Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
beardie
kazdy spontany potrat ma svoje fiziologicke dovody, ktore ho sposobia... napriklad sa u zeny vyvola hormonalna zmena alebo prechladne ... spontany potrat nie je vec ani dobra ani zla ... je to fakt ... a dobrym ci zlym moze byt len vedomy skutok... mas taku predstavu ze boh pride k anicke a povie : teraz ti to dieta vezmem ??? to ze je vo vsetkoma strojcom svetkeho nemusi do vsetkeho byt osobne zainteresovany .. stacilo mu vytvorit zakony a pravidlapodla ktorych svet funguje... pohald boha (ako aj krestana) na smrt je trochu iny .... predstav si ze si boh a niekto na zemi zomrie a v tom istom momente pokracuje v zivote vedla teba v nekonecnej blazenosti a stasti .. myslis ze by si to nimal ako nieco zle ... a ti ktorym ten mrtvy chyba za chvilku su pri nom ..
//autoeditácia príspevku (20 Nov 2015, 7:21)
ale predsa eutanazia nie je o tom ze by niekto nikomu branil v samovrazde ale prijatim samovrazdy ako niecoho dobreho spolocensky tolerovatelneho aktu ....nehovoriac o tom ze do toho zapaja dalsich ludi ,,... cize robi z nich vrahov... nehovoriac o tom ze clvek ma povinnost chranit svoj zivot aj pred samym sebou... nie je vlastnikom vlastneho zivota ... lebo si ho nedal...
kazdy spontany potrat ma svoje fiziologicke dovody, ktore ho sposobia... napriklad sa u zeny vyvola hormonalna zmena alebo prechladne ... spontany potrat nie je vec ani dobra ani zla ... je to fakt ... a dobrym ci zlym moze byt len vedomy skutok... mas taku predstavu ze boh pride k anicke a povie : teraz ti to dieta vezmem ??? to ze je vo vsetkoma strojcom svetkeho nemusi do vsetkeho byt osobne zainteresovany .. stacilo mu vytvorit zakony a pravidlapodla ktorych svet funguje... pohald boha (ako aj krestana) na smrt je trochu iny .... predstav si ze si boh a niekto na zemi zomrie a v tom istom momente pokracuje v zivote vedla teba v nekonecnej blazenosti a stasti .. myslis ze by si to nimal ako nieco zle ... a ti ktorym ten mrtvy chyba za chvilku su pri nom ..
//autoeditácia príspevku (20 Nov 2015, 7:21)
ale predsa eutanazia nie je o tom ze by niekto nikomu branil v samovrazde ale prijatim samovrazdy ako niecoho dobreho spolocensky tolerovatelneho aktu ....nehovoriac o tom ze do toho zapaja dalsich ludi ,,... cize robi z nich vrahov... nehovoriac o tom ze clvek ma povinnost chranit svoj zivot aj pred samym sebou... nie je vlastnikom vlastneho zivota ... lebo si ho nedal...
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
No na druhej strane moze to dieta zachranit a usetrit rodicov od velkeho trapenia. Ved je vsemohuci. Podla mna dobry clovek by dieta zachranil.strapaty napísal:kazdy spontany potrat ma svoje fiziologicke dovody, ktore ho sposobia... napriklad sa u zeny vyvola hormonalna zmena alebo prechladne ... spontany potrat nie je vec ani dobra ani zla ... je to fakt ... a dobrym ci zlym moze byt len vedomy skutok... mas taku predstavu ze boh pride k anicke a povie : teraz ti to dieta vezmem ???
Pisal si ze je vsade, takze by mal byt.strapaty napísal:to ze je vo vsetkoma strojcom svetkeho nemusi do vsetkeho byt osobne zainteresovany .
Uz sa rozhodni, akeho mas boha.strapaty napísal:stacilo mu vytvorit zakony a pravidlapodla ktorych svet funguje
To nemas ako dokazat, ani dolozit.strapaty napísal:pohald boha (ako aj krestana) na smrt je trochu iny .... predstav si ze si boh a niekto na zemi zomrie a v tom istom momente pokracuje v zivote vedla teba v nekonecnej blazenosti a stasti .. myslis ze by si to nimal ako nieco zle ... a ti ktorym ten mrtvy chyba za chvilku su pri nom ..
94jakub
lebo na riesenie toho problemu nie je potrebne referendum .. ten problem sa riesi... ale tu je skutocne iny "nepraitel" ... a nie su to homosexualne pary ... ale ludia siriaci gender ideologiu ktory homosexulov zneuuzivaju na svoje ciele... bezna prax v krajinach kde je uzakonene adopcie deti je ze v ramci "rovnopravnosti" musi bit pomer adopcii vyvazeny cize hnehladi sa na dobro dietata ale na to dobro rovnakosti sexulanej orientacie casti populacie... ked si prejdes ten zoznam je tam velke mnozstvo organizacii ktore sa prave venuju detom, ludom v socialnych problemoch , tyranym matkam atd ktory v praxi prave pracuju s tymto problemom a ho riesia...
harrison314
eutanazia sa netyka len toho konkretneho cloveka .. predstav si ze by s tvoja zena rozhodla zajtra pre eutanaziu ... 1. musi jeje niekto ten jed vyrobit .. 2. musi je ho niekto predat podat atd... 3. zije s niekym kto ju potrebuje a za konho ma zodpoívednost.... nehovoriac o tom ze ma zodpovednost pred sebou a za seba.. nechapem preco sa neriesi to preco chcu ludia upriet ako to ze chcu umriet... preco sa neriesi pricina problemu ale dosledok...
Taane_Mahuta
v prvom rade ak chce nikto nieco dokazovat/popierat musi jednoznacne a vycerpavajuco definovat co to ten boh je ... co je dost komplikovane pri 4000 nabozenstvach a kazde ma k nemu tisice knih ktore sa venuju len jemu... mohol by niekto dokazovat/vyracat len krestanskeho boha ... a my tych nabozenstiev uz len niekolko stovak ...pripadne katolickeho a ma uz len jedno ale aj tak je ten boh opisany a definovany v knihach za poslednych 2000 rokov a tisciov autorov a vnuknuti ... lebo zdroje nabozenstva (nauka o bohu ) tzv. pram,ene viery su dva zakladne .. cize svate pismo a tradicia... pismo je jasne ..ale tradicia je vsetko co cirkev prijaloa za 2000 rokov a to su len zakladne pramene.. su este dalsie... tzv. sekundarne pramene a tymi su ludsky rozum a jeho vysledky tu patri: ucenie teologov,
krasna literatura, zjavenie cias, clovek samotny, viera ako prilnutie cloveka k bohu, svedectvo jednotlivcov a spolocenstiev, atd atd... a ani toto vvsetko nie je vycerpavajucim definovanim boha.. takze vela stastia...
//autoeditácia príspevku (20 Nov 2015, 8:23)
AllGoneDead
vzdelanie ovplyvnuje intelekt ako vsetky ine podnety...
krestanstvo neodsuduje homosexualov... to je blud ... len neuznava mimomanzelsky sex ... ani ine sexualne spravanie... a je jedno ci u homo alebo hetero... neuznava sex ako nastroj egoistickeho uspokojovania ... cize odsudzuje homosexulane spravanie ...rovnako ako heterosexualne mimo manzelstva... a tym ze homosexuali niesu schopny vytvorit manzelstvo (nie je to otazka ci to cirkev chce ale vypliva to za satnej podstaty vstahu ) maju jedinu moznost a tou je zdrzanlivost ..rovnako ako aj heterosexualy ktory si neviedia najst partnera pripadne vydrzat s nim .. nabozenstvo ma na veriaceho cloveka dost vysoke naroky a nasledovat krista nie je nic jednoduche... ale stoji to za to ... ja osobne mam velmi dobrych priatelov homosexualov ... ziju zo svojimi partnermi (casto s inymi
) a neviem ze by aspon jeden z nich tuzil ci po detoch alebo oficialnom zvazku ... a neodsudzujem ich .. oni si budu zodpovedat za svoje spravanie ako aj ja za svoje.. ale to nemeni nic na fakte ze homosexualne spravanie ako aj promiskuitne ci mimomanzelske heterosexualne je vnutorne neusporiadane a je len otazkou casu kedy zistia ko im tento vstah ublizuje..
mozno netlcies kamenmi v jaskyni .. mne a mojej zene sa starodavny model v manzelstve osvedcil aj ked trvalo strasne dlho kym sme sa k nemu dopracovali presne z dovodov zmyslania ako mas ty..ze je to prezitok a a nie sme uz v jaskyniach ... mozem ti povedat ze kvalita spolocneho zivota sa nam zlepsila a zjednodusila.. lebo ked je podriadenost zeny a veduca uloha muza zalozena na vzajomnej laske a vzajomnom obdaruvani ... a zalezi ti viac na druhom ako na sebe je tento stav idealny... samozrejme ze podradensot je zalozena na dovere a veduca pozicia muza nema za ulohu presadzovat jeho ego ale zaujmi celej rodiny.... ale aj tu plati ze osobna skusenost je neprenosna... cize ak mas partnerku tak vesele spolocne dohadovanie...
mozno casom zistis ze je ovela jednoduchsie ked ma kazdy svoju zodpovednost a znej aj pravo rozhodovat a namiesto nekonecneho dohadovania sa budete spolocny cas travit prijemnejsie a ostatne veci pojdu same... ked si kazdy spravi co ma..
harrison314
tak ale cloveku veriaceho v boha potrat nesposobuje trapenie... ani smrt blizkeho cloveka ... hoc ako clovek smuti ale ako krestanvie ze je pri bohu co je cielom cesty kazdeho cloveka... a roky na zemi su nic v porovnani s vecnostou ... zistil som to az ked mi zomrela mamina... ze to ze sa trapim je vlastne len moj egoizmus ze nemozem byt s nou ale ked som si uvedomil ze jej je z ovela lepsie ako tu na zemi naplnilo sa moje srdce pokojom .. hlavne po zivom sne co som s nou mal...
"Pisal si ze je vsade, takze by mal byt." bohu sa casto pripisuju ludske vlastnosti aby bolo lahsie boha chapat (boh ziarlivy ,,, boh tresta,,,, boh zoslal svoj hnev... (samozrejme boh nie je schopny takychto skutkov lebo sam o sebe je dobry a tieto stavy su len dosledkom opustenia boha.. ))... ale to neznamena ze boh je ako clovek... cize to ze je vsede pritomny znamena ze neexistuje vo svete miesto kde by si sa nemohl dostat k bohu alebo s nim spojit...
je vela veci ktore sa nedaju dokazat, dolozit (aj samotna existencia boha) ale ak veri clovek boha a zije s nim ... a veri vsetko co zjavil... tak hovori Ja som Boh tvojho otca Abraháma, Boh Izáka a Boh Jakuba ... a on je bohom ziviych a nie mrtvych ... a kedze tyto ludia za mojzisa uz neboli na zemi logicky musia zit vo vecnosti... nehovoriac ze sam kristus hovori na golgote zlocincovi este dnes budes so mnou v raji .. a jevela dokazov z pisma o posmrtnom zivete... je to dost podstatna cast viery... lebo ak boh existuje mimo zem preco by nemohli aj jeho deti .. ?
//autoeditácia príspevku (20 Nov 2015, 8:28)
beardie
omyl aj neexistencia sa da dokazat ale len v obmedzenom priestore... a potrebujes na to jav ktory kooreluje s dokazovanym objektom ... ak reakcia nie je v danej mnozine je jasne dokazane ze tam objekt vyskumu nie je ... ak co len je jedna koorelacia ci reakcia je dokazane ze objekt v danej skupine je .. cize keby nietko vedel jednoznacne a vycerpavajuco definovat co je boh ... dali by sa potom urcit aj s cim kooreluje ... a pozorovanim keby sa nasla co len jedna reakcia bola by dokazana pritomnost boha... bohuzial mnozina je tak velka ze jednoznacne dokazanie neexistencie by nebolomozne lebo mnozina je tak velka ze nie je v moznostiach cloveka ju preskumat...
lebo na riesenie toho problemu nie je potrebne referendum .. ten problem sa riesi... ale tu je skutocne iny "nepraitel" ... a nie su to homosexualne pary ... ale ludia siriaci gender ideologiu ktory homosexulov zneuuzivaju na svoje ciele... bezna prax v krajinach kde je uzakonene adopcie deti je ze v ramci "rovnopravnosti" musi bit pomer adopcii vyvazeny cize hnehladi sa na dobro dietata ale na to dobro rovnakosti sexulanej orientacie casti populacie... ked si prejdes ten zoznam je tam velke mnozstvo organizacii ktore sa prave venuju detom, ludom v socialnych problemoch , tyranym matkam atd ktory v praxi prave pracuju s tymto problemom a ho riesia...
harrison314
eutanazia sa netyka len toho konkretneho cloveka .. predstav si ze by s tvoja zena rozhodla zajtra pre eutanaziu ... 1. musi jeje niekto ten jed vyrobit .. 2. musi je ho niekto predat podat atd... 3. zije s niekym kto ju potrebuje a za konho ma zodpoívednost.... nehovoriac o tom ze ma zodpovednost pred sebou a za seba.. nechapem preco sa neriesi to preco chcu ludia upriet ako to ze chcu umriet... preco sa neriesi pricina problemu ale dosledok...
Taane_Mahuta
v prvom rade ak chce nikto nieco dokazovat/popierat musi jednoznacne a vycerpavajuco definovat co to ten boh je ... co je dost komplikovane pri 4000 nabozenstvach a kazde ma k nemu tisice knih ktore sa venuju len jemu... mohol by niekto dokazovat/vyracat len krestanskeho boha ... a my tych nabozenstiev uz len niekolko stovak ...pripadne katolickeho a ma uz len jedno ale aj tak je ten boh opisany a definovany v knihach za poslednych 2000 rokov a tisciov autorov a vnuknuti ... lebo zdroje nabozenstva (nauka o bohu ) tzv. pram,ene viery su dva zakladne .. cize svate pismo a tradicia... pismo je jasne ..ale tradicia je vsetko co cirkev prijaloa za 2000 rokov a to su len zakladne pramene.. su este dalsie... tzv. sekundarne pramene a tymi su ludsky rozum a jeho vysledky tu patri: ucenie teologov,
krasna literatura, zjavenie cias, clovek samotny, viera ako prilnutie cloveka k bohu, svedectvo jednotlivcov a spolocenstiev, atd atd... a ani toto vvsetko nie je vycerpavajucim definovanim boha.. takze vela stastia...
//autoeditácia príspevku (20 Nov 2015, 8:23)
AllGoneDead
vzdelanie ovplyvnuje intelekt ako vsetky ine podnety...
krestanstvo neodsuduje homosexualov... to je blud ... len neuznava mimomanzelsky sex ... ani ine sexualne spravanie... a je jedno ci u homo alebo hetero... neuznava sex ako nastroj egoistickeho uspokojovania ... cize odsudzuje homosexulane spravanie ...rovnako ako heterosexualne mimo manzelstva... a tym ze homosexuali niesu schopny vytvorit manzelstvo (nie je to otazka ci to cirkev chce ale vypliva to za satnej podstaty vstahu ) maju jedinu moznost a tou je zdrzanlivost ..rovnako ako aj heterosexualy ktory si neviedia najst partnera pripadne vydrzat s nim .. nabozenstvo ma na veriaceho cloveka dost vysoke naroky a nasledovat krista nie je nic jednoduche... ale stoji to za to ... ja osobne mam velmi dobrych priatelov homosexualov ... ziju zo svojimi partnermi (casto s inymi
mozno netlcies kamenmi v jaskyni .. mne a mojej zene sa starodavny model v manzelstve osvedcil aj ked trvalo strasne dlho kym sme sa k nemu dopracovali presne z dovodov zmyslania ako mas ty..ze je to prezitok a a nie sme uz v jaskyniach ... mozem ti povedat ze kvalita spolocneho zivota sa nam zlepsila a zjednodusila.. lebo ked je podriadenost zeny a veduca uloha muza zalozena na vzajomnej laske a vzajomnom obdaruvani ... a zalezi ti viac na druhom ako na sebe je tento stav idealny... samozrejme ze podradensot je zalozena na dovere a veduca pozicia muza nema za ulohu presadzovat jeho ego ale zaujmi celej rodiny.... ale aj tu plati ze osobna skusenost je neprenosna... cize ak mas partnerku tak vesele spolocne dohadovanie...
harrison314
tak ale cloveku veriaceho v boha potrat nesposobuje trapenie... ani smrt blizkeho cloveka ... hoc ako clovek smuti ale ako krestanvie ze je pri bohu co je cielom cesty kazdeho cloveka... a roky na zemi su nic v porovnani s vecnostou ... zistil som to az ked mi zomrela mamina... ze to ze sa trapim je vlastne len moj egoizmus ze nemozem byt s nou ale ked som si uvedomil ze jej je z ovela lepsie ako tu na zemi naplnilo sa moje srdce pokojom .. hlavne po zivom sne co som s nou mal...
"Pisal si ze je vsade, takze by mal byt." bohu sa casto pripisuju ludske vlastnosti aby bolo lahsie boha chapat (boh ziarlivy ,,, boh tresta,,,, boh zoslal svoj hnev... (samozrejme boh nie je schopny takychto skutkov lebo sam o sebe je dobry a tieto stavy su len dosledkom opustenia boha.. ))... ale to neznamena ze boh je ako clovek... cize to ze je vsede pritomny znamena ze neexistuje vo svete miesto kde by si sa nemohl dostat k bohu alebo s nim spojit...
je vela veci ktore sa nedaju dokazat, dolozit (aj samotna existencia boha) ale ak veri clovek boha a zije s nim ... a veri vsetko co zjavil... tak hovori Ja som Boh tvojho otca Abraháma, Boh Izáka a Boh Jakuba ... a on je bohom ziviych a nie mrtvych ... a kedze tyto ludia za mojzisa uz neboli na zemi logicky musia zit vo vecnosti... nehovoriac ze sam kristus hovori na golgote zlocincovi este dnes budes so mnou v raji .. a jevela dokazov z pisma o posmrtnom zivete... je to dost podstatna cast viery... lebo ak boh existuje mimo zem preco by nemohli aj jeho deti .. ?
//autoeditácia príspevku (20 Nov 2015, 8:28)
beardie
omyl aj neexistencia sa da dokazat ale len v obmedzenom priestore... a potrebujes na to jav ktory kooreluje s dokazovanym objektom ... ak reakcia nie je v danej mnozine je jasne dokazane ze tam objekt vyskumu nie je ... ak co len je jedna koorelacia ci reakcia je dokazane ze objekt v danej skupine je .. cize keby nietko vedel jednoznacne a vycerpavajuco definovat co je boh ... dali by sa potom urcit aj s cim kooreluje ... a pozorovanim keby sa nasla co len jedna reakcia bola by dokazana pritomnost boha... bohuzial mnozina je tak velka ze jednoznacne dokazanie neexistencie by nebolomozne lebo mnozina je tak velka ze nie je v moznostiach cloveka ju preskumat...
-
Taane_Mahuta
Light Expert
Ahoj Beardie,
Dôkaz je nielen v matematike presvedčivá demonštrácia, že nejaké tvrdenie je za určitých predpokladov (axióm) nevyhnutne pravdivé. Bežne sa využíva pri overovaní a pri dokazovaní rôznych vedeckých hypotéz, tvrdení. Matematický dôkaz musí byť založený výlučne na nespochybniteľných pravidlách rozumu (tie sú vyjadrené v matematickej logike vo forme logických axióm), nepripúšťa sa žiaden postup založený na názore, experimente, pozorovaní, intuícii či skúsenosti. A príklad, čo som chcel použiť v prípade existencie Boha je nepriamy dôkaz (logika).
Nepriamy dôkaz je v logike dôkaz pomocou schémy usudzovania modus tollens, teda dôkaz podľa vzorca: ak platí "z A vyplýva B" a súčasne vieme, že platí opak B, tak platí opak A. Príklad: Ak platí "ak mám peniaze, tak si kúpim auto" a auto si nekúpim, tak nemám peniaze.
Inými slovami je to konečná postupnosť správnych krokov, z ktorých každý vyplýva z predchádzajúcich, pričom prvým krokom je negácia záveru tvrdenia a výsledkom posledného kroku je negácia predpokladu alebo iného platného tvrdenia.
Špecifická forma nepriameho dôkazu, spravidla považovaná za zvláštnu formu dôkazu, je dôkaz sporom.
Čiže na to, aby sme dokázali, že platí A ≥ B, stačí dokázať, že platí B´ ≥ A´.
Lenže v prípade existencie Boha narážame na jeho definíciu, ktorá si logicky odporuje.
Dôkaz je nielen v matematike presvedčivá demonštrácia, že nejaké tvrdenie je za určitých predpokladov (axióm) nevyhnutne pravdivé. Bežne sa využíva pri overovaní a pri dokazovaní rôznych vedeckých hypotéz, tvrdení. Matematický dôkaz musí byť založený výlučne na nespochybniteľných pravidlách rozumu (tie sú vyjadrené v matematickej logike vo forme logických axióm), nepripúšťa sa žiaden postup založený na názore, experimente, pozorovaní, intuícii či skúsenosti. A príklad, čo som chcel použiť v prípade existencie Boha je nepriamy dôkaz (logika).
Nepriamy dôkaz je v logike dôkaz pomocou schémy usudzovania modus tollens, teda dôkaz podľa vzorca: ak platí "z A vyplýva B" a súčasne vieme, že platí opak B, tak platí opak A. Príklad: Ak platí "ak mám peniaze, tak si kúpim auto" a auto si nekúpim, tak nemám peniaze.
Inými slovami je to konečná postupnosť správnych krokov, z ktorých každý vyplýva z predchádzajúcich, pričom prvým krokom je negácia záveru tvrdenia a výsledkom posledného kroku je negácia predpokladu alebo iného platného tvrdenia.
Špecifická forma nepriameho dôkazu, spravidla považovaná za zvláštnu formu dôkazu, je dôkaz sporom.
Čiže na to, aby sme dokázali, že platí A ≥ B, stačí dokázať, že platí B´ ≥ A´.
Lenže v prípade existencie Boha narážame na jeho definíciu, ktorá si logicky odporuje.
necituj tu wikipediu a vyvrat mi (ne-)existenciu ruzoveho lietajuceho slona srajuceho duhu, ktory je v 5. dimenzii
ty by si mal byt rad, ved bude skor u Boha
ked vie, ze ma nabeh na nejaku hnusnu chorobu a zacina sa prejavovat, vie, ze umrie tak ci tak a chce, aby to bolo dostojne, pricom by este nesplnala podmienky pre standardnu eutanaziu, nemam problem s tym, aby sa rozhodla vziat si tabletkueutanazia sa netyka len toho konkretneho cloveka .. predstav si ze by s tvoja zena rozhodla zajtra pre eutanaziu ... 1. musi jeje niekto ten jed vyrobit .. 2. musi je ho niekto predat podat atd... 3. zije s niekym kto ju potrebuje a za konho ma zodpoívednost.... nehovoriac o tom ze ma zodpovednost pred sebou a za seba.. nechapem preco sa neriesi to preco chcu ludia upriet ako to ze chcu umriet... preco sa neriesi pricina problemu ale dosledok...
ty by si mal byt rad, ved bude skor u Boha
beardie
nebude lebo samovrazda je akt proti bozim zakonom ... len clovek zufajuci si zoberie zivot ... zufanie je velmi velkou prekazkou medzi clovekom a bohom .. v zivote cloveka aj urtpenie stradanie ma svoj zmysel... otazka je ci ho clovek prijme alebo nie ... su horsie veci ako hnusne choroby...
nebude lebo samovrazda je akt proti bozim zakonom ... len clovek zufajuci si zoberie zivot ... zufanie je velmi velkou prekazkou medzi clovekom a bohom .. v zivote cloveka aj urtpenie stradanie ma svoj zmysel... otazka je ci ho clovek prijme alebo nie ... su horsie veci ako hnusne choroby...
ak je niekto neveriaci, tak mu je obmedzeny krestansky pohlad prd platny a bude sa riadit len svojou moralkou 
-
miki690
Medium Professional
Cize Boh ta necha trpiet v tomto zivote a Ty si to vytrpiet musis, lebo ak by si sa rozhodol ukoncit svoje trapenie tu, tak budes trpiet vecne. Boh je naozaj laska ...strapaty napísal:beardie
miki690
boh ta necha trpiet .... samozrejme boh moze za to ze ty 20 rokov fajcis ... jes toxikalie aby jedlo bolo cermene zelene atd... ... boh ti namontuje azbestovu strechu na dom aby si usetril...
ja len tvrdim ze urtpenie je sucastou zivota... nesposobuje ho boh ... ale aj chory clovek veriaci v boha nemusi trpiet... lebo svoje utrpenie prijima a neberie ho ako nieco negativne...
na ateistoch sa mi najviac paci ze neveria v boha ... ale za vsetko zle vo svete moze boh ???
boh ta necha trpiet .... samozrejme boh moze za to ze ty 20 rokov fajcis ... jes toxikalie aby jedlo bolo cermene zelene atd... ... boh ti namontuje azbestovu strechu na dom aby si usetril...
ja len tvrdim ze urtpenie je sucastou zivota... nesposobuje ho boh ... ale aj chory clovek veriaci v boha nemusi trpiet... lebo svoje utrpenie prijima a neberie ho ako nieco negativne...
na ateistoch sa mi najviac paci ze neveria v boha ... ale za vsetko zle vo svete moze boh ???
-
harrison314
Hardcore addict
Eutanazia je pripustna iba, ak je clovek nevylicitelne chori, nema nadej na uzdravenie a ani na zmiernenie svojho fyzickeho a psychkeho utrpenia. To nie je tak, ze rano sa zle vyspim a poviem si, ze dnes spacham eutanaziu.strapaty napísal:eutanazia sa netyka len toho konkretneho cloveka .. predstav si ze by s tvoja zena rozhodla zajtra pre eutanaziu ... 1. musi jeje niekto ten jed vyrobit .. 2. musi je ho niekto predat podat atd... 3. zije s niekym kto ju potrebuje a za konho ma zodpoívednost.... nehovoriac o tom ze ma zodpovednost pred sebou a za seba.. nechapem preco sa neriesi to preco chcu ludia upriet ako to ze chcu umriet... preco sa neriesi pricina problemu ale dosledok...
Vysie pises, ze eutanzia je zla, lebo sposobuje okoliu trepnie. Tu zrazu pises, ze ak cloveka zabije boh, tak je to OK, lebo to nesposobuje trapenie.strapaty napísal:tak ale cloveku veriaceho v boha potrat nesposobuje trapenie... ani smrt blizkeho cloveka ... hoc ako clovek smuti ale ako krestanvie ze je pri bohu co je cielom cesty kazdeho cloveka... a roky na zemi su nic v porovnani s vecnostou ... zistil som to az ked mi zomrela mamina... ze to ze sa trapim je vlastne len moj egoizmus ze nemozem byt s nou ale ked som si uvedomil ze jej je z ovela lepsie ako tu na zemi naplnilo sa moje srdce pokojom .. hlavne po zivom sne co som s nou mal...
Tak skra nerozumiem, aky problem vobec maju krestnia s interrupciou a eutanaziou (ku ktorej sa pryklanam menej a sam som na pochybach ci je spravna).
Mal by mat ludske vlastnoti, kedze sme stvoreny na jeho obraz (alebo naopak, mi mame Bozie vlastnosti).strapaty napísal: "Pisal si ze je vsade, takze by mal byt." bohu sa casto pripisuju ludske vlastnosti aby bolo lahsie boha chapat (boh ziarlivy ,,, boh tresta,,,, boh zoslal svoj hnev... (samozrejme boh nie je schopny takychto skutkov lebo sam o sebe je dobry a tieto stavy su len dosledkom opustenia boha.. ))... ale to neznamena ze boh je ako clovek... cize to ze je vsede pritomny znamena ze neexistuje vo svete miesto kde by si sa nemohl dostat k bohu alebo s nim spojit...
To ze je ziarlivy a hneva sa, tak toho je plny stary zakon, topi ludi, pacha genocidy a vrazdi nevinnych.
Vies, ze toto mozem povedat o akomkolvek inom bohu?strapaty napísal: je vela veci ktore sa nedaju dokazat, dolozit (aj samotna existencia boha) ale ak veri clovek boha a zije s nim ... a veri vsetko co zjavil... tak hovori Ja som Boh tvojho otca Abraháma, Boh Izáka a Boh Jakuba ... a on je bohom ziviych a nie mrtvych ... a kedze tyto ludia za mojzisa uz neboli na zemi logicky musia zit vo vecnosti... nehovoriac ze sam kristus hovori na golgote zlocincovi este dnes budes so mnou v raji .. a jevela dokazov z pisma o posmrtnom zivete... je to dost podstatna cast viery... lebo ak boh existuje mimo zem preco by nemohli aj jeho deti .. ?
//autoeditácia príspevku (20 Nov 2015, 11:51)
https://www.facebook.com/Stvorenie512/timeline
Dalsia unikatna kreacionisticka stranka
-
AllGoneDead
Medium Star
Nabozenstvo by malo byt nezavisle od statu. Alebo mi chces povedat, ze ak by bola vrazda v sulade so zakonom, tak by to bolo aj v sulade s tvojou vierou? Pretoze ak nie, tak enchapem preco sa nabozensky postoj viaze na manzelstvo....strapaty napísal:a tym ze homosexuali niesu schopny vytvorit manzelstvo (nie je to otazka ci to cirkev chce ale vypliva to za satnej podstaty vstahu ) maju jedinu moznost a tou je zdrzanlivost
A znovu ti priomeniem tvoje slova o to, ze ty nikoho neobmedzujes.. Hlavne ked sa snazis pravnym aparatom zamedzit tomu, aby sa homosexuali mohli priblizit bohu. A nechci mi povedat ze ty sa milujes len z dovodu plodenia deti, a ze sa ti to hnusi... Co len znamena ze niekto tu asi je pokrytec.
strapaty napísal:. lebo ked je podriadenost zeny a veduca uloha muza zalozena na vzajomnej laske a vzajomnom obdaruvani
Rovnako mozes do veducej ulohy postavit zenu. Ale znovu sa dostaneme k predsudokm spred tisicroci, kde mal muz vyssie postavenie ako zena. Co znovu vedie len k tomu, ze mas zbytocne predsudky, ktorych korene siahaju priam do primitivizmu ludstva..strapaty napísal: mozno casom zistis ze je ovela jednoduchsie ked ma kazdy svoju zodpovednost a znej aj pravo rozhodovat
Ked je raz niekto debil, tak sa mu iq nezvysi len preto, ze navstevuje skolu...strapaty napísal:vzdelanie ovplyvnuje intelekt ako vsetky ine podnety...
Tvoj egoizmus akurat vzrastol, ked bez akychkolvek pochybnosti povies, ze je na lepsom mieste. Nechcem teraz spochybnovat tvoju matku, ale nehovori sa, ze bozie cesty su nevyspytatelne? Alebo len znovu veris, ze to tak je, len preto lebo chcess aby to tak bolo. Ale uvedom si, ze medzi tym co chceme a tym co je moze byt vzdy velky rozdiel.strapaty napísal:ze to ze sa trapim je vlastne len moj egoizmus ze nemozem byt s nou ale ked som si uvedomil ze jej je z ovela lepsie ako tu na zemi naplnilo sa moje srdce pokojom .. hlavne po zivom sne co som s nou mal.
Tak daj aspon jeden dokaz. Ale prosim, skutocne dokaz.strapaty napísal: a jevela dokazov z pisma o posmrtnom zivete
Takze, 1. uplne bezpredmetne. 2. Casto si to vezme clovek sam. 3. ak je clovek dementny, tak je dost tazko predstavitelne, ze za niekoho nesie zodpovednost. Takyto ludia su dost casto zbaveny niektorych prav, napr. aby im niekto nedal podpisat darovaciu zmluvu na dom atd. A teda oni potrebuju niekoho, kto bude zodpovedat za nich..strapaty napísal:eutanazia sa netyka len toho konkretneho cloveka .. predstav si ze by s tvoja zena rozhodla zajtra pre eutanaziu ... 1. musi jeje niekto ten jed vyrobit .. 2. musi je ho niekto predat podat atd... 3. zije s niekym kto ju potrebuje a za konho ma zodpoívednos
Su veci ktore nedokazem ovplivnit, napriklad to, ake jedlo predavaju v obchodoch. Mozem sa samozrejme rozhodnut, ze si budem jedlo pestovat sam, no co ak zijem v meste? Na nieco take ti treba peniaze, pretoze len z polnohospodarstva nevyziejes. Pozri sa ako je na tom slovenske polnohospodarstvo a povez mi ci to je realne bez velkej pociatocnej investicie(to ze po rokoch aj tak padnes na hubu neries). Rovnako nedokazem ovplyvnit znecistovanie zivotneho prostredia atd. No aj ked sa snazim vyhybat sa neduhom(drogy, cigarety atd) tak to neznamena ze nemozem ochoriet. Cele okolie je plne kde akeho svinstva, no i tak si to odskacem ja. Boh ma necha trpiet, aj ked som robil vsetko pre to aby som sa na tom nepodielal a niekoho kto robi presny opak necha tak. A nakoniec, ked si niekto povie, ze uz toho ma dost tak este on bude ten zly. O tom ze clovek ktory mu to zapricinil sa bude vyhrievat v nebi ani nehovorim....strapaty napísal:boh ta necha trpiet .... samozrejme boh moze za to ze ty 20 rokov fajcis ... jes toxikalie aby jedlo bolo cermene zelene atd... ... boh ti namontuje azbestovu strechu na dom aby si usetri
harrison314
skutocne?? moj oblubeny neovereny zdroj...
pozri si to video http://www.hlavnespravy.sk/pozrite-sa-a ... udi/529765
kredom kazdeho cloveka by malo bit kazdy zivot zveladovat a chranit... boh zivot stvotil a podporuje ho ... jeho stvorenie nie je bez ucelne .. nicenie zivota je najvacsia perkazka medzi bohom a clovekom... co sa tyka potratov je to vrazda nevinneho... skutok proti zivotu proti bohu ... kainovo znamenie .. taky skutok je nezlucitelny s bozim planom ... neucka k zivotu ako takemu sposobuje vo svete viac zla ako si ludia su ochotni pripustit... uz jedinym horsim hriechom voci ludom je neucta deti k rodicom a rodicov k detom... eutanazia je v podsatate legalizacia vrazdy ...
myslim ze urcite chapes rozdiel v prekonavani nevyhnutnej bolesti a trapenia ... a vytvaranim zbytocnej bolesti a trapenia... falosny sucit je len dobre prezleceny egoizmus... vsetkym sa vsak ulavi ...atd--- hlavne mne...
bozi obraz sa chape ze ludska dusa ... duchovny rozmer cloveka.. a dusa sa nedokaze hnevat .. ani nie je ziarliva ... to telo ... dusa cloveka taha k bohu lebo z neho vzisla ...a k slobode laske a pravde... vyznamnou castou duse ktoru si clovek uvedomuje je svedomie... je to zrkadloduse nasmu rozumu a citom..
ale boh je len jeden ... neexistuju iny bohovia ..ani krestansky boh ... ani katolicky... nik nema na boha patent... su len nauky ktore o bohu ucia a volaju sa nabozenstva... ak je nabozenstvo o bohu a nie o ludskej ideologii clovek zacina boha spoznavat a zacina mu naplnat zivot... boh tu bol skor ako akekolvek nabozenstvo .. a po cely cas sa ludom zjavoval a ucil ich a oni o tom svedcili a tak sa zacali vytvarat nabozenstva.. to ze nabozenstva zneuzivali mocny tohto sveta na svoje ciele je druha vec... ale vzdy boli ludia ktory zili s bohom ..
skutocne?? moj oblubeny neovereny zdroj...
kredom kazdeho cloveka by malo bit kazdy zivot zveladovat a chranit... boh zivot stvotil a podporuje ho ... jeho stvorenie nie je bez ucelne .. nicenie zivota je najvacsia perkazka medzi bohom a clovekom... co sa tyka potratov je to vrazda nevinneho... skutok proti zivotu proti bohu ... kainovo znamenie .. taky skutok je nezlucitelny s bozim planom ... neucka k zivotu ako takemu sposobuje vo svete viac zla ako si ludia su ochotni pripustit... uz jedinym horsim hriechom voci ludom je neucta deti k rodicom a rodicov k detom... eutanazia je v podsatate legalizacia vrazdy ...
myslim ze urcite chapes rozdiel v prekonavani nevyhnutnej bolesti a trapenia ... a vytvaranim zbytocnej bolesti a trapenia... falosny sucit je len dobre prezleceny egoizmus... vsetkym sa vsak ulavi ...atd--- hlavne mne...
bozi obraz sa chape ze ludska dusa ... duchovny rozmer cloveka.. a dusa sa nedokaze hnevat .. ani nie je ziarliva ... to telo ... dusa cloveka taha k bohu lebo z neho vzisla ...a k slobode laske a pravde... vyznamnou castou duse ktoru si clovek uvedomuje je svedomie... je to zrkadloduse nasmu rozumu a citom..
ale boh je len jeden ... neexistuju iny bohovia ..ani krestansky boh ... ani katolicky... nik nema na boha patent... su len nauky ktore o bohu ucia a volaju sa nabozenstva... ak je nabozenstvo o bohu a nie o ludskej ideologii clovek zacina boha spoznavat a zacina mu naplnat zivot... boh tu bol skor ako akekolvek nabozenstvo .. a po cely cas sa ludom zjavoval a ucil ich a oni o tom svedcili a tak sa zacali vytvarat nabozenstva.. to ze nabozenstva zneuzivali mocny tohto sveta na svoje ciele je druha vec... ale vzdy boli ludia ktory zili s bohom ..
-
miki690
Medium Professional
Ano tak ti treba. Budes trpiet do posledneho momentu a este potom celu vecnost, lebo si sa zabil sam a aj bez eutanazie ...strapaty napísal:miki690
Utrpenie je sucastou zivota, na tomto sa zhodneme. Neexistuje kontext v ktorom by utrpenie bolo nieco pozitivne, pokial niesi masochista.strapaty napísal: ja len tvrdim ze urtpenie je sucastou zivota... nesposobuje ho boh ... ale aj chory clovek veriaci v boha nemusi trpiet... lebo svoje utrpenie prijima a neberie ho ako nieco negativne...
Ok. Od teraz budem zacinat kazde svoje vyjadrenie nejakou takouto formulkou :"Ak by som pripustil do uvahy krestanskeho boha, tak potom ...". Nemusim, verit, ze Frodo je skutocna postava, a ze hobiti naozaj existuju, na to aby som sa bavil s niekym o frodovych vlastnostiach a o tom, ze hobiti maju velke nohy a tvrdu kozu na chodidlach.strapaty napísal: na ateistoch sa mi najviac paci ze neveria v boha ... ale za vsetko zle vo svete moze boh ???
Zase sme pri tom istom, za vsetko pozitivne moze Boh a za vsetko negativne si mozu ludia sami a Boh s tym nema nic spolocne. Ak beriem do uvahy takehoto boha, ktory je zaroven vsemohuci, tak nemozem povedat, ze sa jedna o boha, ktory je stelesnenim lasky. Lebo ked niekoho milujes tak urobis vsetko, co je v tvojich silach pre to aby netrpel. Hodis sa do rany pred gulku, svojim telom stlmis pad, alebo kryjes osobu pred rozvasnenym davom svojim vlastnym telom, aj za cenu svojho vlastneho utrpenia. Mohol by vsemohuci stvoritel stvorit svet tak aby rakovina neexistovala ? Aby ludia netrpeli ? Tu budes argumentovat, ze to tak stvoril, ale adam s evou to pobabrali, lebo jedli zo stromu poznania. Ak je ten tento boh aj vseveduci, tak to, ze z neho budu jest musel vediet predtym, nez ho stvoril. Teda ano, ak existuje boh, ktory vsetko stvoril, je vsemohuci a vseveduci, tak je priamo zodpovedny za vsetko utrpenie. A ak existuje posmrtny zivot a peklo tak ze zodpovedny aj za nekonecne utrpenie vsetkych ludi, co skoncili v pekle. Ludia ktori miluju toto nerobia. Ked niekoho naozaj milujes a on ti lasku neopatuje, nezacnes ho mucit do konca jeho zivota. Ale co spravi tento boh ? Nemilujes ho spat nech sa paci cela vecnost v nepredstavitelmych mukach. Tento boh sa sprava ako ridic, ktoy polozi pred decko ostry noz, zakaze decku sa ho dotknut a potom ked sa decko poreze, tak mu do rany nasype sol, lebo ho neposluchlo.
-
Taane_Mahuta
Light Expert
Ahoj Beardie,
Beardie: "necituj tu wikipediu a vyvrat mi (ne-)existenciu ruzoveho lietajuceho slona srajuceho duhu, ktory je v 5. dimenzii"
Najprv mi definuj matematicky terminy: ruzovy lietajuci slon srajuceho druhu a 5. dimenziu
Potom si stanov hypotezu a mozme sa potom dalej bavit.
Beardie: "necituj tu wikipediu a vyvrat mi (ne-)existenciu ruzoveho lietajuceho slona srajuceho duhu, ktory je v 5. dimenzii"
Najprv mi definuj matematicky terminy: ruzovy lietajuci slon srajuceho druhu a 5. dimenziu
Potom si stanov hypotezu a mozme sa potom dalej bavit.
Pokojne sa pýtaj na detaily 
miki690
za vsetko dobre aj zle mozu ludia...
mas pocit ze boh ma bit rapasator ludskeho nicenia... cze ludia budu fajcit kradnut vrazdit a boh preto ze ich miluje to bude navravat ako kuzelnik ... mas pocit ze boh je sluhom ludstva???
na vsetko ostane som tu uz niekolko nasobne reagoval... od pohladu boha na smrt cloveka ... az po peklo ako nepritomnost boha a slobodne rozhodnutie cloveka...
za vsetko dobre aj zle mozu ludia...
mas pocit ze boh ma bit rapasator ludskeho nicenia... cze ludia budu fajcit kradnut vrazdit a boh preto ze ich miluje to bude navravat ako kuzelnik ... mas pocit ze boh je sluhom ludstva???
na vsetko ostane som tu uz niekolko nasobne reagoval... od pohladu boha na smrt cloveka ... az po peklo ako nepritomnost boha a slobodne rozhodnutie cloveka...
Nie, ak tvrdíš ze Boh ľudí stvoril, tak ich mal stvoriť kvalitnejšie. Ja ale vidím, že ich stvoril na svoj obraz, hnusnych cynických masochistov, ktorí radi zabíjajú, presne podľa Boha Starého zákona 
-
harrison314
Hardcore addict
To ze bh zivot podporuje je divne, kedze zabija.strapaty napísal:kredom kazdeho cloveka by malo bit kazdy zivot zveladovat a chranit... boh zivot stvotil a podporuje ho ... jeho stvorenie nie je bez ucelne .. nicenie zivota je najvacsia perkazka medzi bohom a clovekom... co sa tyka potratov je to vrazda nevinneho... skutok proti zivotu proti bohu ... kainovo znamenie .. taky skutok je nezlucitelny s bozim planom ... neucka k zivotu ako takemu sposobuje vo svete viac zla ako si ludia su ochotni pripustit... uz jedinym horsim hriechom voci ludom je neucta deti k rodicom a rodicov k detom... eutanazia je v podsatate legalizacia vrazdy ...
Zivot ma ucel, ale zbytocne utrpenie nie.
Mam pocit, ze krestnia sa snazia pretlacat svoje hodnty bezohladu na to, kolko utrpenia tym sposobia.
Eutanazia je egalizacia samovrazdy za velmi extremnych podmienok a to je rozdiel.
Asi taky rodziel ako uzivanie morfinu narkomanmi, a podavanie ho proti bolesti.
harrison314
boh nezabija . . aj ked smrt je na zemi ta najprirodzenejsia vec. .predstav si ze by nic nezomieralo . ani rastliny a zvierata. smrt ako prirodzeny proces nie je zabitie.
hodnoty nesposobuju utrpenie. ani ich pretlacanie . . . .
aka je potreba legalizovat samovrazdu ? ? ? ? ?
z narkomana robi otroka . . . . . . . . ak clovek trpi neznesitelnou bolestou morfijum vymeni otroctvo bolesti za otroctvo zavislosti . . . . . . co je zjavne prijemnejsie. . . . .
boh nezabija . . aj ked smrt je na zemi ta najprirodzenejsia vec. .predstav si ze by nic nezomieralo . ani rastliny a zvierata. smrt ako prirodzeny proces nie je zabitie.
hodnoty nesposobuju utrpenie. ani ich pretlacanie . . . .
aka je potreba legalizovat samovrazdu ? ? ? ? ?
z narkomana robi otroka . . . . . . . . ak clovek trpi neznesitelnou bolestou morfijum vymeni otroctvo bolesti za otroctvo zavislosti . . . . . . co je zjavne prijemnejsie. . . . .
-
seth82
Darca
A kto zabíja, ak nie boh? Veď je všemohúci a vševediaci. On stvoril smrť a smrteľného človeka, on smrť prináša a rozhoduje o nej - to iný? Ak by to nebolo tak, ako píšem, tak nie je všemohúci.
Ty musíš mať veľmi veľa voľného času na tvorbu všetkých týchto bájok.
Ty musíš mať veľmi veľa voľného času na tvorbu všetkých týchto bájok.