Pointa nespociva v tom ze nazor niekoho ineho je menejcenny, ale v tom, ze prave veriaci sa snazia presadit svoj nazor na ukor neveriacich/inej viery. Od mala vymyvaju ludom mozgy, co nie je viera ale kontrola davu. Zaroven chcu, alebo lepsie povedane zasahuju aj do zivota ludi ineho vierovyznania, moralnych hodnot a zmyslania(kedze sa bavime o viere tak neargumentuj, ze je to v sulade so zakonom a demokraciou, pretoze rovnako je aj sloboda vieroviznania, ale skus niekomu povedat ze si pohan alebo satanista-definicia od laveya).strapaty napísal: ak je to tvoje zivotne presvedcenie ... je rovnako cenne ako ateizmus.
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
AllGoneDead
Medium Star
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Znova len tvoj egoizmus. Viera, že niekto skončí vo Valhalle je rovnocenná s tvojou vierou v Boha.
AllGoneDead
vsak ale to predsa robia vsetci ludia... robis to aj ty... pokial vo svete nefunguje totalna anarchia ... kde vsetko je dovolene tak sa ludia navzájom obmedzuju ...hovori sa tomu spoluzitie.. ... zakony normi pravidla empatia atd...
94jakub
skus citanie s porozumenim ...
vsak ale to predsa robia vsetci ludia... robis to aj ty... pokial vo svete nefunguje totalna anarchia ... kde vsetko je dovolene tak sa ludia navzájom obmedzuju ...hovori sa tomu spoluzitie.. ... zakony normi pravidla empatia atd...
94jakub
skus citanie s porozumenim ...
-
AllGoneDead
Medium Star
1. to ze to robia vsetci neznamena, ze to musim robit aj jastrapaty napísal:vsak ale to predsa robia vsetci ludia... robis to aj ty... pokial vo svete nefunguje totalna anarchia
2. nepoznas ma tak neviem odkial beries taketo tvrdenia. ja sam to neviem objektivne posudit, ale nie nesnazim sa ludom nanutit rovnaky pohlad na vieru ako mam ja. Nesnazim sa ani ovladat ludi a som schopny akceptovat ostatnych ludi. Dokonca sa ani nesnazim demokraticky zasahovat do akychkolvek veci, pretoze s demokraciou nesuhlasim a tak sa od toho distancujem ako mozem.
3. kedze som cital dost tvojich prispevkov tak som nadobudol dojem, ze nemas ani ponatie co je anarchia. a ak je to opodstatneny dojem, tak ta pekne prosim, nepouzivaj slova, ktorych vyznam nepoznas
pekne, ze spominas empatiu ale ty sam sam asi velmi empaticky nie si. ak ano tak mi povedz preco chces svojim rozhodovanim zasahovat do zivota inych? a to, ze je to tvoje pravo ma fakt nezaujima. zaujima ma moralna stranka, ktora ti dovoluje niekomu nicit sny, len preto, ze je iny ako ty, iny ako vacsina spolocnosti? Je presne taky, ako ho "boh" stvoril. Ktory podla teba a tvojej logiky je dobro samotne, su totiz veci, ktore sa vybrat nedaju a prave boh je za ne zodpovedny(ak je niekto debil tak debilom ostane, rovnako ako ked je niekto homosexual, alebo ked sa narodi slepy atd)strapaty napísal:..hovori sa tomu spoluzitie.. ... zakony normi pravidla empatia atd...
anarchia - bezvladie neposlusnost ... ideologia zalozena na dobrovoľnej spolupráci bez toho, aby bola vynucovaná alebo riadená inými, odstránenie obmedzení slobody jednotlivca opierajúce sa o odmietanie akejkoľvek moci.
cize moznost rozhodnut sa precokolvek bez nasledkov. je to svojim sposobom extremisticky liberalizmus ... ale liberalizmus hovori o tom ze sa mozes rozhodnut ale musis niest za svoje rozhodnutia zodpovednost...
1. robis to ci uz vedome alebo nevedome... ak nezijes niekde na opustenom ostrove..
2. snazis sa ludom nanutit rovnaky postoj k zivotu ako mas ty... si schopny akceptovat ludi ?? a vynucujes si aby ta akceptovali... co ak je niekto kto ta nechce akceptovat ...akceptujes aj toho ... ? ci akceptujes len tych co ti vyhovuju ? nie si schopny akceptovat ani mna... to co tvrdis je klamstvo a utopia..
samozrejme ze aj demokracia ma svoje nedostatky ... ale s nedokonalymi ludmi je to zatial najlepsi system spolocenskeho zriadenia..
nikomu nechcem nicit sny .... len niektory ludia nechcu si pripustit ze aj ked sme vsetci rovny nie mse vsetci rovnaky... niektore veci vychadzaju zo samotnej podstaty a nie preto ze to ja chcem alebo presadzujem... ako slepy nikdy nebude fotograf ci sofer... tak homosexuali nikdy neuzavru manzelstvo ... tieto limity nedavam ja ci cirkev ale samotna podstata manzelstva ci povahy ich vstahu ... bez ohladu na to ci to spolocnost toleruje ci nie ...
cize moznost rozhodnut sa precokolvek bez nasledkov. je to svojim sposobom extremisticky liberalizmus ... ale liberalizmus hovori o tom ze sa mozes rozhodnut ale musis niest za svoje rozhodnutia zodpovednost...
1. robis to ci uz vedome alebo nevedome... ak nezijes niekde na opustenom ostrove..
2. snazis sa ludom nanutit rovnaky postoj k zivotu ako mas ty... si schopny akceptovat ludi ?? a vynucujes si aby ta akceptovali... co ak je niekto kto ta nechce akceptovat ...akceptujes aj toho ... ? ci akceptujes len tych co ti vyhovuju ? nie si schopny akceptovat ani mna... to co tvrdis je klamstvo a utopia..
samozrejme ze aj demokracia ma svoje nedostatky ... ale s nedokonalymi ludmi je to zatial najlepsi system spolocenskeho zriadenia..
nikomu nechcem nicit sny .... len niektory ludia nechcu si pripustit ze aj ked sme vsetci rovny nie mse vsetci rovnaky... niektore veci vychadzaju zo samotnej podstaty a nie preto ze to ja chcem alebo presadzujem... ako slepy nikdy nebude fotograf ci sofer... tak homosexuali nikdy neuzavru manzelstvo ... tieto limity nedavam ja ci cirkev ale samotna podstata manzelstva ci povahy ich vstahu ... bez ohladu na to ci to spolocnost toleruje ci nie ...
beardie
konecne niekto kto len netliacha ale aj je ochotny nieco spravit... ma moju plnu podporu ... uz viem koho budem vo volbach volit.
konecne niekto kto len netliacha ale aj je ochotny nieco spravit... ma moju plnu podporu ... uz viem koho budem vo volbach volit.
nehovorim o KDH ..ale o konkretnych panoch ..
Kvasnicka uz asi v KDH nebude, to je pravda, ale ten asi uz nebude nikde
Miklosko je dedo co ma byt doma a uzivat si dochodok, ale ak bude na nejakej kandidatke, tak len KDH
Kuffa je kus bigotneho magora a po jeho excese ho prichyli maximalne KDH
nemas velmi na vyber...
Miklosko je dedo co ma byt doma a uzivat si dochodok, ale ak bude na nejakej kandidatke, tak len KDH
Kuffa je kus bigotneho magora a po jeho excese ho prichyli maximalne KDH
nemas velmi na vyber...
-
Solo_Kamen
King
mal som íst na to stretnutie nemenovanej krestanskej sekty a urobit video, ked sa mi naskytla jedinečná príležitost to urobiť. táto sekta propaguje aktívnu konverziu inovercov, sex až po svatbe, žiadnu intimitu vo vztahoch(dotyky zakázané), . mat tak príležitost vyslúchnut toho psychopata, čo tomu šéfuje, tak by som ti sem zavesil také video, že by ta z neho posadilo... ak nepatríš k nim.
-
AllGoneDead
Medium Star
otazka neznela ci si schopny napisat do vyhladavaca anarchia ale ci rozumies co to znamena. Avsak celkom som neporuzumel preco pises neposlusnost, ani to preco tvrdis, ze v anarchii nenesie zodpovednost za svoje rohodnutia.strapaty napísal:anarchia - bezvladie neposlusnost ... ideologia zalozena na dobrovoľnej spolupráci bez toho, aby bola vynucovaná alebo riadená inými, odstránenie obmedzení slobody jednotlivca opierajúce sa o odmietanie akejkoľvek moci.
Ako si vynucujem aby ma akceptovali? Kazdy sa moze rozhodnut sam, to, ze sa niekomu nepaci ako vyzeram alebo s kym sa stretavam podla teba znamena, ze ma neakceptuje a tym, ze nezmenim vyzor ho nekaceptujem ja?strapaty napísal:snazis sa ludom nanutit rovnaky postoj k zivotu ako mas ty... si schopny akceptovat ludi ?? a vynucujes si aby ta akceptovali... co ak je niekto kto ta nechce akceptovat ...akceptujes aj toho
Toto je diskusne forum, pokial viem tak len diskutujeme o nasich nazoroch. To, ze nie su rovnake neznamena, ze neakceptujem ten tvoj. Ak ti niekto polozi otazku, alebo predlozi argument tak to znamena, ze ta neakceptuje?strapaty napísal: ci akceptujes len tych co ti vyhovuju ? nie si schopny akceptovat ani mna... to co tvrdis je klamstvo a utopia..
Znovu ti pripomeniem, ze ma vobec nepoznas a nikdy si ma nestretol. Takze, to ci sa snazim niekoho kontrolovat alebo mu nanutit moje myslienky je len tvoje tvrdenie, bez akehokolvek zakladu.strapaty napísal:1. robis to ci uz vedome alebo nevedome... ak nezijes niekde na opustenom ostrove..
Dovolim si citovat z wikipedie.strapaty napísal:nikomu nechcem nicit sny .... len niektory ludia nechcu si pripustit ze aj ked sme vsetci rovny nie mse vsetci rovnaky... niektore veci vychadzaju zo samotnej podstaty a nie preto ze to ja chcem alebo presadzujem... ako slepy nikdy nebude fotograf ci sofer... tak homosexuali nikdy neuzavru manzelstvo ... tieto limity nedavam ja ci cirkev ale samotna podstata manzelstva ci povahy ich vstahu ... bez ohladu na to ci to spolocnost toleruje ci nie ...
Co jasne deklaruje, ze prave spolocnost ako taka rozhoduje o tom co je manzelstvo a kto ho moze uzavriet. A teraz mi povedz co je podstata manzelstva....Manželstvo je vzťah medzi osobami (obyčajne s intímnym a sexuálnym spolužitím), ktorý má štátne, spoločenské alebo cirkevné uznanie. Vytvára sa prostredníctvom zmluvy, občianskoprávneho konania alebo náboženského obradu. Na Slovensku zákon č. 36/2005 definuje manželstvo ako „zväzok muža a ženy, ktorý vzniká na základe ich dobrovoľného a slobodného rozhodnutia uzavrieť manželstvo po splnení podmienok ustanovených týmto zákonom“.
AllGoneDead
a chces povedat ze nesie??? jedine tak sam pred sebou a sam sebe si urci co je dobre a co zle.... cize ked si urcim ze znasilnovanie je dobre a nemam stym problem tak je ... to je myslenie anarchie ... nepodliehat ziadnym vseobecnym zakonom ani statnym ani cirkevnym ani nicijim...
s tym ako vyzeras to nema nic docinenia... ide o to ze ak dvaja budu chciet upne rozdielne veci musi prist k tomu momentu kto ma pravo a kto nema..
neber to osobne (nevbud vstahovacny ..) jednoducho ludia ktory ziju v nejakom spolocenstve sa vzdy budu navzajom ovplyvnovat aj ty..
cielom manzelstva je vzajomne dobro manzelov a plodenie a vychova deti ...
//autoeditácia príspevku (04 Dec 2015, 11:25)
Solo_Kamen
http://gloria.tv/media/ddwP12D1NdP
je to niekde aj s titulkami
//autoeditácia príspevku (04 Dec 2015, 11:27)
tu sa nebavime o nejakej sekte ale o oficialnej nauke
//autoeditácia príspevku (04 Dec 2015, 11:38)
ked chces poslem ti cely kanal s 200 vypovedami zien o islame ... poli mi ty takych kanal s krestanskymi vypovedami ??? nechapem ako moze bit niekto taky najivny a zalsepeny ze dokaze porovnavat krestanstvo a islam... keby bola europa islamska verte mi ze by tu nebol ani jeden ateista (aspon nie verejne sa hlasiaci... lebo by letel z prvej veze) isalm dokaze dosacne a ciastocne tolerovak krestanov a zidov lebo vyznavaju ze existuje boh ... ale kto nevyznava ze boh existuje je ten najvacsi odpad a najvysi stupen ruhania a ten si zasluzi len smrt.. myslim ze europania este budu radi spominat na casy keby bola europa krestanska...
a chces povedat ze nesie??? jedine tak sam pred sebou a sam sebe si urci co je dobre a co zle.... cize ked si urcim ze znasilnovanie je dobre a nemam stym problem tak je ... to je myslenie anarchie ... nepodliehat ziadnym vseobecnym zakonom ani statnym ani cirkevnym ani nicijim...
s tym ako vyzeras to nema nic docinenia... ide o to ze ak dvaja budu chciet upne rozdielne veci musi prist k tomu momentu kto ma pravo a kto nema..
neber to osobne (nevbud vstahovacny ..) jednoducho ludia ktory ziju v nejakom spolocenstve sa vzdy budu navzajom ovplyvnovat aj ty..
cielom manzelstva je vzajomne dobro manzelov a plodenie a vychova deti ...
//autoeditácia príspevku (04 Dec 2015, 11:25)
Solo_Kamen
http://gloria.tv/media/ddwP12D1NdP
je to niekde aj s titulkami
//autoeditácia príspevku (04 Dec 2015, 11:27)
tu sa nebavime o nejakej sekte ale o oficialnej nauke
//autoeditácia príspevku (04 Dec 2015, 11:38)
ked chces poslem ti cely kanal s 200 vypovedami zien o islame ... poli mi ty takych kanal s krestanskymi vypovedami ??? nechapem ako moze bit niekto taky najivny a zalsepeny ze dokaze porovnavat krestanstvo a islam... keby bola europa islamska verte mi ze by tu nebol ani jeden ateista (aspon nie verejne sa hlasiaci... lebo by letel z prvej veze) isalm dokaze dosacne a ciastocne tolerovak krestanov a zidov lebo vyznavaju ze existuje boh ... ale kto nevyznava ze boh existuje je ten najvacsi odpad a najvysi stupen ruhania a ten si zasluzi len smrt.. myslim ze europania este budu radi spominat na casy keby bola europa krestanska...
-
seth82
Darca
Strapko, ty vieš zjavne veľkú riť o islame a aj o tom, ako fungujú krajiny, v ktorom je majoritným náboženstvom. Je potrebné vytiahnuť päty z kostola a z vypatlávacích krúžkov či aktivít. Zaplať si letenku do Emirátov a zistíš, že ani nie tak dávno tam bol dokonca uvedený do platnosti antidiskriminačný zákon, ktorý zakazuje diskrimináciu na základe viery. Dokonca aj v Indonézii môžeš byť ateistom, hoci na teba budú zazerať tak, ako podobne primitívni náboženskí Slováci so svojím obmedzeným zmyslom pre realitu zazerajú na všetkých moslimov (si toho dôkazom). To platí aj pre Turecko.7
Jediným rozdielom medzi kresťanmi a moslimami je ten, že v islamských krajinách sa islamistom dostalo do rúk priveľa moci, pričom v tých kresťanských je našťastie trend opačný. Čo dokáže kresťanstvo pri moci náš (a nie len ten, viď Južná a Severná Amerika) kontinent už zažil a nebolo to o nič slávnejšie ako to, čo prezentuje a praktizuje fanatický islam. A o tom to všetko je. Večne tu poniektorí strašia dominanciou islamu a jej následkami, no následky dominancie cirkvi a kresťanstva už Európa zažila a nemá sa čím chváliť.
Preto sú tvoje pokusy o akési morálne oddelenie kresťanstva od islamu celkom smiešne, je to ako oddeľovanie plevelu od buriny - všetko je to jeden pes. Ako som už písal skôr - nesnaž sa, nemáš na to a to hlavne nie argumentačne.
Jediným rozdielom medzi kresťanmi a moslimami je ten, že v islamských krajinách sa islamistom dostalo do rúk priveľa moci, pričom v tých kresťanských je našťastie trend opačný. Čo dokáže kresťanstvo pri moci náš (a nie len ten, viď Južná a Severná Amerika) kontinent už zažil a nebolo to o nič slávnejšie ako to, čo prezentuje a praktizuje fanatický islam. A o tom to všetko je. Večne tu poniektorí strašia dominanciou islamu a jej následkami, no následky dominancie cirkvi a kresťanstva už Európa zažila a nemá sa čím chváliť.
Preto sú tvoje pokusy o akési morálne oddelenie kresťanstva od islamu celkom smiešne, je to ako oddeľovanie plevelu od buriny - všetko je to jeden pes. Ako som už písal skôr - nesnaž sa, nemáš na to a to hlavne nie argumentačne.
seth82
tak to mas pravdu viem o islame rit... ja len zdielam info ludi ktory boli moslimovia...
samozrrejme ze v krajinach kde islam nema moc nemoze nikoho perzekuovat...
tak to mas pravdu viem o islame rit... ja len zdielam info ludi ktory boli moslimovia...
samozrrejme ze v krajinach kde islam nema moc nemoze nikoho perzekuovat...
-
AllGoneDead
Medium Star
Ako som cakal. Skopirujes definiciu z wikipedie, nedas to ani ako citat a vobec nic o tom nevies. Takze, nastuduj si o tom nieco a potom argumentuj, ok?strapaty napísal:a chces povedat ze nesie??? jedine tak sam pred sebou a sam sebe si urci co je dobre a co zle.... cize ked si urcim ze znasilnovanie je dobre a nemam stym problem tak je ... to je myslenie anarchie ... nepodliehat ziadnym vseobecnym zakonom ani statnym ani cirkevnym ani nicijim...
Ako som pisal vyssie nechapes co anarchia je, nemas o tom sajn tak sa nevyjadruj.strapaty napísal: s tym ako vyzeras to nema nic docinenia... ide o to ze ak dvaja budu chciet upne rozdielne veci musi prist k tomu momentu kto ma pravo a kto nema..
Zjavne nechapes co som pisal, ja netvrdim, ze dianie okolo mna na mna nema vplyv. Proste sa nesnazim nikoho vedome ovplyvnovat a ze sa snazim vyhybat demokratickemu rozhodovaniu(volby, referendum..)strapaty napísal: neber to osobne (nevbud vstahovacny ..) jednoducho ludia ktory ziju v nejakom spolocenstve sa vzdy budu navzajom ovplyvnovat aj ty..
Je to vseobecne zauzivany pohlad? alebo len tvoj nazor?strapaty napísal: cielom manzelstva je vzajomne dobro manzelov a plodenie a vychova deti ...
Ako moze byt niekto taky naivny a tvrdit, ze ich nemozeme provnavat? Pozri sa na historiu krestanstva, to hovori za vsetko.strapaty napísal: nechapem ako moze bit niekto taky najivny a zalsepeny ze dokaze porovnavat krestanstvo a islam
aspon nie su pokrytci ako v inom nabozenstve, kde sa vsetko snazia ututlat, pretoze vodu kazu vino pijustrapaty napísal:ja len zdielam info ludi ktory boli moslimovia...
krestanstvo v minulosti tiez perzekuovalo nepohodlnych ludistrapaty napísal:samozrrejme ze v krajinach kde islam nema moc nemoze nikoho perzekuovat...
-
seth82
Darca
strapaty: LOL. Takže "jedna baba povedala" a stavil by som svoju budúcu zbierku bobríkov, že aj tí, od ktorých si to počul, buď v moslimskej krajine nikdy neboli, alebo ich nepoznáš osobne, iba si im jednoducho uveril, lebo niečo napísali.
"samozrrejme ze v krajinach kde islam nema moc nemoze nikoho perzekuovat..." - v Emirátoch nemá islam moc? V Indonézii? V Turecku? Koho tam perzekvujú? Bol som v dvoch z nich, na nešťastie pre niektorých ešte stále hrabem kopytami. Kde teda soudruzi udělali chybu.
"samozrrejme ze v krajinach kde islam nema moc nemoze nikoho perzekuovat..." - v Emirátoch nemá islam moc? V Indonézii? V Turecku? Koho tam perzekvujú? Bol som v dvoch z nich, na nešťastie pre niektorých ešte stále hrabem kopytami. Kde teda soudruzi udělali chybu.
AllGoneDead
manzelstvo - je to vseobecny pohlad a vyznam manzelstva
ja nehovorim o historii ale o sucasnoti ...
manzelstvo - je to vseobecny pohlad a vyznam manzelstva
ja nehovorim o historii ale o sucasnoti ...
-
AllGoneDead
Medium Star
Zaujimave ale vygooglil som si zmysel manzelstva. Na nejakom anglickom fore bolo sice mnozstvo argumentov, no nemam dojem ze sa podobali tomu tvojmu. Takze si si isty ze ide o vseobecny vyznam?strapaty napísal:manzelstvo - je to vseobecny pohlad a vyznam manzelstva
Historia je ale neodvratitelna cast krestanstva. Ked hovoris o nabozenstve tak o nom hovor ako o celku. A aj dnes to nie je take ruzove. Cikrev sa prizivuje na ludoch, sedi na mnozstve penazi a namiesto toho aby pomahal tak len rozprava do vetra. Akykolvek skandal sa snazi zamiest pod koberec, pedofilnych knazov bolo a stale je dost. Teraz niekedy som v nejakom platku videl clanok, kde sa knaz priznal, ze za niekolko desatroci zo zvonceka ukradol 700 000, ale musim uznat ze taky clanok nie je silny argument. Aj ked pre teba mozno ano. Dokonca niekde na filipinach sa ludia nechavaju ukrizovat? Myslis si ze to je ok? Nepripada ti to vobec fanaticke?strapaty napísal:ja nehovorim o historii ale o sucasnoti ...