Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
vladenko007
VIP
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
No tak ti poviem že ak u vás trvá omša 35min. tak váš farár šídí. Pozri ak môže trvať v Dome svätej Alžbety hodinu. Bol som v kostole veľakrát a poviem ti že plnohodnotnú omšu za 35 minút farárko nestihne. Potom je to jednoznačné že farár organizuje tieto omše takým štýlom aby čo najskôr vybral peniaze a zabalil to.
Televízne omše trvajú viac ako hodinu. To že si bol ty u vás len 35 minút neznamená alebo nemusí znamenať že všade inde je to zle a u vás v poriadku.
obrázok dole : čo myslíš prečo sú omše od seba hodinu a pól? Hodinu trvá omša a pol hodina je na príchod odchod vyvetranie a pod. Bol som na omši asi v 12-13 kostoloch od východného slovenska až po Bratislavu takže sa ma nesnaž presvedčiť že neviem koľko trvá omša.
Televízne omše trvajú viac ako hodinu. To že si bol ty u vás len 35 minút neznamená alebo nemusí znamenať že všade inde je to zle a u vás v poriadku.
obrázok dole : čo myslíš prečo sú omše od seba hodinu a pól? Hodinu trvá omša a pol hodina je na príchod odchod vyvetranie a pod. Bol som na omši asi v 12-13 kostoloch od východného slovenska až po Bratislavu takže sa ma nesnaž presvedčiť že neviem koľko trvá omša.
"Ateizmus sa dá považovať ako viera v to že žiaden Boh neexistuje. Taktiež sa to dá označiť ako viera len vo fyzické a hmatateľné veci."
Nedá, lebo to tak proste nie je - už si prestaň vymýšľať vlasnté definície a bludy, len aby si si obhájil svoje somariny.
Nedá, lebo to tak proste nie je - už si prestaň vymýšľať vlasnté definície a bludy, len aby si si obhájil svoje somariny.
sorry, ale robis zo seba blbca... omsa moze trvat kludne aj 20 min. aj viacero hodin... Cez tyzden omse trvaju bezne okolo 30-40 minut... Tak sa nehraj na mudrehovladenko007 napísal:No tak ti poviem že ak u vás trvá omša 35min. tak váš farár šídí. Pozri ak môže trvať v Dome svätej Alžbety hodinu. Bol som v kostole veľakrát a poviem ti že plnohodnotnú omšu za 35 minút farárko nestihne. Potom je to jednoznačné že farár organizuje tieto omše takým štýlom aby čo najskôr vybral peniaze a zabalil to.
-
Jozef Koval
Medium Star
Netvrdím že ani u nás netrvá niekedy omša hodinu ale cez obyčajné dni je to cca tak ako som napísal. Tu je náš rozpis. Cirkev nikde nestanovila pravidlá koľko presne má trvať omša tak fakt nemúdruj a priznaj si že sa v tomto mýliš.vladenko007 napísal:No tak ti poviem že ak u vás trvá omša 35min. tak váš farár šídí. Pozri ak môže trvať v Dome svätej Alžbety hodinu. Bol som v kostole veľakrát a poviem ti že plnohodnotnú omšu za 35 minút farárko nestihne. Potom je to jednoznačné že farár organizuje tieto omše takým štýlom aby čo najskôr vybral peniaze a zabalil to.
-
vladenko007
VIP
Ale ja hovorím o nedeľnej omši. Nie cez týždeň.
Zabudol som dodať že napriek všetkému považujem aj 5 minút strávených v kostole za stratený čas.
to je z kresťanského fóra.Nedelna svata omsa nie su preteky s casom. Pocas tyzdna je menej ciatni a spevov, preto je omsa kratsia. Nedela je vsak nieco ine. Robit z nedelnej svatej omse "nieco popri vareni polievky" je smutny obraz dnesnych krestanov.
Zabudol som dodať že napriek všetkému považujem aj 5 minút strávených v kostole za stratený čas.
-
Jozef Koval
Medium Star
Ale áno aj ateizmus je určitý druh viery veríte že Boh neexistuje a veríte že existuje len to čo sa dá fyzicky alebo hmatateľne dokázať.LuksKE napísal:"Ateizmus sa dá považovať ako viera v to že žiaden Boh neexistuje. Taktiež sa to dá označiť ako viera len vo fyzické a hmatateľné veci."
//autoeditácia príspevku (10 Nov 2014, 20:05)
Ja som nepovedal že to je vždy v nedeľu presne 45 min. je to tak zvyčajne cez obyčajné nedele od zazvonenia na začiatok po záverečné prežehnanie ale samozrejme môže omša trvať aj hodinu a pol cez sviatky ako Vianoce a Veľká noc aj dlhšie.vladenko007 napísal:Ale ja hovorím o nedeľnej omši. Nie cez týždeň.
to je z kresťanského fóra.
-
vladenko007
VIP
Ale nie. Ja neverím že boh neexistuje. Ja to beriem ako jasnú vec.Ako fakt pokiaľ ma niekto nepresvedčí o opaku. Neviem prečo stále dokola omieľaš o ateizme že to sekta a viera. Ja som prakticky od cca 10 rokoch neveriaci a slovo ateista poznám len niekoľko rokov. Aj toho Dawkinsa si tiež dosť prestrelil.
-
Jozef Koval
Medium Star
Na to ti fakt neviem presne odpovedať ako to bolo s Adamom a Evou ale napadlo ma že keďže je Boh Izraela tak Adam a Eva mohli byť prví z tohto rodu. http://cs.wikipedia.org/wiki/Rodokmeny_ ... Dch_postav vidíš?Noobsz DJ napísal:Nikto nepovedal, že nežili. Tu sa vyvrátilo (aj na akademickej pôde všetkými možnými výskumami), že neboli prvými ľuďmi na Zemi, ako sa píše v Biblií.
//autoeditácia príspevku (10 Nov 2014, 20:15)
Ale je to viera lebo si nemôžete byť istí že neexistuje a vy to dobre viete. A ten pocit neistoty je aj dôvod prečo sa doňho stále obúvate. Veď ani taký fanatický anti-teista ako Dawkins nepovedal že Boh určite neexistuje to je len ako to vy nám stále hovoríte vaše prianie a domnienka.vladenko007 napísal:Ale nie. Ja neverím že boh neexistuje. Ja to beriem ako jasnú vec.Ako fakt pokiaľ ma niekto nepresvedčí o opaku. Neviem prečo stále dokola omieľaš o ateizme že to sekta a viera. Ja som prakticky od cca 10 rokoch neveriaci a slovo ateista poznám len niekoľko rokov. Aj toho Dawkinsa si tiež dosť prestrelil.
nič z toho však stále nepotvrdzuje to, že boh človeka v nebi premení do tej najlepšej podoby akú na zemi mal. Toto si proste Koval len vymyslel, nič viac nič menej, rovnako ako si vymýšľa čo je ateizmus, a rovnako ako si vymýšľaš definície aj ty. Inak stále is mi neodpovedal na ten post, kde som ťa opravil s pojmami.strapaty napísal:duchovne telo moze vyzerat ako chces .. nebude to vobec podstatne ... a o anieloch si vies najst urcite nejaku literaturu... oslavene telo bude dokonale ... bez hriechu, cize nesmrtelne, nebude citit ziadnu bolest ziadne choroby...
A nerozmýšľal si nad tým, že ak boh skutočne neexistuje a po smrti nič nie je, že svoj život napĺňate klamstvom? Klamstvom žijete, klamstvo šírite? Teraz sa cítite šťastní, naplnení, so zmyslom atď a to všetko len preto lebo veríte v niečo čo môže no nemusí byť pravda. Rovnako ako vy často vravíte, nech sa pripravíme na posledný súd atď, tak ja by som veľmi chcel aby po smrti bola len chvíľka keď ešte mozog vníma, aby ste si uvedomili, "uups, nič tu nie je".strapaty napísal:...nerozmyslal si nad tym ze ho naplnil preto sa toho tak drzi... nenapadlo ta ze svoj zivot ziskal...
sa mi zdá, že už som to tu raz písal. Ala v prvom rade rodinou, priateľmi, zážitkami, prácou, koníčkami, postupným plnením si svojich snov, či cieľov, prípadne malých mílnikov, ktoré smeruj k veľkému cieľu, neposlednom rade aj materiálnymi vecami a vlastne všetkým čo mi prináša úsmev, radosť a chuť do života. Vôbec k tomu nepotrebujem boha aby môj život dával zmysel. Nie je o také ťažké, že?strapaty napísal:ale zaujimalo by ma cim ho ty naplnas ..... ?? cim mu davas pridanu hodnotu ???
Nie a nie a nieJozef Koval napísal:Ale áno aj ateizmus je určitý druh viery veríte že Boh neexistuje a veríte že existuje len to čo sa dá fyzicky alebo hmatateľne dokázať.
Čiže Jozífku, mýliš sa a nemáš pravdu, tak si nevymýšľaj aby ti to sedelo do tvojej argumentácie.
wiki - tu máš wiki a urob si poriadok v pojmoch, lebo v nich máš bordel ako strapaty.
-
Jozef Koval
Medium Star
Neboj sa to už som čítal ale dobre že je tam obrázok DawkinsaLuKsKE napísal: Nie a nie a nie. Ateizmus je presvedčenie, že boh neexistuje, to nie je viera v neexistenciu, a už dupľom nie viera v niečo hmatateľné, pretože ak sa dá niečo fyzicky a hmatateľne dokázať, tak som presvedčený, že to existuje.
Čiže Jozífku, mýliš sa a nemáš pravdu, tak si nevymýšľaj aby ti to sedelo do tvojej argumentácie.
wiki - tu máš wiki a urob si poriadok v pojmoch, lebo v nich máš bordel ako strapaty.
Dawkins nie je pápež, aby sa jeho slová museli brať ako neomylné. Ak aj ubral zo 100% istoty, tak len preto, aby nebol za dogmatika.
Inak ako je to teda? Žiadne lepšie dôkazy pre archu si už nenašiel?
Inak ako je to teda? Žiadne lepšie dôkazy pre archu si už nenašiel?
-
vladenko007
VIP
Teraz som sa dočítal že áno niekde sú omše aj kratšie čiže 35-45 minút. V tomto máš pravdu že niekde to tak môžu mať ale ako vravím ešte som kratšiu ako 55 minút nezažil a nevidel. A to som ich pár aj odminištroval čím sa ty možno ani pochváliť nemôžeš neviem. Napriek tomu že si myslím že omša je zbytočná strata času by si mal farár tiež uvedomiť že ak ho to nebaví prípadne nemá čo ľuďom povedať bez toho aby niečo čítal teda len z hlavy mal by to zabaliť. U nás kde chodí moja mama do kostola sa striedajú 3-4 farári z ktorých na dvoch je vidieť že ich to aj baví a vedia každú omšu aj 15 minú v kuse rozprávať.
Napriek zbytočnosti omše si myslím že keď ju už pre ľudí robiť tak nech to je precízne. Potom mám ozaj dôvod si myslieť že to robí len pre tie peniaze čím skôr vyzbierať čip čap rýchlo rýchlo milodary a hajde ďalšia várka ovečiek dnu.
A taktiež nehovorím a ľuďoch ktorý sa 20 minút pred omšou sedia a v kuse sa sa modlia nahlas spolu a každý deň. Nespomeniem si teraz ako sa to modlenie volá. Také niečo ty možno ani nepoznáš možno si to videl ale určite to nepraktizuješ.
Napriek zbytočnosti omše si myslím že keď ju už pre ľudí robiť tak nech to je precízne. Potom mám ozaj dôvod si myslieť že to robí len pre tie peniaze čím skôr vyzbierať čip čap rýchlo rýchlo milodary a hajde ďalšia várka ovečiek dnu.
A taktiež nehovorím a ľuďoch ktorý sa 20 minút pred omšou sedia a v kuse sa sa modlia nahlas spolu a každý deň. Nespomeniem si teraz ako sa to modlenie volá. Také niečo ty možno ani nepoznáš možno si to videl ale určite to nepraktizuješ.
-
Jozef Koval
Medium Star
Omša je strata času? Na to že si miništroval ti nejak uniká podstata omše. Podstata omše je v tom že sa stretneme s živím Kristom v eucharistii. A omše ti to po smrti tak uľahčia že nemáš ani predstavu.vladenko007 napísal:Teraz som sa dočítal že áno niekde sú omše aj kratšie čiže 35-45 minút. V tomto máš pravdu že niekde to tak môžu mať ale ako vravím ešte som kratšiu ako 55 minút nezažil a nevidel. A to som ich pár aj odminištroval čím sa ty možno ani pochváliť nemôžeš neviem. Napriek tomu že si myslím že omša je zbytočná strata času by si mal farár tiež uvedomiť že ak ho to nebaví prípadne nemá čo ľuďom povedať bez toho aby niečo čítal teda len z hlavy mal by to zabaliť. U nás kde chodí moja mama do kostola sa striedajú 3-4 farári z ktorých na dvoch je vidieť že ich to aj baví a vedia každú omšu aj 15 minú v kuse rozprávať.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ach jaj tie tvoje uzasne zdroje.Jozef Koval napísal:Neviem ako to bolo presne s Adamom a Evou tak ako to nevie ani veda. Čo sa týka archy http://www.aktuality.sk/clanok/244596/d ... skej-lodi/
http://www.b-a-n.sk/index.php/lokality/noemova-archa
http://www.sk.amazinghope.net/biblicke- ... vej-archy/
//autoeditácia príspevku (10 Nov 2014, 19:12)
Ok nechajme to už tak mal som vypité a všetci dobre vieme čo takí ľudia robia a hovoria.. Ok nepil si a nebral drogy klobúk dole ja pijem len veľmi príležitostne.
Skus radcej toto http://invivomagazin.sk/celosvetova-pot ... te_203.htm
Inac nechapem, preco sa do Dawknisa tolko navazas, robi dost zasluzne veci.
-
vladenko007
VIP
Mal som asi 8-10. Nikdy som sa s nikým nestretol ani necítil pocit nejakého boha alebo krista. Proste blud na ovečky. Proste mal som 10 keď som si uvedomil aha čo tu vlastne robím? A to som mal naokolo veriacu mamu a starú mamu. Ako som si začal uvedomovať že modlenie k ničomu nevedie a dokonca sa dejú veci okolo mňa logicky bez rozdielu či sa človek modlí alebo nie tak som to zabalil.
Tak hneď ti napíšem, čo je tam jasne vidieť. Budem to citovať.Jozef Koval napísal:Na to ti fakt neviem presne odpovedať ako to bolo s Adamom a Evou ale napadlo ma že keďže je Boh Izraela tak Adam a Eva mohli byť prví z tohto rodu. http://cs.wikipedia.org/wiki/Rodokmeny_ ... Dch_postav vidíš?
V prvej citácií sa píše, že Adam a Eva mali potomkov Kaina a Ábela.První člověk, který byl na Zemi stvořen byl Adam. Druhým člověkem byla Eva. Eva Adamovi porodila Kaina a Ábela.
No v druhej citácií je písané, že Kain mal so svojou !!!SESTROU a (zároveň) ŽENOU!!! syna. Takže hneď v prvej citácií je klamstvo. Lebo sa v nej píše, že Adam a Eva mali dvoch potomkov, a to Kaina a Ábela. Nikde sa tam nepíše, že by mali nejakú dcéru Avanu. V druhom citáte je písané, že Kain mal so svojou sestrou a ženou syna. Takže incest ako vyšitý. Takými bludmi nás chceš kŕmiť a presvedčiť o pravdivosti toho výmyslu z Biblie? To myslíš ako vážne?Kain měl se svojí sestrou a ženou Avanou syna Enocha.
A v tom texte je aj hneď na začiatku poznamenané, že je to len jeden z príkladov!!!
-
Old Dirty Bastard
Guru
Rovnako ako ty a ani nikto iný nedokážeš neexistenciu neviditeľného ružového lietajúceho jednorožca a lietajúceho špagetového monštra. takže si láskavo nerob z pastafariánov posmechJozef Koval napísal:Viete dobre že nikdy nedokážete že Boh neexistuje lebo sa to nedá je to len vaše prianie.
a ja verím na bodkovaného vodníka, ktorý žije v dvojrozmernej dimenzii pod mojim kobercom.. dokáž mi, že neexistuje
-
vladenko007
VIP
A ešte napriek incestu tu máme ľudí zo svetlou pleťou, tmavou, šikmookých atď. tak ako sa to vlastne rozmnožovali?
-
Jozef Koval
Medium Star
Tento tvoj zdroj je asi taký objektívny ako keby som ťa ja odkazoval na http://www.kristus.sk/harrison314 napísal: Ach jaj tie tvoje uzasne zdroje.
Skus radcej toto http://invivomagazin.sk/celosvetova-pot ... te_203.htm
Inac nechapem, preco sa do Dawknisa tolko navazas, robi dost zasluzne veci.
Do Dawkinsa sa navážam preto lebo sa on naváža do nás.
//autoeditácia príspevku (10 Nov 2014, 21:09)
Hehe presne taká argumentácia ako tu už je to trápne. Argumentácia úplne na hlavu. A čo že moslim vyrástol v prísnej moslimskej rodine ak uveril v Ježiša čo ak si kresťan kúpi a prečíta Korán možnosti je veľmi veľa nezáleží na tom kde sa človek narodí človek má rozum a Boha hľadá sám. Ak by boli moji rodičia satanisti je je logické že by som ním nebol aj ja vladenkova mama je veriaca a on je ateista argument na hlavu.Old Dirty Bastard napísal:Rovnako ako ty a ani nikto iný nedokážeš neexistenciu neviditeľného ružového lietajúceho jednorožca a lietajúceho špagetového monštra. takže si láskavo nerob z pastafariánov posmech
a ja verím na bodkovaného vodníka, ktorý žije v dvojrozmernej dimenzii pod mojim kobercom.. dokáž mi, že neexistuje
//autoeditácia príspevku (10 Nov 2014, 21:16)
Neviem ti povedať ako to presne bolo ja som len človek.vladenko007 napísal:A ešte napriek incestu tu máme ľudí zo svetlou pleťou, tmavou, šikmookých atď. tak ako sa to vlastne rozmnožovali?
//autoeditácia príspevku (10 Nov 2014, 21:21)
Tak v 8-10 rokoch si určite cítil Bohavladenko007 napísal:Mal som asi 8-10. Nikdy som sa s nikým nestretol ani necítil pocit nejakého boha alebo krista. Proste blud na ovečky. Proste mal som 10 keď som si uvedomil aha čo tu vlastne robím? A to som mal naokolo veriacu mamu a starú mamu. Ako som si začal uvedomovať že modlenie k ničomu nevedie a dokonca sa dejú veci okolo mňa logicky bez rozdielu či sa človek modlí alebo nie tak som to zabalil.
-
vladenko007
VIP
Lenže moja mama je na tom psychicky tak že je ochotná uveriť že po smrti pôjde do neba. Bola tak od mala vychovaná svojou mamou a opak jej nebol nikdy predložený. Ona ani nevie že vôbec môže byť nejaký opak.
//autoeditácia príspevku (10 Nov 2014, 21:26)
No vidíš ja som si v tom veku už začal uvedomovať že takto to predsa fungovať nemôže.
//autoeditácia príspevku (10 Nov 2014, 21:26)
No vidíš ja som si v tom veku už začal uvedomovať že takto to predsa fungovať nemôže.