defaultne označuje videá ako skryté súbory, to by všetko vysvetlovalo lebo neviem či ten prehliadaš bluesoleilu zobrazuje aj skryté súbory. Ale neviem prečo by to robil. No nič, iné riešenie ako tento komplikovaný sprostredkovaný prenos prostredníctvom druhého mobilu ti asi teda neporadím
možno len nejak defaultne označuje videá ako skryté súbory, to by všetko vysvetlovalo lebo neviem či ten prehliadaš bluesoleilu zobrazuje aj skryté súbory. Ale neviem prečo by to robil. No nič, iné riešenie ako tento komplikovaný sprostredkovaný prenos prostredníctvom druhého mobilu ti asi teda neporadím